The Nexus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo showpainiryhmästä. The Nexus on myös Amaranthe-yhtyeen albumi.
Nexusin logo

Nexus (myöhemmin New Nexus) oli showpainipromootio WWE:ssä ja sen RAW brändissä toiminut ryhmä. Alkuperäinen Nexus koostui NXT:n ensimmäisen kauden 8 kokelaasta, mutta Daniel Bryan jätti ryhmän jo yhden viikon jälkeen, koska sai potkut WWE:stä. Nexusin johtajina toimi alun perin NXT:n ensimmäisen kauden voittaja Wade Barrett ja myöhemmin CM Punk.

Nexus nimi viittaa ryhmän yksimielisyyteen ja sitoutumiseen.

Nexus hajosi lopullisesti 1. elokuuta 2011 viimeisten jäsenten ollessa David Otunga ja Michael McGillicutty.

Nexusin motto Barrettin ollessa johtaja : "You're either Nexus or you're against us!" (Olet joko Nexusissa, tai meitä vastaan)' Nexusin motto CM Punkin ollessa johdossa : "Faith!" (Usko)

Muodostuminen ja hyökkäykset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nexusin kaikki jäsenet osallistuivat ensimmäisen kauden NXT:hen. Kausi loppui 1. kesäkuuta 2010, jonka voitti Wade Barrett, minkä palkintona oli, että hän sai WWE:n kanssa tehdyn sopimuksen ja mestaruus matsin, mihin pay-per-viewiin hän ikinä haluaa. Barrettin mukaan suunntielma koko ajan oli liittoutua, ei väliä kuka olisi voittanut NXT:n. Ryhmän jäsenet käyttävät käsivarsinauhoja, joissa on Nexusin logo.

Ryhmä debytoi 7. kesäkuuta RAW'n kolme tuntisessa erikoisjaksossa, "Viewer's Choicessa", missä he sekaantuivat päätapahtuma matsiin, WWE mestarin John Cenan ja CM Punkin väliseen matsiin. Nexus hyökkäsi heidän ja myös kommentaattoreiden, rinkiin kuuluttajan, ajan ottajan kimppuun. He tuhosivat ringin, turva muuria selostus pöytää, jne. Hyökkäyksen aikana Daniel Bryan kuristi rinkiin kuuluttajaa Justin Robertsia kravatilla ja myös sylkäisi Cenan kasvoille. Tämän jälkeen WWE erotti hänet, koska heidän mielestään se oli liian väkivaltaista WWE:n ohjelmistoon.

Seuraavan viikon RAW'ssa, Barrett selvitti Nexusin syntymisen syyn ja kertoi, että WWE yritti tehdä heistä kansainvälisiä narreja NXT:ssä, koska he joutuivat kilpailemaan naurettavissa haasteissa, olemaan WWE supertähtien armoilla ja WWE:n johdon käytettyä heitä väärin eliminoimalla heidät yksi kerrallaan. Lisäksi Nexus vaati, että RAW:n General Manager Bret Hart antaisi heille täysi aikaiset sopimukset, mutta Hart sanoi ettei anna heille sopimuksia. Hart sanoi myös, että Barrettilla ei ole enää mestaruus matsia missään PPV:ssä, koska hän erotti Barrettin. Myöhemmin illalla Nexusin jäsenet raahasivat Bretin limusiiniin ja törmäilivät sillä muihin autoihin, kunnes Bret antoi heille sopimukset, mutta he muuttivat mieltään ja antoivat hänen päättä sunnuntaihin mennessä, antaako hän sopimukset vai ei. WWE Fatal 4 Way -tapahtumassa, sekaantuivat päätapahtuma matsiin, mikä käytiin WWE Mestaruudesta John Cenan, Randy Ortonin, Edgen, ja Sheamusin välillä. Heidän sekaantuminen maksoi Cenalle WWE Mestaruuden, minkä hän hävisi Sheamusille. Seuraavana iltana, Vince McMahon erotti Bret Hartin ja ilmoitti että on palkannut uuden General Managerin, joka on allekirjoittanut jokaiselle Nexusin jäsenelle sopimuksen ja hän myös otti uudestaan käyttöön Waden mestaruus ottelu prosessin. Myöhemmin illalla he hyökkäsivät McMahonin kimppuun, joka oli juuri ottamassa kaiken kunnian Nexusin teoista.

