The Miz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Miz WWE Championina joulukuussa 2010.

Michael "Mike" Mizanin (s. 8. lokakuuta 1980) on yhdysvaltalainen showpainija, joka painii tällä hetkellä WWE:n Raw brändissä nimellä The Miz, Painidebyyttinsä hän teki vuonna 2003 ja WWE:ssä hän debytoi vuonna 2006, jolloin hän meni SmackDownin brändiin. WWE:ssä Mizin lopetusliike on Skull Crushing Finale ja hän on 185 senttiä pitkä ja 105 kiloa painava.

RAW (2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ECW (2007-2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2007 lopussa hän nousi ECW-brändissä huomioon muodostaessaan menestyvän joukkueen John Morrisonin kanssa. Joukkue kuitenkin tuhoutui, kun Morrison meni ECW:stä SmackDown!iin ja Miz RAW Brändiin Draft -tapahtumassa.

Raw ja WWE Mestari (2009-2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän voitti lukuisten yritysten jälkeen RAW:issa WWE United States Championship -mestaruuden sekä 8. helmikuuta 2010 Unified Tag Team mestaruudet Big Shown kanssa. Tämän myötä hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Triple Hold Champion. Kuukausia myöhemmin Extreme Rules PPV:ssä ShowMiz joutui 3 vs 1 tag team gauntlet -matsiin. He voittivat kaksi ensimmäistä joukkuetta, mutta hävisivät Hart Dynastylle viimeisen ottelun ja täten he joutuisivat kohtamaan Hart Dynastyn seuraavana iltana RAWissa mestaruusmatsissa. ShowMiz hävisi tämän ottelun ja hävisi mestaruutensa Hart Dynastylle ja 17.5.10 United States mestaruuden Bret Hartille. 15.6 Miz voitti United States mestaruuden takaisin fatal-4-way-matsissa. Muut osallistujat matsissa olivat R-Truth, John Morrison, ja Zack Ryder. 18. heinäkuuta 2010 The Miz voitti Money in the Bank -tapahtumassa Rawin Money in the Bank -ottelun.

22. marraskuuta Randy Ortonin puolustettuaan WWE Championshipiään voitokkaasti Wade Barrettia vastaan The Miz käytti Money in the Bank -salkkunsa ja voitti WWE Championship -mestaruuden. Seuraavalla viikolla Miz juhli mestaruuttaan, RAW:n toinen selostaja Jerry "The King" Lawler suuttui ja haastoi Mizin otteluun WWE-mestaruudesta. RAW:n GM ilmoitti, että ottelu tulee olemaan TLC-ottelu. Ottelussa Lawrel voitti melkein, mutta Michael Cole otti Jerryä jalasta kiinni. Jerry suuttui ja alkoi tapella Colen kanssa ja sillä aikaa Miz haki mestaruuden ja voitti ottelun. Seuraavassa RAW:ssa Orton käytti uusintaotteluoikeutensa ja kohtasi Mizin TLC:ssä pöydät ottelussa. Ottelussa Miz yritti varastaa voiton, kun Orton oli heittänyt Alex Rileyn pöydästä läpi ja tuomari oli pois pelistä, Miz raahasi Randyn rikkoutuneen pöydän luo ja näytti tuomarille heittäneensä Ortonin pöydästä läpi. Tuomari perui tuloksen, kun näki videotaululta uusinnan ja käynnisti ottelun uudestaan. Orton raahasi Mizin kehään ja yritti itsekin mennä, mutta Miz työnsi Rileyn Randya päin ja Orton meni pöydästä läpi. Hän voitti Ortonin uudestaan Royal Rumblessa ja Jerry Lawlerin Elimination Chamberissa. Seuraavassa Rawissa Elimination Chamberin jälkeen Rawin GM laittoi The Mizin ja John Cenan haastamaan yhdessä The Corren (Heath Slater ja Justin Gabriel) WWE Tag Team -mestaruuksista. Miz ja Cena voittivat mestaruudet, mutta hävisivät ne heti takaisin uusintamatsia vaatineelle Correlle, kun The Miz kääntyikin Cenaa vastaan. 3. huhtikuuta The Miz voitti John Cenan WrestleMania XXVII -tapahtumassa WWE-mestaruudesta, kun The Rock puuttui otteluun. Extreme Rules -tapahtumassa 1. toukokuuta The Miz hävisi WWE-mestaruuden John Cenalle triple threat steel cage -matsissa, johon osallistui myös John Morrison. Hän painaa noin 95 kiloa ja o pituudeltaan 192 cm

