Nagoya terebi hōsō

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nagoya terebi hōsō kabushikigaisha
名古屋テレビ放送株式会社
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 6. syyskuuta 1961
Toimitusjohtaja Tetsuzō Hori
Kotipaikka Nagoya, Aichin prefektuuri, Japani
Toimiala radio- ja televisiotoiminta
Henkilöstö 251
Tytäryhtiöt Kabushikigaisha Central Park
Kabushikigaisha Nagoya terebi jigyō
Kabushikigaisha Nagoya terebi eizō
Kabushikigaisha Central Park Annex
Nagoya terebi kaihatsu kabushikigaisha
Omistaja Toyota
Asahi shinbun -sha
Terebi Asahi
Yomiuri shinbun Tōkyō honsha
Nippon terebi hōsōmō
Kotisivu www.nagoyatv.com
Huomioitavaa Perustettiin nimellä Chūkyō terebi hōsō, mutta vaihtoi nimensä nykyiseen ennen varsinaisten lähetysten aloittamista.

Nagoya terebi hōsō kabushikigaisha (jap. 名古屋テレビ放送株式会社), lyhenne NBN (Nagoya Broadcasting Network) on ANN-verkkoon, jonka pääasemana on Tv Asahi, kuuluva japanilainen televisioasema. Sen lempinimi on Mē-tele (jap. メ〜テレ).

Sisällysluettelo

Lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nagoya Tv toimii Chūkyōn lähetysalueella (Aichin, Gifun ja Mien prefektuurit). Vuoden 2003 huhtikuusta asema käyttää lempinimenään ”Mē-teleä”. Sen jälkeen aseman nimen esiintyessä esim. News Stationin (nykyinen Hōdō Station) ja Wide! Scramblen kaltaisten ANN:n uutisohjelmien yhteistyökumppanilistassa sekä lehtien ohjelmatiedoissa Mē-teleä o käytetty aseman nimenä.

Nykyisin Toyota ja Asahi shinbun -sha omistavat yhtiön osake-enemmistön. Aiemmin myös Mainichi shinbun -sha ja Yomiuri shinbun -sha ovat sijoittaneet yhtiöön, ja ne jatkavat yhä panostustaan, vaikkakin pienenevässä mittakaavassa.

Asema tekee tiivistä yhteistyötä Japanin itsenäisten UHF-asemien järjestön Terebi Kanagawan (TVK), joka on myös yksi Terebi Nagoyan osakkeenomistajista, kanssa. TVK:n suurin osakkeenomistaja ja sen kanssa samat toimitilat jakava Kanagawa Shinbun -sha taas on Asahi Shinbun -shan liitännäisyhtiö.

Asemalla on kytköksiä myös Hisaya Ōdōri kōen -puiston maanalaiseen kauppakeskukseen.

Tapauksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Yhtiön perustamisen aikaan 9 yhtiötä haki teletoimilupaa, mutta tuolloisen postiministeriön ohjauksesta näistä viisi hakivat yhdessä uudelleen toimilupaa, mikä johti Nagoya tv:n perustamiseen.
 • Aseman perustamisen aikoihin tavoitteena oli myös radiotoiminnan harjoittaminen, ja toimitilatkin pystytettiin tätä silmällä pitäen. FM Aichin perustaminen kuitenkin pysäytti suunnitelmat. Aikaisempi toiminimi Nagoya hōsō sisälsikin ajatuksena myös radiotoiminnan. Virallisesti yhtiön nimi muutettiin vuonna 1987.
 • Vuoden 2003 huhtikuusta asema on käyttänyt itsestään lempinimeä Mē-tele. Nimi pohjautuu Nagoya-sanan ensimmäisen kanji-merkin vaihtoehtoiseen lukutapaan. Samantyyppisiä lempinimiä on alueella käytössä muitakin – mm. Nagoyan satama on ”Mei-kō” ja Nagoyan asema ”Mei-eki”. Nimi on kuitenkin käytössä koko maassa, ja myös aseman logoa muutettiin vastaavasti.
  • Aseman merkki muutettiin aiemmista tyylitellyistä ”N”- ja ”T”-kirjaimista kahta salamaa muistuttavaan versioon. Salamoiden design on sama kuin varsinaisen logon ”bi”-hiraganan pisteiden. ”Nagoya terebi”-logo on nähtävissä lähinnä yhtiön aulassa, muulloin käytetään lähes yksinomaan ”Mē-tele”-logoa.
  • Imagomuuteoksen yhteydessä kanava luopui monista itse tuottamistaan ohjelmista ja aloitti joukon uusia, mukaan lukien Mē-tele Wide Thunder 5. Nämä kaikki kuitenkin osoittautuivat lyhytikäisiksi ja lopetettiin puolen vuoden – vuoden sisällä.
  • Pidempään jatkuivat vain Wide Thunder 5:n segmenttinä alkanut Udo-chan no tabi shite gomen ja Hikaru! Sports kenkyūsho.
 • Aichin maailmannäyttelyssä asema vastasi yhdessä Asahi shinbun -shan, Terebi Asahin ja Asahi hōsōn kanssa Ai-chikyū -torin toiminnasta nimellä Media Asahi.
 • Kuten myöhempänä kerrotaan, vuonna 1973 asema yhdistettiin All-Nippon News Networkiin, mutta Nippon terebi on edelleen yksi aseman suurista osakkeenomistajista, ja toisaalta Mē-tele puolestaan on yksi Nippon terebin suurista osakkeenomistajista.
 • Alue ei aiemmin kuulunut aseman lähetysalueeseen, mutta koska asema hyödyntää Gifun prefektuurin Gujōn lähetysaseman laitteita ovat sen ohjelmat katsottavissa myös Fukuin prefektuurin Ōnossa (entinen Izumimura). Fukuin Fukui hōsō kuuluu vain osittain ANN-verkkoon (ollen ns. Crossnet-asema), eikä siten ole täysin Asahi-liitännäinen televisioasema. Tämän vuoksi Nagoya tv on tärkeä kanava Asahin ohjelmista kiinnostuneille ōnolaisille (kanava on nähtävissä jopa kaupungin itäosissa tarpeeksi laadukkailla antenneilla). Japanin kaupallisten lähetysasemien liiton ja paikallisten asemien erimielisyyksien vuoksi koko alueella uudelleenlähetykset tapahtuvat vain analogisesti.
 • Vuoden 2009 alkupuoliskolla yhtiö teki historiansa ensimmäistä kertaa tappiota (n. 500 miljoonaa jeniä).
 • ANN-ketjun yhdistymisen jälkeen kanavalla ei Tv Aichin tavoin pitkään aikaan näytetty Chūnichi DragonsYomiuri Giants -baseball-otteluita suorana. ANN:n tuottamia Yakult Swallowsin, Hiroshima Tōyō Carpin ja Hanshin Tigersin Chūnichin vastaisia otteluita näytettiin menneisyydessä ajoittain, mutta niiden osan lähetyksistä selostus vaihdettiin Nagoya tv:ssä. Yokohama Baystarsin ja Hanshinin tapauksessa taas useasti lähetyskuvan tuotti itsenäine UHF-kanava, ja tähän liitettiin Nagoya tv:n selostus. Chūkyō terebi taas voi käyttää Nittelen kuvaamaa Chūnichi–Giants-otteluiden materiaalia. 29.4.2006 Nagoya tv:llä kuitenkin näytettiin Tv Asahin kuvaama Tōkyō Domella pelattu Giants–Chūnichi-ottelu. Tämä oli ensimmäinen suora Giants-Chūnichi-lähetys kanvalla 34 vuoteen. Vuosina 2007 ja 2008 kanava on myös näyttänyt suorana Tv Asahin kuvaamia otteluita.

