Eureka (televisiosarja)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eureka
Eurekan alkutunnus
Eurekan alkutunnus
Tyyli science fiction
Kestoaika 44 min
Luoja(t) Andrew Cosby
Jaime Paglia
Pääosissa Colin Ferguson
Salli Richardson-Whitfield
Jordan Hinson
Joe Morton
Ed Quinn
Erica Cerra
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat Syfy
Suomi Sub
Esitetty 18. heinäkuuta 2006 – 16. heinäkuuta 2012
Jaksoja 77
Palkinnot
Ehdokkuudet Emmy (2007)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Eureka on yhdysvaltalainen science fiction -televisiosarja. Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin yhdysvaltalaisella Sci Fi Channelilla 18. heinäkuuta 2006. Suomessa sarjaa on esittänyt lokakuusta 2008 alkaen Sub.

Synopsis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja kertoo kuvitteellisesta Eurekan pikkukaupungista, jonka asukkaat ovat lähes poikkeuksetta neroja. Heistä suurin osa työskentelee Global Dynamics -nimisessä yhdysvaltain hallituksen tutkimuskeskuksessa, jonka sarjan pilotissa sanotaan olevan vastuussa suurimmasta osasta suurista teknisistä läpimurroista viimeisen 50 vuoden aikana. Koko kaupungin olemassaolo ja sijainti ovat tarkoin vartioituja salaisuuksia.

Sarja alkaa, kun US Marshal Jack Carter törmää Eurekaan kuljettaessaan karkulaista, omaa teini-ikäistä tytärtään Zoea, takaisin tämän äidin luokse Los Angelesiin. Pieleen menneen kokeen seurauksena kaupungin seriffi menettää jalkansa ja Carter huomaa päätyneensä kaupungin uudeksi seriffiksi. Vaikka Carter ei yllä samalle älylliselle tasolle muiden kaupungin asukkaiden kanssa, onnistuu hän silti yhdistelemään asioita muita paremmin ja siten toistuvasti pelastamaan Eurekan ja koko maailman potentiaalisilta katastrofeilta.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Näyttelijä Hahmon tarina
Seriffi Jack Carter Colin Ferguson Lainvartija, joka päätyy vasten tahtoaan Eurekan sheriffiksi. Jack on usein mykistynyt Eurekan tuotosten edessä, kuten myös niiden toistuvasta taipumuksesta uhata kaupungin tai koko maailman turvallisuutta. Vaikka Jack on vain tavis nerojen kaupungissa, yleensä hänen yksinkertaiset ideansa pelastavat päivän.
Allison Blake Salli Richardson-Whitfield Puolustusministeriön agentti ja entinen lääkäri, joka toimii yhdyshenkilönä Eurekan ja valtion hallinnon välillä. Hän on aina eturintamassa, kun ongelmia ilmenee Eurekassa.
Zoe Carter Jordan Hinson Jack Carterin kapinallinen teini-ikäinen tytär, joka toisin kuin isänsä on yhtä älykäs kuin useimmat eurekalaisista (ÄO 157). Isänsä tavoin hänellä kuitenkin on myös maalaisjärkeä, toisin kuin suurimmalla osalla kaupungin asukkaista.
Henry Deacon Joe Morton Kaupungin mekaanikko ja jokapaikan höylä, jonka apu on usein korvaamatonta erilaisten ongelmien ratkaisussa.
Nathan Stark Ed Quinn Global Dynamicsin johtava tutkija. Allisonin ex-aviomies.
Apulaissheriffi Jo Lupo Erica Cerra Yksi harvoista kaupungin ei-neroista asukkaista. Jo on sitkeä ja asiallinen poliisi, joka on hieman asehullu.
Douglas Fargo Neil Grayston Nuori ja naiivi tutkija, joka päätyy kaupungin onnettomuuksien uhriksi varsin usein.
Tohtori Beverly Barlowe Debrah Farentino Kaupungin psykiatri, joka työskentelee salaa Eurekan innovaatioista hyötyä tavoittelevan monialayhtiön palveluksessa.
Jim Taggart Matt Frewer Jokseenkin omalaatuinen eläinekspertti.
Vincent Chris Gauthier Cafe Diemin omistaja, joka ylpeilee taidollaan tehdä mitä tahansa asiakas tilaa.