Conquest (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Conquest
Tiedot
Toiminnassa 1998–2002, 2006–
Kotipaikka Uusimaa, Suomi
Levy-yhtiö

Escape music

Conquest on suomalainen, progressiivista ja melodista metallia sekä hard rockia esittävä yhtye. Yhtyettä ei tule sekoittaa samannimiseen ukrainalaiseen metalliyhtyeeseen.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Conquest juontaa juurensa Room Seven -yhtyeeseen, jossa Peter James Goodman (laulu) ja Heikki Warma (kitarat) tapasivat toisensa. Mukaan liittyivät myös Stratovariuksen entinen rumpali Tuomo Lassila sekä Tarotin ja nykyisen Nightwishin basisti Marco Hietala. Pian yhtyeen perustamisen jälkeen, vuonna 1998, julkaistiin albumi Worlds Apart. Yhtye ajautui kuitenkin vaikeuksiin levy-yhtiönsä kanssa, eikä levyn jakelua saatu järjestetyksi halutulla tavalla Suomessa. Yhtye oli aktiivinen vuosina 1998–2002, mutta Hietala joutui jättämään sen päätettyään keskittyä Nightwishiin ja omaan Tarot-yhtyeeseensä.

Viimein vuonna 2006 Conquestiin löydettiin uusi basisti, Eero Uurtimo, ja yhtye oli taas voimissaan. 2000-luvun lopulta lähtien yhtye esiintyi ajoittain uudelleen erilaisissa kokoonpanoissa. Uusi albumi The Harvest julkaistiin Suomessa vuoden 2011 elokuussa. Sen bonuskappaleena on Peterin 1980-luvulla Pegasos-nimellä julkaiseman harvinaisen omakustanne-EP:n nimikappale uutena versiona. Uusi levy seurailee osin edeltäjänsä jälkiä melodisen metallin tyylisuunnalla, mutta on musiikillisesti vähemmän progressiivista.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monet alkuperäisen kokoonpanon jäsenet vierailevat myös uudella levyllä, muun muassa Marco Hietala laulussa ja taustalaulussa.

Kokoonpano 1998–2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit
Muut

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.