Luettelo naispääministereistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo naispuolisista pääministereistä. Luettelo on kronologinen. Luettelossa ei ole virkaa tekeviä pääministereitä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Vallassa
Presidentti Valtio Titteli Vallassa
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Ceylonin lippu Ceylon Ceylonin pääministeri 29.5.1970 – 23.9.1977
Indira Gandhi Indira Gandhi 1977.jpg Intia Intian pääministeri 24.1.1966 – 24.4.1977
Golda Meir Golda Meir 03265u.jpg Israelin lippu Israel Israelin pääministeri 17.3.1969 – 3.6.1974
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Ceylonin lippu Ceylon Ceylonin pääministeri 29.5.1970 – 22.5.1972
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 22.5.1972– 23.9.1977
Elisabeth Domitien Keski-Afrikan tasavalta Keski-Afrikan tasavallan pääministeri 2.1.1975 – 7.4.1976
Margaret Thatcher Margaret Thatcher.png Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Britannian pääministeri 4.5.1979 – 28.11.1990
Maria de Lourdes Pintasilgo Portugalin lippu Portugali Portugalin pääministeri 1.7.1979 – 3.1.1980
Indira Gandhi Indira Gandhi 1977.jpg Intia Intian pääministeri 15.1.1980 – 31.10.1984
Eugenia Charles Eugenia Charles.jpg Dominican lippu Dominica Dominican pääministeri 21.7.1980 – 14.6.1995
Gro Harlem Brundtland Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 4.2.1981 – 14.10.1981
Milka Planinc Jugoslavia Jugoslavian pääministeri 16.5.1982 – 15 .5.1986
Gro Harlem Brundtland Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 9.5.1986 – 16.10.1989
Benazir Bhutto Benazir Bhutto.jpg Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin pääministeri 2.12.1988 – 6.7.1990
Kazimira Prunskienė Kazimiera Prunskiene.2008-05-23.jpg Liettua Liettuan pääministeri 11.3.1990 – 10.1.1991
Gro Harlem Brundtland Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 3.11.1990 – 25.10.1996
Khaleda Zia Khaleda Zia.jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 27.2.1991 – 30.3.1996
Édith Cresson Edith Cresson2.png Ranskan lippu Ranska Ranskan pääministeri 15.5.1991 – 2.4.1992
Hanna Suchocka Hanna Suchocka, Prime Minister of Poland 1992-1993.jpg Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 11.7.1992 – 25.10.1993
Tansu Çiller TansuÇiller.jpg Turkin lippu Turkki Turkin pääministeri 13.6.1993 – 6.3.1996
Kim Campbell KimCampbell.jpg Kanada Kanadan pääministeri 25.6.1993 – 4.11.1993
Sylvie Kinigi Burundin lippu Burundi Burundin pääministeri 10.7.1993 – 27.10.1993
Agathe Uwilingiyimana Ruandan lippu Ruanda Ruandan pääministeri 18.7.1993 – 7.4.1994
Benazir Bhutto Benazir Bhutto.jpg Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin pääministeri 19.10.1993 – 5.11.1996
Chandrika Kumaratunga Chandrika Bandaranaike Kumaratunga As The President of Sri Lanka.jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 19.8.1994 – 14.11.1994
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 14.11.1994 – 10.7.2000
Claudette Werleigh Haiti Haitin pääministeri 7.11.1995 – 27.2.1996
Sheikh Hasina Sheikh Hasina, Honourable Prime Minister of Bangladesh (cropped).jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 12.6.1996 – 15.7.2001
Janet Jagan Janet Jagan.png Guyana Guyanan pääministeri 6.3.1997 – 19.12.1997
Jenny Shipley Jenny Shipley.jpg Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin pääministeri 5.12.1997 – 5.12.1999
Helen Clark Helen Clark UNDP 2010.jpg Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin pääministeri 5.12.1999 – 19.11.2008
Mame Madior Boye Senegalin lippu Senegal Senegalin pääministeri 3.3.2001 – 4.11.2002
Khaleda Zia Khaleda Zia.jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 1.10.2001 – 29.10.2006
