Luettelo naispresidenteistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo naispresidenteistä. Listassa on sekä nykyiset että entiset naispresidentit kronologisessa järjestyksessä. Luettelo ei sisällä kenraalikuvernöörejä tai virkaa tekeviä presidenttejä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Virassa
Presidentti Titteli Virka-aika Valtio
Isabel Martinez de Peron.jpg Isabel Martínez de Perón [1] Argentiinan presidentti 1. kesäkuuta 197424. maaliskuuta 1976  Argentiina
Vigdis Finnbogadottir (1985).jpg Vigdís Finnbogadóttir [2] Islannin presidentti 1. elokuuta 19801. elokuuta 1996  Islanti
No image.svg Maria Lea Pedini-Angelini[3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19811. lokakuuta 1981  San Marino
Ms Agatha Barbara.jpg Agatha Barbara [4] Maltan presidentti 15. helmikuuta 198215. helmikuuta 1987  Malta
No image.svg Gloriana Ranocchini[3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19841. lokakuuta 1984  San Marino
Corazon Aquino 1986.jpg Corazon Aquino [5] Filippiinien presidentti 25. helmikuuta 198630. kesäkuuta 1992  Filippiinit
No image.svg Gloriana Ranocchini [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 19891. huhtikuuta 1990  San Marino
Violeta Chamorro 1993.jpg Violeta Chamorro [6] Nicaraguan presidentti 25. huhtikuuta 199010. tammikuuta 1997  Nicaragua
Mary Robinson World Economic Forum 2013 crop.jpg Mary Robinson [7] Irlannin presidentti 3. joulukuuta 199012. syyskuuta 1997  Irlanti
No image.svg Edda Ceccoli [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 19911. huhtikuuta 1992  San Marino
No image.svg Patrizia Busignani [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19931. lokakuuta 1993
Chandrika Bandaranaike Kumaratunga.jpg Chandrika Kumaratunga [8] Sri Lankan presidentti 12. marraskuuta 199419. marraskuuta 2005  Sri Lanka
Mary McAleese.jpg Mary McAleese [7] Irlannin presidentti 11. marraskuuta 199710. marraskuuta 2011  Irlanti
Janet Jagan.png Janet Jagan [9] Guyanan presidentti 19. joulukuuta 199711. elokuuta 1999  Guyana
Ruth Dreifuss, President of Switzerland (cropped).jpg Ruth Dreifuss [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 199931. joulukuuta 1999  Sveitsi
No image.svg Rosa Zafferani [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19991. lokakuuta 1999  San Marino
Ministru prezidenta tikšanās ar eksprezidenti (4108711953).jpg Vaira Vīķe-Freiberga [11] Latvian presidentti 8. heinäkuuta 19998. heinäkuuta 2007  Latvia
Mireya Moscoso.jpg Mireya Moscoso [12] Panaman presidentti 1. syyskuuta 19991. syyskuuta 2004  Panama
Tarja Halonen 1c389 8827-2.jpg Tarja Halonen [13] Suomen presidentti 1. maaliskuuta 20001. maaliskuuta 2012  Suomi
No image.svg Maria Domenica Michelotti [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20001. lokakuuta 2000  San Marino
Gloria Macapagal Arroyo WEF 2009-crop.jpg Gloria Macapagal-Arroyo [5] Filippiinien presidentti 20. tammikuuta 200130. kesäkuuta 2010  Filippiinit
President Megawati Sukarnoputri - Indonesia.jpg Megawati Sukarnoputri [14] Indonesian presidentti 23. heinäkuuta 200120. lokakuuta 2004  Indonesia
No image.svg Valeria Ciavatta [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20031. huhtikuuta 2004  San Marino
No image.svg Fausta Morganti [3] 1. huhtikuuta 20051. lokakuuta 2005
Ellen Johnson Sirleaf-State Department 2012-.jpg Ellen Johnson Sirleaf [15] Liberian presidentti 16. tammikuuta 2006–22.tammikuuta 2018  Liberia
Michelle Bachelet foto campaña.jpg Michelle Bachelet [16] Chilen presidentti 11. maaliskuuta 2006-11. maaliskuuta 2010  Chile
Micheline Calmy-Rey 2011.jpg Micheline Calmy-Rey [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2007–31. joulukuuta 2007  Sveitsi
Cristinakirchnermensaje2010.jpg Cristina Fernández de Kirchner [1] Argentiinan presidentti 10. joulukuuta 20079. joulukuuta 2015  Argentiina
Pratibha Patil 2012-02-27.jpg Pratibha Patil [17] Intian presidentti 25. heinäkuuta 200725. heinäkuuta 2012  Intia