Ohjelmiston erityispiirteitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Asema on tunnettu koko Japanissa televisioanimaatio Kidō senshi Gundamin ensimmäiset kolme sarjaa Sunrisen kanssa tuottaneena kanavana. 1990-luvulla Nagoya tv:nkin näyttämät 4 Gundam-sarjaa Kidō senshi V Gundamista Kidō shin seiki Gundam X:ään olivat Tv Asahin tuottamia.
 • Japanin tunnettujen televisiokanavien joukossa Nagoya tv panostaa eniten juontajiin ja on tunnettu erityisest naisjuontajien ympärille rakennetuista ohjelmistaan. Asema on kuitenkin perinteisesti vaatinut kokemusta kuuluttajiltaan, ja vastavalmistuneiden juontajien sijaan onkin palkattu usein jo muualla työskennelleitä juontajia. Useimmat juontajat ovat myös sopimuspohjaisesti aseman palveluksessa, joten freelanceriksi ryhtyminen asemalta on yleistä (mm. Yūko Okayama ja Kazuhiro Kojima ovat lähtöisin kanavalta).
 • Kanavan itse tuottamissa ohjelmissa esiintyy usein paikallisa kuuluisuuksia, kuten Yukio Miyachi, Kiyomi Yano ja Hideshi Itō. He ovat tunnettuja Tōkain alueella toimittuaan vuosia tunnetuissa radio-ohjelmissa. Valmiiksi tunnettujen julkkisten toivotaan vetävän kanavalle vakiokuntelijoitaan, mutta samasta syystä heidän ohjelmistaan katsotaan myös puuttuvan tuoreutta.
 • Aiemmin asema käytti muiden tunnettujen kanavien tapaan runsaasti Yoshimoto Kōgyōn henkilöitä variety-ohjelmissaan. Vaikka yhtiöiden suhteet ovat laimenneet 2000-luvulla, esiintyvät Tomohiro Takayama, Roberto ja King Kong yhä säännöllisesti kanavalla. Lisäksi kanava on syventänyt suhteitaan tokiolaisiin tuotantoyhtiöihin, kuten Horiprohon (Speed Wagon, Summers ja Hikaru Ijūin) ja Watabe Entertainmentiin (Bibiru Ōki).
 • Kanava lähettää myöhäisilloin etupäässä uusintoja, mitä katsojat ovat useasti kritisoineet. Pitkään jatkunut Tamori Club on tyypillinen esimerkki iltauusintaohjelmistosta.
 • Alkuajoista lähtien kanavalla on näytetty runsaasti kanavan itsensä tuottamia sarjoja, mutta kohdealueena on ollut vain paikallinen lähetysalue, eikä koko Japani. Tästä huolimatta monet niistä nousivat puheenaiheiksi koko maassa. Sarjojen tuotantokokemuksen kasaantuessa kanava on tuottanut myös runsaasti perustamisensa vuosijuhlaohjelmia ja muita tv-spesiaaleja, jotka on näytetty koko Japanissa.
 • Kanava on alisteisessa asemassa verkon avainasema Tv Asahiin nähden, mutta ainoa ohjelelmalokero, jossa kanavan tuottamia ohjelmia näytetään koko Japanissa, on Mē-telen sunnuntaiaamun kello seitsemän anime. Tämä on kontrastissa Chūkyō tv:hen ja Chūbu Nihon hōsōhon, jotka vastaavat useista koko maassa näkyvistä ohjelmista (myös Tv Aichi tuottaa useita ohjelmia), nähden.
 • Asemalla on läheiset suhteet viereisellä Kinkin lähetysalueella toimivaan, samaan ANN-ketjuun kuuluvaan Asahi hōsōhon, ja Nagoya tv onkin näyttänyt kanavallaan lukuisia ABC:n tuottamia ohjelmia.
 • Kanavan uutisten tunnuksena on kanavan englanninkielinen lyhenne NBN Morse-aakkosin (-・ -・・・ -・).
 • Nagoya Tv aloitti säännölliset koko yön tv-lähetykset ensimmäisenä nagoyalaisista tv-kanavista. Alussa kyse oli vain sääennusteista taustamusiikilla, mutta näiden määrä väheni pikku hiljaa, ja nykyisin yölläkin näytetään lähes ainoastaan perinteisiä ohjelmia. Niitä käytetään kuitenkin yhä täyteohjelmina suorien golf- ja baseballotteluiden jäljessä peliajan pidennysten varalta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 24. marraskuuta 1959: Chūkyō terebi hōsō hakee televisiotoimintalupaa.
 • 10. heinäkuuta 1961: Chūkyō terebi hōsō hakee toimilupaa uudelleen yhdistettyään hakemuksensa kilpahakijoiden kanssa.
 • 14. heinäkuuta 1961: Chūkyō terebi hōsō saa alustavan toimiluvan (lyhenteenä JOLX-TV).
 • 30. elokuuta 1961: Chūkyō terebi hōsō kabushikigaishan järjestäytymiskokous.
 • 6. syyskuuta 1961: Chūkyō terebi hōsō kabushikigaisha (eri kuin nykyisin toimiva samanniminen yhtiö) perustetaan.
 • 25. marraskuuta 1961: Ensimmäisessä yhtiökokouksessa yhtiön nimi päätetään muuttaa Nagoya hōsō kabushikigaishaksi (lyhenne NBN, kutsumanimi ”Nagoya terebi”).
 • 10. maaliskuuta 1962: Koelähetykset alkavat.
 • 13. maaliskuuta 1962: Yrityksen nimi vaihtuu Chūkyō terebi hōsō Nagoya hōsōksi.
 • 25. maaliskuuta 1962: Palvelulähetykset alkavat.
 • 1. huhtikuuta 1962: Varsinaiset lähetykset alkavat. Kanava kuului aluksi Nippon terebi - ja Nippon kyōiku terebi (NET terebi, nykyinen Terebi Asahi) -verkkoihin.
 • Huhtikuu 1966: Asema liittyy Nippon News Networkiin (maaliskuuhun 1973 asti).
 • Joulukuu 1966: Asema aloittaa värilähetykset kolmantena Chūkyōn lähetysalueen kanavista.
 • 1. huhtikuuta 1969: Chūkyō UHF terebi (nykyinen Chūkyō terebi hōsō) aloittaa toimintansa. Tästä päivästä lähtien Nagoya hōsō lähinnä näytti Nippon terebin ja NET terebin suosittuja ohjelmia jättäen loput, vähemmän suositut ohjelman Chūkyō terebi hōsōlle.
 • Tammikuu 1970: Kanava liittyy All-Nippon News Networkiin yhdessä Chūkyō terebi hōsōn kanssa.
 • Maaliskuu 1970: Asema lähettää Zen Nihon daigaku ekidenin suorana NET terebin verkossa koko Japanissa.
 • Huhtikuu 1970: Asema solmii kolmen vuoden sopimuksen Nippon terebin kanssa koskien suosituimpina lähetysaikoina lähetettäviä ohjelmia.
 • 1972
  • Kanava liittyy Nippon terebi network kyōgikaihin Chūkyō terebi hōsōn kanssa.
  • Syyskuu: Kanava ilmoittaa aikovansa näyttää lokakuussa lauantaisin 19.30–21.30 NET terebin ohjelmia, mikä rikkoo sopimusta Nippon terebin kanssa.
  • 26. syyskuuta: Nippon terebi pyytää Nagoyan käräjäoikeutta pakottamaan Nagoya terebin noudattamaan sopimusta. Tapauksesta seuraa riita.
  • 4. lokakuuta: Nagoyan käräjäoikeutta antaa sovitteluehdotuksen, ja seuraavana päivänä asemat allekirjoittavat sovittelusopimuksen. Lopputuloksena ohjelmasopimuksen voimassaolo vahvistettiin, mutta Nagoya tv:llä näytettiin kuitenkin NET terebin ohjelmia lauantaisin kahdeksalta.
  • 21. lokakuuta: Aiempina vuosina Nagoya terebillä näytetty Pro yakyū Nippon Series: Kyojin-gun Home Game siirtyi Chūkyō terebi hōsōlle.
  • 27. joulukuuta: Nippon terebin pääjohtaja Yosoji Kobayashin, NET terebin pääjohtaja Takeo Yokotan, Nagoya hōsōn varapääjohtaja Taizō Kawaten ja Chūkyō terebin pääjohtaja Shinnosuke Satōn välisissä neuvotteluissa Tōkain alueen verkot päätettiin yhdistää. Nagoyan alueen kahden aseman systeemin lakkautetaan. Tapahtuma tunnetaan nimellä Net Change.
 • 1. huhtikuuta 1973: Nagoya terebista tulee NET terebin yksittäiskanava.
 • Toukokuu 1986: Kanava aloittaa moniäänilähetykset (JOLX-TAM) viimeisenä nagoyalaisista televisioasemista.
 • 1. huhtikuuta 1987: Yrityksen nimi vaihtuu virallisesti muotoon ”Nagoya terebi hōsō”. Aseman lempinimeksi tulee ”Nagoya Tv”, joka kuitenkin myöhemmin palautuu ”Nagoya terebiksi”.
 • 1. huhtikuuta 1998: Aseman kutsumanimi vaihdetaan katakanalla kirjoitetuksi ”Nagoya terebiksi”.
 • 2003
  • 1. huhtikuuta: Aseman kutsumanimeksi tulee ”Mē-tele”. Myös aseman maskottihahmo vaihdetaan.
  • 16. heinäkuuta: Kanava solmii yhteistyösopimuksen itsenäisten UHF-asemien liiton Terebi Kanagawan (tkv) kanssa. Kanavalla on yhteistyösopimus myös GBS Gifu hōsōn kanssa.
  • 24. marraskuuta: Lähetykset alkavat vanhan pääkonttorin (nykyinen Mē-tele Annex) viereen rakennetusta uudesta antennista.
  • 1. joulukuuta kello 11: Digitaalilähetykset alkavat (JOLX-DTV).
 • 5. helmikuuta 2010: Satelliittilähetyksiin erikoistuva tytäryhtiö Nagoya terebi Next kabushikigaisha perustetaan. Saman kuun 26. päivä yhtiö hankkii CS Gyao -kanavan toiminnan USENiltä ja suunnittelee käynnistävänsä 1. kesäkuuta ensimmäisen nagoyalaisen satelliittikanavan ”Entamē-tele – cinedramavariety”.

Verkkovaihdokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 1. huhtikuuta 1962: Kanava aloittaa Nippon terebin ja Nippon kyōiku terebin (NET terebi) crossnet-asemana. Kansai-lähtöiset koko Japanin kattavat verkot ovat Yomiuri terebi ja Mainichi hōsō. Tähän aikaan lähetetyt NET terebin olivat verkotettuja Chūbu-Nippon hōsōlle (CBC).
 • 1. lokakuuta 1964: Morning Show siirtyy kanavalle CBC:ltä.
 • 1. huhtikuuta 1966: Kanava liittyy uutisverkko NNN:ään.
 • 1. huhtikuuta 1969: Chūkyō UHF terebi hōsō (vuodesta 1970 lähtien Chūkyō terebi hōsō) perustetaan. Tästä lähtien Nagoya tv näytti Nippon terebin ja NET terebin suosituimmat ohjelmat jättäen loput Chūkyō terebi hōsōlle.
 • 1. tammikuuta 1970: Kanava liittyy ANN-verkkoon yhdessä Chūkyō terebin kanssa.
  • Huhtikuussa 1970 kanava solmii kolmivuotisen sopimuksen, jossa sitoutuu näyttämään parhaimpiin katseluaikoihin vain Nippon terebin ohjelmia. Syyskuussa 1972 kanava kuitenkin rikkoo sopimuksen näyttämällä NET terebin ohjelmia.
 • 1. huhtikuuta 1972: Kanava liittyy samana päivänä perustettuun NNS-verkkoon yhdessä Chūkyō terebin kanssa.
 • 28. joulukuuta 1972: Asema päätetään muutta huhtikuun ensimmäisestä päivästä 1973 lähtien yksinomaan NET terebin ohjelmia lähettäväksi kanavaksi.
 • 1. huhtikuuta 1973: Kanava eroaa NNN:stä. Myös NNS-verkon jäsenyys Chūkyō terebin kanssa perutaan. Tämän myötä Nippon terebin ohjelmat katoavat kanavalta. Kanava syntyy uudelleen NET terebi -verkon täysjäsenenä. Kanava liittyy myös yksityisten lähetystoimijoiden koulutusjärjestöön ja alkaa lähettää opetusohjelmia. Kansailaisten verkkojen ohjelmat yhdistettiin Mainichi hōsōn kanssa Tōkai terebille ja CBC:lle tarkoitettuja ohjelmia lukuun ottamatta.
 • 31. maaliskuuta 1975: Ns. suolisolmun avaus -tapauksessa kansailaiset koko Japanissa näkyvät ohjelmat siirtyivät Mainichi hōsōlta ABC terebille.
 • 30. syyskuuta 1977: Mainichi shinbun news -lähetykset päättyvät. Tämä katkaisee viimeisen linkin TBS terebiin, jonka kanssa asemalla on ollut yhteistyötä perustamisestaan lähtien.
 • Ennen Terebi Aichin perustamista osaa Terebi Tōkyōn (entinen Tōkyō 12 Channel) ohjelmista näytettiin myös kanavalla syndikoituina.

Kanavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emoasema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tv Asahin verkkoon kuuluvien asemien looginen kanava on yleensä 5, mutta koska Nagoya terebiä aiemmin perustettu TBS-verkon Chūbu-Nippon hōsō (CBC) käytti Chūkyōn lähetysalueella kyseistä kanavaa samoin kuin analogilähetyksissäänkin, oli käytettävä Osakan ABC:tä vastaten yleensä TBS:lle kuuluvaa kanavaa 6.

Analogilähetysten tärkeimmät lähetysasemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aichin prefektuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Toyohashi: kanava 60, 100 W
 • Komaki-Tōkadai: kanava 45
 • Toyota: kanava 61
 • Mihama: kanava 61
 • Itä-Inabu: kanava 59
 • Länsi-Inabu: kanava 40
 • Hōrai-Ōno: kanava 41
 • Hōrai-Ōno-kita: kanava 59

Gifun prefektuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mien prefektuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digitaalilähetysten tärkeimmät lähetysasemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aichin prefektuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Toyohashi: kanava 14, 10 W

Gifun prefektuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chūnō: kanava 14
 • Nakatsugawa: kanava 14
 • Gujō-Hachiman: kanava 14
 • Takayama: kanava 14
 • Gero: kanava 14
 • Toki-minami: kanava 14

Mien prefektuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ise: kanava 14
 • Toba: kanava 22
 • Isobe: kanava 22
 • Nabari: kanava 37
 • Owase: kanava 14
 • Kumano: kanava 22
 • Iga: kanava 48

Informaatiokameroiden asennuspisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisiä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähetysajat ovat Japanin aikaa. HD-merkityt ohjelmat lähetetään HD-kuvanlaadulla.

Itse tuotettuja, paikallisesti lähetettäviä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asteriskilla (*) merkityt ohjelmat näkyvät myös osassa muita Asahi-ryhmän kanavia.

Uutisohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheiluohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Spoken! (su 0.30–0.50, HD)
 • Nagoya Grampuksen ja FC Gifun kotiotteluiden suorat lähetykset
  • Mē-tele on vuodesta 2007 panostanut suoriin jalkapallolähetyksiin, mitä kanava kutsuu ”Mē-telen J-suunnitelmaksi”. Alkaen 23. maaliskuuta 2008 kanavalla esitettiin viikonlopun myöhäisilloissa jalkapallo-otteluita kolme viikkoa perätysten. Kanava tukee Nagoya Grampuksen mestaruuskamppailua ja FC Gifun nousuyrityksiä J. Leaguen ykkösdivisioonaan.
 • Chūnichi Dragonsin vierasottelulähetykset (kanavalla ei ole oikeuksia kotiotteluihin, mutta se panostaa sen puutteessa erityisesti Yomiuri Giantsin vastaisiin otteluihin).
 • Kesän lukiolais-baseballin Aichin turnauksen lähetykset (semifinaalit ja finaali). Lähetyksillä on ollut vuosien mittaan useita sponsoreita.
 • Muitakin urheiluotteluita (kuten koripalloa) lähetetään epäsäännöllisesti nauhoitettuina mm. myöhäisiltaisin.

Lifestyle-ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dokumentti- ja matkailuohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Variety- ja musiikkiohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsekritiikkiohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Mē-tele Ombuds (joka kuun 1. sunnuntai 5.35–5.50, oli ennen nimeltään ”Ombuds 11”, mutta nimi muutettiin digitalisaation yhteydessä)

Miniohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusintaohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Mē-tele jidaigeki (ma–pe 9.57–10.51)
 • Drama LX (ma–pe 10.51–11.45)
 • Drama Selection (ma–pe 13.55–14.52)
 • Mē-tele gekijō (ma–pe 14.55–16.49)

Itse tuotettuja, Tv Asahin verkossa koko Japanissa lähetettäviä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheiluohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteistyössä Yksityisten lähetystoimijoiden koulutusjärjestön kanssa tuotettuja ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muiden Tv Asahin asemien tuottamia ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tv Asahin verkkoon kuulumattomien asemien tuottamia ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisempia ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähetysajat ovat Japanin aikaa. HD-merkityt ohjelmat lähetetään HD-kuvanlaadulla.

Itse tuotettuja, paikallisesti lähetettäviä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uutisohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheiluohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lifestyle-ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dokumentti- ja matkailuohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Variety- ja musiikkiohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miniohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Draamasarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itse tuotettuja, Tv Asahin verkossa koko Japanissa lähetettäviä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisdraamoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Variety-ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dokumentteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nukkeanimaatioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavan itsensä tuottamat Sunrise-animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kanavan tukemat Sunrise-animaatioelokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Muilla studioilla kuin Sunrisellä teetetyt kanavan tuottamat animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itse tuotettuja, muualla kuin Tv Asahin verkossa koko Japanissa lähetettäviä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gin’iro no Olynssis, lokakuu–joulukuu 2006, 12 osaa – ensimmäinen Asahi hōsōn ja Nagoya terebin yhteistuotanto-UHF-animaatio
 • Wellber no monogatari – Sisters of Wellber, huhtikuu–kesäkuu 2007, 13 osaa – ensimmäinen kanavan täysin itse tuottama myöhäisilta-animaatio 38 vuoteen
 • Code-E, heinäkuu–syyskuu 2007, 12 osaa
 • Mokke, lokakuu 2007 – maaliskuu 2008, 24 osaa

Yhteistyössä Yksityisten lähetystoimijoiden koulutusjärjestön kanssa tuotettuja ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asahin verkkoon kuulumattomien kanavien tuottamia ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uutisohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkiohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei sisällä itse tuotettuja tai Tv Asahin kanssa yhteistyössä tuotettuja animaatiosarjoja. Nagoya terebi on Nagoyan alueen viidestä televisiokanavasta Tv Aichin jälkeen toiseksi ja Chūkyōn alueen neljästä kanavasta eniten animaatiosarjoja näyttänyt kanava.

Seuraavien sarjojen tapauksessa Nagoya tv toimi pääasemana:

Draamasarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaisia televisiosarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Skippy (huhtikuu 1975 – maaliskuu 1976)

Kanavan perustamisen aikaan Tōkai tv:ltä siirtyneitä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavan perustamisen aikaan Chūbu Nippon tv:ltä siirtyneitä ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crossnet-aikakaudella Nagoya tv:llä näytettyjä Nippon tv:n ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crossnet-aikakaudella Nagoya tv:n ohjelmisto koostui pääasiassa Nippon tv:n ja Yomiuri tv:n ohjelmista, ja se näytti vain suosituimpia NET tv / Mainichi hōsōn ohjelmia. Tuohon aikaan Chūkyō tv ei voinut tehdä omaa ohjelmakarttaansa ennen kuin Nagoya tv:n ohjelmisto oli päätetty, ja niinpä sen näytettäviksi jäivätkin Nagoya tv:n hylkäämät ohjelmat sekä Tokion kanava 12:n (nykyinen TV Tokyo) suosituimmat ohjelmat. Tästä syystä Chūkyō tv:n katsojaluvut olivatkin huonoimmat Chūkyōn lähetysalueen neljästä kanavasta.

Maaliskuussa 1973 Chūkyō tv:lle siirtyneitä ohjelmia ja niiden tilalle tulleet ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asteriskilla merkityt ohjelmat olivat alun perin Chūkyō tv:ltä peräisin olevia ohjelmia.