Eri feudeja (2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavassa Rawissa The Miz sai uusintaottelun WWE-mestaruudesta, mutta hävisi ottelun diskauksella lyötyään Cenaa päähän mestaruusvyöllä. Hän sai myöhemmin vielä kerran ottelun Cenaa vastaan Over the Limit -tapahtumassa ja Cena valitsi I Quit -matsin. Over the Limit -tapahtumassa Cena säilytti mestaruuden. Tämän jälkeen Mizillä alkoi feudi hänen managerinsa Alex Rileyn kanssa. Mutta Riley päihitti hänet WWE Capitol Punishment -tapahtumassa, ja myöhemmin RAW-jaksossa. Miz myös ilmoitettiin RAWin Money in the Bank -matsiin, mutta matsin lopulta voitti Alberto Del Rio. Seuraavana iltana RAW jaksossa hän osallistui WWE Mestaruus Tournamenttiin pääsemällä finaaleihin kohtamaan Rey Mysterion, mutta hän hävisi Rey Mysteriolle, aloittaen feudin hänen kanssaan. Yksi viikko myöhemmin hän ja R-Truth voittivat John Morrisonin ja Rey Mysterion joukkuematsissa. Seuraavalla viikolla hänellä piti olla matsi Rey Mysterion kanssa mutta hyökkäsi hänen kimppuunsa, mutta Triple H laittoi The Miz Vs. Kofi Kingston matsin jonka The Miz kuitenkin voitti. SummerSlam 2011 tapahtumassa The Miz, R-Truth ja Alberto Del Rio hävisi joukkuematsin Kofi Kingstonia, John Morrisonia, ja Rey Mysteriota vastaan joka päätytti Reyn ja Mizin feudin.

The Awesome Truth (2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin hän ja R-Truth tekivät oman joukkueen nimeltään The Awesome Truth, ja molemmat syyttäen WWE:tä salaliitosta heitä kohtaan. Seuraavalla viikolla The Miz kohtasi CM Punkin matsissa joka päättyi diskaukseen kun R-Truth sekaantu matsiin. Seuraavalla viikolla The Miz, ja R-Truth haastoivat WWE Joukkue Mestarit Evan Bournen ja Kofi Kingstonin WWE Night of Champions PPV tapahtumaan, tämän jälkeen R-Truth kohtasi CM Punkin mutta hävisi. Seuraavassa RAW jaksossa The Miz päihitti Kofi Kingstonin, ja seuraavassa SmackDown jaksossa R-Truth päihitti Evan Bournen. Hän ja R-Truth kuitenkin epäonnistuivat Night of Champions tapahtumassa, ja myöhemmin hyökkäsivät Triple H:n ja CM Punkin kimppuun. Tämän jälkeisessä RAW jaksossa he saivat potkut. Hell in A Cell tapahtumassa he hyökkäsivät Cena, Punkin ja Del Rion kimppuun. Viimein he tekivät paluun lopullisesti kun RAWin uusi GM John Laurinaitis palkkasi heidät ja laittoivat he matsiin CM Punkkia ja Del Riota vastaan, matsi päättyi diskaukseen koska Triple H tuli auttamaan Punkkia (Del Rio oli lähtenyt pois kesken matsin). Myöhemmin kuitenkin R-Truth:illa ja The Miz:illä tuli riitoja, jolloin R-Truth löi Miziä. R-Truthin poistuessa areenalta Mizin kanssa, Miz teki R-Truthille Skull Crushing Finalen teräsrampille.