RAW'n supertähtiä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Nexus Steamboatin kimpussa

28. kesäkuuta RAW'ssa uusi General Manager määräsi, että Nexus ei saa koskeakaan WWE:n supertähtiin tai päinvastoin, muuten heidät pidätetään. Nexus löysi kuitenkin porsaanreiän sopimuksesta ja löivät kameramiehen kanveesiin näyttämön takana ja sitten he hyökkäsivät WWE Legendojen kimppuun, jotka olivat keskustelemassa Ricky Steamboatin uudesta DVD:stä: Ricky Steamboat: The Life Story of Dragonista. Kukaan ei voinut tulla auttamaan heitä, koska muuten heidät olisi pidätetty.

5. heinäkuuta RAW'ssa GM ilmoitti, että kukaan Nexusin jäsenistä ei saisi mestaruusmahdollisuutta ennen erillistä ilmoitusta. Myös hyökkäys kielto oli poistettu. Seitsemän RAW:n rosteria yrittivät John Cenan johtamana hyökätä Nexusin kimppuun, mutta 7 muuta RAW:n supertähteä tulivat taistelun keskeyttämään hyökkäämällä Cenan joukkojen kimppuun. Tämän kaaoksen jälkeen GM ilmoitti, että myöhemmin illalla Cenan ja Barrettin täytyy tehdä aselepo. Cena kuitenkin hylkäsi aselevon ja yritti iskeä Barrettille Attitude Adjustmentia, mistä seurasi Nexuksen ja RAW:n rostereiden välinen taistelu. Kun Cena ei suostunut irrottamaan luovutulikkettään Darren Youngista, GM ilmoitti, että Cena tulisi kohtaamaan kaikki Nexusin jäsenet ensiviikolla. Ilmoituksen jälkeen Cena heitti Youngin kulmatolppaan, heitti häneen teräsportaan ja työnsi Darrenin päälle kuulutuspöydän, kuten Sheffield oli tehnyt Cenalle jo useampien viikkojen ajan.

12. heinäkuuta RAW'ssa ryhmä hyökkäsi Yoshi Tatsun, John Morrisonin ja Evan Bournen kimppuun näyttämön takaisella tilalla. Nexus yritti myös hyökätä Sheamusin kimpuun, mutta hän ehti juosta karkuun. Myöhemmin illalla Nexus voitti kuusi-yhtä vastaan handicap matsin John Cenaa vastaan. Darren Young ei osallistunut Cenan edellisen viikon hyökkäyksen vuoksi. Matsin jälkeen he yrittivät saartaa Cenan, mutta Sheamus juoksi tuolin kanssa auttamaan Cenaa. 13. heinäkuuta NXT:ssä Nexus osallistui 20 miehen battle royal -matsiin, mihin osallistuivat myös 2 kauden rookiet ja pro:t. Matsin alussa he pysyivät kehän ulkopuolella ja hakkasivat ketkä sattuivat eliminoitumaan. Nexus voitti ottelun eliminoimalla viimeisenä Cody Rhodesin. Matsin jälkeen he pieksivät vielä Kofi Kingstonin ja John Morrisonin. Tämän jälkeen Barrett kertoi, että he ovat ylpeitä mitä ovat tehneet Cenalle ja muille jotka ovat heitä vastaan. WWE Money in the Bank:ssa Nexus sekaantui päätapahtuma matsiin, joka käytiin Sheamuksen ja John Cenan välillä WWE Mestaruudesta Steel Cage matsissa. Tarver yritti katkaista häkin lukon pihdeillä mutta tuomari otti sen ja juoksi karkuun. Nexus myös vaati tuomaria avaamaan lukko avaimilla, mutta tuomari heitti avaimen yleisön joukkoon. Osa heistä yritti kiivetä häkin sisään, mutta Cena pystyi heittämään Gabrielin häkin reunalta suoraan kehän lattiaan. Tässä sekamelskassa Sheamus pääsi karkuun häkistä ja säilytti mestaruuden. Lopuksi Cena pieksi Tarverin ja Youngin ja otti Tarverin Nexus -käsivarsinauhan.

