Psychopathic Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Psychopathic Records on vuonna 1991 perustettu itsenäinen levy-yhtiö, jonka perusti Insane Clown Posse (tällöin Inner City Posse) manageri Alex Abbissin kanssa.

Ensimmäinen levy-yhtiön julkaisema levy oli Dog Beats, jonka julkaisi Inner City Posse yhtiön perustamisvuonna. ICP:n vaihdettua tyyliään ja nimeään, jolloin heistä tuli Insane Clown Posse, yhtyeen toinen jäsen Shaggy 2 Dope piirsi Psychopathicille Hatchetman-logon, joka on ollut levy-yhtiön logo nykypäivään asti. ICP katsoi myös ongelmakseen gangsta rap -tyylinsä, joka oli todella yleinen siihen aikaan. ICP:n uusi tyyli otti vaikutteita Eshamin "acid rap" -tyylistä, jota myöhemmin kutsuttaisiin horrorcore-räpiksi.

Kun Insane Clown Posse tuotti ensimmäistä levyään Carnival of Carnage, he tajusivat että heidän yhtiönsä oli itsenäinen levy-yhtiö, jonka julkaisut eivät saisi paljoa huomiota, joten he palkkasivat detroitilaiset räppärit Esham (500$) ja Kid Rock (600$) esiintymään albumillansa. Carnival of Carnage-levyn julkaisun jälkeen suosio kasvoi, ja 2 levyn julkaisun jälkeen, Beverly Kills 50187 ja Ringmaster, joiden jälkeen heidän suosionsa Detroitissa oli niin suuri että he Detroitin parhaiten myyviä rap-artisteja, ohittaen myyntiluvuissaan Eshamin ja Kid Rockin.

Lisää artisteja liittyy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen perustamisen jälkeen liittynyt yhtye, Project Born, liittyi Psychopathic Recordsiin 1994. Koska Project Bornin jäsenet olivat vielä yläkouluikäisiä, levy-yhtiö osti heille vaatteet, kyyditti heidät paikasta toiseen. Project Born julkaisi albumin nimeltä Born Dead, mutta alhaisten myyntilukujen takia yhtye erosi Psychopathicista 1995.

Vuonna 1997 Myzery liittyi Psychopathic Recordsiin. Hän julkaisi albumin Para La Isla, ja oli Psychopathic Rydas -ryhmän jäsen nimellä Twin Gats, mutta Rydasin albumin Dumpin' jälkeen Myzery erosi yhtiöstä.

Kolmas Psychopathic Recordsiin liittynyt ryhmä oli Twiztid, joka koostui Paul Methric ja Jamie Spaniolosta, jotka olivat olleet House of Krazees -ryhmän jäseniä. Vuonna 1997 he julkaisivat albumin Mostasteless. Twiztid sai sopimuksen Island Recordsin kanssa 1999, jolloin albumi julkaistiin koko maassa. Twiztid on ollut vuodesta 1997 lähtien Psychopathic Recordsissa tähän päivään asti, ja ovat julkaisseet 9 albumia ja 2 EPtä ja ovat lisäksi mm. Dark Lotuksen ja Psychopathic Rydasin jäseniä. Lisäksi House of Krazees:in jäsenistä koostuva ryhmä, Samhein Witch Killaz, on tehnyt musiikkia levy-yhtiön nimen alla.

Vuonna 1998, uusi artisti Blaze Ya Dead Homie liittyi yhtiöön, ja julkaisi vuonna 2000 artistinimeänsä kantavan EPn. Blaze on ollut levy-yhtiön jäsen siitä lähtien, lukuun ottamatta väliaikaista lähtöään vuonna 2003, jolloin hän liittyi 2004 uudestaan. Hän on julkaissut 3 albumia ja debyytti-EPn.

Vuonna 1999, nimikkeen alle syntyi uusi ryhmä, nimeltään Dark Lotus. Ryhmä koostui ICP:stä, Twiztid:istä, ja Blazesta. Yhtyeen alkuaikoina oli myös ollut kuudes jäsen, joka oli välillä ollut Anybody Killa, Esham, tai Marz. Ryhmän ensimmäinen single, Echo Side, julkaistiin ICP:n albumilla The Amazing Jeckel Brothers. Sen jälkeen ryhmä on julkaissut 3 albumia.

Vuonna 2001 liittyi taas uusi artisti Anybody Killa, jonka debyyttilevy Hatchet Warrior julkaistiin vuonna 2002. ABK on ollut siitä lähtien levy-yhtiön jäsen. Hän on julkaissut 3 albumia, sekä yhden Psychopathic Recordsin ulkopuolella.

Vuonna 2002 oli yllätys, kun ICP:n tyyliin vahvasti vaikuttanut artisti Esham liittyi levy-yhtiöön, ja julkaisi pian Greatest Hits -kokoelman Acid Rain. Esham julkaisi levy-yhtiön nimikkeen alla vielä yhden albumin, ja sen jälkeen erosi vuonna 2006. Hän oli myös välillä mm. Dark Lotuksen ja Soopa Villainzin jäsen.

Vuonna 2002 myös toinen artisti, Violent J:n veli Robert Bruce, taiteilijanimeltään Jumpsteady, julkaisi soolo-EP:n nimeltään Chaos Theory. Jumpsteady oli kuitenkin vuodesta 1992 esiintynyt kaikilla ICP:n albumeilla jollain tavalla. Vuonna 2005 Jumpsteady julkaisi albumin Master of the Flying Guillotine, mutta erosi samana vuonna.

Vuonna 2005 syntyi 2 uutta ryhmää: Ensimmäinen oli Soopa Villainz, johon kuului ICP, Esham ja Lavel. He julkaisivat albumin Furious samana vuonna, ja esiintyivät muiden ryhmien ja artistien albumeilla. Ryhmä oli lyhytikäinen, sillä sekä Esham että Lavel lähtivät riidan jälkeen yhtiöstä, joka johti ryhmän hajoamiseen.

Toinen ryhmä oli Drive-By, johon kuului Anybody Killa ja Blaze Ya Dead Homie. He julkaisivat albumin Pony Down (Prelude). Kuitenkin, Anybody Killan lähdettyä väliaikaisesti vuonna 2006, ryhmä hajosi.

Vuonna 2006 Axe Murder Boyz julkaisi ainoan albuminsa Psychopathic-nimen alla. He häipyivät ryhmästä pian sen jälkeen, mutta liittyivät Psychopathic Recordsin sivuryhmään Hatchet House vuonna 2008, ja julkaisivat albuminsa God's Hand.

Vuonna 2006 myös Boondox liittyi ryhmään. Hän julkaisi debyyttialbuminsa The Harvest, vuonna 2007 EP:n Punkinhed ja vuonna 2008 albumin Krimson Creek. Hän liittyi myös Psychopathic Rydas-ryhmään, nimellä Yung Dirt.

Vuonna 2011 levy-yhtiöön liittyi myös Cold 187, Vanilla Ice ja Dayton Family.