Grenadier

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Grenadier (jap. グレネーダー~ほほえみの閃士~, Gurenēdā ~Hohoemi no Senshi) on 12-osainen anime-sarja, joka perustuu samannimiseen Sōsuke Kaisen mangaan. Grenadierin juoni perustuu Rusyuna Tendon matkaan pääkaupunkiin, jossa hänestä tulisi keisarinna Tenshin toinen henkivartija.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Joukko kapinallisia joutuu pakenemaan kun kaupungin joukot hyökkäävät heidän kimppuunsa. Mukana on myös palkkamurhaaja Yajiro Kojima, joka tapaa Rusyuna Tendon. Kaksikko lähtee yhdessä pääkaupunkiin mutta kohtaavat monia eri vastustajia mukaan lukien Yajiron entinen johtaja Mountain Templar joka tunnetaan nyt Kaizan Doushina. Doushi käskee Rusyunan entiset ystävät hänen kimppuunsa mutta Rusyuna voittaa heidät silti. Doushi tuhoaa kaikki epäonnistujat Kolmisädeaseellaan ja lähettää Aizen Teppan Rusyunan kimppuun. Tämä kuitenkin liittyy Rusyunan, Yajiron ja Mikan Kurenain joukkoon. Rusyuna pääsee pääkaupunkiin, mutta keisarinna Tenshin korkea-arvoinen eliitti tuo Rusyunan saliin, jossa odottaa Kaizan Doushi. Doushi syyttää Rusyunaa tappajaksi mutta Yajiro selvittää asian kun he huomaavat, että keisarinna Tenshi on oikeasti Rusyunan entinen ystävä Setsuna Oomido. Aizen Tepan avulla Rusyuna vapauttaa keisarinnan mutta Setsuna Oomido aloittaa taistelun Rusyunan kanssa, mutta Rusyuna voittaa kamppailun. Myös Yajiro voittaa Kaizan Doushin ja Rusyuna, Yajiro, Mikan ja Kurenai Touka lähtevät omille teilleen, mutta Mikan lähtee Rusyunan ja Yajiron mukaan. Setsuna taas lähtee matkalle, jotta voi kohdata Rusyunan seuraavan kerran.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. The Smiling Senshi
 2. Rusyuna under attack
 3. Enlightened Evil
 4. The town that does not smile
 5. Explosion! Kensousen, Kurenai Touka
 6. Balloonist, Mikan's revenge
 7. Destination Tento
 8. An enemy from the past, Aizen Teppa
 9. When the wind flowers dance
 10. Entering Tento
 11. Showdown with Tenshi
 12. Things learned on the road

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rusyuna Tendo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rusyuna Tendo koulutettiin käyttämään revolveria ja on toinen Tenshin henkivartijoista. Rusyuna piti loman ja sai seuraansa Yajiro Kojiman sekä Mikan Kurenain. Rusyuna lähti takaisin Tenton pääkaupunkiin ja sai vastaansa useita samalla leirillä olleita ihmisiä. Kun Rusyuna viimein pääsi Tentoon Kaizan Doushi syytti häntä ihmisten tappamisesta. Nämä juorut eivät kuitenkaan olleet totta vaan Doushi oli itse tappanut jokaisen epäonnistujan hänen Kolmisädeaseellaan. Rusyuna taisteli Setsuna Oomidoa vastaan viimeisessä jaksossa ja sai vamman oikeaan jalkaansa. Rusyuna kuitenkin voitti kun hän käytti taistelustrategiaa jonka Tenshi opetti hänelle, tuhota vihollisen taistelutahto. Rusyuna lähti uudelle matkalle Yajiro Kojiman sekä mukaan ängenneen Mikan Kurenain kanssa.

Yajiro Kojima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ensiesiintyminen: Jakso 1
 • Ääninäyttelijät: Kazuya Nakai (Japani)

Yajiro Kojima on miekkailija ja yksi Mountain Templarin kapinallisjoukon jäsenistä joka kunnioitti Templaria. Kojima oli ennen palkkamurhaaja ennen kuin tapasi Rusyunan ja lähti hänen kanssaan pääkaupunkiin. Yajiro voitti entisen johtajansa, Mountain Templarin, joka muutti nimensä Kaizan Doushiksi, ja lähti uudelle matkalle Rusyunan kanssa jaksossa 12.

Mikan Kurenai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ensiesiintyminen: Jakso 5
 • Ääninäyttelijät: Yuki Matsuoka (Japani)

Mikan Kurenai on orpo tyttö jonka perhe teki ilmapalloja. Kun Tenma Ganzo tappoi hänen vanhempansa Kurenai Touka otti hänet huostaansa. Mikan liittyi Rusyunan ja Yajiron seuraan ja hyökkäsi Tenshin linnaan Kurenai Toukan kanssa kun Kaizan Doushi huijasi Rusyunaa menemään linnaan. Mikan jäi Rusyunan ja Yajiron seuraan kun Setsuna Oomido ja Kaizan Doushi oli voitettu.

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaizan Doushi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaizan Doushi on klovni joka auttaa Setsuna Ōmidoa hänen yrityksessään valloittaa maailma ja tuhota Rushuna Tendo. Kaizan Doushin lempiase on Kolmisädease, mutta hän on myös erinomainen miekkailija ja se todistettiin kun hän taisteli Yajiro Kojimaa vastaan. Hän pystyy myös telesiirtymään ja lentämään hänen erikoiskengillään joissa on mukana tulisuihku, joka mahdollistaa lentokyvyn. Yajiro Kojima kuitenkin tuhosi suihkun taistelussa.

Kaizan Doushina myöhemmin tunnettu mies oli aiemmin kapinallisjohtaja Mountain Templar, joka yritti valloittaa vuoren, jossa hän pystyisi tuhoamaan vihollisensa. Valitettavasti salama osui Templariin ja kaikki kapinalliset pakenivat mukaan luettuna Yajiro Kojima, joka kunnioitti Templaria. Salama muutti Templarin mielen ja hän sekosi ja ryhtyi tappajaksi. Templar otti itselleen uuden nimen, Kaizan Doush, ja liittoutui Setsuna Oomidon kanssa, joka kaappasi keisarinna Tenshin paikan. Oomido esiintyi itse Tenshinä ja antoi Doushin tuhota toisen Tenshin henkivartijoista, Rushuna Tendon. Tendo oli lyöttäytynyt yhteen Yajiro Kojiman kanssa lähtiessään tapaamaan Tenshiä. Doushi toi kaikki Rushuna Tendon kaverit, jotka olivat hänen kanssaan koulutusleirillä, yhteen ja antoi heille käskyn tuhota Rushuna. Rushuna ja Yajiro voittivat kaikki ja Doushin paras tappaja Aizen Teppa liittoutui Rushuna Tendon kanssa. Myöhemmin Rushuna pääsi Setsuna Oomidon perään, joka vangitsi Tenshin mutta Kaizan Doushi tuli pysäyttämään hänet. Rushunan kumppani Yajiro Kojima ryhtyi taisteluun Doushia vastaan ja voitti tämän jonka jälkeen Doushi ilmeisesti kuoli pudottuaan tornista maahan.

Setsuna Ōmido[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Setsuna Ōmido yrittää valloittaa maailman apunaan tappaja Kaizan Doushi. Hän on myös käynyt revolverikoulutuksen niin kuin Rushuna Tendokin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.