Wade Barrett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wade Barrett Tribute to the Troops -show’ssa.

Stuart Alexander "Stu" Bennett (s. 10. elokuuta 1980) on englantilainen showpainija.

Hänellä on sopimus tällä hetkellä WWE:n kanssa. Hän työskentelee SmackDown brändissä Bad News Barrett nimellä ja oli Nexus -nimisen ryhmän johtajana, kunnes hänet karkotettiin hänen hävittyään John Cenalle sekä Randy Ortonille Triple Threat-ottelussa. Hän teki SmackDown-debyyttinsä hyökkäämällä Big Shown kimppuun. Hän voitti ensimmäisen kauden NXT:n. Hän on esiintynyt monilla kehänimillä, kuten Stu Sanders ja Lawrence Knight. Bennett painaa 112 kg ja on 198 cm pitkä. Nykyään hän on Intercontinental Champion voitettuaan Kofi Kingstonin.Hävisi Wrestlemaniassa The Mizille mutta voitti heti takaisin seuraavana päivänä Rawissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Debyytti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bennett päätti, että hänestä tulee ammattilaispainija 21 vuoden ikäisenä ja harjoitteli Jon Richien ja Al Snown avulla. Hän teki debyyttinsä kesäkuussa 2004 nimellä Stu Sanders 30 miehen battle royal -ottelussa NWA Hammerlock Wrestlingissä. Sanders esiintyi myös monissa Dropkixx Wrestling ja All Star Wrestling -tapahtumissa. Sanders otteli Real Quality Wrestlingissä, ja hävisi Sheamus O'Shaughnessylle 24. maaliskuuta vuonna 2007 Lontoossa.

World Wrestling Entertainment[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitysterritoriot 2007-2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barrett FCW:ssa

Lokakuussa 2007 Bennett teki sopimuksen World Wrestling Entertainmentin kanssa ja valitsi territorioksi Ohio Valley Wrestlingin nimellä Stu Sanders. Hän muodosti tiimin Paul Burchillin kanssa, ja he kävivät monia otteluita Major Brotherseja vastaan. 2. tammikuuta 2008 Sanders ja Burchill voittivat OVW Southern Tag Team mestaruudet päihittämällä Colt Cabanan ja Charles Evansin turnauksen finaalissa. Sanders ja Burchill pitivät mestaruuksia melkein kaksi kuukautta, mutta he hävisivät Los Locoseille 27. helmikuuta. Kun WWE lopetti OVW:n kanssa kehityksellisen territorion sopimiksen, Sanders ja lukuiset muut WWE:n talentit muuttivat toiseen territorioon Florida Championship Wrestlingiin.

6. toukokuuta 2008 Sanders ja Drew McIntyre (The Empire) voittivat The Puerto Rican Nightmaresin (Eddie Colón ja Eric Pérez) voittaen FCW Florida Tag Team mestaruudet. 17. heinäkuuta he kuitenkin hävisivät ne takaisin The Puerto Rican Nightmareseille FCW:n nauhoitetulla TV lähetyksellä. Tämän jälkeen tiimi hajosi, ja hän vaihtoi nimensä Stu Bennettiksi, Lawrence Knightiksi ja Wade Barrettiksi. 2009 loppupuolella Barrett toimi kommentaattorina Dusty Rhodesin kanssa. 14. helmikuuta Barrett oli normaalisti kommentoimassa FCW Heavyweight Mestaruus matsia, kunnes hän sai puhelun. Puhelun loputtua hän sanoi "Time to go to work" ja hyökkäsi mestarin Justin Gabrielin ja Michael Tarverin kimppuun. Seuraavalla viikolla hän selitti, että teki kaiken vain rahasta ja Wade halusi myös FCW Heavyweight Mestaruuden. 28. helmikuuta hänellä oli mahdollisuus tulla 1 haastajaksi voittamalla neljän miehen ottelu, mutta Wade ei matsia voittanut. 18. maaliskuuta FCW:n nauhoitetussa lähetyksessä Barrett osallistui Triple Threat matsiin, mikä käytiin FCW Heavyweight mestaruudesta. Matsiin osallistui myös mestari Justin Gabriel ja Alex Riley. Matsin voitti Riley, Barrettin avulla.