Doris Leuthard 2011.jpg Doris Leuthard [10] Sveitsin liittopresidentti 1.tammikuuta 2010-31.joulukuuta 2010  Sveitsi
Micheline Calmy-Rey 2011.jpg Micheline Calmy-Rey [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2011–31. joulukuuta 2011
Eveline Widmer-Schlumpf 2011.jpg Eveline Widmer-Schlumpf [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2012–31. joulukuuta 2012
No image.svg Rosa Zafferani [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20081. lokakuuta 2008  San Marino
No image.svg Assunta Meloni [3] 1. lokakuuta 20081. huhtikuuta 2009
Dalia Grybauskaitė 2010-03-11.jpg Dalia Grybauskaitė [18] Liettuan presidentti 12. heinäkuuta 200912. heinäkuuta 2019  Liettua
Roza Otunbayeva - World Economic Forum on Europe 2011.jpg Roza Otunbajeva [19] Kirgisian presidentti 7. huhtikuuta 20101. joulukuuta 2011  Kirgisia
Chinchilla Adelante.jpg Laura Chinchilla [20] Costa Rican presidentti 8. toukokuuta 20108. toukokuuta 2014  Costa Rica
Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg Dilma Rousseff [21] Brasilian presidentti 1. tammikuuta 201131. elokuuta 2016  Brasilia
No image.svg Maria Luisa Berti [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20111. lokakuuta 2011  San Marino
Atifete Jahjaga 2011.jpg Atifete Jahjaga [22] Kosovon presidentti 7. huhtikuuta 20117. huhtikuuta 2016  Kosovo
Joyce Banda Department for International Development photo crop.jpg Joyce Banda [23] Malawin presidentti 7. huhtikuuta 201231. toukokuuta 2014  Malawi
No image.svg Denise Bronzetti [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20121. huhtikuuta 2013  San Marino
Park Geun-hye presidential portrait.png Park Geun-hye [24] Etelä-Korean presidentti 25. helmikuuta 201310. maaliskuuta 2017  Etelä-Korea
Antonella Mularoni.jpg Antonella Mularoni[3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20131. lokakuuta 2013  San Marino
No image.svg Anna Maria Muccioli [3] 1. lokakuuta 20131. huhtikuuta 2014
Portrait Michelle Bachelet.jpg Michelle Bachelet [16] Chilen presidentti 11. maaliskuuta 2014–11. maaliskuuta 2018  Chile
No image.svg Valeria Ciavatta [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 2014-1. lokakuuta 2014  San Marino
Marie-Louise Coleiro Preca.jpg Marie Louise Coleiro Preca [4] Maltan presidentti 4. huhtikuuta 2014–4. huhtikuuta 2019  Malta
HEKolindaGrabarKitarovic.jpg Kolinda Grabar-Kitarović [25] Kroatian presidentti 19. helmikuuta 2015 – 18. helmikuuta 2020  Kroatia
AmeenahGurib1.jpg Ameenah Gurib [26] Mauritiuksen presidentti 5. kesäkuuta 2015–23. maaliskuuta 2018  Mauritius
No image.svg Lorella Stefanelli[3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20151. huhtikuuta 2016  San Marino
Simonetta Sommaruga 2011.jpg Simonetta Sommaruga[10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2015–31.joulukuuta 2015  Sveitsi
Vidhya Bhandari2.JPG Bidhya Devi Bhandari[27] Nepalin presidentti 29. lokakuuta 2015    Nepal
Hilda Heine 20171030.jpg Hilda Heine [28] Marshallinsaarten presidentti 28. tammikuuta 2016 – 13. tammikuuta 2020  Marshallinsaaret
蔡英文官方元首肖像照.png Tsai Ing-wen [29] Kiinan tasavallan presidentti 20. toukokuuta 2016  Taiwan
Tallinn Digital Summit. Meeting of Estonian President Kersti Kaljulaid and French President Emmanuel Macron (36665856194) (cropped).jpg Kersti Kaljulaid [30] Viron presidentti 10.lokakuuta 2016 – 9.lokakuuta 2021  Viro
Doris Leuthard 2011.jpg Doris Leuthard [10] Sveitsin liittopresidentti 1.tammikuuta 2017-31. joulukuuta 2017  Sveitsi
No image.svg Mimma Zavoli[3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 2017–1.lokakuuta 2017  San Marino
No image.svg Vanessa D'Ambrosio [3] 1. huhtikuuta 2017–1.lokakuuta 2017
Halimah Yacob APEC Women and the Economy Forum 2012.jpg Halimah Yacob [31] Singaporen presidentti 14.syyskuuta 2017  Singapore
President Paul Mae-Weekes.jpg Paula-Mae Weekes [32] Trinidad ja Tobagon presidentti 19. maaliskuuta 2018  Trinidad ja Tobago
