Helsingin Pop & Jazz Konservatorio

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oulunkylän Seurahuone, jossa muun muassa Oulunkylän Pop & Jazz Konservatorio on toiminut. Kuva: Harri Ahola

Pop & Jazz konservatorio (ent. Oulunkylän Pop & Jazz opisto ja Oulunkylän Pop & Jazz Konservatorio) on Klaus Järvisen 1971 perustama musiikkikoulu. Oppilaitos on rytmimusiikkiin erikoistunut ammatillista (II aste) ja harrastepohjaista opetusta antava musiikkioppilaitos. Alkujaan koulu sijaitsi Oulunkylän Yhteiskoulussa Oulunkylässä ja sen jälkeen Oulunkylän Seurahuoneella, mutta muutti 1990-luvun puolessa välissä uusiin tiloihin Arabianrantaan, missä musiikkioppilaitos nykyään sijaitsee. Klaus Järvinen toimi koulun rehtorina vuosina 19711999 ja hänen jäätyään eläkkeelle 1999 tuli rehtoriksi Janne Murto.

Vuonna 2000 Pop & Jazz Konservatoriosta erkani Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian pop/jazzmusiikin osasto (nykyisin Metropolia Pop/Jazz), joka antaa ammattikorkeakoulutasoista pop/jazz -koulutusta. Pop & Jazz Konservatorio jatkaa toimintaansa musiikkiopistona ja II asteen ammatillisena oppilaitoksena. Janne Murto toimii edelleen Pop & Jazz Konservatorion rehtorina ja Metropolia Pop/Jazzin koulutuspäällikkönä on toiminut vuodesta 2008 lähtien Jere Laukkanen.

Tällä hetkellä Arabianrannassa toimii siis (samoissa tiloissa) kaksi hallinnollisesti erilaista pop- ja jazzmusiikin koulutusta antavaa organisaatiota: Pop & Jazz Konservatorio (musiikkiopisto ja II aste) sekä ammattikorkeakoulutasoista opetusta antava Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazzmusiikin koulutusohjelma (1.8.2008 alkaen).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]