Luettelo Formula 1 -valmistajien maailmanmestareista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Formula 1 -sarjan valmistajien maailmanmestareista. Valmistajien F1-mestaruudesta on kilpailtu vuodesta 1958 lähtien.[1] Eniten mestaruuksia on Ferrarilla, kuusitoista.[2]

Mestarit kausittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1958-67

Kausi Valmistaja
1958 Yhdistynyt kuningaskunta Vanwall[3]
1959 Yhdistynyt kuningaskunta Cooper-Climax[4]
1960 Yhdistynyt kuningaskunta Cooper-Climax[4]
1961 Italia Ferrari[5]
1962 Yhdistynyt kuningaskunta BRM[6]
1963 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Climax[7]
1964 Italia Ferrari[8]
1965 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Climax[7]
1966 Yhdistynyt kuningaskunta Brabham-Repco[9]
1967 Yhdistynyt kuningaskunta Brabham-Repco[9]

1968-77

Kausi Valmistaja
1968 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford[7]
1969 Ranska Matra-Ford[10]
1970 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford[7]
1971 Yhdistynyt kuningaskunta Tyrrell-Ford[11]
1972 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford[7]
1973 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford[7]
1974 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Ford[12]
1975 Italia Ferrari[13]
1976 Italia Ferrari[14]
1977 Italia Ferrari[15]


1978-87

Kausi Valmistaja
1978 Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford[7]
1979 Italia Ferrari[16]
1980 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Ford[17]
1981 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Ford[18]
1982 Italia Ferrari[19]
1983 Italia Ferrari[20]
1984 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-TAG[21]
1985 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-TAG[22]
1986 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Honda[23]
1987 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Honda[24]


1988-97

Kausi Valmistaja
1988 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Honda[25]
1989 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Honda[26]
1990 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Honda[27]
1991 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Honda[28]
1992 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault[29]
1993 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault[30]
1994 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault[31]
1995 Yhdistynyt kuningaskunta Benetton-Renault
1996 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault[32]
1997 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault[33]

1998-2007

Kausi Valmistaja
1998 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Mercedes[34]
1999 Italia Ferrari[35]
2000 Italia Ferrari[36]
2001 Italia Ferrari[37]
2002 Italia Ferrari[38]
2003 Italia Ferrari[39]
2004 Italia Ferrari[40]
2005 Ranska Renault[41]
2006 Ranska Renault[42]
2007 Italia Ferrari[43]


2008-17

Kausi Valmistaja
2008 Italia Ferrari[44]
2009 Yhdistynyt kuningaskunta Brawn-Mercedes[45]
2010 Itävalta Red Bull-Renault[46]
2011 Itävalta Red Bull-Renault[47]
2012 Itävalta Red Bull-Renault[48]
2013 Itävalta Red Bull-Renault[49]
2014 Saksa Mercedes[50]
2015 Saksa Mercedes[51]
2016 Saksa Mercedes[52]
2017 Saksa Mercedes[53]

2018-

Kausi Valmistaja
2018 Saksa Mercedes[54]
2019 Saksa Mercedes[55]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About F1 22.9.2015. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  2. Ferrari Teams. 2018. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  3. Vanwall Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  4. a b Cooper Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  5. 1961 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  6. BRM Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  7. a b c d e f g Team Lotus Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  8. 1964 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  9. a b Brabham Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  10. Matra Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  11. Tyrrell Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  12. 1974 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  13. 1975 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  14. 1976 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  15. 1977 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  16. 1979 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  17. 1980 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  18. 1981 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  19. 1982 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  20. 1983 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  21. 1984 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  22. 1985 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  23. 1986 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  24. 1987 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  25. 1988 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  26. 1989 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  27. 1990 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  28. 1991 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  29. 1992 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  30. 1993 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  31. 1994 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  32. 1996 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  33. 1997 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  34. 1998 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  35. 1999 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  36. 2000 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  37. 2001 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  38. 2002 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  39. 2003 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  40. 2004 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  41. 2005 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  42. 2006 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  43. 2007 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  44. 2008 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  45. 2009 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  46. 2010 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  47. 2011 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  48. 2012 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  49. 2013 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  50. 2014 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  51. 2015 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  52. 2016 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  53. 2017 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  54. 2018 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  55. Brilliant Bottas beats Vettel in Suzuka as Mercedes crowned constructors’ champions again Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 19.10.2019. (englanniksi)