Luettelo naispresidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo naispresidenteistä. Listassa on sekä nykyiset että entiset naispresidentit. Luettelo on kronologinen. Luettelossa ei ole kenraalikuvernöörejä tai vt. presidenttejä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Virassa
Presidentti Titteli Virka-aika Valtio
Isabel Martinez de Peron.jpg Isabel Martínez de Perón [1] Argentiinan presidentti 1. kesäkuuta 197424. maaliskuuta 1976 Argentiinan lippu Argentiina
Vigdis Finnbogadottir (1985).jpg Vigdís Finnbogadóttir [2] Islannin presidentti 1. elokuuta 19801. elokuuta 1996 Islannin lippu Islanti
No image.svg Maria Lea Pedini-Angelini [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19811. lokakuuta 1981 San Marinon lippu San Marino
Ms Agatha Barbara.jpg Agatha Barbara [4] Maltan presidentti 15. helmikuuta 198215. helmikuuta 1987 Maltan lippu Malta
No image.svg Gloriana Ranocchini [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19841. lokakuuta 1984 San Marinon lippu San Marino
Corazon Aquino 1986.jpg Corazon Aquino [5] Filippiinien presidentti 25. helmikuuta 198630. kesäkuuta 1992 Filippiinit
No image.svg Gloriana Ranocchini [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 19891. huhtikuuta 1990 San Marinon lippu San Marino
Violeta Chamorro 1993.jpg Violeta Chamorro [6] Nicaraguan presidentti 25. huhtikuuta 199010. tammikuuta 1997 Nicaraguan lippu Nicaragua
Mary Robinson World Economic Forum 2013 crop.jpg Mary Robinson [7] Irlannin presidentti 3. joulukuuta 199012. syyskuuta 1997 Irlanti
No image.svg Edda Ceccoli [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 19911. huhtikuuta 1992 San Marinon lippu San Marino
No image.svg Patrizia Busignani [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19931. lokakuuta 1993
Chandrika Bandaranaike Kumaratunga.jpg Chandrika Kumaratunga [8] Sri Lankan presidentti 12. marraskuuta 199419. marraskuuta 2005 Sri Lankan lippu Sri Lanka
Mary McAleese.jpg Mary McAleese [7] Irlannin presidentti 11. marraskuuta 199710. marraskuuta 2011 Irlanti
Janet Jagan.png Janet Jagan [9] Guyanan presidentti 19. joulukuuta 199711. elokuuta 1999 Guyana
Ruth Dreifuss, President of Switzerland (cropped).jpg Ruth Dreifuss [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 199931. joulukuuta 1999 Sveitsin lippu Sveitsi
No image.svg Rosa Zafferani [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 19991. lokakuuta 1999 San Marinon lippu San Marino
Ministru prezidenta tikšanās ar eksprezidenti (4108711953).jpg Vaira Vīķe-Freiberga [11] Latvian presidentti 8. heinäkuuta 19998. heinäkuuta 2007 Latvia
Mireya Moscoso.jpg Mireya Moscoso [12] Panaman presidentti 1. syyskuuta 19991. syyskuuta 2004 Panaman lippu Panama
Tarja Halonen 1c389 8827-2.jpg Tarja Halonen [13] Suomen presidentti 1. maaliskuuta 20001. maaliskuuta 2012 Suomen lippu Suomi
No image.svg Maria Domenica Michelotti [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20001. lokakuuta 2000 San Marinon lippu San Marino
Gloria Macapagal Arroyo WEF 2009-crop.jpg Gloria Macapagal-Arroyo [5] Filippiinien presidentti 20. tammikuuta 200130. kesäkuuta 2010 Filippiinit
President Megawati Sukarnoputri - Indonesia.jpg Megawati Sukarnoputri [14] Indonesian presidentti 23. heinäkuuta 200120. lokakuuta 2004 Indonesia
No image.svg Valeria Ciavatta [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20031. huhtikuuta 2004 San Marinon lippu San Marino
No image.svg Fausta Morganti [3] 1. huhtikuuta 20051. lokakuuta 2005
Ellen Johnson Sirleaf-State Department 2012-.jpg Ellen Johnson Sirleaf [15] Liberian presidentti 16. tammikuuta 2006–22.tammikuuta 2018 Liberia
Michelle Bachelet foto campaña.jpg Michelle Bachelet [16] Chilen presidentti 11. maaliskuuta 2006-11. maaliskuuta 2010 Chilen lippu Chile
