Tuomo Lassila

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomo Lassila
Syntynyt 1965
Kotoisin Helsinki
Tyylilajit metalli
Ammatit muusikko
Soittimet rummut, huilu, lyömäsoittimet
Yhtyeet Stratovarius, Conquest
MusicBrainz

Tuomo Ollinpoika Lassila[1] (s. 1965 Helsinki, Suomi) on suomalainen muusikko. Hän valmistui Sibelius-Akatemian lyömäsoitinlinjalta vuonna 1997 ja soittaa tällä hetkellämilloin? lyömäsoittimia Lohjan kaupunginorkesterissa. Nuoruudessaan Lassila on opiskellut myös huilunsoittoa Helsingin Konservatoriossa.

Vuodet 19841995 Lassila soitti rumpuja Stratovarius-yhtyeessä, jonka yksi perustajajäsenistä hän oli. Alun perin hän toimi myös Stratovariuksen laulajana, kunnes Timo Tolkki liittyi yhtyeeseen. Hän levytti yhtyeen kanssa neljä albumia. Timo Tolkki erotti Lassilan ja kosketinsoittaja Antti Ikosen Stratovariuksesta vuonna 1995. Hänen mukaansa Lassila ja Ikonen eivät jaksaneet panostaa yhtyeeseen tarpeeksi ja käydä treeneissä niin usein kuin olisi ollut tarpeellista.[2] Stratovariuksesta lähdettyään Lassila on levyttänyt myös Conquest- ja Tekniikan Ihmeet -yhtyeiden kanssa. Hän soitti myös Timo Tolkin sooloalbumilla Classical Variations and Themes ollessaan vielä Stratovariuksen jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuomo Lassilan sanoitustuotanto Suomen äänitearkistossa
  2. Timo Tolkki: REVOLUTION RENAISSANCE - TIMO TOLKKI INTERVIEW www.revolution-renaissance.com. Viitattu 16.3.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.