Insane Clown Posse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Insane Clown Posse
Insane Clown Posse
Insane Clown Posse
Tiedot
Toiminnassa 1989–
Kotipaikka Delray, Detroit, Michigan, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Joseph Bruce
Joseph Utsler

Levy-yhtiö

Psychopathic

Aiheesta muualla
www.insaneclownposse.com

Insane Clown Posse (lyhenne ICP) on vuonna 1989 (vuoteen 1992 asti nimellä Inner City Posse) perustettu yhdysvaltalainen hardcore rap/horrorcore-duo [1]. Ryhmän alkuperäisessä kokoonpanossa oli jäsenet Violent J (Joseph Bruce), Kid Villain (John Rode), sekä veljekset Shaggy 2 Dope (Joseph Utsler) ja John Kickjazz (John Utsler). Kickjazz jättäytyi ryhmästä ensimmäisen kokopitkän albumin julkaisun jälkeen vuonna 1992 [2] ja Kid Villain vuonna 1993 [3] . Vuodesta 1992 eteenpäin ICP on kotimaassaan Yhdysvalloissa ansainnut äänitemyynnistä kolme kulta- ja kaksi platina-sertifikaatiota [4]. Disneyn omistaman Hollywood Recordsin vedettyä ICP:n neljännen albumin, The Great Milenkon myynnistä vain tunteja julkaisusta vuonna 1997, yhtye sai ensimmäisen kerran valtavirtamedian huomion [5]. Yhtye keräsi paheksuvaa huomiota konservatiivisemmista yhteisöistä, joiden mukaan yhtyeen musiikki innostaa nuoria väkivaltaan ja glorifioi kuolemaa. Negatiivisesta julkisuudesta huolimatta ICP:n kannattajakuntaa (kutsutaan nimellä Juggalo) pidetään yhtenä avoimimpana, syrjintää ja väkivaltaa avoimesti vastustavana fanijoukkona [6]. Tästä inspiroituneina Bruce ja Utsler ovat vuodesta 1999 onnistuneesti järjestäneet omistautuneille kannattajilleen oman, vuosittaisen Gathering Of The Juggalos-festivaalin [7], jolla on vuosien mittaan esiintynyt monia nimekkäitä artisteja, mm. Ice Cube, Three 6 Mafia, Bone Thugs-n-Harmony, Esham, Kottonmouth Kings, P.O.D., Ol' Dirty Bastard, Tech N9ne, Ice-T, Above The Law, Method Man & Redman ja Hopsin [8], joista useimmat ovat myös tehneet musiikillista yhteistyötä ICP:n kanssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen ensimmäinen kokoonpano oli vuonna 1989 perustettu JJ Boys -niminen trio, johon kuului J:n ja Shaggyn lisäksi Shaggyn veli John Utsler alias John Kickchazz (jätti yhtyeen ennen Carnival of Carnage -albumin julkaisua). Yhtye muutti myöhemmin nimensä Inner City Posseksi perustamansa katujengin mukaan. Vuonna 1991 ICP perusti Psychopathic Records levy-yhtiön manageri Alex Abbissin kanssa.

6 Jokerikorttia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1992 ICP (nyt Insane Clown Posse) julkaisi Carnival of Carnage -nimisen albumin ja julkisti sen olevan ensimmäinen kuudesta "Jokerikortista". Yhtye kertoi myös, että kun viimeinen (kuudes) Jokerikortti (albumi) on julkaistu "the end of time will consume us all" ("ajan loppu tulee kuluttamaan meidät kaikki") ja ennen sitä heidän faninsa saisivat tietää kaiken "Dark Carnivalista" (Pimeyden Karnevaalista), mahtavasta voimasta jonka ajamina he toimivat.

Jokaisen jokerikortin tarkoituksena on paljastaa yksi "persoona" Dark Carnivalista ohjaten kuuntelijaa kohtaamaan paitsi syntinsä, myös maailman katoavaisuus. Esimerkiksi albumi The Great Milenko (neljäs jokerikortti), suuri taikuri, symboloi illuusioita, joita ihmiset saattavat esittää itselleen oikeuttaakseen tekonsa. Kuudennesta jokerikortista on julkaistu kaksi versiota, The Wraith: Shangri-La (symboloi taivasta) ja The Wraith: Hell's Pit (symboloi helvettiä).

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka ICP:llä on uskollinen kannattajakunta, se ei ole koskaan saavuttanut täyttä valtavirtamenestystä ja mediassa yhtyettä on arvosteltu voimakkaasti. ICP on esimerkiksi nimetty historian huonoimmaksi yhtyeeksi monien julkaisujen äänestyksissä, mm. Rolling Stone -lehden.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Great Milenko -albumin kansi

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The History of Rock Music. Insane Clown Posse: biography, discography, reviews, links www.scaruffi.com. Viitattu 22.9.2022.
  2. John Kickjazz (John Utsler) Hatchetpedia. Viitattu 22.9.2022. (englanniksi)
  3. Kid Villain (John Rode) Hatchetpedia. Viitattu 22.9.2022. (englanniksi)
  4. ICP album certifications. bestsellingalbums.org.
  5. Disney pulls Insane Clown Posse album on release day | HISTORY www.history.com. Viitattu 22.9.2022.
  6. The World Is a Mess, But the Juggalos Still Have Each Other - VICE www.vice.com. Viitattu 22.9.2022.
  7. Thank You Juggalos! Juggalo Gathering. Arkistoitu 2.10.2022. Viitattu 22.9.2022. (englanniksi)
  8. Gathering of the Juggalos lineups by year Hatchetpedia. Viitattu 22.9.2022. (englanniksi)