Micheline Calmy-Rey 2011.jpg Micheline Calmy-Rey [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2007–31. joulukuuta 2007 Sveitsin lippu Sveitsi
Cristinakirchnermensaje2010.jpg Cristina Fernández de Kirchner [1] Argentiinan presidentti 10. joulukuuta 20079. joulukuuta 2015 Argentiinan lippu Argentiina
Pratibha Patil 2012-02-27.jpg Pratibha Patil [17] Intian presidentti 25. heinäkuuta 200725. heinäkuuta 2012 Intia
Doris Leuthard 2011.jpg Doris Leuthard [10] Sveitsin liittopresidentti 1.tammikuuta 2010-31.joulukuuta 2010 Sveitsin lippu Sveitsi
Micheline Calmy-Rey 2011.jpg Micheline Calmy-Rey [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2011–31. joulukuuta 2011
Eveline Widmer-Schlumpf 2011.jpg Eveline Widmer-Schlumpf [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2012–31. joulukuuta 2012
No image.svg Rosa Zafferani [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20081. lokakuuta 2008 San Marinon lippu San Marino
No image.svg Assunta Meloni [3] 1. lokakuuta 20081. huhtikuuta 2009
Dalia Grybauskaitė 2010-03-11.jpg Dalia Grybauskaitė [18] Liettuan presidentti 12. heinäkuuta 2009–virassa Liettua
Roza Otunbayeva - World Economic Forum on Europe 2011.jpg Roza Otunbajeva [19] Kirgisian presidentti 7. huhtikuuta 20101. joulukuuta 2011 Kirgisia
Chinchilla Adelante.jpg Laura Chinchilla [20] Costa Rican presidentti 8. toukokuuta 20108. toukokuuta 2014 Costa Rican lippu Costa Rica
Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg Dilma Rousseff [21] Brasilian presidentti 1. tammikuuta 201131. elokuuta 2016 Brasilian lippu Brasilia
No image.svg Maria Luisa Berti [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20111. lokakuuta 2011 San Marinon lippu San Marino
Atifete Jahjaga 2011.jpg Atifete Jahjaga [22] Kosovon presidentti 7. huhtikuuta 20117. huhtikuuta 2016 Kosovon lippu Kosovo
President of Malawi Joyce Banda (8985928177).jpg Joyce Banda [23] Malawin presidentti 7. huhtikuuta 201231. toukokuuta 2014 Malawin lippu Malawi
No image.svg Denise Bronzetti [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20121. huhtikuuta 2013 San Marinon lippu San Marino
Park Geun-hye (8724400493) (cropped).jpg Park Geun-hye [24] Etelä-Korean presidentti 25. helmikuuta 201310. maaliskuuta 2017 Etelä-Korea
Antonella Mularoni.jpg Antonella Mularoni [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 20131. lokakuuta 2013 San Marinon lippu San Marino
No image.svg Anna Maria Muccioli [3] 1. lokakuuta 20131. huhtikuuta 2014
Michelle Bachelet foto campaña.jpg Michelle Bachelet [16] Chilen presidentti 11. maaliskuuta 2014–11. maaliskuuta 2018 Chilen lippu Chile
No image.svg Valeria Ciavatta [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 2014-1. lokakuuta 2014 San Marinon lippu San Marino
Marie-Louise Coleiro Preca.jpg Marie Louise Coleiro Preca [4] Maltan presidentti 4. huhtikuuta 2014–4. huhtikuuta 2019 Maltan lippu Malta
HEKolindaGrabarKitarovic.jpg Kolinda Grabar-Kitarović [25] Kroatian presidentti 19. helmikuuta 2015–virassa Kroatia
AmeenahGurib1.jpg Ameenah Gurib [26] Mauritiuksen presidentti 5. kesäkuuta 2015–23. maaliskuuta 2018 Mauritiuksen lippu Mauritius
No image.svg Lorella Stefanelli [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. lokakuuta 20151. huhtikuuta 2016 San Marinon lippu San Marino
Simonetta Sommaruga 2011.jpg Simonetta Sommaruga [10] Sveitsin liittopresidentti 1. tammikuuta 2015–31.joulukuuta 2015 Sveitsin lippu Sveitsi
Vidhya Bhandari2.JPG Bidhya Devi Bhandari [27] Nepalin presidentti 29. lokakuuta 2015–virassa Nepalin lippu Nepal
Hilda Heine portrait.jpg Hilda Heine [28] Marshallinsaarten presidentti 28. tammikuuta 2016–virassa Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret
蔡英文官方元首肖像照.png Tsai Ing-wen [29] Kiinan tasavallan presidentti 20. toukokuuta 2016–virassa Taiwanin lippu Taiwan