Yksilönä (2011-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

28. marraskuun RAW-jaksossa Miz voitti John Morrisonin, Falls Count Anywhere-ottelussa, jonka päätteeksi hän teki Morrisonille Skull Crushing Finalen, teräsrampilla, kuten hän teki R-Truthillekin. Myöhemmin Miz otteli Alberto del Rioa ja CM Punkia vastaan Tables, Ladders and Chairs 2011-tapahtumassa WWE:n mestaruudesta, mutta Punk voitti ottelun. 26. joulukuuta R-Truth palasi WWE:hen ja hyökkäsi heti Mizin kimppuun ja kertoi Mizille, että sama jatkuisi. Seuraavassa jaksossa R-Truth piileskeli yleisön keskellä Mizin ja Sheamuksen ottelun aikana, kunnes hyökkäsi hänen kimppunsa. Myöhemmin Miz hyökkäsi Truthin kimppuun ja ajoi hänet ulos kehästä. Feudi jatkui Truthin voittaessa Mizin, Wade Barrettin ja Sheamuksen neljän miehen ottelussa. Heidän feudinsa päättyi seuraavassa jaksossa ottelussa, jonka häviäjä joutuisi olemaan ensimmäinen sisääntulija Royal Rumble-ottelussa samannimisessä tapahtumassa. Miz hävisi ottelun ja joutui olemaan ensimmäinen, mutta kesti ottelussa yli 45 minuuttia ennen kuin hänet eliminoitiin. Elimination Chamber-tapahtumassa Miz osallistui otteluun WWE-mestaruudesta mutta ei voittanut sitä. Wrestlemania XXVIII:ssä Miz oli osa John Laurinaitisin tiimiä, kapteenina. Hän ratkaisi ottelun voiton joukkueelleen tekemällä Skull Crushing Finalen Zack Ryderille. Myöhemmin hän voitti Ryderin RAW-jaksossa päättäen yksi yhtä vastaan-tappioputkensa. Myöhemmin Miz oli mukana aikahaasteessa, jossa nopeimmin vastustajansa voittanut pääsisi ottelemaan WWE-mestaruudesta. Hänen aikansa oli 4:18, joka tapauksessa, Daniel Bryanilla ja Randy Ortonilla oli parempi aika. Pian tämän jälkeen Miz lähti kuvaamaan elokuvaansa The Marine 3: Homefront, ja oli siksi kaksi kuukautta pois kuvioista. Kun hän palasi, hän otteli Intercontinental-mestaruudesta Christiania vastaan ja voitti mestaruuden. Seuraavassa SmackDown-jaksossa hän puolusti mestaruuttaan Christiania vastaan. Miz hävisi lokakuussa 2012 Intercontinental -tittelin Kofi Kingstonille Main Event -showssa.

Miz voitti jälleen Intercontinental Championship -tittelin vuonna 2013 Wrestlemania 29 Pre-Showssa, mutta heti seuraavan päivän Raw:ssa hän hävisi vyön uusintamatsissa Wade Barrettille. Miz oli mukana WWE Payback PPV:ssä ottelemassa tästä kyseisestä vyöstä Triple Threat matsissa Wade Barrettia ja Curtis Axelia vastaan. Hän ei kumminkaan onnistunut voittamaan vyötä itselleen. Miz hävisi ottelun otettuaan Wade Barretista Figure Four Leglock nimisen liikkeen, mutta Miz ei keskittynyt tapahtuneeseen tarkemmin kun Curtis Axel ilmestyi kehään ja selätti Leglockissa olleen Barretin.

Lopetusliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mizard of Oz - 2006-2007
  • Reality Check - 2007-2009
  • Skull Crushing Finale (Full Nelson Facebuster) - 2009-
  • Figure four leglock - 2013-

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]