WWE NXT

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NXT
WWE NXT
NXTin sisääntuloramppi
NXTin sisääntuloramppi
Tyyli Showpaini
Kestoaika 60 minuuttia (Yhdysvalloissa)
Luoja(t) Vince McMahon
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Syfy
Aiheesta muualla
IMDb

WWE NXT on World Wrestling Entertainmentin tuottama showpainiohjelma, joka debytoi Syfy:llä 23. helmikuuta 2010. Ohjelmassa WWE:n tulokkaat painijat ottelevat sekä sarjan mestaruudesta että pääsystä WWE:n "main rosteriin"

Formaatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WWE NXT:ssä esiintyy 6-8 painijaa WWE:n nykyisistä RAW ja SmackDown brändeistä (kutsutaan "Pro"ksi eli ammattilaisiksi) ja 6-8 talenttia WWE:n harjoittelu territoriosta Florida Championship Wrestlingistä (kutsutaan "Rookie" nimellä). Joka jaksossa esiintyy Rookiet ja heidän mentorit, jotka yrittää kehittää Rookien taitoja live yleisön edessä. He esiintyvät myös WWE:n RAW ja SmackDown ohjelmissa. NXT:hen kuuluu myös kilpailut, missä testataan aloittelijoiden fyysistä ja mentaalista osaamista. NXT:ssä pidetään äänestykset, missä Prot ja fanit äänestävät heidän suosikki Rookieta. Äänestyskriteereitä ovat muun muassa:

  • Voitetut ottelut
  • Vastapuolen vahvuus
  • Työskentely painikehässä
  • "IT-factor" eli pitää olla "sitä jotakin". Tyyliä, karismaa ja persoonaa.

Prot eivät voi äänestää heidän omia Rookieitaan. Ensimmäinen äänestys pidettiin 30. maaliskuuta paljastettiin Rookieiden nykyiset sijoitukset. Kuuden viikon jälkeen ensimmäisestä äänestyksestä (11. toukokuuta) pidetään uusi äänestys, missä huonoiten sijoittunut Rookie eliminoituu. Tämän jälkeen pidetään vielä kaksi äänestystä ja loput kolme painivat viimeisessä jaksossa. Palkinto yhdelle rookielle kauden lopussa on sopimus RAW brändiin ja mestaruus matsi WWE:n pay-per-viewssä (PPV) ketä tahansa valitsemaansa mestaria vastaan.

NXT:ssä voi myös saada immuniteetin äänestyksiin, eli jos immuniteetin saaja sijoittuu viimeiseksi, toiseksi viimeinen eliminoituu kisasta. Yleensä immuniteetin saa vain kerran per kausi ja sen voi voittaa jossain viikoittaisista haasteista. Ohjelmassa on myös nähty eliminoitumisia ilman minkäänlaisia äänestyksiä, kun Michael Tarver ja Daniel Bryan eliminoituivat kisasta WWE johdon sanelemana.

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wade Barrett, 1. kauden voittaja

Ensimmäinen kausi alkoi Syfyllä 23. helmikuuta, 2010 ja loppui 1. kesäkuuta, 2010. Ennen kuin kausi edes ehti alkaa, Skip Sheffieldin mentori vaihdettiin Montel Vontavious Porterista William Regaliin. Kauden lopulla monet formaatin alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat. Kauden piti alun perin kestää 17 viikkoa, mutta kausi kesti 15 jakson ajan. Ensimmäisessä eliminointi jaksossa Michael Tarver ja Daniel Bryan eliminoituivat johdon käskystä, koska molemmat eivät uskoneet pääsevänsä jatkoon ensimmäisestä eliminoinnista. Samana iltana putosi vielä kolmas rookie, Sheffield.