Jokapäiväisiä ohjelmia
Maanantaiohjelmia
Tiistaiohjelmia
 • Romper Room / Hana to sora to (uusinta)
 • NNN News / Iseji-aji no tabi
 • Kayō special / Kayō eigagekijō (*)
 • Kayōbi no onna / Ki ni naru kankei
Keskiviikko-ohjelmia
Torstaiohjelmia

Torstain ohjelmisto keskittyi NET Tv:n / Mainichi hōsōn ohjelmistoon.

 • Anata no wide show / Ryōri – Comet-san (uusinta) / Tasogare ni wakare o
 • Romper Room / Sugata Sanshirō (uusinta)
 • NNN News / Oryōri to reitōshokuhin
Perjantaiohjelmia
Lauantaiohjelmia
 • Romper Room / Sasurai no ōkami (uusinta)
 • NNN News, NNN kaigai topics / Sasurai no ōkami (uusinta)
 • Nakiwarai gekijō / Doyō okusama-show
 • Onbu obake / Strike Ball
 • Shabondama Bonbon / Kamen Rider V3
 • Endan-sarja / Doyō eiga gekijō (*)
 • NNN kyō no dekigoto / 23-ji show (*)
 • NNN Sports News / 23-ji show (*)
 • 11 PM / 23-ji show (*)
Sunnuntaiohjelmia

Mainichi hōsōn Young Oh! Oh!’ta lähetettiin ensin NET-tv:hen kuuluvalla Chūkyō tv -kanavalla ja sittemmin Gifu hōsōlla, mutta ohjelma siirtyi verkkovaihdoksen myötä Nagoya tv:lle. NET tv:llä samaan aikaan näytetty Ladies’ Challenge Bowl siirrettiin Nagoya tv:llä myöhäisempään kello 15:n lähetysaikaan.

Nagoya tv:n maaliskuun lopussa 1973 näyttämät NET-/MBS-verkkojen ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokapäiväisiä ohjelmia
 • Nara Kazu Morning Show
 • Okusan! 2-ji desu (MBS-TX-yhteistuotanto)
 • ANN News
Maanantaiohjelmia
Keskiviikko-ohjelmia
Torstaiohjelmia
Perjantaiohjelmia
Lauantaiohjelmia
Sunnuntaiohjelmia

”Suolisolmun avauksen” jälkeen CBC:ltä siirtyneitä Asahi hōsōn ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokapäiväisiä ohjelmia
Perjantaiohjelmia
Lauantaiohjelmia
Sunnuntaiohjelmia
 • Shinkonsan irasshai! – CBC tv:ltä tulleista ohjelmista ainoa, jota yhä näytetään kanavalla (2010).
Ostettuja ohjelmia
 • Propose daisakusen – kansailainen paikallisohjelma. Alkoi näkyä koko Japanissa suolisolmun avauksen jälkeisessä elokuussa.
 • Reikan yamakan dairokkan – alkoi näkyä koko verkossa toisena vuonna suolisolmun avauksen jälkeen, huhtikuussa 1976.

Muita näytettyjä ei-Asahi-ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aika- ja säätiedotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavan aikanäytössä käytetään analogilähetyksissä valkoista, mustareunaista ja normaalilevyistä Fixedsys-fonttia (Windowsin tekstieditori Muistion fontti, aiemmin käytettiin myös Times New Roman -fonttia muistuttavaa Kōwa-fonttia). Digitaalilähetyksissä käytetään normaalilevyistä, mustareunaista Heiseimaru Gothic -fonttia. Ohjelmissa ”Datsu ana daisakusen” (arkiaamut), ”Yajiuma plus”, ”Do desu ka!” ja ”Super Morning” käytetään erikoisnäyttöä (mainosten aikana kuitenkin normaalia fonttia). Erikoisfontti on punainen valkoisilla reunuksilla, ja digitaali- ja analogilähetyksissä käytetään eri fonttia. Vuoden 2008 huhtikuusta digitaalilähetysten kellonaikanäyttö on säädetty sopimaan HD-laajakuvaan. Siihen asti näyttö oli asemoitu sopivaksi tavallista 3:4 SD-kuvaa varten.

Kellonajan näyttöajat:

 • Arkipäivisin 4.50–9.54
  • 27.3.2009 asti kellonaikanäyttö alkoi 4.25, mutta Yajiuma plus -ohjelman lyhenemisen vuoksi ”Datsu ana daisakusen” siirrettiin alkamaan 4.50. Aiemmin myös 16.50–18.53 lähetettiin kellonaikatietoja, mutta huhtikuussa 2002 ne korvattiin säätiedotteilla. Tuolloinkaan mainosten ja ”Super J Channel” -ohjelman aikana ei aikaa näytetty.
 • Lauantaisin 4.50–9.28
 • Sunnuntaisin 4.35–9.57
  • Aikanäyttö alkaa yleensä samaan aikaan ”Kid’s News” -ohjelman kanssa.

Sääinfo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nagoya tv:llä näytetään säätiedotetta ANN News ja Super J Channel -ohjelmien aikana ruudun vasemmassa yläkulmassa. Tiedote ei kuitenkaan näy mainosten ja sponsoriviestien aikana. Paikannimijärjestys on aamun, päivän ja illan sääennusteissa sama, ja sääinfo annetaan Chūkyōn alueelle (Nagoya, Toyota, Toyohashi, Gifu, Nakatsugawa, Takayama, Tsu, Toba ja Owase), Tokiolle ja Osakalle.

Aamu (aikanäytön vieressä)

Päivän sää, korkein lämpötila, sateen todennäköisyys, pyykki-info ja siitepölytiedote (maalis- ja huhtikuussa) sekä uv-tiedote (kesä–elokuussa) annetaan tässä järjestyksessä.

Päivä (vasen yläkulma)

Päivän saa, korkein lämpötila, sateen todennäköisyys (aamu- ja iltapäivällä), pyykki-info ja siitepölytiedote (maalis- ja huhtikuussa) sekä uv-tiedote (kesä–elokuussa) annetaan tässä järjestyksessä.

 • ANN News (päivä) (ma–pe 11.45–11.59, la 11.45–11.57, su 11.50–11.57)
Ilta

Illan sää, sateen todennäköisyys ja seuraavan päivän sää sekä korkein ja matalin lämpötila annetaan. Tätä seuraavat seuraavan päivän sateen todennäköisyys (aamu- ja iltapäivällä) pyykki-info ja siitepölytiedote (maalis- ja huhtikuussa) sekä uv-tiedote (kesä–elokuussa).

Aiemmin arki-iltaisin näytettiin kellonaikaa, mutta sen vaihduttua säätietoihin on tiedote alkanut näkyä myös Super J Channelin viikonloppulähetyksen aikana. Aiemmin tiedote peitti osan ohjelman reunateksteistä, mutta Tv Asahin korjausten vuoksi näin ei enää nykyisin juurikaan tapahdu.

Animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Nagoya tv tuotti Nagoya hōsō -kaudella (Nippon tv -verkostossa) vuonna 1969 itse animaatio Roppō ya Bure-kun, mikä oli ensimmäinen nagoyalaisen tv-kanavan tuottama animaatio. Sen jälkeen vuoden 2009 Battle Spirits – shōnen gekiha Dan mukaan lukien kanava on tuottanut yli 30 (puolituntista) animaatiosarjaa. Näistä sarjoista yli 90 % on valmistanut Sunrise (entinen Nippon Sunrise).
  • 1980- ja 1990-luvuilla useimmat kanavan animaatiot olivat mecha-animaatioita; Yoshiyuki Tominon ideoimat ja ohjaamat Gundam-sarjan kolme ensimmäistä osaa sekä 1990–1997 nähty Yūsha-sarja tekivät kanavasta tunnetun koko Japanissa. Yūsha-sarjan katsojalukujen laskun myötä Tv Asahi kuitenkin neuvoi vähentämään niitä. Tätä neuvoa noudattaen kanava lopetti mechasarjojen tuotannon, minkä vuoksi sen onnistui säilyttää animaatiolokeron asema.
  • Aikana, jolloin Nagoya tv:n animaatiosarjoja näytettiin koko verkossa lauantaisin 17.30, Asahi hōsōlla se näytettiin etuajassa perjantaisin kello 17.00, koska kanava näytti lauantaisin kyseiseen aikaan Buchō keiji -sarjaa. Lisäksi Kyūshū Asahi hōsō (KBC) näytti samaan aikaan Yanyan utau studio -ohjelmaa, joten sekin näytti animaatiot Jūsenki L-Gaimiin asti samaan aikaan kuin Asahi hōsō.
  • Yūsha-sarjan päätyttyä kanavan animaatiot siirtyivät sunnuntain kello seitsemään, mistä lähtien kanava on tuottanut tähän ohjelmalokeroon ei-mecha-lastenanimaatioita.
 • Samaa voidaan sanoa kaikista nagoyalaisista tv-kanavista, mutta Tv Aichilla nähtyä Yattokame tanteidania lukuun ottamatta animaatioissa ei ole nähty lähetysalueelle ominaisia asioita (kuten hatchōmison tai hitsumabushin kaltaisia tunnettuja tuotteita), vaan pikemminkin animaatiot ovat välttäneet leimautumista missään tietyssä valtiossa tapahtuviksi. Lähinpänä japanilaisen elämäntavan kuvausta lienee ollut Muteki robo Trider G7, joka vaikuttaa tapahtuvan Tokion Shitamachissa. Tätä vastoin osakalaiset televisioasemat ovat tuottaneet useita leimallisesti osakalaiseen miljööseen sijoittuvia animaatioita, kuten Mainichi hōsōn Jarinko Chie.
 • Kyseessa ei ole kanavan itse tuottama animaatio, mutta Nippon tv -verkossa puolen vuoden ajan jatkunut vuoden 1973 Doraemon oli aluksi tarkoitus näyttää Nagoya tv:llä. Juuri ennen lähetysten alkua Chūkyō tv:n kanssa voimassa ollut epätavallinen crossnet-tilanne kuitenkin purkautui, ja Nagoya hōsō siirtyi NET tv:n alaisuuteen. Vastaavasti Chūkyō tv siirtyi täysin Nippon tv:n kanavaksi, ja Doraemon näytettiinkin lopulta kyseisellä kanavalla.

Yoroiden Samurai Trooperin kaksoislähetystapaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Yoroiden Samurai Trooper -sarjasta lähetettiin 3.9.1988 tuona päivänä näytettäväksi tarkoitetun jakson (18. osa, Kyōfu no yōjateiō) asemesta inhimillisen virheen vuoksi toistamiseen edellisen viikon jakso (17. osa, Akasareta yoroidensetsu). Välittömästi lähetyksen jälkeen kanava sai valtaisan määrän katsojavalituksia koko Japanista, ja seuraavan päivän lehdetkin uutisoivat tapahtuneesta.
  • Ei ole varmaa, oliko kohulla koko Japanin laajuisia vaikutuksia, mutta se saattoi aikanaan jopa nostaa Samurai Trooperin katsojalukuja. Seuraavalla viikolla sarjan 18. osa– lähetettiin kommelluksitta anteeksipyyntöjen kera, mikä lopetti valitukset. Erhe kuitenkin lyhensi sarjan pituutta aiotusta 40 jaksosta 39:ään.
  • Lisäksi Asahi hōsō näytti animeohjelmalokeron aikaan ”Buchō keiji”ä, minkä vuoksi Samurai Trooper näytettiin kanavalla jo perjantaina kello 17.00. Asahi hōsō näytti Kansain alueella oikean 18. jakson, minkä vuoksi seuraavalla viikolla se täytti syntyneen aukon näyttämällä eri animaation uusintana. Tämäkin lähetys hoidettiin Nagoya tv:ltä, mitä pidetään pohjimmaisena syynä sattuneeseen kaksoislähetykseen. Kun animaatiosarjat siirrettiin sunnuntaiaamun kello 7:ään ohjelmauudistuksen yhteydessä vuonna 1998, Asahi hōsōkin siirtyi näyttämään animaatiosarjat samaan aikaan kuin Nagoya tv.

