Luettelo naispresidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo naispresidenteistä. Listassa on sekä nykyiset että entiset naispresidentit. Luettelo on kronologinen. Luettelossa ei ole kenraalikuvernöörejä tai virkaa tekeviä presidenttejä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Virassa
Presidentti Valtio Titteli Virka-aika
Isabel Martínez de Perón Isabel Martinez de Peron.jpg Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan presidentti 1. kesäkuuta 197424. maaliskuuta 1976
Vigdís Finnbogadóttir Vigdis Finnbogadottir (1985).jpg Islannin lippu Islanti Islannin presidentti 1. elokuuta 19801. elokuuta 1996
Maria Lea Pedini-Angelini No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19811. lokakuuta 1981
Agatha Barbara Ms Agatha Barbara.jpg Maltan lippu Malta Maltan presidentti 15. helmikuuta 198215. helmikuuta 1987
Gloriana Ranocchini No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19841. lokakuuta 1984
Elisabeth Kopp Elisabeth Kopp.gif Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 21. lokakuuta 198412. tammikuuta 1989
Corazon Aquino Corazon Aquino 1986.jpg Filippiinit Filippiinien presidentti 25. helmikuuta 198630. kesäkuuta 1992
Gloriana Ranocchini No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 19891. huhtikuuta 1990
Violeta Chamorro Violeta Chamorro 1993.jpg Nicaraguan lippu Nicaragua Nicaraguan presidentti 25. huhtikuuta 199010. tammikuuta 1997
Mary Robinson Mary Robinson World Economic Forum 2013 crop.jpg Irlanti Irlannin presidentti 3. joulukuuta 199012. syyskuuta 1997
Edda Ceccoli No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 19911. huhtikuuta 1992
Patrizia Busignani No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19931. lokakuuta 1993
Chandrika Kumaratunga Chandrika Bandaranaike Kumaratunga.jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan presidentti 12. marraskuuta 199419. marraskuuta 2005
Mary McAleese Mary McAleese.jpg Irlanti Irlannin presidentti 11. marraskuuta 199710. marraskuuta 2011
Janet Jagan Janet Jagan.png Guyana Guyanan presidentti 19. joulukuuta 199711. elokuuta 1999
Ruth Dreifuss Ruth Dreifuss, President of Switzerland (cropped).jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 199931. joulukuuta 1999
Rosa Zafferani No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19991. lokakuuta 1999
Vaira Vīķe-Freiberga Ministru prezidenta tikšanās ar eksprezidenti (4108711953).jpg Latvia Latvian presidentti 8. heinäkuuta 19998. heinäkuuta 2007
Mireya Moscoso Mireya Moscoso.jpg Panaman lippu Panama Panaman presidentti 1. syyskuuta 19991. syyskuuta 2004
Tarja Halonen Tarja Halonen 1c389 8827-2.jpg Suomen lippu Suomi Suomen presidentti 1. maaliskuuta 20001. maaliskuuta 2012
Maria Domenica Michelotti No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20001. lokakuuta 2000
Gloria Macapagal-Arroyo Gloria Macapagal Arroyo WEF 2009-crop.jpg Filippiinit Filippiinien presidentti 20. tammikuuta 200130. kesäkuuta 2010
Megawati Sukarnoputri President Megawati Sukarnoputri - Indonesia.jpg Indonesia Indonesian presidentti 23. heinäkuuta 200120. lokakuuta 2004
Micheline Calmy-Rey Micheline Calmy-Rey 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 200331. joulukuuta 2011
Valeria Ciavatta No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20031. huhtikuuta 2004
Fausta Morganti No image.svg 1. huhtikuuta 20051. lokakuuta 2005
Ellen Johnson Sirleaf Ellen Johnson Sirleaf-State Department 2012-.jpg Liberia Liberian presidentti 16. tammikuuta 2006–virassa
Michelle Bachelet Michelle Bachelet foto campaña.jpg Chilen lippu Chile Chilen presidentti 11. maaliskuuta 2006-11. maaliskuuta 2010
Doris Leuthard Doris Leuthard 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1. elokuuta 2006–virassa
