SummerSlam (2010)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nexus SummerSlamissa

SummerSlam (2010) oli showpainin pay-per-view (PPV), jonka tuotti World Wrestling Entertainment. Se pidettiin 15. elokuuta 2010 Staples Centerissä Los Angelesissa Kaliforniassa toisen kerran perättäin. Tapahtuma oli 23. SummerSlam -tapahtuma, jossa oli yhteensä kuusi ottelua.

Pääfeudien taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääfeudi RAW-brändistä oli WWE-mestari Sheamuksen ja Randy Ortonin välillä. 19. heinäkuuta Orton ansaitsi paikkansa SummerSlam:issa WWE-mestaruudesta, voittaen Triple Threat -ottelussa Chris Jerichon ja Edgen. 9. elokuuta RAW:n General Manager lisäsi matsiin stipulaatiot: jos siihen sekaantuu ulkopuolisia, heidät tulisi "jäädyttää" ja jos Orton häviää, hän ei tulisi saamaan toista matsia mestaruudesta niin kauan kun Sheamus on mestarina.

Pääfeudi SmackDown-brändiltä oli World Heavyweight -mestari Kanen ja Rey Mysterion välillä. 28. toukokuuta SmackDown:ssa Kanen "veli", The Undertaker voitti Rey Mysterion ja pääsi näin ottelemaan Fatal 4 Way -PPV:ssä kesäkuussa. Matsin aikana 'Taker kuitenkin loukkaantui ja hänet poistettiin kesäkuun PPV:n maailmanmestaruusottelusta. Seuraavalla viikolla Mysterio voitti 20 miehen battle royal -ottelun eliminoimalla viimeisenä Kanen ja pääsi ottelemaan Fatal 4-Way matsissa. Siihen osallistui myös CM Punk, The Big Show ja itse maailmanmestari Jack Swagger. Tapahtumassa Mysterio selätti Swaggerin ja hänet julistettiin uudeksi maailmanmestariksi. Money in the Bank -PPV:ssä Kane voitti Money in the Bank -ottelun ja lunasti sen heti samana iltana Mysterion World Heavyweight -mestaruuteen ja Kane voittikin mestaruuden. 23. heinäkuuta Smack Down:ssa Mysterio voitti Swaggerin 2 out of 3 falls -matsissa ja ansaitsi maailmanmestaruusottelun SummerSlam:iin Kanea vastaan.

Nexus vs. "Team WWE" taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. kesäkuuta RAW:n Viewer's Choice erikoistapahtumassa kahdeksan ensimmäisen NXT kauden osallistujaa sekaantui John Cenan ja CM Punkin väliseen otteluun, Wade Barrettin (1. kauden NXT:n voittaja) johdolla ja he tuhosivat kaiken, mitä tielle tuli. Seuraavan viikon RAW:ssa he hyökkäsivät GM:n Bret Hartin kimppuun, koska Hart ei suostunut allekirjoittamaan sopimuksia kuuden muun entisen NXT rookien kanssa (WWE oli erottanut Daniel Bryanin edellisellä viikolla). Seuraavana kahtena viikkoina ryhmä (nyt nimellä Nexus) hyökkäsi WWE-legedojen ja WWE:n johtajan Vince McMahonin kimppuun.

19. heinäkuuta Nexus yritti saada Cenaa liittymään tiimiin, mutta Cena ilmoitti, että hän oli muodostanut ryhmän ("Team WWE"), joka tulisi "lopettamaan Nexuksen alkutekijöihinsä". Tiimiin kuuluivat Cenan lisäksi: Bret Hart, Edge, Chris Jericho, The Great Khali, R-Truth ja John Morrison. Ottelu tulisi olemaan seitsemän vastaan seitsemän miehen tag team -matsi. 2. elokuuta Edge ja Chris Jericho jättivät tiimin, mutta palasivat kuitenkin seuraavassa RAW:ssa Team WWE:een. 9. elokuuta RAW:ssa Nexus hyökkäsi Khalin kimppuun ja tämän vuoksi hän ei kyennyt osallistumaan matsiin. Samana iltana Nexus hyökkäsi mm. Hart Dynastyn ja Mark Henryn kimppuun, ottakseen pois pelistä painijoita, jotka saattaisivat olla Khalin paikkaajia matsissa. Samana iltana Bret Hart ja John Cena pyysivät The Miziä Khalin paikkaajaksi ottelussa, mutta Miz lupasi paljastaa päätöksensä SummerSlam:ssa. Siinä Miz suostui auttamaan "Team WWE:tä". Mizin tehdessä sisääntuloaan Cena ilmoitti, ettei Miz tulisi osallistumaan otteluun, vaan Daniel Bryan.

Tapahtumakronologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]