Ensimmäisen kauden voitti Wade Barrett, joka oli pitänyt ensimmäistä sijaa jo toisesta eliminointiviikosta asti. Kuuden päivän jälkeen ensimmäisen kauden lopusta, kaikki kahdeksan Rookieta sekaantuivat RAW'n päätapahtuma matsiin, mikä käytiin John Cenan ja CM Punkin välillä. Rookiet pieksivät Cenan ja Punkin sekä hyökkäsivät myös kuulutus tiimin kimppuun ja tuhosivat painikehää ja kehän ulkopuolella esim. turva muuria. Hyökkäyksen aikana Daniel Bryan oli kuristanut kehäkuuluttajaa, Justin Robertsia kravatilla ja tämän vuoksi WWE antoi Bryanilla potkut. Seuraavan viikon RAW:ssa, Barrett ja kuusi muuta entistä NXT rookieta, nimellä The Nexus) ilmoittivat, että he kaikki haluavat täysi aikaisen sopimuksen. RAW:n General Manager Bret Hart kuitenkin antoi potkut Barrettille ja sanoi ettei tee kenenkään kanssa minkäänlaista sopimusta. Myöhemmin illalla Nexus. hyökkäsi Hartin kimppuun ja antoivat hänelle sunnuntaihin (WWE Fatal 4 Way:hin) aikaa päättää, palkkaisiko hän heitä vai ei. 21. kesäkuuta Vince McMahon antoi Hartille potkut ja palkkasi uuden General Managerin, joka palkkasi kaikki 7 Nexuksen jäsentä. Myöhemmin illalla Nexus hyökkäsi WWE:n johtajan Vince K. McMahonin kimppuun.

Daniel Bryan kuitenkin palasi SummerSlamissa, kun hän paljastui seitsemänneksi "Team WWE:n" jäseneksi 7 vs. 7 eliminaation matsissa Nexusia vastaan. Night of Championsissa, Barrett osallistui Six-Pack Challenge Elimination otteluun, mikä käytiin WWE -mestaruudesta. Barrett selviytyi kolmanneksi viimeiseksi matsissa, kunnes Randy Orton eliminoi hänet ja voitti koko matsin. Samassa PPV:ssä, Daniel Bryanista tuli ensimmäinen "Rookie", joka voitti mestaruuden WWE:ssä, kun Bryan voitti entisen pronsa The Mizin WWE United States Championshipin. 24. lokakuuta, Bragging Rightsissa, David Otunga voitti WWE Tag Team Championshipin John Cenan kanssa. Seuraavan illan RAW'ssa, Heath Slater ja Justin Gabriel voittivat WWE Tag Team -mestaruudet Otungalta ja Cenalta. 30. marraskuuta NXT:ssä, Daniel Bryan ilmoitettiin neljännen kauden NXT:hen Derrick Batemanin proksi.

Osallistujat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Pro Voitot Häviöt Status
Wade Barrett Chris Jericho 8 5 Voittaja
David Otunga R-Truth 6 4 Eliminoitui (viikko 15)
Justin Gabriel Matt Hardy 7 4 Eliminoitui (viikko 15)
Heath Slater Christian 5 6 Eliminoitui (viikko 14)
Darren Young CM Punk 7 4 Eliminoitui (viikko 13)
Skip Sheffield William Regal 2 5 Eliminoitui (viikko 12)
Daniel Bryan The Miz 0 10 Eliminoitui (viikko 12)
Michael Tarver Carlito 1 7 Eliminoitui (viikko 12)

Äänestystulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

     – Kilpailun voittaja
     – Turvassa kilpailussa
     – Eliminoitui kilpailusta Pro'iden Äänestyksessä
     – Eliminoitui WWE:n johdon päätöksestä
     – Immuniteetti
Rookie Viikko 6
(30. maaliskuuta)
Viikko 12
(11. toukokuuta)
Viikko 13
(18. toukokuuta)
Viikko 14
(25. toukokuuta)
Viikko 15
(1. kesäkuuta)
Erä 1
Viikko 15
(1. kesäkuuta)
Erä 2
Wade Barrett 2. 1. 1. 1. 1. 1.
David Otunga 5. 2. 2. 2. 2. 2.
Justin Gabriel 3. 3. 4. 3. 3.
Heath Slater 4. 4. 3. 4.
Darren Young 8. 5. 5.
Skip Sheffield 6. 6.
Daniel Bryan 1. Eliminoitui WWE:n johdon päätöksestä
Michael Tarver 7. Eliminoitui WWE:n johdon päätöksestä
Eliminoitui Ei kukaan Tarver, Bryan, & Sheffield Young Slater Gabriel Otunga