Kersti Kaljulaid, Tartu Ülikool (crop).jpg Kersti Kaljulaid [30] Viron presidentti 10. lokakuuta 2016–virassa Viron lippu Viro
Doris Leuthard 2011.jpg Doris Leuthard [10] Sveitsin liittopresidentti 1.tammikuuta 2017-31. joulukuuta 2017 Sveitsin lippu Sveitsi
No image.svg Mimma Zavoli [3] San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1. huhtikuuta 2017–1.lokakuuta 2017 San Marinon lippu San Marino
No image.svg Vanessa D'Ambrosio [3] 1. huhtikuuta 2017–1.lokakuuta 2017
Halimah Yacob APEC Women and the Economy Forum 2012.jpg Halimah Yacob [31] Singaporen presidentti 14.syyskuuta 2017–virassa Singaporen lippu Singapore
Paula-Mae Weekes [32] Trinidadin ja Tobagon presidentti 19. maaliskuuta 2018-virassa Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago
Sahlework Zewde.jpg Sahle-Work Zewde [33] Etiopian presidentti 25. lokakuuta 2018 – virassa Etiopia
Salomé Zourabichvili.jpg Salome Zurabišvili [34] Georgian presidentti 16. joulukuuta 2018– virassa Georgia
Zuzana Čaputová (20.6.2019)VII.jpg Zuzana Čaputová [35] Slovakian presidentti 15. kesäkuuta 2019 – virassa Slovakian lippu Slovakia
  Virassa

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Argentina World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  2. Iceland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s San Marino World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  4. a b Malta World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  5. a b Philippines World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  6. Nicaragua World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  7. a b Ireland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  8. Sri Lanka World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  9. Guyana World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  10. a b c d e f g Switzerland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  11. Latvia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  12. Panama World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  13. Finland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  14. Indonesia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  15. Liberia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  16. a b Chile World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  17. India World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  18. Lithuania World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  19. Kyrgyzstan (Kyrgyz Republic) World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  20. Costa Rica World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  21. Brazil World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  22. Kosovo World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  23. Malawi World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  24. Republic of Korea (South Korea) World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  25. Croatia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  26. Mauritius World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  27. Nepal World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  28. Marshall Islands World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  29. Taiwan World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  30. Estonia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  31. Singapore World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  32. Trinidad and Tobago World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  33. Ethiopia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  34. Georgia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  35. Slovakia (Slovak Republic) World Statesmen.org. Viitattu 27.6.2019.