Luettelo naispääministereistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo naispuolisista pääministereistä. Luettelo on kronologinen.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Virassa
Presidentti Titteli Virka-aika Valtio
Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Sirimavo Bandaranaike[1] Ceylonin pääministeri 21. heinäkuuta 1960 - 27. maaliskuuta 1965  Ceylon
Indira Gandhi 1977.jpg Indira Gandhi[2] Intian pääministeri 24. tammikuuta 1966 - 24. huhtikuuta 1977  Intia
Golda Meir 03265u.jpg Golda Meir[3] Israelin pääministeri 17. maaliskuuta 1969 - 3. kesäkuuta 1974  Israel
Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Sirimavo Bandaranaike[1] Sri Lankan pääministeri 29. toukokuuta 1970 - 23. heinäkuuta 1977  Ceylon/
 Sri Lanka
No image.svg Elisabeth Domitien[4] Keski-Afrikan tasavallan pääministeri 2. tammikuuta 1975 - 7. huhtikuuta 1976  Keski-Afrikan tasavalta
Margaret Thatcher.png Margaret Thatcher[5] Britannian pääministeri 4. toukokuuta 1979 - 28. marraskuuta 1990  Britannia
Maria de Lourdes Pintasilgo 1986 (cropped).jpg Maria de Lourdes Pintasilgo[6] Portugalin pääministeri 1. heinäkuuta 1979 - 3. tammikuuta 1980  Portugali
Indira Gandhi 1977.jpg Indira Gandhi[2] Intian pääministeri 15. tammikuuta 1980 - 31. lokakuuta 1984  Intia
Eugenia Charles.jpg Eugenia Charles[7] Dominican pääministeri 21. heinäkuuta 1980 - 14. kesäkuuta 1995  Dominica
Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Gro Harlem Brundtland[8] Norjan pääministeri 4. helmikuuta 1981 - 14. lokakuuta 1981  Norja
Milka Planinc[9] Jugoslavian pääministeri 16. toukokuuta 1982 - 15. toukokuuta 1986  Jugoslavia
Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Gro Harlem Brundtland[8] Norjan pääministeri 9. toukokuuta 1986 - 16. lokakuuta 1989  Norja
Benazir Bhutto.jpg Benazir Bhutto[10] Pakistanin pääministeri 2. joulukuuta 1988 - 6. heinäkuuta 1990  Pakistan
Kazimiera Prunskiene.2008-05-23.jpg Kazimira Prunskienė[11] Liettuan pääministeri 17. maaliskuuta 1990 - 10. tammikuuta 1991  Liettua
Gro Harlem Brundtland (cropped).jpg Gro Harlem Brundtland[8] Norjan pääministeri 3. marraskuuta 1990 - 25. lokakuuta 1996  Norja
Khaleda Zia.jpg Khaleda Zia[12] Bangladeshin pääministeri 27. helmikuuta 1991 - 30. maaliskuuta 1996  Bangladesh
Edith Cresson2.png Édith Cresson[13] Ranskan pääministeri 15. toukokuuta 1991 - 2. huhtikuuta 1992  Ranska
Hanna Suchocka, Prime Minister of Poland 1992-1993.jpg Hanna Suchocka[14] Puolan pääministeri 11. heinäkuuta 1992 - 25. lokakuuta 1993  Puola
Tansu Çiller 2015 (Cropped).jpg Tansu Çiller[15] Turkin pääministeri 13. kesäkuuta 1993 - 6. maaliskuuta 1996  Turkki
KimCampbell.jpg Kim Campbell[16] Kanadan pääministeri 25. kesäkuuta 1993 - 4. marraskuuta 1993  Kanada
No image.svg Sylvie Kinigi[17] Burundin pääministeri 10. heinäkuuta 1993 - 27. lokakuuta 1993  Burundi
Agathe Uwilingiyimana[18] Ruandan pääministeri 18. heinäkuuta 1993 - 7. huhtikuuta 1994  Ruanda
Benazir Bhutto.jpg Benazir Bhutto [10] Pakistanin pääministeri 19. lokakuuta 1993 - 5. marraskuuta 1996  Pakistan
Chandrika Bandaranaike Kumaratunga As The President of Sri Lanka.jpg Chandrika Bandaranaike Kumaratunga[1] Sri Lankan pääministeri 19. elokuuta 1994 - 12. marraskuuta 1994  Sri Lanka
Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg Sirimavo Bandaranaike[1] 14. marraskuuta 1994 – 10. elokuuta 2000
No image.svg Claudette Werleigh[19] Haitin pääministeri 7. marraskuuta 1995 - 27. helmikuuta 1996  Haiti
Sheikh Hasina, Honourable Prime Minister of Bangladesh (cropped).jpg Sheikh Hasina [12] Bangladeshin pääministeri 12. kesäkuuta 1996 - 15. heinäkuuta 2001  Bangladesh
Janet Jagan.png Janet Jagan[20] Guyanan pääministeri 6. joulukuuta 1997 - 11. elokuuta 1999  Guyana
Jenny Shipley.jpg Jenny Shipley[21] Uuden-Seelannin pääministeri 5. joulukuuta 1997 - 5. joulukuuta 1999  Uusi-Seelanti
Helen Clark UNDP 2010.jpg Helen Clark[21] 5. joulukuuta 1999 - 19. marraskuuta 2008
No image.svg Mame Madior Boye[22] Senegalin pääministeri 3. maaliskuuta 2001 - 4. marraskuuta 2002  Senegal
Khaleda Zia.jpg Khaleda Zia[12] Bangladeshin pääministeri 1. lokakuuta 2001 - 29. lokakuuta 2006  Bangladesh
No image.svg Maria das Neves[23] São Tomé ja Príncipen pääministeri 3. lokakuuta 2002 - 18. syyskuuta 2004  São Tomé ja Príncipe
Jäätteenmäki Anneli 2014-02-06 1.jpg Anneli Jäätteenmäki [24] Suomen pääministeri 17. huhtikuuta 2003 - 24. kesäkuuta 2003  Suomi
Beatrizmerino.jpg Beatriz Merino [25] Perun pääministeri 28. kesäkuuta 2003 - 15. joulukuuta 2003  Peru