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaval, 2. kauden voittaja

NXT:n toinen kausi alkoi 8. kesäkuuta 2010 ja loppui 31. elokuuta 2010. Kaval voitti toisen kauden ja mestaruusottelun PPV:ssä. Toiseksi tuli Michael McGillicutty ja kolmanneksi Alex Riley. Kausi kesti vain 13 viikkoa ja ensimmäinen äänestys oli kolmen viikon jälkeen ja ensimmäinen eliminoiminen tapahtui kuuden viikon jälkeen. Tämän kauden äänestykset olivat erilaiset, koska nyt proilla oli yhtä paljon äänestys valtaa kuin faneilla. Ensimmäinen äänestys esitettiin 29. kesäkuuta (viikko 4), missä määrättiin yllättäen, että yksi rookiesta eliminoituisi jo 21 päivän taipaleen jälkeen. Viikolla 11, NXT:n neljännessä eliminaatiossa kaksi rookieta joutui lähtemään.

2. kauden voitti Kaval, joka alkoi esiintyä SmackDown brändissä. Myös Alex Riley alkoi esiintyä WWE:ssä RAW brändissä, missä hän liittoutui The Mizin kanssa. Lokakuussa, Hell in a Cell -tapahtumassa, Husky Harris ja Michael McGillicutty sekaantuivat Wade Barrettin ja John Cenan väliseen matsiin, minkä vuoksi Cena joutui liittymään Nexusiin. Pari viikkoa myöhemmin Harris ja McGillicutty liittyivät Nexusiin. Kaval käytti mestaruusottelu haasteen Dolph Ziggleriä vastaan WWE Intercontinental Championshipista Survivor Seriesissä, mutta epäonnistui voittamaan tittelin. Joulukuussa 2010, Kaval vapautettiin sopimuksesta WWE:n kanssa.

Osallistujat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Pro Voitot Häviöt Status
Kaval Team Lay-Cool
(Michelle McCool ja Layla)
3 6 Voittaja
Michael McGillicutty Kofi Kingston 6 4 Eliminoitui (viikko 13)
Alex Riley The Miz 5 4 Eliminoitui (viikko 13)
Percy Watson Montel Vontavious Porter 3 4 Eliminoitunut (viikko 11)
Husky Harris Cody Rhodes 4 4 Eliminoitunut (viikko 11)
Lucky Cannon Mark Henry 3 5 Eliminoitunut (viikko 10)
Eli Cottonwood John Morrison 2 2 Eliminoitunut (viikko 8)
Titus O'Neil Zack Ryder 0 3 Eliminoitunut (viikko 4)

Äänestys tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

     – Kilpailun voittaja
     – Turvassa kilpailussa
     – Eliminoitui kilpailusta NXT äänestyksessä
     – Immuniteetti
Rookie Viikko 4
(29. kesäkuuta)
Viikko 8
(27. heinäkuuta)
Viikko 10
(10. elokuuta)
Viikko 11
(17. elokuuta)
Viikko 13
(31. elokuuta)
Kaval 1. 2. 1. Turvassa 1.
Michael McGillicutty 3. 1. 2. Turvassa 2.
Alex Riley 4. 3. 5. Turvassa 3.
Husky Harris 7. 6. 4. 4.
Percy Watson 2. 4. 3. 5.
Lucky Cannon 5. 5. 6.
Eli Cottonwood 6. 7.
Titus O'Neil 8.
Eliminoitui O'Neil Cottonwood Cannon Watson & Harris Riley & McGillicutty

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

3. kauden voittaja, Kaitlyn.