Pratibha Patil Pratibha Patil 2012-02-27.jpg Intia Intian presidentti 25. heinäkuuta 200725. heinäkuuta 2012
Cristina Fernández de Kirchner Cristinakirchnermensaje2010.jpg Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan presidentti 10. joulukuuta 20079. joulukuuta 2015
Eveline Widmer-Schlumpf Eveline Widmer-Schlumpf 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 200831. joulukuuta 2015
Rosa Zafferani No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20081. lokakuuta 2008
Assunta Meloni No image.svg 1. lokakuuta 20081. huhtikuuta 2009
Dalia Grybauskaitė Dalia Grybauskaitė 2010-03-11.jpg Liettua Liettuan presidentti 12. heinäkuuta 2009–virassa
Roza Otunbajeva Roza Otunbayeva - World Economic Forum on Europe 2011.jpg Kirgisia Kirgisian presidentti 7. huhtikuuta 20101. joulukuuta 2011
Laura Chinchilla Chinchilla Adelante.jpg Costa Rican lippu Costa Rica Costa Rican presidentti 8. toukokuuta 20108. toukokuuta 2014
Simonetta Sommaruga Simonetta Sommaruga 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1. marraskuuta 2010–virassa
Dilma Rousseff Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg Brasilian lippu Brasilia Brasilian presidentti 1. tammikuuta 201131. elokuuta 2016
Maria Luisa Berti No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20111. lokakuuta 2011
Atifete Jahjaga Atifete Jahjaga 2011.jpg Kosovon lippu Kosovo Kosovon presidentti 7. huhtikuuta 20117. huhtikuuta 2016
Joyce Banda President of Malawi Joyce Banda (8985928177).jpg Malawin lippu Malawi Malawin presidentti 7. huhtikuuta 201231. toukokuuta 2014
Denise Bronzetti No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20121. huhtikuuta 2013
Park Geun-hye Park Geun-hye (8724400493) (cropped).jpg Etelä-Korea Etelä-Korean presidentti 25. helmikuuta 201310. maaliskuuta 2017
Antonella Mularoni Antonella Mularoni.jpg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20131. lokakuuta 2013
Anna Maria Muccioli No image.svg 1. lokakuuta 20131. huhtikuuta 2014
Michelle Bachelet Michelle Bachelet foto campaña.jpg Chilen lippu Chile Chilen presidentti 11. maaliskuuta 2014–11. maaliskuuta 2018
Valeria Ciavatta No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 2014-1. lokakuuta 2014
Marie Louise Coleiro Preca Marie-Louise Coleiro Preca.jpg Maltan lippu Malta Maltan presidentti 4. huhtikuuta 2014–virassa
Kolinda Grabar-Kitarović HEKolindaGrabarKitarovic.jpg Kroatia Kroatian presidentti 19. helmikuuta 2015–virassa
Ameenah Gurib AmeenahGurib1.jpg Mauritiuksen lippu Mauritius Mauritiuksen presidentti 5. kesäkuuta 2015–23. maaliskuuta 2018
Lorella Stefanelli No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20151. huhtikuuta 2016
Bidhya Devi Bhandari Vidhya Bhandari2.JPG Nepalin lippu Nepal Nepalin presidentti 29. lokakuuta 2015–virassa
Hilda Heine Hilda Heine portrait.jpg Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret Marshallinsaarten presidentti 28. tammikuuta 2016–virassa
Tsai Ing-wen Tsai-Ing-Wen-croppedv2.png Taiwanin lippu Taiwan Kiinan tasavallan presidentti 20. toukokuuta 2016–Incumbent
Kersti Kaljulaid Kersti Kaljulaid, Tartu Ülikool (crop).jpg Viron lippu Viro Viron presidentti 10. lokakuuta 2016–virassa
Mimma Zavoli No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 2017–virassa
Vanessa D'Ambrosio No image.svg 1. huhtikuuta 2017–virassa
Halimah Yacob Halimah Yacob APEC Women and the Economy Forum 2012.jpg Singaporen lippu Singapore Singaporen presidentti 14.syyskuuta 2017–virassa
Paula-Mae Weekes Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidadin ja Tobgon presidentti 19. maaliskuuta 2018-virassa
  Virassa

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • FEMALE PRESIDENTS WORLDWIDE GUIDE TO WOMEN IN LEADERSHIP. Viitattu 7.6.2014. (englanniksi)
  • Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014. (englanniksi)