Paul Cook

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cook vuonna 1977.

Paul Cook (s. 20. heinäkuuta 1956 Lontoo, Englanti) on Sex Pistolsin alkuperäinen rumpali.

Cook asui nuoruudessaan Lontoon Hammersmithissä. Hän kävi Christopher Wrenin koulua ja tapasi siellä myös Steve Jonesin. Toisin kuin Jones, hän oli kuitenkin vakaasta perheestä. Vuosina 1972–1973 Cook, Jones ja heidän koulukaverinsa Wally Nightingale muodostivat The Strand -nimisen yhtyeen. Cook oli ensimmäinen joukosta, joka teki mieluummin investointeja yhtyeen varusteiden eteen kuin varasti ne. Seuraavien kolmen vuoden aikana yhtyeestä muodostui Sex Pistols, jossa Cook toimi rumpalina.

Sex Pistolsin hajoamisen jälkeen 1978 Cook ja Jones työskentelivät yhdessä Malcolm McLarenin kanssa The Great Rock'n'Roll Swindle -elokuvan parissa. Kaksikko levytti myös pari kappaletta käyttäen Sex Pistols -nimeä, esimerkiksi "Silly Thing", jonka päälaulajana Cook oli. Ajauduttuaan kiistoihin McLarenin kanssa Cook ja Jones perustivat Andy Allenin kanssa uuden yhtyeen nimeltä The Professionals. Professionals julkaisi kuusi singleä ja kaksi albumia, mutta he eivät koskaan pääseet yhtä pitkälle kuin Sex Pistolsin kanssa. Myöhään 1980-luvulla Cook tuli taas pinnalle Chiefs of Relief -rock-yhtyeen rumpalina, ja sen jälkeen hän soitti Edwyn Collinsin kanssa 1990-luvulla. Pistolsien kanssa tehtiin kuitenkin vielä vuonna 1996 The Filthy Lucre -maailmankiertue.

Nykyisin Cook on perheellinen isä, joka asuu Shepherds Bushissa vaimonsa Jennyn ja tyttärensä Hollien kanssa. Hän jatkaa työtään muusikkona Collinsille ja Man-Raze-nimisen yhtyeen kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]