Feudi John Cenan kanssa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Nexus RAW'ssa syyskuussa 2010

19. heinäkuuta RAW'ssa, Nexus jatkoi heidän hyökkäyksiä RAW:n rostereihin hyökkäämällä ensin Edgen ja sitten Barrettin entisen mentorin Chris Jerichon kimppuun. Myöhemmin illalla Barrett voitti 1 vs. 1 matsissa Mark Henryn iskemällä hänelle The Wastelandin. Matsin jälkeen Nexus kysyi Cenaa liittymään Nexusiin, mutta hylkäsi tämän ja ilmoitti, että SummerSlam:ssa Nexus tulee kohtaamaan Cenan tiimin. Cenan tiimiin kuuluivat: Edge, Jericho, The Great Khali, John Morrison, R-Truth ja Bret Hart. Seuraavan viikon RAW:ssa Nexus kohtasi Team RAW:n (Mark Henry, Yoshi Tatsu, Hart Dynasty, Evan Bourne, Goldust ja Jerry Lawler) 7 vastaan 7 Elimination Tag matsissa. Nexus voitti helposti eliminoimalla Bournen viimeisenä. Kukaan Nexuksen jäsenistä ei eliminoitunut. 2. elokuuta RAW'ssa, Edge vaati matsin Barrettia vastaan, minkä General Manager vahvisti. Matsia ei kuitenkaan päätökseen saatu, koska Barrett kutsui Nexusin. Seuraavan viikon RAW'ssa, Nexus pieksi Hart Dynastyn ja Mark Henryn, jotka olivat mahdollisia Edgen ja Jericho paikkaajia (he lähtivät edellisellä viikolla). Nexus myös loukkaannutti Khalin, eikä hänestä ollut osallistujaksi enää SummerSlam:ssa. Myöhemmin samana iltana, Nexus toimi "Lumberjackeina" Cena ja Hart vs. Jericho ja Edge välisen ottelun, missä Edge ja Jericho liittyivät "Team WWE:hen" uudestaan. SummerSlam:ssa, Team WWE:n yllätys jäsen oli Nexusin entinen jäsen Daniel Bryan. 7 vs. 7 Eliminaation Tag Team matsin voitti Team WWE Cenan jäädessä viimeiseksi. Seuraavan illan RAW'ssa, jokainen Nexusin jäsen otteli Team WWE jäseniä vastaan. Matsien stipulaatioina oli, jos joku Nexusin jäsenistä häviää, hänet potkitaan ulos Nexusista. Illan päätapahtuma matsissa, Darren Young epäonnistui voittamaan John Cenan. Matsin jälkeen Nexus hyökkäsi Youngin kimppuun ja potkivat ulos hänet ryhmästä. RAW'n house show’ssa Havaijilla, Sheffield mursi nilkkansa. Seuraavan viikon RAW'ssa, Barrett käytti NXT:n voiton myötä ansaitseman mestaruusottelun Sheamusia vastaan WWE -mestaruudesta Night of Championsiin, mutta "anonyymi" GM ilmoitti, että matsi tulisi olla Six-Pack Challenge, mihin osallistuisi Barrettin ja Shemusin lisäksi, Orton, Cena, Edge ja Jericho. Matsi muuttui myöhemmin eliminaatio tyyliseksi. RAW'n 900. jaksossa Nexus voitti Cenan, Ortonin, Sheamusin, Edgen, ja Jerichon 5 vs. 5 eliminaation matsissa, Waden eliminoimalla viimeisenä Ortonin. Aiemmin samana iltana Nexus oli auttanut Kanea hakkaamaan The Undertakerin. Seuraavassa RAW'ssa, Barrett hävisi Ortonille, Nexusin entisen jäsenen, Youngin häirittyä Barrettia. Night of Championsissa, Barrett selviytyi kolmanneksi viimeiseksi, kun hänet eliminoi Randy Orton iskettyään RKO.

John Cena Nexusissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
John Cena Nexuksessa lukemassa julkista puhetta Wade Barrettin määräyksestä.

20. syyskuuta, RAW'ssa, Barrett ja Cena sopivat matsin Hell in a Cell -tapahtumaan, minkä stipulaatioina on; jos Cena häviää, hänen täytyy liittyä Nexusiin, mutta jos Cena voittaa Nexus hajoaa.

