Tripping the Rift

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tripping the Rift
Tyyli animaatio
science fiction
sitcom
parodia
Kestoaika 30 min
Luoja(t) Chris Moeller
Chuck Austen
Pääosissa Stephen Root
Carmen Electra
Maurice LaMarche
Alkuperämaa Kanada
Verkko Yhdysvallat Sci Fi Channel
Kanada Space
Kanada Teletoon
Yhdistynyt kuningaskunta Sky1
Saksa DMAX
Ei esitetty Suomessa
Esitetty 4. maaliskuuta 2004 – 2007
Jaksoja 39
Aiheesta muualla
IMDb

Tripping the Rift on kanadalainen tietokoneanimoitu science fiction -televisiosarja. Se perustuu Chris Moellerin ja Chuck Austenin aikaisemmin internetissä julkaisemaan kahteen suosittuun animaatiopätkään.

Tapahtumapaikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avaruus, meidän maailmankaikkeutemme tulevaisuudessa. Sarjan universumi pohjautuu pitkälti Star Trekiin, sillä se sisältää esimerkiksi hyperajon, ylös sädettämisen, säännöllisen ajassa matkustamisen, Konfederaation ja vulkanuslaiset. Useita elementtejä on silti lainattu muualta tai keksitty itse.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chode — (Stephen Root) on kolmisilmäinen, violetti avaruusolio jolla on vihreitä pilkkuja ja neljä lonkeroa päässään. Hän toimii salakuljetusavaruusalus Jupiter 42:n kapteenina. Hänen rotunsa uskoo, että ihmisen työpaikan tulisi riippua yhteiskunnasta eikä yksilöstä. Kun hän hylkäsi tämän filosofian, hän jätti kotiplaneettansa niin nopeasti kun pystyi. Hän on kohtalaisen tyhmä ja lähes aina kiimainen. Chode on kevytkenkäisen yksinhuoltajaäidin kasvattama. Hänellä on kaksoisveli Regis Filbrick joka adoptoitiin heti syntymän jälkeen ja hän on Moldania-planeetan kuningas. Hänellä on myös isoisä Benito.
 • Six of One (or just Six) — (Gina Gershon 1. kaudella, Carmen Electra 2. kaudella, Jenny McCarthy 3. kaudella) on seksikäs androidi joka on suunniteltu seksiorjaksi. Hän toimii aluksen tiedeupseerina Choden ohjelmapäivityksen ansiosta. Choden harmiksi päivitys antoi Sixille omantunnon ja moraalin (seksuaalisen luonnon lisäksi). Hän pelastaa miehistön usein pulasta eroottisen luonteensa ansiosta. Sixin nimi on parodia Star Trek: Voyagerin hahmosta Seven of Nine. Sattumalta myös sarjassa Taisteluplaneetta Galactica on seksuaalisesti latautunut robotti Number Six. Nimi voi myös olla viittaus sanaan "sex" joka kuulostaa lähes samalta kuin "six". Toisen kauden viimeisessä jaksossa paljastuu, että hänet on jälkeenpäin muokattu eksoottisesta tanssijasta.
 • T'nuk — (Gayle Garfinkle) on kolmerintainen aluksen lentäjä. Hänellä on epämiellyttävän näköinen ulkoinen olemus ja iso libido. Hänet valittiin lentäjäksi koska hän on ajoittain hyvä pitämään avaruusalus Bobin kunnossa. Todennäköisesti hän myös omistaa puolet aluksesta.
 • Whip — (Rick Jones) on kahdella jalalla kävelevä matelija ja Choden veljenpoika. Hän toimii aluksen työnjohtajana, joskin hänet näkee harvoin töissä. Kameleonttina hän pystyy naamioimaan itsensä ja kasvattamaan irronneet raajansa takaisin.
 • Gus — (Maurice LaMarche) on Choden robottiorja. Hän on aluksen insinööri ja hän käyttäytyy hienostelevasti. Vaikka hän onkin fiksumpi kuin muut aluksella, hän on pakotettu palvelemaan heitä, koska epäorgaanisilla olennoilla ei ole samoja oikeuksia kuin orgaanisilla. Hänellä on kyyninen asenne johtuen useista epäonnistumisista, joita hän on kokenut vähemmän älykkään pomonsa toiminnan vuoksi. Hänen käyttäytymisensä ja äänensä on parodia C-3PO:sta.
 • Darph Bobo — (Chris Moeller) haluaa valloittaa universumin koska häntä kiusattiin lapsena. Hän oli lukiossa yhtä aikaa Choden kanssa. Hänellä on vaimo Bernice ja tytär Babette. Sekä hänen nimensä että ulkoasunsa ovat parodia Star Wars -elokuvien Dartheista.
 • Captain Adam — on Konfederaation aluksen kapteeni. Hän muistuttaa Al Gorea, hänellä on vaimo Nancy ja poika Adam 12. Adamin puhetapa on parodia Star Trekin James T. Kirkistä. Adam 12 on viittaus poliisisarjaan Adam-12.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pilotti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Love and Darph
 • Oh Brother (Teaser)

1. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. God Is Our Pilot
 2. Mutilation Ball
 3. Miss Galaxy 5000
 4. Sidewalk Soiler
 5. The Devil and a Guy Named Webster
 6. Totally Recalled
 7. 2001 Space Idiocies
 8. Power to the Peephole
 9. Nature vs. Nurture
 10. Aliens, Guns & A Monkey
 11. Emasculating Chode
 12. Love Conquers All...Almost
 13. Android Love

2. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Cool Whip
 2. You Wanna Put That Where?
 3. Honey, I Shrunk The Crew
 4. Ghost Ship
 5. Benito's Revenge
 6. All For None
 7. Extreme Chode
 8. Roswell
 9. Santa Clownza
 10. Chode and Bobo's High School Reunion
 11. Creaturepalooza
 12. Chode's Near-Death Experience
 13. Six, Lies and Videotape

3. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Chode Eraser
 2. Skankenstein
 3. To eBay or Not to eBay
 4. 23 1⁄2
 5. The Need for Greed
 6. Chuckles Bites the Dust
 7. Hollow Chode
 8. Raiders of the Lost Crock of */@?#!
 9. Witness Protection
 10. The Son Also Rises
 11. Extreme Take-over
 12. Battle of the Bulge
 13. Tragically Whip

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]