Maria das Neves São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipen pääministeri 8.6.2005 – 21.4.2006
Anneli Jäätteenmäki Jäätteenmäki Anneli 2014-02-06 1.jpg Suomen lippu Suomi Suomen pääministeri 17.4.2003 – 24.6.2003
Beatriz Merino Perun lippu Peru Perun pääministeri 28.6.2003 – 12.12.2003
Luisa Diogo Luisa Dias Diogo - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009 crop.jpg Mosambikin lippu Mosambik Mosambikin pääministeri 17.2.2004 – 16.1.2010
Julia Timošenko Yulia Tymoshenko 2011.jpg Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan pääministeri 24.1.2005 – 6.9.2005
Maria do Carmo Silveira São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipen pääministeri 8.6.2005 – 21.4.2006
Angela Merkel Angela Merkel August 2014.jpg Saksan lippu Saksa Saksan liittokansleri 22.11.2005 –vallassa
Portia Simpson-Miller Portia Miller Shoot.Jpeg Jamaika Jamaikan pääministeri 30.3.2006 – 11.9.2007
Han Myeong-sook Han Myeong Sook 2006.png Korean tasavalta Korean tasavallan pääministeri 19.4.2006 – 7.3.2007
Julia Timošenko Yulia Tymoshenko 2011.jpg Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan pääministeri 18.12.2007 – 3.3.2010
Zinaida Greceanîi Zinaida Greceanîi.jpg Moldovan lippu Moldova Moldovan pääministeri 31.3.2008 – 14.9.2009
Michèle Pierre-Louis Michèle Pierre-Louis-2009 (2).jpg Haiti Haitin pääministeri 5.9.2008 – 11.11.2009
Sheikh Hasina Sheikh Hasina, Honourable Prime Minister of Bangladesh (cropped).jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 29.12.2008 –vallassa
Jóhanna Sigurðardóttir Jóhanna.png Islannin lippu Islanti Islannin pääministeri 1.2.2009 – 23.5.2013
Jadranka Kosor Jadranka Kosor 26052011 crop.jpg Kroatia Kroatian pääministeri 1.2.2009 – 23.5.2013
Kamla Persad-Bissessar Kamla Persad-Bissesar 2013.jpg Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon pääministeri 26.5.2010 – vallassa
Mari Kiviniemi Mari Kiviniemi 2010-11-02 (2).jpg Suomen lippu Suomi Suomen pääministeri 22.6.2010 – 22.6.2011
Julia Gillard Julia Gillard 2010.jpg Australian lippu Australia Australian pääministeri 24.6.2010 – 27.6.2013
Iveta Radičová Iveta Radičová speaking at NATO summit.jpg Slovakian lippu Slovakia Slovakian pääministeri 8.7.2010 – 4.4.2012
Rosario Fernández ROSARIO FERNANDEZ02.jpg Perun lippu Peru Perun pääministeri 19.3.2011 – 28.7.2011
Cissé Mariam Kaïdama Sidibé Malin lippu. Mali Malin pääministeri 3.4.2011 – 22.3.2012
Yingluck Shinawatra 9153ri-Yingluck Shinawatra.jpg Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan pääministeri 3.7.2011 – 7.5.2014
Helle Thorning-Schmidt Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt vid de nordiska statsministrarnas mote vid Nordiska Radets session i Kopenhamn (1).jpg Tanskan lippu Tanska Tanskan pääministeri 3.10.2011 –28.6.2015
Portia Simpson-Miller Portia Miller Shoot.Jpeg Jamaika Jamaikan pääministeri 5.1.2012 – vallassa
Alenka Bratušek Alenka Bratušek 2013-06-10.jpg Slovenian lippu Slovenia Slovenian pääministeri 20.3.2013 –18.9.2014
Aminata Touré Senegalin lippu Senegal Senegalin pääministeri 1.9.2013 –8.6.2014
Erna Solberg Erna Solberg - 2013-08-10 at 12-58-32.jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 16.10.2013 – vallassa
Laimdota Straujuma Laimdota Straujuma 2014.jpg Latvia Latvian pääministeri 22.1.2014 –vallassa
Ana Jara Ana Jara.jpg Perun lippu Peru Perun pääministeri 22.7.2014 –vallassa
Ewa Kopacz Premier Ewa Kopacz.jpg Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 22.9.2014 –vallassa
Saara Kuugongelwa Saara Kuugongelwa-Amadhila.jpg Namibian lippu Namibia Namibian pääministeri 21.3.2015 – vallassa

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014. en