John Vihervä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John ”Joni” Vihervä (s.1965) on suomalainen basisti ja valokuvaaja, joka on tunnettu muun muassa Ben Granfelt Bandistä.

Vihervä aloitti 9-vuotiaana bassonsoiton yhtyeessä Music Star, jonka johtohahmona oli Robin Wikman. Vuonna 1984 hän yhdessä Staffan Stråhlmanin ja Tuomo Lassilan kanssa perusti yhtyeen Stratovarius, joka on yksi Suomen menestyneimmistä metalliyhtyeistä. Hän erosi siitä vuonna 1986 liittyäkseen Mika Järvisen luotsaamaan Five Fifteen -yhtyeeseen.

Lyhyen Androids-visiitin jälkeen Vihervä perusti yhdessä veljensä Tom Vihervän ja Petri Pulkkisen kanssa yhtyeen Emerson High, jolta ilmestyi yksi julkaisu Emerson High (1992), ja soitti yhteiskeikkoja muun muassa Kingston Wallin kanssa. Yhtye lopetti toimintansa vuonna 1996, kun Vihervä liittyi Tommi Läntisen yhtyeeseen ja rumpali Antti Lehtinen Ultra Brahan.

Sen jälkeen Vihervä liittyi Käsityöläiset-yhtyeeseen, jossa soitti 20 vuotta.

Muita yhtyeitä, joissa Vihervä on urallaan vaikuttanut, ovat muun muassa seuraavat yhtyeet: Boycott comeback reunion, Ben Granfelt Band (yli 10 vuoden ajan), Pepe Willberg (vuodesta 2007) ja Verenpisara (vuodesta 2012), Nykyään Vihervä keskittyy enimmäkseen psykedeelistä lounge rockia soittavaan Club Meranoon.milloin?

Vihervä on toiminut myös valokuvaajana muun muassa Kingston Wallin kahdella ensimmäisellä levyllä sekä Rumba -lehdessä.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.