Lauri Porra

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lauri Porra
Lauri Porra - Ilosaarirock 2009 1.jpg
Lauri Porra Ilosaarirockissa 2009
Syntynyt 13. joulukuuta 1977 (ikä 39)
Tyylilajit elokuvamusiikki, jazz, metalli, pop, rock
Ammatit basisti
Soittimet bassokitara
Yhtyeet Stratovarius, Emma Salokoski Ensemble, Crazy World, Warmen, Kotipelto, Sinergy, Ben Granfelt Band
Kotisivut www.lauriporra.com
MusicBrainz

Lauri Porra (s. 13. joulukuuta 1977 Helsinki, Suomi) on suomalainen basisti ja säveltäjä. Hän on soittanut lukuisissa erilaisia tyylilajeja edustavissa yhtyeissä, joista tunnetuin on metalliyhtye Stratovarius. Muita kokoonpanoja ovat olleet muun muassa Ben Granfelt Band, Emma Salokoski Ensemble, Kotipelto, Crazy World ja Warmen. Lisäksi hän on soittanut esimerkiksi Juice Leskisen ja Mikko Alatalon 2004 julkaistulla Senaattori ja boheemi -levyllä. Porra julkaisi vuonna 2005 ensimmäisen soololevynsä.

Lauri Porra aloitti musiikin opinnot kuusivuotiaana. Soittimena oli aluksi sello, joka vaihtui myöhemmin bassokitaraan. Vuodesta 1994 hän opiskeli Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa. Porra on opiskellut basson ja sellon lisäksi myös muita instrumentteja (piano, kontrabasso, trumpetti) sekä harrastanut klassista laulua muun muassa Ylioppilaskunnan laulajissa.[1] Porra voitti bassosoolon SM-kilpailut vuosina 2003 ja 2004, joista jälkimmäisenä hän tuli jaetulle ensimmäiselle sijalle. Neljännen polven muusikko Lauri Porra on Jean Sibeliuksen tyttärentyttären poika.[2]

Lauri Porra on säveltänyt musiikkia useisiin elokuviin, tv-sarjoihin, radioon ja mainoksiin. Vuonna 2015 hän sävelsi Entropia-konserton sähköbassolle ja orkesterille, teoksen kantaesitys oli Lahden Sibeliustalossa. Porra oli ehdolla Harpa Nordic film composer awardin saajaksi Berliinissä 2016. Hän voitti 2016 VOITTO-gaalassa palkinnon vuoden parhaasta mainosmusiikista Visit Finlandin Winter Night Magic lyhytelokuvasta.

Lauri Porra on toiminut kapellimestarina musikaaleissa Heavy X-mas ja Janis, eräs legenda.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Harjumaaskola, Tuomas: Ei mikä tahansa miesjoukko. Ylioppilaslehti, 1997, nro 14. Artikkelin verkkoversio.
  2. Marttinen, Vesa: Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika veivaa bassosooloja varusmiesten säestämänä Yle Uutiset. 13.8.2015. Yleisradio Oy. Viitattu 4.12.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.