Kofi Kingston

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kofi Kingston
Henkilötiedot
Syntynyt14. elokuuta 1981 (ikä 42)
Kumasi, Ghana
Kansalaisuus  Ghana
 Yhdysvallat
Showpainija
Kehänimet Kofi Kingston
Kofi Jamaica
Kofi Nahaje Kingston
Aktiivisena 2006–
Pituus 183 cm
Paino 96 kg
Kouluttajat Chaotic Wrestling, Killer Kowalski, Ohio Valley Wrestling

Kofi Sarkodie-Mensah (s. 14. elokuuta 1981) on ghanalais-yhdysvaltalainen vapaapainija. Hänet tunnetaan kehänimellä Kofi Kingston. Kingston painii WWE:n Smackdown brändissä.

Kofi Kingston teki ammattilaisdebyyttinsä vuonna 2005 New England Championship Wrestlingissä. Myöhemmin hän siirtyi Chaotic Wrestlingin pariin. Tällöin hän käytti kehänimenään Kofi Nahaje Kingston.

Kingston teki sopimuksen WWE:n kanssa 2006, jonka myötä hän pääsi ECW:hen. Kuitenkin hän teki debyyttinsä ECW:ssä vasta vuonna 2008.

World Wrestling Entertainment (2006-nykyinen )

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ECW (2007-2008)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. joulukuuta Kingston aloitti ECW:ssä, mutta vain kertomalla itsestään videon kautta. Kofin debyytti matsi oli 22. tammikuuta, 2008 David Owensia vastaan ja hän voitti matsin. Kingstonilla oli noin viiden kuukauden voittoputki ECW:ssä, mutta 20. toukokuuta hän hävisi Shelton Benjaminille, jonka kanssa Kofi oli vihoissa. Heidän feudi loppui 24. kesäkuuta, Extreme rules matsissa, jonka Kingston voitti.

RAW (2008-2010)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kingston Intercontinental mestarina

2008 WWE Draftissa Kofi siirtyi RAW:hon. Hän voitti Chris Jerichon Night of Championsissa Intercontinental mestaruudesta, mutta hävisi vyönsä SummerSlamissa Winner Takes All matsissa. Panoksena oli myös Women's mestaruus. RAW:ssa 27.10.08 Kofi voitti World Tag Team mestaruuden CM Punkin kanssa. He pitivät mestaruuksiaan 13.12.2008:een asti, kunnes hävisivät WWE:n suorassa tapahtumassa mestaruutensa John Morrison & The Miz. Kingston voitti Kanen 26.01 2009 ja karsiintui No Way Out:n Elimination Chamber matsiin taistelemaan World Heavyweight mestaruudesta, muttei voittanut matsia, koska Edge hyökkäsi Kofin sisääntulon aikana. 9. maaliskuuta Kingston selätti Chris Jerichon Ric Flairin häirinnän seurauksena. Ottelun voitettuaan hän pääsi mukaan Money in the bank otteluun WrestleMania:ssa, mutta Money in the Bank matsin voitti CM Punk. Kingston voitti 1.6. 2009 käydyssä US championship matsissa RAW:ssa. Kingston voitti United States mestaruuden MVP:ltä. Extreme Rules (2009) tapahtumassa oli Fatal 4-Way matsi, johon osallistuivat William Regal,Matt Hardy ja MVP. Kofi voitti matsin ja säilytti mestaruuden. 25. kesäkuuta WWE Superstarsissa Kofi puolusti mestaruuttaan Triple Threat matsissa Matt Hardya ja MVP vastaan. Hän hävisi mestaruutensa The Mizille RAW -ohjelmassa. 26. lokakuuta Kingston aloitti feudin Randy Ortonin kanssa. Heidän välillään on ollut useita matseja kuten matsi WWE TLC:ssä 13. joulukuuta jonka Orton voitti. 1. helmikuuta Kingston voitti qualifying matsin Big Show’ta vastaan diskauksella ja pääsi osallistumaan Elimination Chamber 2010:ssä matsiin WWE Championship mutta ei voittanut matsia koska Sheamus eliminoi hänet. WrestleMania XXVI:ssä hän osallistui Money in the Bank ladder matsiin jonka kuitenkin voitti Jack Swagger.

Smackdown (2010-nykyinen)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

26. huhtikuuta 2010, osana 2010 WWE Draftia, Kingston siirrettiin Smackdowniin. Hän voitti ensimmäisessä Smackdown matsissaan Chris Jerichon. Seuraavassa jaksossa hän osallistui neljän miehen turnaukseen vapautetusta Intercontinental mestaruudesta, kun Theodore Long oli antanut potkut Drew McIntyrelle. Turnauksen ensimmäisessä matsissa hän voitti Dolph Zigglerin ja toisessa ottelussaan Christianin. Hänestä piti tulla uusi Intercontinental mestari mutta Drew McIntyre tuli kehään mukanaan Vince McMahonin kirjoittama lappu, jossa ilmoitettiin Theodore Longin toimineen vastuuttomasti ja McIntyren jatkavan WWE:ssä Intercontinental-mestarina. WWE Over the Limit ppv:ssä Kingstonilla ja McIntyrella oli mestaruusottelu, jonka Kingston voitti ja tuli virallisesti toisen kerran Intercontinental-mestariksi.

Painiliikkeet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Trouble In Paradise, lopetusliike
  • S.O.S. (Ranhei)
  • Boom Drop (Double Leg Drop)