Dolph Ziggler

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dolph Ziggler Tribute to the Troops tapahtumassa joulukuussa 2010.

Nicholas Theodore "Nick" Nemeth (s. 27. heinäkuuta 1980) on yhdysvaltalainen showpainija, joka on WWE:n sopimuksella sen Raw-brändissä nimellä Dolph Ziggler. Hän esiintyi WWE:ssä myös nimellä Nicky osana Spirit Squadia vuonna 2006.


Showpainiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

World Wrestling Entertainment/WWE[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paluu Raw'hon ja siirto SmackDowniin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syyskuussa 2008, Nemeth palasi Raw'hon nimellä Dolph Ziggler. Lokakuussa 2008, Nemeth hyllytettiin 30 päivän ajaksi huonon käytöksen takia. Hän palasi Raw'hon marraskuussa ollen backstagella Rey Mysterion ja Shawn Michaelsin kanssa. Joulukuussa 2008, Ziggler hävisi Batistalle debyytti matsissaan. Seuraavalla viikolla hän voitti ensimmäisen ottelunsa selätettyään R-truthin. Seuraavalla viikolla Ziggler voitti Charlie Haasin.

Huhtikuussa 2009, Nemeth siirrettiin SmackDowniin osana vuoden 2009 vaihtoa. Hän debytoi kaksi päivää myöhemmin voittamalla United States-mestari Montel Vontavious Porterin ei mestaruus-ottelussa ja haastoi MVP:n mestaruusotteluun. Toukokuun alussa, Nemeth kilpaili MVP:n mestaruudesta, muttei voittanut sitä.

Ziggler aloitti sitten lyhyen feudin The Great Khalin kanssa, kun heidän välinen matsi päättyi diskaukseen Dolphin lyötyä Khalia tuolilla. Tämän seurauksena, Khali alkoi tulla kehään Dolphin matsien jälkeen, jotta hän lopettaisi huijaamisen. Monia viikkoja Ziggler päihitti Khalin ulos-laskulla tai diskauksella. The Bashissa, Ziggler voitti Khalin Kanen sekaannuttua matsiin ja hyökäten hänen kimppuun the bash tapahtumassa heinäkuussa 2009.

Intercontinental mestari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän jälkeen hän aloitti Rey Mysterion kanssa feudin tavoitellen Intercontinental -mestaruutta. Zigglerin managerina toimi tuolloin Maria Kannellis. Ziggler haastoi Mysterion Night of Championsissa Intercontinental mestaruusottelussa, mutta hävisi. 7. elokuuta SmackDownissa, Ziggler voitti Fatal 4-Way matsin, mihin osallistuivat myös R-Truth, Mike Knox ja Finlay, ja Ziggleristä tuli ykköshaastaja Intercontinental mestaruudesta SummerSlamiin. SummerSlamissa, Ziggler hävisi Mysteriolle jälleen kerran. Syyskuussa, John Morrison voitti Mysteriolta Intercontinental mestaruuden, ja Ziggler aloitti feudin Morrisonin kanssa. He kohtasivat Hell in a Cell -tapahtumassa, mikä käytiin Intercontinental mestaruudesta. Ziggler epäonnistui voittamaan mestaruuden. 9. lokakuuta SmackDownissa, Ziggler sai revanssimatsin, mutta Morrison puolusti onnistuneesti mestaruudestaan. Samassa show'ssa Ziggler lopetti seurustelun (storylinessa) Marian kanssa, koska oli maksanut Zigglerille Intercontinental mestaruuden. 20. marraskuuta SmackDownissa, Dolph ja Morrison ottelivat 2 out of 3 falls-matsissa Intercontinental mestaruudesta, mutta Dolph ei kyennyt vieläkään voittamaan. Survivor Seriesissä, Dolph otteli The Mizin joukkueessa Morrisonin joukkuetta vastaan. Vaikka Dolph eliminoitiinkin, Mizin joukkue voitti. 26. helmikuuta SmackDownissa, Ziggler voitti John Morrisonin ja R-Truthin ja pääsi ottelemaan WrestleMania XXVI:ssä, Money in the Bank -matsissa, muttei voittanut ottelua. Dolph Ziggler on nyt World Heawyweight Champion :)

Kesäkuussa, 2010, hän aloitti suhteen (storylinessa) SmackDownin konsultin, Vickie Guerreron kanssa, joka alkoi kuuluttamaan hänet kehään ja auttamaan häntä matseissa. 9. heinäkuuta SmackDownissa, Ziggler voitti MVP:n ja Chavo Guerreron triple threat matsissa ja pääsi ottelemaan Money in the Bank -tapahtumassa Money in the Bank-matsissa, muttei jälleen kyennyt voittamaan ottelua. 28. heinäkuussa SmackDownin nauhoituksissa (televisioitiin 6. elokuuta), Ziggler vihdoin voitti Intercontinental mestaruuden Kofi Kingstonilta. SummerSlamissa, Dolph puolusti mestaruuttaan diskauksella, kun The Nexus hyökkäsi heidän kimppuun. Tämän jälkeen, Ziggler ja Kingston kohtasivat useissa mestaruusotteluissa, mitkä päättyivät diskauksiin tai ulos-laskuun. SmackDownin toimitusjohtaja, Theodore Long määräsi heidän välilleen matsin Night of Championsiin, minkä stipulaationa oli; jos Ziggler diskataan tai lasketaan ulos, hän häviää mestaruuden. Night of Championsissa, Ziggler voitti Kingstonin reilusti. Hänen seuraava onnistunut puolustus oli Kavalia vastaan Survivor Seriesissä.