1. lokakuuta he esiintyivät suorassa SmackDownin kauden aloitus jaksossa, mikä oli siirtynyt SyFylle. Show’n alussa, Nexus sekaantui Dolph Zigglerin ja MVP:n väliseen WWE Intercontinental Championship matsiin. Myöhemmin he voittivat Big Show'n luovutuksella, 5 vs. 1 handicap matsissa, kun he lukitsivat Big Show’n kädet, jalat ja pään. He toimivat lumberjackeinä illan päätapahtuma matsissa, mikä oli Kanen ja Cenan välillä, mutta matsia ei saatu päätökseen.

Hell in a Cell -tapahtumassa, Barrett pääsi selättämään Cenan, kun Michael McGillicutty ja Husky Harris sekaantuivat matsiin ja Cenan täytyi liittyä Nexukseen. Seuraavassa RAW'ssa, Cena ja Tarver hävisivät Mark Henrylle ja Evan Bournelle, koska Cena ei tehnyt vaihtoa, vaan antoi nimikirjoituksi faneille. Matsin päätyttyä, John pieksi Tarverin ja lukitsi STF:än Tarverille. Tämän jälkeen RAW'n toimitusjohtaja ilmoitti, että jos Cena ei tottelisi Barrettin käskyjä, hän saisi potkut. Pukuhuoneilla, Barret ilmoitti, että Tarveria ei enää tarvittaisi ja hänet potkittiin ulos Nexuksesta. Illan päätapahtuma matsina nähtiin 20 miehen battle royal, minkä voittajasta tulisi ykkös haastaja WWE -mestaria Randy Ortonia vastaan Bragging Rightsissa. Barrett voitti matsin Cenan avulla, joka myös oli myös toiseksi viimeinen, kunnes joutui Barrettin käskystä hyppäämään köysien yli.

Bragging Rightsissa, Otunga ja Cena voittivat Nexusille ensimmäisen mestaruuden voittamalla WWE Tag Team -mestaruuden "Dashing" Cody Rhodesilta ja Drew McIntyreltä. Myöhemmin, Nexus auttoi Kanea hautaamaan elävältä The Undertakerin ja säilyttämään World Heavyweight -mestaruuden Kanella. Bragging Rightsin päätapahtuma ottelussa, Barrett ilmoitti, että Cena erotettaisiin heti, jos hän häviäisi ottelun Ortonia vastan. Barrett voitti Ortonin diskauksella, Cenan iskettyä Barrettille Attitude Adjustmentin, eikä Barrett voittanut WWE -mestaruutta, koska mestaruudet eivät vaihda käsiä, jos tullaan diskatuksi.

Seuraavana päivänä RAW'ssa, Barrett käski Otungaa ja Cenaa luovuttamaan mestaruutensa Gabrielille ja Slaterille. Barrett ilmoitti, että oli Husky Harris ja Michael McGillicutty ovat virallisesti Nexusin jäseniä. Barrett sai uusintaottelun Ortonia vastaan Survivor Seriesiin diskauksen johdosta. Päätapahtuma ottelussa kohtasivat Cena ja Orton, minkä voittaja (Cenan tapauksessa Barrett) saa päättä spesiaali tuomarin Barrettin ja Ortonin väliseen otteluun Survivor Seriesiin. Cena voitti diskauksella ja Barrett määräsi Cenan spesiaali tuomariksi. Barrett lisäsi; jos hänestä ei tule Survivor Seriesissä uutta WWE mestaria, Cena erotetaan, mutta jos hänestä tulee uusi mestari, Cena vapautetaan kaikista velvollisuuksista mitä hänellä on Nexusissa. 5. marraskuuta SmackDownissa, Otunga, joka oli jo muutamia viikkoja kyseenalaistanut Barrettin käskyjä, johdatti Nexuksen (ilman Barrettia) hyökkäämään SmackDowniin ja varastamaan show. Aluksi he sekaantuivat Alberto Del Rio:n ja Edgen väliseen matsiin. Päätapahtumassa, Nexus kohtasi 5 vs. 5 tag team matsissa, missä Nexus hävisi SmackDownin joukkueelle, mihin kuului: Edge, Alberto Del Rio The Big Show, Kofi Kingston ja Kane. 8. marraskuuta RAW'ssa, Manchesterissa, Englannissa, Wade Barrettin kotikaupungissa, Barrett määräsi Otungalle matsin Edgeä vastaan, Otungan paikasta Nexusissa, seuraavassa SmackDownissa, koska hän oli kyseenalaistanut Barrettin käskyjä ja epäonnistunut SmackDownin invaasiossa. Illan päätapahtuma ottelussa, Nexus voitti Ortonin joukkueen 5 vs. 5 tag team matsissa, missä Cena toimi tuomarina. 12. marraskuuta SmackDownissa, Otunga voitti Edgen lumberjack ottelussa Kanen iskettyä Edgelle chokeslamin, ja Otunga säilytti paikkansa Nexusissa. 21. marraskuuta, Survivor Seriesissä, Slater ja Gabriel puolustivat onnistuneesti WWE Tag Team -mestaruutta Santino Marellaa ja Vladimir Kozlovia vastaan. Survivor Seriesin päätapahtumassa, Randy Orton voitti Barrettin selätyksellä ja Cena erotettiin WWE:stä, sekä vapautui Nexusista.

