Lost Girl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lost Girl
Sarjan esiintyjiä Fan Expossa vuonna 2011.
Sarjan esiintyjiä Fan Expossa vuonna 2011.
Tyyli yliluonnollinen rikosdraama
Kestoaika 45 min
Pääosissa Anna Silk
Kristen Holden-Ried
Ksenia Solo
Zoie Palmer
Rick Howland
Alkuperämaa  Kanada
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Kanada Showcase
Esitetty 12. syyskuuta 2010 – jatkuu edelleen
Tuotantokausia 5
Jaksoja 77
Tuotanto
Ohjaaja(t) John Fawcett
David Winning
Käsikirjoittaja(t) Michelle Lovretta
Tuotantoyhtiö(t) Showcase
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Lost Girl on kanadalainen yliluonnollinen rikosdraamaa sisältävä televisiosarja, joka alkoi Showcasella syyskuussa 2011. Sarjan on kehittänyt ja tuottanut Prodigy Pictures. Sarja kertoo Bo-nimisestä naisesta (Anna Silk), joka on succubus. Hän on elänyt vuosia epätietoisuudessa itsestään, mutta saa sattumien kautta tietää erikoisuudestaan sekä kokonaisesta uudesta maailmasta. Uusien ystäviensä avulla hän alkaa opetella kykyjensä hallitsemista ja niiden käyttämistä hyvään tarkoitukseen. Sarja sai positiivisen vastaanoton.

Elokuussa 2014 ilmoitettiin, että Lost Girlin talvella 2014–2015 esitettävä viides tuotantokausi päättää sarjan.[1]

Tuotantokaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bo on succubus, joka on varttunut tavallisessa adoptioperheessä tietämättömänä itsestään ja kokonaisesta uudesta maailmasta, joka on elänyt aikojen alusta asti ihmisten rinnalla. Hänen succubus-voimansa ilmenevät vasta kun Bo tappaa vahingossa ensimmäisen suuren rakkautensa. Teostaan kauhistuneena Bo pakenee kotoaan ja vaihtaa entisen elämänsä pakoiluun ja yksin elämiseen.

Pilottijaksossa Bo pelastaa ihmisnaisen nimeltä Kenzi. Kenzi on kiinnostunut pelastajastaan eikä Bo aluksi halua naista lähelleen, mutta pian naisten välille syntyy luja ystävyys. Bo napataan kesken kaiken epäihmisten maailmaan ja hän saa tietää, että heidän maailmassaan klaaneja on kaksi: valon ja pimeän puolen klaanit. Ja Bon on valittava niistä toinen testin läpäistyään. Kaikkien suureksi hämmästykseksi Bo päättää olla puolueeton ja elää sellaista elämää kuin itse haluaa. Kauden aikana Bo oppii lisää itsestään sekä epäihmisten maailmasta. Lisäksi hän on hyvin lämpimissä väleissä muodonmuuttaja-poliisin Dysonin sekä epäihmisten lääkärin Laurenin kanssa.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epäihmisten maailma on kaaoksen vallassa Bon ja tämän äidin dramaattisen yhteenoton jälkeen. Lisäksi Dyson tuntuu hävinneen kuin maan alle. Bolla on paljon haasteita edessään. Etenkin nyt kun Ashin tilalle valitaan uusi johtaja. Uusi Ash tuntuu ottavan Bon ystävineen silmätikuksi. Dyson palaa reissultaan ja järkyttää Bota käyttäytymisellään. Myöhemmin Bo saa tietää, miksi Dyson on niin kylmä ja etäinen. Kuvioihin astuu myöhemmin Dysonin tuttuja menneisyydestä kuten esimerkiksi kuvankaunis Ciara. Bo saa tietää Laurenin koomassa olevasta tyttöystävästä ja Nadian herääminen mutkistaa asioita entisestään. Kenzi lämmittää välejään entiseen ihastukseensa Nateen, mutta tytöllä on liian paljon salattavaa. Bon elämään astuu myös komea Ryan, mutta pahaksi onneksi mies kuuluu pahojen epäihmisten puolelle. Säälimätön Garuda nostaa päätään ja ystävysten on yhdistettävä voimansa voittaakseen pahuus. Lisäksi Bo saa tietää Trickin olevan hänelle melko läheistä sukua.

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epäihmisten maailmassa kuohuu nyt kun entinen Ash on kuollut. Bo huomaa edessään olevan uusia haasteita kun hänen entinen liittolaisensa Hale nimitetään uudeksi Ashiksi. Hale yrittää luoda tasapainon hyvien ja pahojen epäihmisten välille nimittämällä pahan epäihmisen, Valkyrien Dysonin pariksi. Samaan aikaan salainen agentti Tamsen työskentelee Morriganille sekä eräälle toiselle, jotka molemmat haluavat Bon pään vadille. Lauren suostutellaan mukaan vaarallisiin tutkimuksiin. Kausi huipentaa shokeeraavaan tapahtumaan kun Bo katoaa ja asialla saattaa olla hänen mystinen biologinen isänsä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pääosaa näyttelevä Anna Silk.
  Anna Silk    Bo  
  Ksenia Solo    Kenzi  
  Kristen Holden-Ried    Dyson  
  Zoie Palmer    Lauren  
  Rick Howland    Fitzpatrick ”Trick” McCorrigan  
  K. C. Collins    Detective Hale  
  Emmanuelle Vaugier    Ebony Florette Marquis ”The Morrigan”  
  Clé Bennett    Ash  
  Inga Cadranel    Saskia, Aife  
  Sasha Clements    Sarah  
  Paul Amos    Vex  
  Hayley Nault    Nain Rouge  
  Kate Trotter    Norn  
  Vincent Walsh    Lachlan  
  Lina Roessler    Ciara  
  Athena Karkanis    Nadia  
  Rachel Skarsten    Tamsin  
  Aaron Ashmore    Nate  
  Anthony Lemke    Ryan Lambert  
  Raoul Trujillo    Garuda  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yeo, Debra: Lost Girl will end after fifth season Thestar.com. 26.8.2014. Toronto Star Newspapers Ltd. Viitattu 15.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lost Girl Internet Movie Databasessa. (englanniksi)