Luettelo naispääministereistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo naispuolisista pääministereistä. Luettelo on kronologinen. Luettelossa ei ole virkaa tekeviä tai tehneitä pääministereitä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Virassa
Presidentti Valtio Titteli Virka-aika
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Ceylonin lippu Ceylon Ceylonin pääministeri 21 . heinäkuuta 1960 - 27 .maaliskuuta 1965
Indira Gandhi Indira Gandhi 1977.jpg Intia Intian pääministeri 24 .tammikuuta 1966 - 24 .huhtikuuta 1977
Golda Meir Golda Meir 03265u.jpg Israelin lippu Israel Israelin pääministeri 17 .maaliskuuta 1969 - 3 .kesäkuuta 1974
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Ceylonin lippu Ceylon /
Sri Lankan lippu Sri Lanka
Sri Lankan pääministeri 29 .toukokuuta 1970 - 23 . heinäkuuta 1977
Elisabeth Domitien No image.svg Keski-Afrikan tasavalta Keski-Afrikan tasavallan pääministeri 2 .tammikuuta 1975 - 7 .huhtikuuta 1976
Margaret Thatcher Margaret Thatcher.png Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Britannian pääministeri 4 .toukokuuta 1979 - 28 .marraskuuta 1990
Maria de Lourdes Pintasilgo Maria de Lourdes Pintasilgo 1986 (cropped).jpg Portugalin lippu Portugali Portugalin pääministeri 1 . heinäkuuta 1979 - 3 .tammikuuta 1980
Indira Gandhi Indira Gandhi 1977.jpg Intia Intian pääministeri 15 .tammikuuta 1980 - 31 .lokakuuta 1984
Eugenia Charles Eugenia Charles.jpg Dominican lippu Dominica Dominican pääministeri 21 . heinäkuuta 1980 - 14 .kesäkuuta 1995
Gro Harlem Brundtland Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 4 .helmikuuta 1981 - 14 .lokakuuta 1981
Milka Planinc Jugoslavia Jugoslavian pääministeri 16 .toukokuuta 1982 - 15 .toukokuuta 1986
Gro Harlem Brundtland Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 9 .toukokuuta 1986 - 16 .lokakuuta 1989
Benazir Bhutto Benazir Bhutto.jpg Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin pääministeri 2 joulukuuta 1988 - 6 . heinäkuuta 1990
Kazimira Prunskienė Kazimiera Prunskiene.2008-05-23.jpg Liettua Liettuan pääministeri 17 .maaliskuuta 1990 - 10 .tammikuuta 1991
Gro Harlem Brundtland Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 3 .marraskuuta 1990 - 25 .lokakuuta 1996
Khaleda Zia Khaleda Zia.jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 27 .helmikuuta 1991 - 30 .maaliskuuta1996
Édith Cresson Edith Cresson2.png Ranskan lippu Ranska Ranskan pääministeri 15 .toukokuuta 1991 - 2 .huhtikuuta 1992
Hanna Suchocka Hanna Suchocka, Prime Minister of Poland 1992-1993.jpg Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 11 . heinäkuuta 1992 - 25 .lokakuuta 1993
Tansu Çiller Tansu Çiller 2015 (Cropped).jpg Turkin lippu Turkki Turkin pääministeri 13 .kesäkuuta 1993 - 6 .maaliskuuta 1996
Kim Campbell KimCampbell.jpg Kanada Kanadan pääministeri 25 .kesäkuuta 1993 - 4 .marraskuuta 1993
Sylvie Kinigi No image.svg Burundin lippu Burundi Burundin pääministeri 10 . heinäkuuta 1993 - 27 .lokakuuta 1993
Agathe Uwilingiyimana Ruandan lippu Ruanda Ruandan pääministeri 18 . heinäkuuta 1993 - 7 .huhtikuuta 1994
Benazir Bhutto Benazir Bhutto.jpg Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin pääministeri 19 .lokakuuta 1993 - 5 .marraskuuta 1996