Sahle-Work Zewde.jpg Sahle-Work Zewde [33] Etiopian presidentti 25. lokakuuta 2018  Etiopia
Salomé Zourabichvili.jpg Salome Zurabišvili [34] Georgian presidentti 16. joulukuuta 2018  Georgia
Zuzana Čaputová (20.6.2019)VII.jpg Zuzana Čaputová [35] Slovakian presidentti 15. kesäkuuta 2019  Slovakia
Jeanine Áñez Chávez.jpg Jeanine Áñez[36] Bolivian presidentti 12. marraskuuta 2019 – 8. marraskuuta 2020  Bolivia
President Sakellaropoulou (cropped).jpg Katerína Sakellaropoúlou [37] Kreikan presidentti 13. maaliskuuta 2020  Kreikka
Maia Sandu - EPP Summit - June 2017 (35463818515) (cropped).jpg Maia Sandu[38] Moldovan presidentti 24. joulukuuta 2020  Moldova
Samia Suluhu Hassan in May 2017.jpg Samia Suluhu [39] Tansanian presidentti 24. joulukuuta 2020  Moldova
Vjosa Osmani1.jpg Vjosa Osmani [40] Kosovon presidentti 4. huhtikuuta 2021  Kosovo
Sandra of Barbados.jpg Sandra Mason[41] Barbadoksen presidentti 30. marraskuuta 2021  Barbados
  Virassa

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Argentina World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  2. Iceland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s San Marino World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  4. a b Malta World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  5. a b Philippines World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  6. Nicaragua World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  7. a b Ireland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  8. Sri Lanka World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  9. Guyana World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  10. a b c d e f g Switzerland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  11. Latvia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  12. Panama World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  13. Finland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  14. Indonesia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  15. Liberia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  16. a b Chile World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  17. India World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  18. Lithuania World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  19. Kyrgyzstan (Kyrgyz Republic) World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  20. Costa Rica World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  21. Brazil World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  22. Kosovo World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  23. Malawi World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  24. Republic of Korea (South Korea) World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  25. Croatia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  26. Mauritius World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  27. Nepal World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  28. Marshall Islands World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  29. Taiwan World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  30. Estonia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  31. Singapore World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  32. Trinidad and Tobago World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  33. Ethiopia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  34. Georgia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  35. Slovakia (Slovak Republic) World Statesmen.org. Viitattu 27.6.2019.
  36. Bolivia World Statesmen.org. Viitattu 5.10.2020.
  37. Greece World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  38. Moldova World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  39. Tanzania World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  40. Kosovo World Statesmen.org. Viitattu 3.10.2021.
  41. Barbados World Statesmen.org. Viitattu 30.11.2021.