Feudi Cenaa vastaan jatkuu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavan illan RAW'ssa, Barrett sai uusintaottelun WWE -mestaruudesta Ortonia vastaan, koska Cena oli tehnyt päätöksen jo valmiiksi Survivor Seriesissä. Ennen heidän matsin alkua Nexus hyökkäsi Ortonin kimppuun ja loukkaannutti häneltä polven. Orton säilytti mestaruuden, kun Cena sekaantui matsiin. 29. marraskuuta RAW'n King of the Ring jaksoon Cena oli ostanut lipun ja istui katsomossa Slaterin ja Gabrielin otellen Mark Henryä ja Yoshi Tatsua vastaan. Matsin päätyttyä Nexusin häviöön Cena iski Slaterille Attitude Adjustmentin selostuspöydälle. Aiemmin samana iltana R-Truth haastoi kenet vain Nexusin jäsenen otteluun. Michael McGillicuttyn lähdettyä pukuhuoneilta kehää kohti Cena hyökkäsi hänen kimppuun. Cena pieksi myös Harrisin, Otungan ja Gabrielin parkkipaikoilla muiden RAW'n painijoiden kanssa. 6. joulukuuta RAW'ssa Cena hakkasi Harrisin hotellilla, missä hänen piti alun perin piestä Otunga, joka pääsi karkuun. Myöhemmin illalla Gabriel ja Slater hävisivät WWE Tag Team -mestaruudet Santino Marellalle ja Vladimir Kozloville, kun Cena sekaantui otteluun. Show’n lopussa Barrett kutsui Cenan kehään ja kertoi, ettei aio ikinä palkata häntä uudestaan. Cenan kerrottua, että hän jättäisi Nexuksen jäsenet rauhaan, lukuun ottamatta Barrettia, Otunga, Gabriel, Slater ja Harris jättivät Barrettin yksin kehään. Barrettin jäätyä oman onnensa nojaan Cena hyökkäsi hänen kimppuun ja yritti iskeä Attitude Adjustmentia selostuspöydälle, mutta Barrett pääsi karkuun. Backstagella Otunga kertoi Barrettille, että hänet potkitaan Nexuksesta, jos hän ei palkkaa Cenaa uudelleen WWE:hen. 13. joulukuuta RAW'n Slammy -palkintojen jakotilaisuudessa Nexuksen debyytti palkittiin vuoden šokki Slammy -palkinnolla. Myöhemmin illalla, Barrett päätti palkata Cenan uudestaan kahdella ehdolla, mitkä olivat: Barrettin ja Cenan välinen matsi TLC: Tables, Ladders & Chairs -tapahtumassa tuolit ottelussa ja Cenan ja Otungan välinen ottelu myöhemmin samana iltana. Cenan suostuttua, Nexus hyökkäsi Cenan kimppuun, kuten debyytissään. Päätapahtumassa, ennen Cenan ja Otunga matsin alkua, kaikki Nexuksen jäsenet jättivät Otungan oman onnensa nojaan, kuten he olivat edellisellä viikolla tehneet Barrettille. Cenan voitettua ottelun hän pieksi Otungan tuolilla. TLC -tapahtumassa John Cena voitti Barrettin iskettyään Attitude Adjustmenttin kuuden tuolin päälle. Tapahtumassa Cena oli myös ottanut kaikki muutkin Nexuksen jäsenet pois pelistä backstagella. Seuraavassa RAW'ssa Nexusta ei nähty ensimmäistä kertaa.