NXT ja Nexus (2010–2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barrett syyskuussa 2010 osana Nexusia.

16. helmikuuta 2010 ilmoitettiin, että Barrett ottaa osaa WWE NXTssä, missä hän pyrki pääsemään WWE:n sarjoihin. NXT:ssä hänen mentorina toimii Chris Jericho. 2. maaliskuuta Barrett teki debyyttimatsinsa Daniel Bryania vastaan ja voitti. 30. maaliskuuta proiden äänestyksessä Wade sijoittui toiseksi. 14. huhtikuuta hän voitti "talk the talk" haasteen ja voitti myös oman sisääntulo musiikin. 11. toukokuuta NXT:n toisessa eliminointi show’ssa Barrett nousi ensimmäiselle sijalle. 1. kesäkuuta kauden finaalissa Barrett voitti kilpailun ja WWE sopimuksen voittaen David Otungan ja Justin Gabrielin. 7. kesäkuuta RAW'ssa, kaikki ensimmäisen kauden NXT rookiet, Barrettin johdolla sekaantuivat John Cenan ja CM Punkin väliseen päätapahtumaotteluun hyökkäämällä molempien kimppuun. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt. He hakkasivat selostajat, kehään kuuluttajan, tuhosivat kehää, turvamuuria, jne. Seuraavan viikon RAW'ssa Barrett ja muut entiset NXT rookiet vaativat, että General Manager, Bret Hart antaisi heille täysiaikaisen sopimuksen, mutta Hart erotti Barrettin ja sanoi, että heidän täytyisi poistua rakennuksesta. Myöhemmin illalla he raahasivat Bretin limusiiniin ja törmäilivät sillä muihin autoihin, kunnes Bret antoi heille sopimukset, mutta he muuttivat mieltään ja antoivat hänen päättää sunnuntaihin mennessä. WWE Fatal 4 Way tapahtumassa ryhmä sekaantui päätapahtumaan, mikä käytiin WWE -mestaruudesta John Cenan, Randy Ortonin, Edgen, ja Sheamusin välillä. Heidän sekaantumisensa maksoi Cenalle WWE -mestaruuden, jonka hän hävisi Sheamukselle.

Seuraavana iltana Vince McMahon erotti Bret Hartin ja ilmoitti, että on palkannut uuden General Managerin, joka on allekirjoittanut jokaiselle ensimmäisen kauden NXT rookielle sopimuksen, ja hän myös otti uudestaan käyttöön Waden mestaruusotteluprosessin. Myöhemmin päätapahtumassa rookiet, nyt nimellä The Nexus, hyökkäsivät, ei vain Cenan kimppuun vaan myös McMahonin kimppuun, joka oli juuri ottamassa kaiken kunnian itselleen, mitä Nexus oli tehnyt. 28. kesäkuuta RAW'ssa Barrett ei esiintynyt televisiossa, koska hänen työviisuminsa oli loppunut. Hän kuitenkin pystyi palaamaan jo ensi viikon RAW'hon. 5. heinäkuuta RAW'ssa GM ilmoitti, että kukaan Nexusin jäsenistä ei saisi mestaruusmahdollisuutta ennen erillistä ilmoitusta. Myös hyökkäyskielto oli poistettu käytöstä. Seitsemän RAW'n supertähteä John Cenan johtamana yrittivät hyökätä Nexusin kimppuun, mutta 7 muuta RAW'n supertähteä tulivat taistelun keskeyttämään hyökkäämällä Cenan joukkojen kimppuun. Tämän kaaoksen jälkeen GM ilmoitti, että myöhemmin illalla Cenan ja Barrettin täytyy tehdä aselepo. Cena kuitenkin hylkäsi aselevon ja yritti iskeä Barrettille Attitude Adjustmentia, mistä seurasi Nexusin ja RAW'n rostereiden välinen taistelu. Kun Cena ei suostunut irrottamaan luovutusliikettään Darren Youngista, GM ilmoitti, että Cena tulisi kohtaamaan kaikki Nexusin jäsenet seuraavalla viikolla. Ilmoituksen jälkeen Cena heitti Youngin kulmatolppaan, heitti häneen teräsportaan ja työnsi Darrenin päälle kuulutuspöydän, kuten Sheffield oli tehnyt Cenalle jo useampien viikkojen ajan. 12. heinäkuuta RAW'ssa, ryhmä hyökkäsi Yoshi Tatsun, John Morrisonin ja Evan Bournen kimppuun näyttämön takaisella tilalla. Nexus yritti myös hyökätä Sheamuksen kimppuun, mutta hän ehti juosta karkuun. Myöhemmin illalla Nexus voitti kuusi-yhtä vastaan handicap ottelun John Cenaa vastaan. Darren Young ei osallistunut, koska hän toipui edellisen viikon tapahtuneesta. Ottelun jälkeen he yrittivät saartaa Cenan, mutta Sheamus juoksi tuolin kanssa auttamaan Cenaa.