Luisa Dias Diogo - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009 crop.jpg Luísa Diogo[26] Mosambikin pääministeri 17. helmikuuta 2004 - 16. tammikuuta 2010  Mosambik
Yulia Tymoshenko 2011.jpg Julija Tymošenko[27] Ukrainan pääministeri 24. tammikuuta 2005 - 6. syyskuuta 2005  Ukraina
Maria do Carmo Silveira.jpg Maria do Carmo Silveira[23] São Tomé ja Príncipen pääministeri 8. kesäkuuta 2005 - 21. huhtikuuta 2006  São Tomé ja Príncipe
Angela Merkel May 2015.jpg Angela Merkel[28] Saksan liittokansleri 22. marraskuuta 2005-virassa  Saksa
Portia Miller Shoot.Jpeg Portia Simpson-Miller [29] Jamaikan pääministeri 30. maaliskuuta 2006 - 11. syyskuuta 2007  Jamaika
Han Myeong Sook 2006.png Han Myeong-sook[30] Etelä-Korean pääministeri 19. huhtikuuta 2006 - 7. maaliskuuta 2007  Etelä-Korea
Yulia Tymoshenko 2011.jpg Julija Tymošenko[27] Ukrainan pääministeri 18. joulukuuta 2007 - 3. maaliskuuta 2010  Ukraina
Zinaida Greceanîi.jpg Zinaida Greceanîi[31] Moldovan pääministeri 31. maaliskuuta 2008 - 14. syyskuuta 2009  Moldova
Michèle Pierre-Louis-2009 (2).jpg Michèle Pierre-Louis[19] Haitin pääministeri 5. syyskuuta 2008 - 11. marraskuuta 2009  Haiti
Sheikh Hasina, Honourable Prime Minister of Bangladesh (cropped).jpg Sheikh Hasina[12] Bangladeshin pääministeri 6. tammikuuta 2009-virassa  Bangladesh
Islands statsminister Johanna Sigurdardottir vid pressmote under Nordiska radets session i Stockholm 2009 (2).jpg Jóhanna Sigurðardóttir[32] Islannin pääministeri 1. helmikuuta 2009 - 23. toukokuuta 2013  Islanti
Jadranka Kosor 26052011 crop.jpg Jadranka Kosor[33] Kroatian pääministeri 6. heinäkuuta 2009 - 23. joulukuuta 2011  Kroatia
Kamla Persad-Bissesar 2013.jpg Kamla Persad-Bissessar[34] Trinidadin ja Tobagon pääministeri 26. toukokuuta 2010 - 9. syyskuuta 2015  Trinidad ja Tobago
Finlands statsminister Mari Kiviniemi, Nordiska radets session 201.jpg Mari Kiviniemi [24] Suomen pääministeri 22. kesäkuuta 2010 - 22. kesäkuuta 2011  Suomi
Julia Gillard 2010.jpg Julia Gillard[35] Australian pääministeri 24. kesäkuuta 2010 - 27. kesäkuuta 2013  Australia
Iveta Radičová (jan. 2012).jpg Iveta Radičová[36] Slovakian pääministeri 8. heinäkuuta 2010 - 4. huhtikuuta 2012  Slovakia
ROSARIO FERNANDEZ02.jpg Rosario Fernández [25] Perun pääministeri 19. maaliskuuta 2011 - 28. heinäkuuta 2011  Peru
No image.svg Cissé Mariam Kaïdama Sidibé[37] Malin pääministeri 3. huhtikuuta 2011 - 22. maaliskuuta 2012  Mali
9153ri-Yingluck Shinawatra.jpg Yingluck Shinawatra[38] Thaimaan pääministeri 3. heinäkuuta 2011 - 7. toukokuuta 2014  Thaimaa
Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt vid de nordiska statsministrarnas mote vid Nordiska Radets session i Kopenhamn (1).jpg Helle Thorning-Schmidt [39] Tanskan pääministeri 3. lokakuuta 2011 - 28. kesäkuuta 2015  Tanska
Portia Miller Shoot.Jpeg Portia Simpson-Miller [29] Jamaikan pääministeri 5. tammikuuta 2012 - 3. maaliskuuta 2016  Jamaika
Alenka Bratušek 2013.jpg Alenka Bratušek Slovenian pääministeri[40] 20. maaliskuuta 2013 - 18. syyskuuta 2014  Slovenia
Aminata Toure.jpg Aminata Touré Senegalin pääministeri[41] 1. syyskuuta 2013 - 8. heinäkuuta 2014  Senegal
31.08.2013, Erna Solberg.2.jpg Erna Solberg[8] Norjan pääministeri 16. lokakuuta 2013-virassa  Norja
Laimdota Straujuma 2014.jpg Laimdota Straujuma[42] Latvian pääministeri 22. tammikuuta 2014 - 11. helmikuuta 2016  Latvia
Ana Jara.jpg Ana Jara [25] Perun pääministeri 22. heinäkuuta 2014 - 2. huhtikuuta 2015  Peru
Premier Ewa Kopacz.jpg Ewa Kopacz [14] Puolan pääministeri 22. syyskuuta 2014 - 16. marraskuuta 2015  Puola
Saara Kuugongelwa-Amadhila.jpg Saara Kuugongelwa[43] Namibian pääministeri 21. maaliskuuta 2015-virassa  Namibia
Beata Szydlo 2015.jpg Beata Szydło[14] Puolan pääministeri 16. marraskuuta 2015-11. joulukuuta 2017  Puola
Remise du Prix Sakharov à Aung San Suu Kyi Strasbourg 22 octobre 2013-04 (cropped).jpg Aung San Suu Kyi[44] Myanmarin valtiokansleri 6. huhtikuuta 2016-virassa  Myanmar
Theresa May 2015.jpg Theresa May[5] Britannian pääministeri 13. heinäkuuta 2016-24. heinäkuuta 2019  Britannia
Ana Brnabić.jpg Ana Brnabić[9] Serbian pääministeri 29. kesäkuuta 2017-virassa  Serbia
Mercedes Araoz.jpg Mercedes Aráoz[25] Perun pääministeri 17. syyskuuta 2017-virassa  Peru
Jacinda Ardern, 2011 (cropped).jpg Jacinda Ardern[21] Uuden-Seelannin pääministeri 19. lokakuuta 2017-virassa  Uusi-Seelanti
Katrin Jakobsdottir, undervisnings- forsknings- og kulturminister i Island, samt samarbejdsminister i Nordisk Ministerrad.jpg Katrín Jakobsdóttir[32] Islannin pääministeri 30. marraskuuta 2017-virassa  Islanti
