Ylinen Särkijärvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ylinen Särkijärvi
Valtiot SuomiView and modify data on Wikidata
Paikkakunta Hämeenlinna (Kalvola)
Koordinaatit 60°57′14″N, 23°58′12″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Laskujoki oja Aliseen Särkijärveen [1]
Järvinumero 35.285.1.009
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 142,1 mView and modify data on Wikidata
Pinta-ala 5,583 haView and modify data on Wikidata
Rantaviiva 1,042 km [2]
Saaria 2 [1]
Ylinen Särkijärvi

Ylinen Särkijärvi [2][1] on Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan Kalvolan Rimmilässä sijaitseva pieni järvi.[2][1]

Maantietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Se sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Tarpianjoen valuma-alueella. Valuma-alue jaettiin neljännessä jakovaiheessa vielä Tarpianjoen yläosan valuma-alueeseen, johon järvi kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 142,1 metriä meren pinnan yläpuolella. Se sijaitsee Särkijärvenharjun eteläpuolella niin, että ympäröiviltä ojitetuilta soilta on yhdistetty neljä kuivatusojaa järveen. Viides oja putoaa 1,5 metriä kymmenien metrien aikana ennen kuin se laskee Aliseen Särkijärveen. Järvessä on kaksi luotomaista saarta. Järvi on 350 metriä pitkä, 200 metriä leveä ja sen pinta-ala on 5,6 hehtaaria. Sen rantaviivan pituus on 1,0 kilometriä. Rannat ovat soistunutta metsää lukuun ottamatta pohjoisrannan Särkijärvenharjua. Lampi on autio, mutta harjun päällä kulkee järven ohittava polku. Tammelan ja Hämeenlinnan välinen raja kulkee järven pohjoispuolella niin, että järvi kuuluu kokonaan Hämeenlinnan puolelle.[2][1][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Ylinen Särkijärvi, Hämeenlinna (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 13.9.2019.
  2. a b c d Ympäristö- ja paikkatietopalvelu Syke (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus. Viitattu 27.1.2017.
  3. Ylinen Särkijärvi, Hämeenlinna (sijainti ilmavalokuvassa) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 13.9.2019.
Tämä maantieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.