New Nexus ja lakkautus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

27. joulukuuta RAW'ssa CM Punk paljastettiin Nexuksen uudeksi johtajaksi, joka oli jo pariin otteeseen hyökännyt Cenan kimppuun matsien jälkeen. 3. tammikuuta 2011 RAW'ssa Punk ja Barrett sopivat, että Barrett saisi pitää johtajan aseman Nexuksessa, jos voittaisi steel cage -matsin myöhemmin illalla, mihin osallistuivat myös Randy Orton ja King Sheamus, mutta jos Barrett häviää häkkiottelun, hän joutuu lähtemään ryhmästä. Barrett epäonnistui voittamaan matsin Punkin potkaistua hänet alas häkin seinältä. Seuraavalla viikolla Punk testasi ryhmäläisiä erilaisilla fyysisillä testeillä. Se jäsen joka ei suostu testiin häädetään Nexuksesta. Gabriel ja Slater eivät suostuneet pieksämään toisiaan kendō-miekoilla, joten heidät potkittiin ryhmästä. Perjantaina he liittyivät Correen, mihin kuuluivat myös Wade Barrett ja Ezekiel Jackson. Myöhemmin illalla, Punk ja Cena sopivat matsin seuraavaksi viikoksi. 17. tammikuuta RAW'ssa, Punkin ja Cenan välinen ottelu päättyi diskaukseen, kun Mason Ryan potkaisi Punkia. Ryan kuitenkin liittyi New Nexukseen.

Royal Rumblessa New Nexus sekaantui Randy Ortonin ja The Mizin väliseen mestaruusotteluun, minkä ansiosta Miz säilytti mestaruuden. Myöhemmin samana iltana kokoryhmä osallistui Royal Rumble-matsiin. Punk kesti kehässä pitempään kuin kukaan muu osallistuja, ja hän myös eliminoi 7 painijaa. Kukaan heistä ei kuitenkaan voittanut, kun Cena eliminoi lähes jokaisen New Nexuksesta. Seuraavassa Raw'ssa Orton potkaisi Harrista päähän, minkä johdosta hän loukkaantui. Orton loukkaannutti jokaisen New Nexuksen jäsenen, paitsi Punkin. WrestleMania XXVII:ssä Orton voitti CM Punkin. McGillicutty, Otunga ja Ryan tekivät paluunsa 11. huhtikuuta. He sekaantuivat Ortonin matsiin, mikä maksoi hänelle WWE mestaruusottelun. 25. huhtikuuta, WWE Draftissa Orton siirrettiin SmackDowniin ja New Nexus jäi Raw'hon. Extreme Rulesissa Orton voitti Punkin Last Man Standing matsissa, mikä oli feudin loppu.

Over the Limit -tapahtumassa Punk ja Ryan ottelivat Big Show’ta ja Kanea vastaan WWE Tag Team mestaruudesta, mutta hävisivät. Seuraavassa Raw'ssa (23. toukokuuta) McGillicutty ja Otunga voittivat WWE Tag Team mestaruuden Punkin sekaannuttua matsiin.

20. kesäkuuta Raw'ssa Punkista tuli ykköshaastaja John Cenan WWE mestaruudesta, kun hän voitti Alberto Del Rion ja Rey Mysterion Triple Threat ottelussa. Ottelun jälkeen Punk kertoi käyttävänsä mestaruusmahdollisuuden seuraavan kuun PPV:ssä; Money in the Bankissa, mikä pidetään Punkin kotikaupungissa. Punk ertoi myös, että hän vapautuu sopimuksestaan MitB -tapahtuman jälkeen, ja aikoo lähteä WWE:stä mestarina. Rawin erikoislähetyksessä nimeltä "Power to the People" Mason Ryan äänestettiin Evan Bournen vastustajaksi. Myöhemmin kuitenkin selvisi että äänestyksessä oli epäselvyyksiä ja oikea voittaja olisi ollut Sin Cara. Myöhemmin samalla viikolla ilmoitettiin että Mason Ryan oli loukkaantunut viikonloppuna ja joutui sivuun. CM Punk voitti John Cenan Money in the Bankissa ja oli täten ensimmäinen Nexusin jäsen joka voitti maailmanmestaruuden. Tapahtuman aikana Punk ei kuitenkaan pitänyt yllään Nexusin vaatteita tai käsinauhaa.