Seuraavan viikon RAW'ssa, Wade teki yksi yhtä vastaan debyytin voittaen Mark Henryn. Matsin jälkeen Nexus pyysi Cenaa liittymään heihin, mutta Cena ei suostunut vaan ilmoitti, että SummerSlamissa Nexus tulisi kohtaamaan Cenan lisäksi Edgen, Chris Jerichon, The Great Khalin, John Morrisonin, R-Truth ja Bret Hartin 7 vs. 7 Elimination ottelussa. SummerSlamissa, Barrett oli viimeisenä Nexusista ja Cena oli viimeinen WWE:n joukkueesta, mutta Barrett hävisi luovutuksella. Seuraavassa RAW'ssa Nexus teki stipulaation; jos joku Nexusin jäsen häviää, hänet tulisi potkia Nexusista. Kaikki muut onnistuivat voittamaan oman ottelunsa paitsi Darren Young, joka hävisi luovutuksella Cenalle. Matsin jälkeen Nexus pieksi Youngin. Seuraavan viikon RAW'ssa Wade käytti NXT:n voiton myötä ansaitseman mestaruusottelun Sheamusia vastaan Night of Championsiin, mutta general manager ilmoitti matsin olevan Six-Pack Elimination Challenge ottelu, johon osallistuisi vielä Cena, Edge, Jericho, ja Orton. Youngin poistettua ryhmästä ja Shelffieldin loukkaannuttua Nexus kohtasi ja voitti 5 vs. 5 eliminaatio-ottelussa Cenan, Sheamusin, Edgen, Jerichon, ja Ortonin, Barrettin eliminoimalla viimeisenä Ortonin RAW'n 900. jaksossa. Aiemmin samana iltana Nexus oli auttanut Kanea The Undertakerin lyömisessä. 6. syyskuuta RAW'ssa Barrett hävisi Ortonille Youngin häirittyä häntä.