Chandrika Bandaranaike Kumaratunga Chandrika Bandaranaike Kumaratunga As The President of Sri Lanka.jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 19 . elokuuta 1994 - 12 .marraskuuta 1994
Sirimavo Bandaranaike Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 14 .marraskuuta 1994 - 9 . elokuuta 2000
Claudette Werleigh No image.svg Haiti Haitin pääministeri 7 .marraskuuta 1995 - 27 .helmikuuta 1996
Sheikh Hasina Sheikh Hasina, Honourable Prime Minister of Bangladesh (cropped).jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 12 .kesäkuuta 1996 - 15 . heinäkuuta 2001
Janet Jagan Janet Jagan.png Guyana Guyanan pääministeri 6 joulukuuta 1997 - 11 . elokuuta 1999
Jenny Shipley Jenny Shipley.jpg Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin pääministeri 5 joulukuuta 1997 - 5 joulukuuta 1999
Helen Clark Helen Clark UNDP 2010.jpg Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin pääministeri 5 joulukuuta 1999 - 19 .marraskuuta 2008
Mame Madior Boye No image.svg Senegalin lippu Senegal Senegalin pääministeri 3 .maaliskuuta 2001 - 4 .marraskuuta 2002
Khaleda Zia Khaleda Zia.jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 1 .lokakuuta 2001 - 29 .lokakuuta 2006
Maria das Neves No image.svg São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipen pääministeri 3 .lokakuuta 2002 - 18 .syyskuuta 2004
Anneli Jäätteenmäki Jäätteenmäki Anneli 2014-02-06 1.jpg Suomen lippu Suomi Suomen pääministeri 17 .huhtikuuta 2003 - 24 .kesäkuuta 2003
Beatriz Merino Beatrizmerino.jpg Perun lippu Peru Perun pääministeri 28 .kesäkuuta 2003 - 15 joulukuuta 2003
Luísa Diogo Luisa Dias Diogo - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009 crop.jpg Mosambikin lippu Mosambik Mosambikin pääministeri 17 .helmikuuta 2004 - 16 .tammikuuta 2010
Julija Tymošenko Yulia Tymoshenko 2011.jpg Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan pääministeri 24 .tammikuuta 2005 - 6 .syyskuuta 2005
Maria do Carmo Silveira No image.svg São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipen pääministeri 8 .kesäkuuta 2005 - 21 .huhtikuuta 2006
Angela Merkel Angela Merkel May 2015.jpg Saksan lippu Saksa Saksan liittokansleri 22 .marraskuuta 2005-virassa
Portia Simpson-Miller Portia Miller Shoot.Jpeg Jamaika Jamaikan pääministeri 30 .maaliskuuta 2006 - 11 .syyskuuta 2007
Han Myeong-sook Han Myeong Sook 2006.png Etelä-Korea Etelä-Korean pääministeri 19 .huhtikuuta 2006 - 7 .maaliskuuta 2007
Julija Tymošenko Yulia Tymoshenko 2011.jpg Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan pääministeri 18. joulukuuta 2007 - 3 .maaliskuuta 2010
Zinaida Greceanîi Zinaida Greceanîi.jpg Moldovan lippu Moldova Moldovan pääministeri 31 .maaliskuuta 2008 - 14 .syyskuuta 2009
Michèle Pierre-Louis Michèle Pierre-Louis-2009 (2).jpg Haiti Haitin pääministeri 5 .syyskuuta 2008 - 11 .marraskuuta 2009
Sheikh Hasina Sheikh Hasina, Honourable Prime Minister of Bangladesh (cropped).jpg Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 6 .tammikuuta 2009-virassa