CM Punk lähti WWE:stä hänen sopimuksensa vapauduttua 17. heinäkuuta keskiyöllä. Kuitenkin Punk palasi 25. heinäkuuta Rawiin kirjoitettuaan sopimuksensa uudestaan, ja kohtasi uuden WWE Championin John Cenan joka oli juuri voittanut mestaruuden Rey Mysteriolta. Punk käytti uutta sisääntulokappaletta ja titantronia viitaten siihen ettei kuulunut enää mitenkään Nexusiin; hän myös toi mukanaan Money in the Bankissa voittamansa WWE Championshipin. Viikko myöhemmin 1. elokuuta 2011 Rawissa Otunga ja McGillicutty ottelivat Zack Ryderia ja Santino Marellaa vastaan mutta eivät pitäneet yllään Nexusin tunnusnauhoja ja kaikki Nexusiin viittaavat merkit oli poistettu heidän titantronistaan viitaten Nexusin lakkautukseen.

Jäsen Päivämäärä Erityistä
Wade Barrett 7. kesäkuuta 2010 – 3. tammikuuta 2011 Nexusin alkuperäinen johtaja, mutta CM Punk heitti hänet ulos. Myöhemmin perusti SmackDownissa The Corren
David Otunga 7. kesäkuuta 2010 – 1. elokuuta 2011 Ainut jäsen joka oli Nexusissa koko sen olemassaolon ajan
Heath Slater 7. kesäkuuta 2010 – 10. tammikuuta 2011 Jätti ryhmän ja liittyi Correen SmackDownissa
Justin Gabriel 7. kesäkuuta 2010 – 10. tammikuuta 2011 Jätti ryhmän ja liittyi Correen SmackDownissa
Skip Sheffield 7. kesäkuuta 2010 – 18. elokuuta 2010 Mursi nilkkansa ja oli ulkona Nexusista koko sen loppu olemassaolon ajan
Daniel Bryan 7. kesäkuuta 2010 – 14. kesäkuuta 2010 Vapautettiin sopimuksestaan WWE:n ohjelmistoon sopimattoman liian väkivaltaisuuden vuoksi. Juonitarinan mukaan hän lähti Nexusista kaduttuaan tekoaan
Darren Young 7. kesäkuuta 2010 – 16. elokuuta 2010 Erotettiin Nexusista hävittyään matsin John Cenaa vastaan
Michael Tarver 7. kesäkuura 2010 – 4. lokakuuta 2010 Jätti ryhmän nivus-loukkaantumisen vuoksi ja myöhemmin hänet myös vapautettiin sopimuksestaan
John Cena 3. lokakuuta 2010 – 21. marraskuuta 2010 Liittyi stipulaation vuoksi hävittyään Wade Barrettille Hell in a Cell tapahtumassa. Sai potkut Nexusista autettuaan Randy Ortonia voittamaan Barrettin Survivor Seriesissä.
Husky Harris 25. lokakuuta 2010 – 31. tammikuuta 2011 Lähetettiin takaisin FCW:hen uuden gimmickin kanssa Randy Ortonin tehtyä tälle punt kickin
Michael McGillicutty 25. lokakuuta 2010 – 1. elokuuta 2011 Yksi kahdesta viimeisestä Nexusin jäsenestä
CM Punk 27. joulukuuta 2010 – 17. heinäkuuta 2011 Heitettyään Wade Barrettin ulos Nexusista, hänestä tuli uusi johtaja ja hän myös nimesi ryhmän uudelleen, mutta hiljalleen jätti ryhmän hänen WWE sopimuksensa rauettua
Mason Ryan 17. tammikuuta 2011 – 27. kesäkuuta 2011 Jätti ryhmän loukkaantumisen vuoksi

Mestaruudet ja saavutukset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Pro Wrestling Illustrated
  • PWI Vuoden Vihatuin Painija – Nexus
  • PWI Vuoden Feudi – Nexus vs. WWE
  • PWI Vuoden Aloittelija – David Otunga
 • Wrestling Observer Newsletter -palkinnot
  • Paras Gimmick (2010) – Nexus
  • Vuoden Feud (2010)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]