Roope Latvala

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roope Latvala
Roope Latvala - Ilosaarirock 2009.jpg
Syntynyt 25. kesäkuuta 1970 (ikä 46)
Kotoisin Helsinki
Kitaramerkki ESP ja ennen (jossain määrin myös nykyisin) Jackson
Tyylilajit Speed metal
Thrash metal
Yhtyeet Sinergy
Children of Bodom
Stone
Latvala Bros
Waltari
Walhalla
Levy-yhtiöt Roadrunner Records
Spinefarm Records
Aktiivisena 1985–

Roope Juhani Latvala (s. 25. kesäkuuta 1970) on suomalainen kitaristi. Latvalaa voidaan luonnehtia kitaransoiton perusteella yhdeksi suomimetallin ensimmäisistä merkittävistä tiennäyttäjistä. Hän oli Stonen perustajajäsen, joka oli Suomen ensimmäisiä varsinaisen metallimusiikin pioneereja. Latvala tunnetaan parhaiten Children of Bodomin toisena kitaristina.

Stone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope Latvala Stonen kanssa Sauna Open Air -tapahtumassa.

Roope Latvala aloitti kitaransoiton 11–vuotiaana. Hänen ensimmäinen suuri askeleensa oli yhtye Stone, jonka ensimmäinen levy Stone ilmestyi vuonna 1988. Se oli suuri menestys Suomessa. Levyn kansikuvan piirsi Latvala itse. Seuraava levy No Anaesthesia! oli soitannallisesti teknisempi kuin edeltäjänsä. Kolmannen levyn, Coloursin, aikana Jiri Jalkanen erotettiin yhtyeestä, koska hän ei harjoitellut uusia kappaleita. Jirin seuraajaksi otettiin Markku "Nirri" Niiranen.

Latvala Bros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Latvala Bros oli pienimuotoinen hanke, joka esitti instrumentaalista suomimetallia. Sen jäseniä olivat Roope ja Jussi Latvala. Latvala Bros perustettiin talvella 1993–1994. Latvala Bros Plays Wooden Eye -levyä tehtiin ainoastaan 600 kappaletta. Nämä ovat lähes ainoastaan Suomessa myytyjä yksilöitä. Latvala on piirtänyt levyn kannen ja soittanut levyn kaikki kitara- ja basso-osuudet.

Waltari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Latvala soitti useamman vuoden Waltarissa Sami Yli-Sirniön siirryttyä Kreatoriin. Hän liittyi Waltariin aikoinaan Yli-Sirniön loukattua itsensä, ja kun häntä kysyttiin tuuraamaan.

Children of Bodom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope Latvala liittyi Children of Bodomin kitaristiksi Alexander Kuoppalan erottua perhesyiden takia kesken suuren kiertueen. Alexi Laiho etsi tuuraavaa kitaristia ja viime hetkillä Latvala otti yhteyttä ja kysyi voisiko hän auttaa. Hänet otettiin heti mukaan, koska hänen taitojensa tiedettiin riittävän korvaamaan Kuoppala keikoilla ja että hän pystyisi jatkamaan yhtyeen kanssa vakituisena jäsenenä. Roope Latvala on ehkä suurin vaikuttaja Alexi Laihon soittotyyliin ja -taitoihin. Children of Bodomin kanssa Latvala on julkaissut Trashed, Lost & Strungout -EP:n, Are You Dead Yet? -albumin, Tie My Rope -singlen, Blooddrunk-albumin, Skeletons in the Closet -coveralbumin sekä Relentless Reckless Forever- ja Halo of Blood -albumit. Toukokuussa 2015 Latvala jätti Children of Bodomin[1]

Latvalan lempimusiikkia on AC/DC, Metallica, Accept ja Ozzy Osbourne.lähde?

Soitin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope Latvala on soittanut uransa aikana Jackson ja ESP-merkkisillä kitaroilla. Stonen aikoina hänellä oli sopimus Jacksonin kanssa, ja hän käytti Jackson CS Randy Rhoads -kitaroita. Joskus hän käyttää vanhoja Jackson-kitaroitaan myös esiintyessään, ei tosin Children of Bodomin keikoilla. Liityttyään Children of Bodomiin vuonna 2003 hän sai ESP:ltä endorsement-sopimuksen yhdessä Alexi Laihon kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi ESP Random Star Roope Latvala -kitara. Roopella on myös kotonaan harjoittelukitaroita, esimerkiksi Tokai Les Paul Custom, B.C Rich Warlock Custom, ESP Stratocaster, Charvel Model 1 ja Yamahan nylonkielinen kitara. Latvala käytti Stonen ensimmäisellä levyllä Jacksonin Custom Shop Randy Rhoadsia ja vanhaa Marshall JMP Master Volume -vahvistinta. Sittemmin hän siirtyi käyttämään Lee Jackson Perfect Connection GP1000 -etuastetta. Nykyään Latvalalla on sopimus ENGLin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]