NXT ja World Heavyweight Championship[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa, Zigglerin ilmoitettiin olevan NXT:ssä Jacob Novakin Pro. TLC: Tables, Ladders & Chairs -tapahtumassa, Ziggler puolusti mestaruuttan Kingstonia ja Jack Swaggeria vastaan Triple Threat Ladders matsissa. Matsissa, Swagger ja Kingston pudottivat Intercontinental mestaruusvyön lattialle, minkä maassa maanut Ziggler sai noukittua ensimmäiseksi, ja puolusti täten onnistuneesti mestaruuttaan. 4. tammikuuta NXT:ssä, Ziggler voitti battle royal-matsin ja sai valita itselleen uuden rookien, joka oli Byron Saxton. Hänen alkuperäinen rookie eliminoitui samana iltana. SmackDownin nauhoituksessa 4. tammikuuta (televisioitiin 7. tammikuuta), Ziggler hävisi Intercontinental mestaruuden Kofi Kingstonille. Ziggler piti mestaruutta viisi kuukautta. Samana iltana, Ziggler voitti Fatal 4-Way-matsin, mihin osallistuivat myös Cody Rhodes, Drew McIntyre ja The Big Show]], ja Ziggleristä tuli ykköshaastaja World Heavyweight mestaruudesta.

Ziggler haastoi World Heavyweight mestarin, Edgen Royal Rumblessa, missä Edge ei saanut käyttää spear-liikettä, mutta Ziggler epäonnistui voittamaan mestaruuden. Myöhemmin samana iltana, hän oallistui Royal Rumble-otteluun, mutta tuli eliminoiduksi Big Show'n toimesta. 4. helmikuuta SmackDownissa, Edge puolusti mestaruuttaan Kelly Kellyn kanssa (joka oli sekaantunut Edgen ja Zigglerin väliseen matsiin Rumlessa) Ziggleriä, Michelle McCoolia ja Laylaa vastaan. Edge säilytti mestaruuden, kun Kelly Kelly iski spearin (mikä oli jälleen kielletty Edgeltä) Laylalle. Matsin jälkeen, Vickie ilmoitti Edgen ja Zigglerin välille maailman mestaruusottelun seuraavalle viikolle, missä hän itse toimisi tuomarina. Seuraavassa NXT:ssä, hänen rookie, Byron Saxton eliminoitui ja joutui jättämään leikin kesken. 11. helmikuuta SmackDownissa, Edge "säilytti" mestaruuden käyttäen kiellettyä spearia Ziggleriin ja voiton Edgelle laski Green Bay Packerin Clay Matthews, joka ei ollut virallinen tuomari. 14. helmikuuta Raw'ssa, Vickie ilmoitti, että Ziggler kruunattaisiin uudeksi World Heavyweight mestariksi SmackDownissa, koska Edge oli käyttänyt kiellettyä spearia Vickien nähden. Vickie myös paljasti, että Edge oli mies, joka pieksi SmackDownin toimitusjohtajan, Teddy Longin viime kuussa.

18. helmikuuta SmackDownin 600. jaksossa, Dolph osallistui 6 vs. 6 -tag team matsiin, missä Edge selätti hänet. Matsin jälkeen Vickie antoi Edgelle potkut. Myöhemmin Dolphin kruunausseremoniassa, hänet julistettiin uudeksi World Heavyweight mestariksi. Seremonia sai yllättävän lopun, kun Teddy Long teki paluunsa. Vickie paljasti, että hyökkääjä oli Dolph. Long palkkasi Edgen uudestaan ja antoi hänelle revanssin ja voitti takaisin mestaruuden. Matsin jälkeen, Long (kayfabessa) erotti Dolphin.

Siirto Rawiin (2011-nykyinen)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. maaliskuuta Ziggler ilmoitettiin Rawin uusimmaksi jäseneksi Vickie Guerreron järjestettyä hänelle paikan siellä. Ziggler voitti samana päivänä matsissa John Morrisonin. 19. Päivä Kesäkuuta WWE Capitol Punishment tapahtumassa Dolph Ziggler voitti WWE United States Mestaruuden. Nykyisin hän on SmackDown!:in Money In The Bank mestari.

Tiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kehänimet: Dolph Ziggler, Nick Nemeth ja Nicky
 • Pituus: 183 cm
 • Paino: 100 kg
 • Syntymäpaikka: Cleveland, Ohio
 • WWE-debyytti: Syyskuu 2005
 • Sisääntulomusiikki: Im Here To Show The World

Painiliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Zig Zag (Jumping Russian Legsweep) (2008 -)
 • Sleeper Hold (2010 -)
 • Moonsault (2005 - 2007)
 • Brainbuster
 • Enzuigiri
 • Inverted DDT
 • Leg Drop Bulldog

Mestaruudet ja saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pro Wrestling Illustrated
  • PWI sijoitti hänet 50/500 parhaaksi painijaksi vuonna 2010

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]