Paul Cook

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cook vuonna 1977.

Paul Cook (s. 20. heinäkuuta 1956 Lontoo, Englanti) on ollut Sex Pistolsin rumpali. Cook asui Hammersmithissä, joka on osa Lontoota. Cook kävi Christopher Wrenin koulua ja siellä hän tapasikin Steve Jonesin, minkä takia hänen koulumenestyksensäkin huononi. Toisin kuin Jones, hän oli kuitenkin vakaasta perheestä.

Vuosina 1972-1973 Cook, Jones ja heidän koulukaverinsa Wally Nightingale muodostivat The Strand -nimisen bändin. Cook oli oikeastaan ensimmäinen joukosta, joka teki mieluummin investointeja bändin varusteiden eteen kuin varasti ne. Seuraavan kolmen vuoden aikana bändistä muodostui Sex Pistols, jossa Cook toimi rumpalina. Hän oli usein hiljainen Sex Pistolsin asioista.

Sex Pistolsin hajoamisen jälkeen 1978 Cook ja Jones työskentelivät yhdessä Malcolm McLarenin kanssa The Great Rock'n'Roll Swindle -elokuvan parissa. Kaksikko levytti myös pari laulua käyttäen Sex Pistols -nimeä, esimerkiksi "Silly Thing", missä Cook oli päälaulajana. Tultuaan harhaanjohdetuiksi McLarenin temppujen kanssa, parivaljakko perusti uuden bändin nimeltä The Professionals Andy Allenin kanssa. Professionals julkaisi kuusi singleä ja kaksi albumia, mutta he eivät koskaan pääseet yhtä pitkälle kuin Sex Pistolsin kanssa. Myöhään 1980-luvulla Cook tuli taas pinnalle Chiefs of Relief -rock-bändin rumpalina, ja sen jälkeen hän soitti Edwyn Collinsin kanssa 1990-luvulla. Pistolsien kanssa tehtiin kuitenkin vielä vuonna 1996 The Filthy Lucre -maailmankiertue.

Nykyisin Cook on perheellinen isä, joka asuu Shepherds Bushissa vaimonsa Jennyn ja tyttärensä Hollien kanssa. Hän jatkaa työtään muusikkona Collinsille, ja Man-Raze nimisen bändin kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]