Night of Championsissa Barrett epäonnistui voittamaan WWE -mestaruuden Ortonin eliminoitua hänet. Seuraavan illan RAW'ssa Cenan piti otella Barrettia vastan, mutta Barrett ehdotti Cenalle: jos hän voittaa Tarverin, Otungan, Slaterin ja Gabrielin Gauntlent-ottelussa, Barrett suostuisi ottelemaan Cenaa vastaan. Cena voitti kaikki ja hän sopi ottelun Barrettia vastaan, mikä käytäisiin Hell in a Cell -tapahtumassa tietyin ehdoin; jos Barrett häviää, Nexus hajoaa lopullisesti ja jos Cena häviää, hänen täytyy liittyä Nexusiin. Hell in a Cellissä Cena hävisi ja joutui liittymään Nexusiin. Seuraavan illan RAW'ssa anonyymi toimitusjohtaja ilmoitti, että Cenan täytyy totella Barrettin määräyksiä tai hänet erotetaan WWE:stä. Myöhemmin Barrett voitti 20 miehen battle royalin, kun Barrett määräsi toiseksi viimeiseksi selviytyneen Cenan eliminoida itsensä. Voitollaan Barrett ansaitsi WWE mestaruusottelun Randy Ortonia vastaan Bragging Rightsiin. Bragging Rightsissa Barrett ilmoitti WWE Tag Team mestareille, "Dashing" Cody Rhodesille ja Drew McIntyrelle, että he tulisivat kohtaamaan Otungan ja Cenan. Otunga ja Cena ansaitsivat ensimmäiset mestaruudet Nexusille. Myöhemmin Nexus auttoi Kanea hautaamaan The Undertakerin ja säilyttämään World Heavyweight -mestaruuden. Päätapahtumassa Barrett voitti Ortonin diskauksella, eikä siis voittanut titteliä, koska mestaruudet eivät vaihda käsiä, jos tullaan diskatuksi tai uloslasketuksi. Barrett sai uusintaottelun Survivor Seriesiin Ortonia vastaan mestaruudesta, ja määräsi stipulaation otteluun, jossa Cena toimii spesiaalituomarina; jos Wade voittaa mestaruuden, Cena vapautuu Nexusista, mutta jos Wade häviää ottelun, Cena erotetaan WWE:stä. Survivor Seriesissä Orton sai iskettyä Barrettille RKO:n Cenan avulla, minkä seurauksena Cena laski kolmeen ja hänen uransa päättyi. Seuraavan illan RAW'ssa Barrett sai uusintaottelun Ortonia vastaan, koska Cena oli tehnyt valmiiksi päätöksen kumpi tulee voittamaan Survivor Seriesissä. Ennen heidän ottelunsa alkua Nexus hyökkäsi Ortonin kimppuun loukaten hänen polvensa. Barrett hävisi ottelun Cenan sekaannuttua otteluun. Cena jatkoi Nexuksen jäsenten pieksemistä, kunnes Barrett palkkaisi hänet uudestaan WWE:hen. Nexus vaati Barrettia palkkaamaan Cenan takaisin, tai hänet häädettäisiin ryhmästä. 13. joulukuuta RAW'ssa Barrett palkkasi Cenan takaisin WWE:hen. Yhtenä edellytyksistä Barrettin palkatakseen Cenan uudestaan oli heidän välinen Chairs-tyypin matsi TLC: Tables, Ladders & Chairsissa, jonka Barrett hävisi.

3. tammikuuta 2011 Rawissa Barrett tuli kohtaamaan kehässä CM Punkin, joka oli ottanut Nexuksen johdon sillä välin kun Barrett oli toipumassa TLC tapahtumassa käydystä ottelustaan. Punk antoi Barrettille tilaisuuden voittaa Nexusin johtajanpaikka takaisin Barrettille, jos hän voittaisi three-way steel cage -ottelun, jossa kilpailtiin ykköshaastajuudesta WWE Championshipiin. Ottelun aikana CM Punk tuli kehään ja esitti auttavansa Barrettia, mutta sen sijaan Punk repi Barrettin kädestä tämän Nexus-tunnusnauhan ja tönäisi tämän häkin reunalta takaisin kehään. Ottelun voitti Randy Orton.

The Corre ja Intercontinental Mestari (2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. tammikuuta 2011 Barrett teki SmackDown debyyttinsä, jolloin hän hyökkäsi Big Show’n kimppuun kesken tämän ottelun, mikä maksoi Show’lle ykköshaastajuuden World Heavyweight -mestaruudesta. Seuraavalla viikolla Barrettilla ja Big Show’lla oli matsi, joka päättyi Barrettin diskaukseen, kun juuri Smackdowniin siirretty Ezekiel Jackson sekä Nexusista eronneet Justin Gabriel ja Heath Slater hyökkäsivät Big Show’n kimppuun. Seuraavalla viikolla Barrett nimesi ryhmän The Correksi. Corre osallistui vuoden 2011 Royal Rumbleen, mutta kukaan heistä ei sitä voittanut. 4. helmikuuta SmackDownissa Barrett voitti Big Show’n ja pääsi ottelemaan Elimination Chamber -tapahtumassa Elimination Chamber-ottelussa, mikä käytiin World Heavyweight -mestaruudesta. Elimination Chamber-ottelussa Barrett astui kammioon kolmantena ja tuli eliminoiduksi ensimmäisenä Big Show’n toimesta. Elimination Chamberin jälkeen Corre jatkoi kiistaa Show’ta vastaan, ja aloittivat myös feudin Kanea vastaan maaliskuussa.