Kolmas kausi alkoi 7. syyskuuta, 2010 ja loppui 30. marraskuuta, 2010. Tällä kaudella erityistä on se että kaikki rookiet eli kilpailijat ovat diivoja. Neljä ensimmäistä jaksoa näytettiin Syfyllä. SmackDownin siirryttyä Syfylle lokakuussa, 2010, NXT jätti kanavan ja NXT:stä tuli nettikanava, mikä näytetään WWE.comissa vain yhdysvaltalaisille kävijöille 5. jaksosta eteenpäin. Kolmannella kaudella eniten haasteita voittanut sai immuniteetin ja tätä järjestelmää käytettiin kolmessa ensimmäisessä äänestyksessä. Ensimmäinen eliminaatio äänestys pidettiin viidennellä viikolla.

Enemmistä show’n kilpailijoista esiteltiin NXT:n 2. kauden finaali jaksossa. Ennen kauden alkua, mahdollinen rookie diiva Aloisia pudotettiin show’sta. Selitys lähdölle annettiin kolannen kauden ensimmäisessä jaksossa, missä Aloisian pro, Vickie Guerrero ilmoitti, että heillä oli riitaa ja Vickie erotti hänet. Vickie kuitenkin oli löytänyt toisen rookie diivan, Kaitlynin, joka myös voitti NXT:n kolmannen kauden.

Osallistujat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie diiva Pro(t) Voitot Häviöt Status
Kaitlyn Vickie Guerrero 3 4 Voittaja
Naomi Kelly Kelly 5 4 Eliminoitui (Viikko 13)
A.J. Primo 6 2 Eliminoitui (Viikko 12)
Aksana Goldust 2 5 Eliminoitui (Viikko 11)
Maxine Alicia Fox 1 4 Eliminoitui (Viikko 9)
Jamie Bella Twins
(Brie & Nikki Bella)
2 0 Eliminoitui (Viikko 5)

Äänestykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

     – Kilpailun voittaja
     – Turvassa kilpailussa
     – Eliminoitui NXT äänestyksessä
     – Immuniteetti
Rookie diiva Viikko 5
(5. lokakuuta)
Viikko 9
(2. marraskuuta)
Viikko 11
(16. marraskuuta)
Viikko 12
(23. marraskuuta)
Viikko 13
(30. marraskuuta)
Kaitlyn Immuniteetti
(3 haaste voittoa)
Turvassa
(2 haaste voittoa)
Turvassa
(1 haaste voitto)
Turvassa Voittaja
Naomi Turvassa
(2 haaste voittoa)
Immuniteetti
(3 haaste voittoa)
Turvassa
(1 haaste voitto)
Turvassa Eliminoitui
A.J. Turvassa
(3 haaste voittoa)
Turvassa
(2 haaste voittoa)
Immuniteetti
(2 haaste voittoa)
Turvassa
Aksana Turvassa
(1 haaste voitto)
Turvassa
(Ei haaste voittoja)
Eliminoitui
(Ei haaste voittoja)
Maxine Turvassa
(Ei haaste voittoja)
Eliminoitui
(1 haaste voitto)
Jamie Eliminoitui
(1 haaste voitto)

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johnny Curtis, 4. kauden voittaja.

Neljäs kausi alkoi 7. joulukuuta jolloin kaikki kilpailijat olivat taas miespuolisia. Tämän kauden immuniteettipisteet palkitaan jokaisesta haaste voitosta. Pisteiden määrä riippuu haasteen vaikeustasosta. Jolla on eniten pisteitä ennen äänestystä, saa immuniteetin, eikä voi eliminoitua.

