SummerSlam (2010)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

SummerSlam (2010) oli showpaini pay-per-view (PPV), minkä tuotti World Wrestling Entertainment. Se pidettiin 15. elokuuta, 2010 Staples Centerissä Los Angelesissa, Kaliforniasa toisen kerran perättäin. Tapahtuma oli 23. SummerSlam tapahtuma. Tapahtumassa pidettiin kuusi ottelua.

Pääfeudien taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääfeudi RAW brändistä oli WWE Mestarin, Sheamuksen ja Randy Ortonin välillä. 19. heinäkuuta Orton ansaitsi paikkansa SummerSlam:ssa WWE Mestaruudesta voittaen Triple Threat ottelussa Chris Jerichon ja Edgen. 9. elokuuta RAW'n General Manager lisäsi matsiin stipulaatiot: jos matsiin sekaantuu ulkopuolisia, heidät tulisi "jäädyttää" ja jos Orton häviää matsin, hän ei tulisi saamaan toista matsia mestaruudesta niin kauan kun Sheamus on mestarina.

Pääfeudi SmackDown brändiltä oli World Heavyweight Mestarin Kanen ja Rey Mysterion välillä. 28. toukokuuta SmackDown:ssa Kanen "veli", The Undertaker voitti Rey Mysterion ja pääsi näin ottelemaan Fatal 4 Way PPV:ssä kesäkuussa. Matsin aikana 'Taker kuitenkin loukkaantui ja hänet poistettiin kesäkuun PPV:n maailman mestaruus ottelusta. Seuraavalla viikolla Mysterio voitti 20 miehen battle royal ottelun eliminoimalla viimeisenä Kanen ja pääsi ottelemaan Fatal 4 Wayssa, Fatal 4-Way matsissa. Matsiin osallistui myös CM Punk, The Big Show ja itse Maailman mestari Jack Swagger. Tapahtumassa Mysterio selätti Swaggerin ja hänet julistettiin uudeksi World Mestariksi. Money in the Bank PPV:ssä Kane voitti Money in the Bank matsin ja lunasti sen heti samana iltana Mysterion World Heavyweight Mestaruuteen ja Kane voittikin Mestaruuden. 23. heinäkuuta SmackDown:ssa Mysterio voitti Swaggerin 2 out of 3 falls matsissa ja ansaitsi Maailman Mestaruus matsin SummerSlam:iin Kanea vastaan. Seuraavan viikon SmackDown:ssa Kane ilmoitti Undertakerin sanoneen, hänen hyökkääjän, joka oli Mysterio. Tämän älkeen Kane uhmasi kostaa Mysteriolle mitä hän oli tehnyt Kanen "veljelle" ja sulkea Reyn arkkuun, mitä Kane oli jo vähän aikaa kantanut kehänreunale.

Nexus vs. "Team WWE" taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nexus SummerSlamissa.

7. kesäkuuta RAW'n Viewer's Choice erikois tapahtumassa kahdeksan ensimmäisen NXT kauden osallistujaa sekaantuivat John Cenan ja CM Punkin väliseen otteluun, Wade Barrettin (1. kauden NXT:n voittaja) johdolla ja tuhosivat kaiken mikä tielle tuli. Seuraavan viikon RAW'ssa he hyökkäsivät RAW'n GM:n Bret Hartin kimppuun, koska Hart ei suostunut allekirjoittamaan sopimuksia 6 muun entisen NXT rookien kanssa (WWE oli erottanut Daniel Bryanin viime viikolla). Seuraavana kahtena viikkoina ryhmä (nyt nimellä Nexus) hyökkäsi WWE legedojen ja WWE:n johtajan Vince McMahonin kimppuun. 19. heinäkuuta Nexus yritti saada Cenaa liittymään tiimiin, mutta Cena hylkäsi tämän ja ilmoitti, että hän oli muodostanut ryhmän ("Team WWE"), joka tulisi "lopettamaan Nexuksen alkutekijöihinsä". Tiimiin kuuluivat Cenan lisäksi: Bret Hart, Edge, Chris Jericho, The Great Khali, R-Truth, ja John Morrison ja matsi tulisi olemaan 7 vs. 7 miehen eliminaation tag team matsi. 2. elokuuta Edge ja Chris Jericho jättivät tiimin, mutta palasivat kuitenkin seuraavassa RAW'ssa Team WWE:seen. 9. elokuuta RAW'ssa Nexus hyökkäsi Khalin kimppuun ja tämän vuoksi hän ei kyenyt osallistumaan matsiin. Samana iltana Nexus hyökkäsi mm. Hart Dynasty:n ja Mark Henryn kimppuun, ottakseen pois pelistä painijoita, jotka saattaisivat olla Khalin paikkaajia matsissa. Samana iltana Bret Hart ja John Cena pyysivät The Miziä Khalin paikkaajaksi matsissa, mutta Miz lupasi paljastaa päätöksensä SummerSlam:ssa. SummerSlam:ssa Miz suostui auttamaan "Team WWE:tä". Mizin tehdessä sisääntuloaan Cena ilmoitti, ettei Miz tulisi osallistumaan matsiin, vaan Daniel Bryan.

Tapahtuma kronologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]