25. maaliskuuta (nauhoitettu 22. maaliskuuta) Barrett voitti Kofi Kingstonin ja hänestä tuli uusi Intercontinental mestari. Myöhemmin Ezekiel Jackson petti The Corre -joukkueen. Barrett haastoi hänet mestaruudesta Over the Limit PPV tapahtumaan, mutta hän säilytti mestaruuden, kun Slater ja Gabriel sekaantuivat otteluun. SmackDown 3.6.11 jaksossa Barrett hävisi Jacksonia vastaan uloslaskulla. Ottelun jälkeen The Corre hyökkäsi Ezekielin kimppuun, mutta Barrett jätti Justin Gabrielin ja Heath Slaterin yksin. Pian tämän jälkeen Justin Gabriel ja Heath Slater sanoivat Barretille että The Corre on ohi.

Yksin ura (2011-Nykyaika)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. päivä kesäkuuta WWE Capitol Punishment -tapahtumassa, Barrett hävisi WWE Intercontinental Mestaruuden Ezekielille. Ensimmäinen päivä heinäkuuta Wade Barrett ilmoitettiin osallistuvan SmackDownin Money in the Bank matsiin, ja samana iltana hävisi Kanelle. 15. päivä heinäkuuta Wade Barrett hyökkäsi Sheamusin kimppuun, koska Sheamus kävi hänen ja muiden Money in the Bank jäsenien kimppuun. 17. päivä heinäkuuta MITB PPV tapahtumassa Danie Bryan voitti ottelun. Seuraavassa SmackDown:ssa Wade Barrett kohtasi Sheamusin ottelussa, joka päätyi uloslaskuun. Viikko myöhemmin hän puhui kehässä siitä, että hän ansaitsisi olla MITB matsin voittaja. Daniel Bryan kuitenkin tuli puhumaan, ja tämän jälkeen Barrett löi häntä pari kertaa, kunnes Bryan sai hänet LeBell Lock luovutusliikkeseen. Kaksi viikkoa myöhemmin Daniel Bryan hävisi ottelun Alberto Del Riolle. Tämän jälkeen Wade Barrett kävi Daniel Bryanin kimppuun. Heille ilmoitettiin ottelu WWE SummerSlam 2011 tapahtumaan, jossa Wade Barrett päihitti Daniel Bryanin. Tämän jälkeen WWE.Com sivulla julkaistiin video, jossa Barrett vihjasi haastavansa Bryanin hänen salkustaan. 5. päivä syyskuuta RAW SuperShow jaksossa hän, Christian, Dolph Ziggler ja Jack Swagger hävisivät 8-Miehen Eliminaatio Joukkue Matsin John Cenaa, Sheamusta, John Morrisonia ja Alex Rileytä vastaan. Seuraavassa SmackDown jaksossa hän kohtasi Sheamuksen ottelussa, jonka hän kuitenkin hävisi diskauksella, koska Christian sekaantui matsiin. Seuraavassa SmackDown jaksossa hän ja Christian hävisi Justin Gabrielle ja Sheamukselle.

Painissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barrett iskemässä Ortonille Wastelandia.
 • Lopetusliikkeet
  • The Wasteland (Fireman's Carry Slam) - 2010-nykyinen
  • Spinebuster - FCW:ssä
 • Nimikkoliikkeet
  • Big boot
  • Diving elbow drop toiselta köydeltä
  • European uppercut
  • Slingshot backbreaker
  • Spinning side slam
 • Lempinimet
  • "The Pinnacle" Stu Bennett
 • Sisääntulo musiikit
  • "We Are One" 12 Stonesilta (2010-2011)
  • "End of Days" 9 Electriciltä (2011-nykyinen)

Mestaruudet ja saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dropkixx
  • Dropkixx IWC European Heavyweight -mestaruus
 • Florida Championship Wrestling
 • Ohio Valley Wrestling
  • OVW Southern Tag Team -mestaruus (kerran) Paul Burchillin kanssa
 • Pro Wrestling Illustrated
  • PWI sijoitti Barrettin 109/500 parhaaksi painijaksi vuonna 2010
 • World Wrestling Entertanment

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]