Emma (manga)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emma
エマ
('Emma')
Genre historiallinen, draama, romantiikka
Manga
Tekijä Kaoru Mori
Julkaisija Japani Enterbrain
Yhdysvallat CMX manga
Suomi Sangatsu Manga
Sarjajulkaisulehti Japani Monthly Comic Beam
Ensimmäinen painatus 30. elokuuta 2002Toukokuu 2006
Kirjojen lukumäärä 10
Manga: Emma (Side Story) エマ 番外編
Tekijä Kaoru Mori
Julkaisija Japani Enterbrain
Suomi Sangatsu Manga
Sarjajulkaisulehti Japani Monthly Comic Beam
Ensimmäinen painatus Syyskuu 2006Maaliskuu 2008
Kirjojen lukumäärä 3
TV-anime: Emma – A Victorian Romance
Ohjaaja Tsuneo Kobayashi
Studio Studio Pierrot
Lähetyskanavat Japani Animax, BS-i, useat UHF-kanavat
Alkuperäinen lähetyskierros 2. huhtikuuta 200518. kesäkuuta 2005
Jaksojen määrä 12
TV-anime: Emma – A Victorian Romance: Second Act
Ohjaaja Tsuneo Kobayashi
Studio Ajia-do Animation Works
Lähetyskanavat Japani Animax, Chiba TV, NBN, SUN-TV, Tokyo MX, TVK, TVS
Alkuperäinen lähetyskierros 16. huhtikuuta 20072. heinäkuuta 2007
Jaksojen määrä 12

Emma on Kaoru Morin piirtämä kymmenenosainen manga, joka kertoo nuoresta palvelijattaresta, Emmasta, joka työskentelee erään vanhan kotiopettajattaren luona. Emma rakastuu rouvansa entiseen oppilaaseen Williamiin, joka on aristokraattisesta perheestä. Williamin perhe ei kuitenkaan hyväksy heidän rakkauttaan, sillä luokkajaon vuoksi tällainen suhde ei ole sopiva viktoriaanisessa Englannissa.

Mangasta on tehty kaksikautinen animesovitus Eikoku koi Monogatari Emma. Mori on tehnyt sarjaan myös lisätarinoita nimeltä Emma ~bangaihen~, jotka kertovat sarjan sivuhenkilöistä.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Emma ilmestyi Comic Beam -lehdessä vuosina 2002–2006. Mangassa on yhteensä 52 lukua. Myöhemmin ne koottiin seitsemäksi mangakirjaksi, joiden lisäksi on ilmestynyt vielä kolme lisäosaa, jotka kulkevat nimellä Emma ~bangaihen~. Ne kertovat sivuhenkilöistä. Suomessa mangan on kustantanut Sangatsu Manga. Sangatsu Manga on alkanut julkaista Emman lisätarinoita maaliskuusta 2010 lähtien.[1] Japanissa on lisäksi ilmestynyt opas nimeltä Emma Victorian Guide, joka valaisee sarjan enemmän tai vähemmän tunnettuja historiallisia viittauksia.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mangasta tehty animesovitus Eikoku Koi Monogatari Emma alkoi Japanissa 2. huhtikuuta 2005 ja päättyi 18. kesäkuuta 2005. Sen on ohjannut Stuneo Kobayashi ja tuottanut Studio Pierrot. Animesta tehtiin myös toinen kausi Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku, joka esitettiin vuonna 2007. Kummatkin kaudet ovat 12 jakson pituisia.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emma (エマ)

Emma on sarjan päähenkilö. Hän rakastuu William Jounseen heti ensi silmäyksellä. Emma on alun perin kotoisin köyhistä oloista ja joutui Lontooseen, kun hänet kidnapattiin ja kuljetettiin myytäväksi bordelliin. Emma kuitenkin pakeni ja teki pieniä töitä henkensä pitimiksi. Lopulta vanha kotiopettajatar Kelly Stownar otti hänet palvelijakseen. Tämä opetti hänet muun muassa lukemaan ja kirjoittamaan. Kelly Stownarin kuoltua Emma päätyy työskentelemään erään saksalaisen Möldersin perheen luo ja joutuu eroon Williamista.

William Jounse (ウィリアム・ジョーンズ)

William on sarjan toinen tärkeä henkilö. Hän rakastuu Emmaan ensinäkelmältä. William on rikkaan Jounsen perheen vanhin poika. Hänen pitäisi jatkaa isänsä työtä ja hankkia puoliso toisesta varakkaasta perheestä, mutta rakastuttuaan Emmaan hänen on vaikea enää hyväksyä isänsä tahtoa. Emman lähdettyä William alkaa kuitenkin toimia isänsä toiveiden mukaisesti. Hän lupautuu kihloihin Eleanor Campbellin kanssa, mutta hän tapaakin yllättäen Emman kihlajaisissaan, mikä muuttaa kaiken.

Hakim Atawari (ハキム・アタワーリ)

Hakim on Intiasta kotoisin oleva prinssi ja Williamin paras ystävä. He kävivät yhdessä Eton Collegea. Hakimilla on yleensä mukanaan oma haareminsa. Tultuaan vierailulle Englantiin Hakim tapasi Emman ja ihastui tähän. Hän kuitenkin luopui aikeistaan Emman suhteen saatuaan tietää, että tämä rakastaa Williamia. Hakimin vierailu Englannissa pitkittyi, sillä hän halusi nähdä miten asiat Emman ja Williamin suhteen kehittyvät. Hakim yritti saada Emman jäämään Lontooseen Kelly Stownarin kuoltua, muttei saanut tätä muuttamaan mieltään. Hänen mielestään Williamin ei olisi koskaan pitänyt päästää Emmaa lähtemään eikä hän pitänyt siitä, ettei William ei aluksi yrittänyt etsiä Emmaa lainkaan.

Eleanor Campbell (エレノア・キャンベル)

Eleanor tulee yläluokkaisesta perheestä ja on varakreivi Campbellin nuorin tytär. Hän ihastuu Williamiin ja luulee tämän tuntevan samoin, mutta todellisuudessa William on vain ystävällinen häntä kohtaan. Hän yrittää saada Williamin huomion itseensä kaikin tavoin, kuten kutsumalla tämän vierailulle. Kestää kuitenkin kauan, ennen kuin Eleanor saa kerrottua tunteistaan Williamille. Eleanorilla on usein seuranaan palvelijattarensa Annie, joka on huolehtinut hänestä aina lapsesta saakka.

Kelly Stownar (ケリー・ストウナー)

Kelly on Williamin entinen kotiopettajatar, jonka palvelijattarena Emma työskenteli. Kelly meni nuorena naimisiin, mutta hänen miehensä kuoli jo muutaman vuoden päästä, minkä jälkeen hän ryhtyi kotiopettajattareksi. Vähän ennen eläköitymistään hän tapasi Emman ja otti tämän palvelijakseen. Kelly opetti Emman lukemaan, kirjoittamaan ja tekemään kotitöitä. Hän tuki Emman ja Williamin aikeita huomattuaan, että he olivat ihastuneita toisiinsa.

Suomeksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sangatsu julkaisee Emman lisätarinat Anime-lehti. Arkistoitu 18.3.2010. Viitattu 26.3.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]