Jóhanna Sigurðardóttir Islands statsminister Johanna Sigurdardottir vid pressmote under Nordiska radets session i Stockholm 2009 (2).jpg Islannin lippu Islanti Islannin pääministeri 1 .helmikuuta 2009 - 23 .toukokuuta 2013
Jadranka Kosor Jadranka Kosor 26052011 crop.jpg Kroatia Kroatian pääministeri 6 . heinäkuuta 2009 - 23 joulukuuta 2011
Kamla Persad-Bissessar Kamla Persad-Bissesar 2013.jpg Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidadin ja Tobgon pääministeri 26 .toukokuuta 2010 - 9 .syyskuuta 2015
Mari Kiviniemi Finlands statsminister Mari Kiviniemi, Nordiska radets session 201.jpg Suomen lippu Suomi Suomen pääministeri 22 .kesäkuuta 2010 - 22 .kesäkuuta 2011
Julia Gillard Julia Gillard 2010.jpg Australian lippu Australia Australian pääministeri 24 .kesäkuuta 2010 - 27 .kesäkuuta 2013
Iveta Radičová Iveta Radičová (jan. 2012).jpg Slovakian lippu Slovakia Slovakian pääministeri 8 . heinäkuuta 2010 - 4 .huhtikuuta 2012
Rosario Fernández ROSARIO FERNANDEZ02.jpg Perun lippu Peru Perun pääministeri 19 .maaliskuuta 2011 - 28 . heinäkuuta 2011
Cissé Mariam Kaïdama Sidibé No image.svg Malin lippu. Mali Malin pääministeri 3 .huhtikuuta 2011 - 22 .maaliskuuta 2012
Yingluck Shinawatra 9153ri-Yingluck Shinawatra.jpg Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan pääministeri 3 . heinäkuuta 2011 - 7 .toukokuuta 2014
Helle Thorning-Schmidt Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt vid de nordiska statsministrarnas mote vid Nordiska Radets session i Kopenhamn (1).jpg Tanskan lippu Tanska Tanskan pääministeri 3 .lokakuuta 2011 - 28 .kesäkuuta 2015
Portia Simpson-Miller Portia Miller Shoot.Jpeg Jamaika Jamaikan pääministeri 5 .tammikuuta 2012 - 3 .maaliskuuta 2016
Alenka Bratušek Alenka Bratušek 2013-06-10.jpg Slovenian lippu Slovenia Slovenian pääministeri 20 .maaliskuuta 2013 - 18 .syyskuuta 2014
Aminata Touré No image.svg Senegalin lippu Senegal Senegalin pääministeri 1 .syyskuuta 2013 - 8 . heinäkuuta 2014
Erna Solberg 31.08.2013, Erna Solberg.2.jpg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 16 .lokakuuta 2013-virassa
Laimdota Straujuma Laimdota Straujuma 2014.jpg Latvia Latvian pääministeri 22 .tammikuuta 2014 - 11 .helmikuuta 2016
Ana Jara Ana Jara.jpg Perun lippu Peru Perun pääministeri 22 . heinäkuuta 2014 - 2 .huhtikuuta 2015
Ewa Kopacz Premier Ewa Kopacz.jpg Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 22 .syyskuuta 2014 - 16 .marraskuuta 2015
Saara Kuugongelwa Saara Kuugongelwa-Amadhila.jpg Namibian lippu Namibia Namibian pääministeri 21 .maaliskuuta 2015-virassa
Beata Szydło Beata Szydlo 2015.jpg Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 16 .marraskuuta 2015-virassa
Aung San Suu Kyi Remise du Prix Sakharov à Aung San Suu Kyi Strasbourg 22 octobre 2013-04 (cropped).jpg Myanmarin lippu Myanmar Myanmarin valtiokansleri 6. huhtikuuta 2016-virassa
Theresa May Theresa May UK Home Office (cropped).jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Britannian pääministeri 13 . heinäkuuta 2016-virassa
Ana Brnabić Ana Brnabić.jpg Serbian lippu Serbia Serbian pääministeri 29. kesäkuuta 2017-virassa
Mercedes Aráoz Mercedes Araoz.jpg Perun lippu Peru Perun pääministeri 17.syyskuuta 2017-virassa
  Virassa

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014. en