Luettelo naispresidenteistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo naispresidenteistä. Listassa on nykyiset naispresidentit ja entiset.

Nykyiset naispresidentit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Presidentti Valtiomuoto Vuodesta
Liberia Ellen Johnson Sirleaf tasavalta 2006[1]
Argentiinan lippu Argentiina Cristina Fernández de Kirchner tasavalta 2007
Liettua Dalia Grybauskaitė tasavalta 2009[2]
Costa Rican lippu Costa Rica Laura Chinchilla tasavalta 2010
Brasilian lippu Brasilia Dilma Rousseff liittotasavalta 2011
Etelä-Korea Park Geun-hye tasavalta 2013
Keski-Afrikan tasavalta Catherine Samba-Panza tasavalta 2014

Entiset presidentit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Presidentti Valtiomuoto Vuosina
Kirgisia Roza Otunbajeva tasavalta 2010–2011
Filippiinit Gloria Macapagal-Arroyo[3] tasavalta 2001–2010[4]
Chilen lippu Chile Michelle Bachelet[5] tasavalta 20062010 [6]
Argentiinan lippu Argentiina Isabel Martínez de Perón[7] tasavalta 19741976
Islannin lippu Islanti Vigdís Finnbogadóttir[8] tasavalta 19801996
Maltan lippu. Malta Agatha Barbara[9] tasavalta 19821987
Filippiinit Corazon Aquino[10] tasavalta 19861992
Nicaraguan lippu Nicaragua Violeta Chamorro tasavalta 19901997
Irlanti Mary Robinson[11] tasavalta 19901997
Sri Lankan lippu Sri Lanka Chandrika Kumaratunga[12] tasavalta 19942005
Guyana Janet Jagan[13] tasavalta 19971999
Latvia Vaira Vīķe-Freiberga tasavalta 19992007
Panaman lippu Panama Mireya Moscoso tasavalta 19992004
Indonesia Megawati Sukarnoputri[14] tasavalta 20012004
Irlanti Mary McAleese tasavalta 19972011
Suomen lippu Suomi Tarja Halonen tasavalta 20002012
Intia Pratibha Patil[15] liittovaltio 20072012[16]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Biographical Brief of Ellen Johnson Sirleaf Executive Mansion. Viitattu 13.11.2013. (englanniksi)
  2. Liettuan ensimmäinen naispresidentti astui virkaan Yle Uutiset. 12.7.2009. Viitattu 13.11.2013.
  3. http://www.macapagal.com/gma/biography/index_bio.php www.macapagal.com Biography
  4. http://www.macapagal.com/gma/biography/index_bio.php www.macapagal.com Biography
  5. http://www.chileangovernment.cl/index.php?Itemid=5&id=701&option=com_content&task=view www.chileangovernment.cl
  6. http://womenshistory.about.com/od/headsofstate20012010/p/bachelet_chile.htm womenshistory.about.com
  7. http://www.knowledgerush.com/kr/encyclopedia/Isabel_Mart%C3%ADnez_de_Per%C3%B3n/ www.knowledgerush.com
  8. http://english.forseti.is/FormerPresidents/VigdisFinnbogadottir/ .forseti.is
  9. http://president.gov.mt/ms_agatha_barbara President of the Republic of Malta official webside
  10. http://www.answers.com/topic/coraz-n-aquino www.answers.com Corazon Aquino
  11. http://www.president.ie/index.php?section=31&lang=eng www.president.ie
  12. http://www.squidoo.com/chandrika-kumaratunga www.squidoo.com
  13. http://www.jagan.org/janet_jagan3.htm#Profile%20of%20Janet%20Jagan,%20O.E.%20%E2%80%93%20First%20Woman%20President%20of%20Guyana www.jagan.org
  14. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/572221/Megawati-Sukarnoputri www.britannica.com Megawati Sukarnoputri (president of Indonesia)
  15. http://presidentofindia.nic.in/thepresident.html presidentofindia.nic.in
  16. http://presidentofindia.nic.in/thepresident.html presidentofindia.nic.in

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]