Viikolla 5, ilmoitettiin, että voittaja ansaitsisi mestaruusottelun Pro'nsa kannsa WWE Tag Team -mestaruudesta. Samassa jaksossa, Dolph Ziggler voitti pro'den välisen battle royal matsin ja sai vaihtaa rookiensa. Ziggler otti uudeksi rookiekseen Byron Saxtonin, jonka alkuperäinen pro oli Chris Masters. Viikolla 8, Brodus Clay voitti Fatal 4-Way eliminaatio-ottelun ja sai mahdollisuuden vaihtaa pronsa. Clay valitsi Alberto Del Rion, joka oli Conor O'Brianin entinen mentori, joka eliminoitui kisasta edellisellä viikolla.

Osallistujat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie[1] Nykyinen pro[1]
Alkuperäinen pro Voitot Häviöt Status
Johnny Curtis R-truth 3 7 Voittaja
Brodus Clay Alberto Del Rio ja Ricardo Rodriguez Million Dollar Couple
Ted DiBiase ja Maryse
7 3 Eliminoitui (viikko 13)
Derrick Bateman Daniel Bryan 3 6 Eliminoitui (viikko 12)
Byron Saxton Dolph Ziggler Chris Masters 3 6 Eliminoitui (viikko 10)
Conor O'Brian Million Dollar Couple
(Ted DiBiase Jr ja Maryse)
Alberto Del Rio 3 1 Eliminoitui (viikko 7)
Jacob Novak Chris Masters Dolph Ziggler 1 2 Eliminoitui (viikko 5)

Äänestykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

     – Kilpailun voittaja
     – Turvassa kilpailussa
     – Eliminoitui NXT äänestyksessä
     – Immuniteetti
Rookie Viikko 5
(4. tammikuuta)
Viikko 7
(18. tammikuuta)
Viikko 10
(8. helmikuuta)
Viikko 12
(22. helmikuuta)
Viikko 13
(1. maaliskuuta)
Johnny Curtis Immuniteetti
(5 immuniteetti pistettä)
Turvassa
(0 immuniteetti pistettä)
Immuniteetti
(3 immuniteetti pistettä)
Turvassa
(3 immuniteetti pistettä)
Voittaja
Brodus Clay Turvassa
(0 immuniteetti pistettä)
Turvassa
(0 immuniteetti pistettä)
Turvassa
(3 immuniteetti pistettä)
Immuniteetti
(8 immuniteetti pistettä)
Eliminoitui
Derrick Bateman Turvassa
(3 immuniteetti pistettä)
Immuniteetti
(8 immuniteetti pistettä)
Turvassa
(2 immuniteetti pistettä)
Eliminoitui
(0 immuniteetti pistettä)
Byron Saxton Turvassa
(1 immuniteetti piste)
Turvassa
(0 immuniteetti pistettä)
Eliminoitui
(2 immuniteetti pistettä)
Conor O'Brian Turvassa
(4 immuniteetti pistettä)
Eliminoitui
(0 immuniteetti pistettä)
Jacob Novak Eliminoitui
(1 immuniteeti piste)

NXT Redemption (Kausi 5)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NXT Redemption eli viides kausi alkoi 8. maaliskuuta 2011. Tälle kaudelle on valittu uudestaan kuusi rookieta aiemmilta kausilta 1, 2, ja 4 kilpailemaan paikasta NXT:n kuudennella kaudella.

Osallistujat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie Pro Voitot Häviöt Voitot Redemption pisteet Status
Conor O'Brian Vladimir Kozlov 5 4 Kausi 4 3
Darren Young Chavo Guerrero 4 9 Kausi 1 7
Lucky Cannon Tyson Kidd 6 4 Kausi 2 0
Titus O'Neil Hornswoggle 7 3 Kausi 2 19
Byron Saxton Yoshi Tatsu 2 8 Kausi 4 4 Eliminoitunut (viikko 13)
Jacob Novak JTG 2 5 Kausi 4 6 Eliminoitunut (viikko 11)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]