Reuven Rivlin at a meeting with Viorica Dăncilă, April 2018 (3549) (cropped).jpg Viorica Dăncilă[45] Romanian pääministeri 29. tammikuuta 2018-virassa  Romania
Mia mottley.jpg Mia Mottley[46] Barbadoksen pääministeri 25. toukokuuta 2018-virassa  Barbados
2015-04-28-BrigitteBierlein.jpg Brigitte Bierlein[47] Itävallan liittokansleri 3. kesäkuuta 2019 - 7. tammikuuta 2020  Itävalta
Maia Sandu - EPP Summit - June 2017 (35463818515) (cropped).jpg Maia Sandu[48] Moldovan pääministeri 8. kesäkuuta 2019-virassa  Moldova
Mette Frederiksen - 2009.jpg Mette Frederiksen [39] Tanskan pääministeri 27.kesäkuuta 2019 -virassa
 Tanska
Sophie Wilmès (2020).jpg Sophie Wilmès[49] Belgian pääministeri 27. lokakuuta 2019 – virassa  Belgia
Sanna Marin.png Sanna Marin [24] Suomen pääministeri 10. joulukuuta 2019 – virassa  Suomi
  Virassa

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Sri Lanka World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  2. a b India World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  3. Israel World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  4. Central African Republic World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  5. a b United Kingdom World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  6. Portugal World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  7. Dominica World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  8. a b c d Norway World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  9. a b Yugoslavia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  10. a b Pakistan World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  11. Lithuania World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  12. a b c d Bangladesh World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  13. France World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  14. a b c Poland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  15. Turkey World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  16. Canada World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  17. Burundi World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  18. Rwanda World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  19. a b Haiti World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  20. Guayna World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  21. a b c New Zealand World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  22. Senegal World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  23. a b São Tomé and Príncipe World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  24. a b c Finland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  25. a b c d Peru World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  26. Mozambique World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  27. a b Ukraine World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  28. Germany World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  29. a b Jamaica World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  30. Republic of Korea (South Korea) World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  31. Moldova World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  32. a b Iceland World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  33. Croatia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  34. Trinidad and Tobago World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  35. Australia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  36. Slovakia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  37. Mali World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  38. Thailand World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  39. a b Denmark World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  40. Slovenia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  41. Senegal World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  42. Latvia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  43. Namibia World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  44. Myanmar World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  45. Romania World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  46. Barbados World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  47. Austria World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  48. Moldova World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.
  49. Belgium World Statesmen.org. Viitattu 26.6.2019.