Myöhäisilta- ja UHF-animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Nagoyan alueella CBC tv oli ylivoimaisen vahvassa asemassa myöhäisilta-animaatioiden lähettäjänä, ja Nagoya tv joutui toimimaan sen varjossa. Tästä huolimatta Nagoya tv oli itse asiassa historiallisessa asiassa myöhäisilta-animaatioiden suhteen – Roppō ya Bure-kun oli ensimmäinen ei-kiotolaisen televisiokanavan tuottama myöhäisilltan japanilaisanimaatio.
 • Vuonna 2000, kolmisenkymmentä vuotta Roppō ya Bure-kunin jälkeen kanava tuotti Tv Asahin kanssa yhdessä Sci-Fi Harry -animaation. Vuoteen 2010 mennessä nagoyalaisista televisiokanavista vain Nagoya tv ja CBC tv ovat tuottaneet myöhäisillan animaatioita.
 • UHF-animaatioiden alkuaikoina Chūkyōn lähetysalueella niitä näytettiin useimmin Tv Aichilla, jonka sanottiin tavoittavan 93 % alueen kotitalouksista. Niiden lähettäminen kuitenkin väheni, koska Tv Aichi näytti myös Tv Tōkyōn myöhäisilta-animaatioita, ja monet animaatiot siirtyivät näytettäväksi Nagoya tv:llä.
 • Nagoya tv:n UHF-animaatiodebyytti oli vuoden 2002 elokuun Princess Tutu – tamago no shō, minkä myötä siitä tuli toinen UHF-animaatioita näyttänyt kanava Nagoyassa CBC:n jälkeen.
 • Chūkyōn ja Kansain lähetysalueilla tiettyä UHF-animaatioita näyttivät useimmiten samaan ketjuun kuuluvat kanavat (prefektuurillisten lähetysten tapauksessa Tv Aichi ja Terebi Ōsaka (TVO) yhdistivät usein voimansa), mutta Mē-tele ja Asahi hōsō tekivät näin vasta Gin’iro no Olynssiksen myötä. Yami to bōshi to hon no tabibiton ja Grenadier – hohoemi no senshin maanpäällisten lähetysten tapauksessa kumppanina toimii Crossnet-kaudelta tuttu MBS.
 • Monet Tv Asahin tuottamista myöhäisillan animaatioista nähdään vain Kantōn alueella, eikä Mē-telekään vuoden 2010 alussa näyttänyt myöhäisilta-animaatiosarjoja. Tilanteeseen on myötävaikuttanut sekin, että ylipäätään tuotettujen UHF-animaatioiden määrä on vähentynyt rajusti. Chūkyō tv ja CBC tv:kin näyttivät 2009 lokakuusta lähtien vain yhtä puolen vuoden sarjaa, ja 2010 huhtikuusta lähtien Chūkyōn alueella ei näytetty yhtäkään myöhäisillan sarjaa. Heinäkuusta 2010 Nagoya tv kuitenkin aloittiin Sekirei – Pure Engagement -sarjaa puolen vuoden myöhäisilta-animaatiotauon jälkeen.
 • Myöhäisillan animaatioiden lähetysajat ovat myös taipuneet vaihtelemaan viikoittain.
 • Joshikōsei – Girl’s High’hin asti joka kuun viimeisellä viikolla näytetty Asa made namaterebi! -ohjelman lähetysaika meni päällekkäin perjantai-illan animaatiolokerossa näytetyn sarjan kanssa, joten sillä viikolla ei lainkaan näytetty ohjelmaa. Koska sarjoja ei myöskään tuolloin siirretty mihinkään muuhun lähetysaikaan, olivat Nagoya tv:n ohjelmat useasti sarjan loppupuolella yli kuukauden jäljessä muita kanavia. Coyote Ragtime Show’sta lähtien kanava on kuitenkin ajoittain vaihtanut lähetysaikoja, ja myöhästymisetkin on saatu rajattua alle kuukauteen. Nämä sarjat ovat usein 12-osaisia, joten muilla kanavilla neljännesvuosikausien välissa on usein viikon mittainen lähetystauko. Nagoya tv:llä näitä taukoja ei kuitenkaan yllä mainitusta syystä juurikaan ole. Mainichi hōsōn Anime Shower –animaatiolokero on myös liki vastaavassa tilanteessa.

Juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellämilloin? kanavan palveluksessa olevat juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entisiä juontajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siirtyneet muihin tehtäviin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eronneet yhtiöstä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sopimus päättynyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maskottihahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Uchūbōya (1973– maaliskuu 1987)
 • Valkoinen Bomberman (1998)
 • Sakadachi-chan (1998–2003)
 • Wolfy (2003-) - Susi lampaan vaatteissa. Maskottihahmo julkistettiin samaan aikaan kun kanava siirtyi kutsumanimi Mē-telen käyttöön. Hahmon nimi päätettiin kilpailulla, valittiin kymmenientuhansien ehdotusten joukosta ja toukokuussa 2003 Mē-tele Wide Thunder 5 -ohjelmassa hahmo kastettiin virallisesti.

Iskulauseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shake hand! (1973) – käytössä kun kanava lopullisesti liittyi Asahi-verkostoon
 • Tobidase! Nagoya terebi (1998)
 • Omajinai Nayago terebi (1998–2002) – vaihtui myöhemmin muotoon ”Nayago terebi – Nagoya terebi”
 • Egao ni aitai (2002–2003)
 • Hitsuji no kawa o kabutta terebi. (2003–)
 • Analog 11 ch & Digital 6 ch – dotchi mo Mē-tele (2003) – Slogan, jota käytettiin digitaalilähetysten alkaessa
 • Mē-tele ni gaburitsuki (2008–)
 • Chi-digi wa Mē-tele 6 ch (2009–) – Wolfyn varjokuvaan on valkoisella kirjoitettu ”6 ch”
Viime aikoina ”Hitsuji no kawa o kabutta terebi.” (tv lampaan vaatteissa) -iskulauseen käyttö on ollut varsin vähäistä, ja sitä käytetään lähinnä ohjelmissa omaa kanava korostettaessa. ”Dotchi mo Mē-tele” -lausetta käytetään etupäässä itse kanavaa ja ”gaburitsuki”-slogania sen ohjelmia mainostettaessa.

