Steve Jones

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Steve Jones

Steve Phillip Jones (s. 3. syyskuuta 1955 Lontoo) on englantilainen rock-kitaristi ja laulaja, joka on tullut tunnetuksi ennen kaikkea Sex Pistolsin kitaristina.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jones kasvoi Shepherd's Bushin lähistöllä, kuten muutkin Sex Pistolsin jäsenet. Hänen isänsä oli amatöörinyrkkeilijä Don Jarvis, joka jätti perheen Jonesin ollessa vasta 2-vuotias. 12-vuotiaaksi asti hän asui Hammersmithissä nuoren kampaajaäitinsä ja isovanhempiensa kanssa, kunnes muutti yhdessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa Benbow roadille Shepherds Bushiin.

Jones ei tullut koskaan toimeen isäpuolensa kanssa. Jones alkoi ajautua vaikeuksiin jo nuorella iällä. Vuonna 1972 häntä pidettiin tarkkailun alaisena, ja hän oli joutua holhouksen alaiseksi. Teini-ikäisenä Jones joutui usein hankaluuksiin poliisin kanssa. Hän oli kleptomaani, ja joutui pidätetyksi useita kertoja erilaisista rikoksista, kuten auto-, myymälä- ja murtovarkauksista. Jonesin kertomuksen mukaan hänen vanhempansa varastelivat kaupoista, ja hän joutui kasvamaan sen parissa. Teinivuosinaan Jones tuomittiin 14 kertaa rikoksista. Hän vietti vuoden tutkintavankeudessa, missä hänellä omien sanojensa mukaan oli paljon parempi olla kuin kotona. Jonesin mukaan Sex Pistols pelasti hänet lopullisesti rikolliselta elämältä tai ehkä jopa vankilalta.

Ura kitaristina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Jones tunnetaan ennen kaikkea Sex Pistolsin kitaristina. Hän myöntää matkineensa kitaransoittotyylinsä New York Dollsien Johnny Thundersilta. Sex Pistolsin lopetettua Jones perusti rumpali Paul Cookin kanssa hard rock -tyylisen The Professionalsin. Amerikan kiertueen aikana 1981 yhtye joutui vakavaan auto-onnettomuuteen, minkä jälkeen yhtyeen toiminta päätettiin lopettaa.

Jones on esiintynyt myös Thin Lizzyn, Joan Jettin, Iggy Popin, Andy Taylorin ja Neurotic Outsidersin kanssa. 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa hän toimi soolouralla. Jonesin kappale "Mercy" muistetaan Miami Vicen jaksosta "Stone's War" ja se esiintyy myös Miami Vice 2:n soundtrack-albumilla. Jones osallistui Sex Pistolsin reunion-maailmankiertueeseen ja asuu nykyisin Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Ajankohtaista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tätä nykyä Steve Jones työskentelee radiojuontajana, minkä lisäksi hän on tehnyt satunnaisesti studiotöitä sekä esiintynyt muun muassa Insane Clown Posse -yhtyeen levyllä vierailevana kitaristina.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]