Ohjelmiston aloitukset ja lopetukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiminnan alku –1969
Kaksi koiraa seisovat peräkkäin, ja teksti ”wan wan” (”hau hau” japaniksi), minkä voidaan tulkita tarkoittavan lukua 11, ilmestyy ruutuun. Kyseessä oli mustavalkoanimaatio, joka käytti ideana aseman kanavanumeroa 11.
1969–1980
 1. Ilmakuva Nagoyan kaupungista
 2. Kuva Nagoya tv:n rakennuttamasta ja Nagoyan kaupungille lahjoittamasta Toivon lähde -suihkulähteestä.
 3. Toivon lähteen erään naista esittävän patsaan kuva vaihtuu kanavan konttorissa olevan samanlaisen patsaan kuvaksi.
 4. Kanavan logo näkyy kanavan pääkonttori taustakuvana. Tämän jälkeen ruutuun ilmestui piirros leijonasta harmaalla taustalla. Kuvan vieressä näytettiin kanavan kanavanumerot eri puolilla lähetysaluetta.
Taustamusiikkina käytettiin iloisempaa sovitusta lopetusten musiikista.
1981–1987
Tuonaikainen kanavan maskottihahmo, Uchūbōya, näytettiin nousemassa kanavan tuonaikaisen logon sisältävän pallon päälle. Hahmo ratsastaa sateenkaarella avaruudesta Nagoyaan. Lopuksi ruutuun ilmestyivät kanavan logo ja teksti ”Nagoya terebi”. Moniäänilähetysten alettua alkoi ruudussa näkya myös kanavan kutsumanimi ennen Uchūbōyan katoamista.
1987–1991
Nelisormimangustit kerääntyvät television ympärille. Ruutuun ilmestyivät ”Nagoya TV” ja lopuksi ”kyō mo ogenki de osugoshi kudasai” - (viettäkää tänäänkin hyvä päivä) ja ”JOLX-TV/JOLX-TAM onseitajūhōsō” (moniäänilähetys) -tekstit. Taustamusiikkina on Off Course -yhtyeen Bokura no jidain cover.
1991–2001
Kuvassa näkyy Nagara-joki ja siellä eläviä olentoja, kuten kaloja. Lopuksi kuullaan kuulutus ”Nagoya terebi desu” ja nähdään kanavan logo. Taustamusiikkina käytettiin Asuka-nimisen laulajan ”Nagaragawa”a. Laulu oli alun perin tehty vastustamaan Nagara-joen suistopadon rakentamista, mikä tosin saatettiin päätökseen vastustuksesta huolimatta. Vuonna 1995 laulun sanat vaihtuivat säkeestä ”nagare o ashita e” (virralle huominen) säkeeseen ”nagare o tomenaide” (älkää pysäyttäkö virtaa). Video ja sävel pysyivät kuitenkin samoina.
2001– maaliskuu 2003
Ruudulla näkyy aamuauringossa kylpevä Hotaka-vuoreksi uskottu vuori, minkä jälkeen ruudulle tulevat teksti ”Nagoya tv” ja kanavan tunnukset. Taustamusiikkina on Gregorianin cover Eric Claptonin Tears in Heaven -kappaleesta. Taustakuva on kuvattu Oku-Hotaka-vuoren huipulta. Tästä versiosta lähtien aloitukset olivat HD-kuvalaatuisia.
Huhtikuu 2003 – maaliskuu 2009
Analogilähetykset: maskotti Wolfy ratsastaa avaruudessa tähdellä ja ulvoo muutamaan otteeseen kesken kaiken. Sivustalla näkyvät Wolfy ja teksti ”Mē-tele – JOLX-TV/JOLX-TAM”. Aiemmin niiden lisäksi näkyi myös tunnus ”JOLX-DTM”.
Digitaalilähetykset: Wolfy herää lampaiden mää’intään. Kun Wolfy on lähdössä metsästämään lammasta, paimenkoira ilmestyy ja alkaa ajaa lampaita eteenpäin. Lammaslauma juoksee kohti Wolfyä, joka pakoyrityksestä huolimatta imeytyy mukaan. Vihainen Wolfy taklaa koiran pois ruudulta, ja aloitus päättyy ”Nagoya terebi – Mē-tele – JOLX-DTV” -tekstin ja -kuulutuksen jälkeen. Taustamusiikkia ei ole (on mahdollista, ettei samaa musiikkia kuin analogilähetyksissä voitu käyttää tekijänoikeussyistä).
24.7.2008 lähtien tiedotus analogilähetysten päättymisestä (30 s taustamusiikilla ja juonolla) alkoi näkyä kanavalla. Muista kanavista poiketen Nagoya tv ei kuitenkaan näytä sitä aloitusten ja lopetuste yhteydessä vaan ensimmäisellä mainoskatkolla ainoastaan analogipuolella. Esimerkiksi maaliskuuhun 2009 asti tiedote nähtiin arkisin aina Yajiuma plus -ohjelman ensimmäisellä mainokatkolla.
Huhtikuu 2009 –
Digitaali- ja analogilähetykset: Wolfy kävelee hiljakseen vaihtuvassa, kaarevalla pinnalla olevassa kaupunkimaisemassa. Taustalla näkyy myös kanavan pääkonttoria muistuttava rakennus, ja kierrokse päättyessä ruutuun ilmestyy läpinäkyvänä Nagoya tv:n digitaalikanavanumero 6. Tämän jälkeen ruutuun tulee aiemman digitaalilähetysaloituksen kanssa liki identtinen ”Nagoya terebi – Mē-tele – JOLX-DTV” (analogipuolella ”JOLX-TV/JOLX-TAM”) -ruutu.
Yasuhiro Hoshi vastaa juonnoista, eikä taustamusiikkia ole. Digitaalipuolella kuullaan ”JOLX-DTV, Nagoya terebi digital television desu”, analogipuolella taas ”Nagoya terebi, analog hōsō”.

Lopetukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiminnan alku –1969
Ei tiedossa.
1969–1980
 • Leijonan kuva näkyy harmaata taustaa vasten. Leijonan vieressä näkyvät kanavanumerot eri puolilla lähetysaluetta.
 • Video Sakaen kaupunkimiljööstä (Sakaen risteyksen läheltä) ja Nagoyan raitiovaunuista.
 • Video Toivon lähteestä.
 • Video yömaisemasta Nagoyan televisiotorni taustalla.
 • Kanavan logo.
1981–1987
Liki samanlainen kuin aloitus, mutta kanavatunnisteita ei näytetä.
1987–1991
Liki samanlainen kuin aloitus, mutta ”kyō mo ogenki de osugoshi kudasai” -tekstin tilalla on teksti ”ashita mo ii ichinichi de ariasu yō ni...” (olkoon huomennakin hyvä päivä).
Poikkeuksellisesti keisari Hirohiton kuolemaa seuranneena päivänä 8.1.1989 lopetus lähetettiin normaalista, mutta teksi vaihdettiin kertomaan seuraavan päivän aamuohjelmien alkamisajankohdasta.
1991– maaliskuu 2003
Täysin sama kuin ohjelmiston aloituinsertti.
Huhtikuu 2003 – maaliskuu 2009
Analogi- ja digitaalilähetykset: Sama kuin aloitusinsertti, mutta ”Goodmorning”-teksti on korvattu ”Goodnight”-toivotuksella.
Huhtikuu 2009 –
Sama analogi- ja digitaalipuolilla.

Ohjelmien logot ym.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmien logojen ja alkutunnusten yksityiskohdat vaihtelevat ohjelmatyypistä riippuen.

HDTV-tuotannot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekstityksiä oli kahta tyyppiä, omia ja verkostoituja ohjelmia varten. 24.7.2008 aloitustekstien näkyminen kuitenkin lakkasi liki kokonaan.

Omat tuotannot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin Tv Asahin ohjelmissa, ”Hi-Vision”-tekstiä ei näytetä. Tekstin koko on myös pienempi. Dodesuka!-ohjelmassa ja tekstitetyissä ohjelmissa käytettiin alempana esiteltävää tyyliä.

Verkosto-ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmissa, jotka lähetetään päiviä myöhemmin (tai aiemmin) kuin tuottajakanavalla ja muiden kanavien tuottamissa uusintana lähetettävissä ohjelmissa käytetään mustareunaisia Tv Asahin tunnuksia.

Tekstitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2007 lokakuuhun käytettiin tekstiä ”mojihōsō jimaku” (tekstitetty lähetys) ja kanavan omaa designiä, mutta marraskuusta lähtien siirryttiin käyttämään pelkkää ”jimaku”-tekstiä ja tipulogoa muiden Asahin kanavien tavoin. Muihin Asahin kanaviin verrattuna teksti on hivenen pienempi ja mustareunainen. Ensimmäisessä marraskuussa käytettiin erehdyksessä päivän verran vanhaa designiä.

Datalähetykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tv Asahin tavoin Nagoya tv on käyttänyt datalähetyksiä vuoden 2007 lokakuun lopusta lähtien mm. ohjelmien Aibō ja Oishii gohan yhteydessä. Datalähetystenkin fontit ovat mustareunaisia.

Kaksikieliset lähetykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teksti ”((nikakokugo))” (kaksikielinen) on käytössä, tämäkin mustareunaisella fontilla. Vuoden 2008 lokakuusta on käytetty Tv Asahin tekstimallia niissä ohjelmissa, jotka ovat Tv Asahin tuottamia.

Vesileima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavan digitaalilähetyksissä näkyy ruudun oikeassa reunassa mainostaukoja lukuun ottamatta normaalisti ”Mē-tele”. Merkin käytön alkaessa sitä ei käytetty Tv Asahilta peräisin olevien, koko Japanissa näkyvien ohjelmien yhteydessä, paitsi keskiyön jälkeen. Lokakuusta 2008 merkkiä on kuitenkin käytetty kaikissa ohjelmissa.

Muita Chūkyōn alueen radio- ja tv-asemia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]