Persona 5: The Animation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Persona 5: The Animation
ペルソナ5 ジ・アニメーション
(Perusona Faibu: Ji Animēshon)
Genre - seikkailu
- draama
Elokuva: The Day Breakers
Ohjaaja Takaharu Ozaki
Studio A-1 Pictures
Julkaisupäivämäärä 2016-9-33. syyskuuta 2016
Kesto 24 min
TV-anime
Ohjaaja Masashi Ishihama
Studio CloverWorks
Lähetyskanavat Tokyo MX
GTV
GYT
BS11
Alkuperäinen lähetyskierros 2018-4-88. huhtikuuta 20182019-6-2626. kesäkuuta 2019
Jaksojen määrä 28 + 2 OVA:aa

Persona 5: The Animation on vuonna 2018 esitetty ja CloverWorksin tuottama japanilaiseen PlayStation 3- ja PlayStation 4 -konsolipeliin Persona 5 perustuva animesarja. Sarjan on ohjannut Masashi Ishihama ja käsikirjoittanut Shinichi Inotsume, konsopeliversion musiikista vastanneen Shōji Meguron palatessa säveltäjäksi.[1]

Jo ennen peliversion julkaisua 3. syyskuuta 2016 julkaistiin animespesiaali The Day Breakers. Lisäksi on tehty kaksi erikoispitkää jaksoa, joista ensimmäinen esitettiin televisiossa joulukuussa 2018 ja toinen maaliskuussa 2019.[2][3] Lisäksi kaksi OVA-erikoisjaksoa julkaistiin suoraan DVD:lle ja Blu-raylle touko-kesäkuun 2019 aikana.[4] Sarjan englanniksi jälkiäänitetty versio julkaistaan Blu-raylle kokonaisuudessaan 29. syyskuuta 2020.[5] Mutta sitä ennen Funimation julkaisi digitaalisesti sarjan 26 jaksoa ja kaksi ensimmäistä erikoisjaksoa 18. elokuuta 2020.[6]

Asetelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ren Amamiya muuttaa Tokioon viettämään toisen lukiovuotensa Shujinin akatemiassa. Hän päätyy salaperäiseen paikkaan ja tulee vaaratilanteessa herättäneeksi Persoonan mahdin, minkä jälkeen hän muodostaa ystäviensä kanssa ryhmän nimeltä ”Sydänten haamuvarkaat” (engl. Phantom Thieves of Hearts) muuttaakseen pahantahtoiset aikuiset varastamalla vääristyneet halut heidän sydämistään.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen ääninäyttelijä Englanninkielinen ääninäyttelijä[5] Rooli
Jun Fukuyama Xander Mobus Ren Amamiya
Mamory Miyano Max Mittelman Ryuji Sakamoto
Nana Mizuki Erika Harlacher Ann Takamaki
Ikue Ōtani Cassandra Lee Morris Morgana
Tomokazu Sugita Matt Mercer Yusuke Kitagawa
Rina Satō Cherami Leigh Makoto Niijima
Aoi Yūki Erica Lindbeck Futaba Sakura
Haruka Tomatsu Xanthe Huynh Haru Okumura
Sōichirō Hoshi Robbie Daymond Goro Akechi

Sivuroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen ääninäyttelijä Englanninkielinen ääninäyttelijä Rooli
Yūko Kaida Elizabeth Maxwell Sae Niijima
Jōji Nakata Jamieson K. Price Sojiro Sakura
Yuka Saitō Abby Trott Tae Takemi
Hisao Egawa Kaiji Tang Munehisa Iwai
Daisuke Sakaguchi Sean Chiplock Yuuki Mishima
Mai Fuchigami Michelle Ruff Sadayo Kawakami
Keiichi Noda William Salyers Toranosuke Yoshida
Yumi Uchiyama Amanda Winn-Lee Ichiko Ohya
Haruka Terui Sarah Williams Chihaya Mifune
Tomomi Isomura Eden Riegel Hifumi Togo
Aki Kanada Eden Riegel Shinya Oda
Aki Toyosaki Carrie Keranen Caroline ja Justine / Lavenza
Yūji Mitsuya D. C. Douglas Suguru Kamoshida
Yukitoshi Hori Kyle Hebert Ichiryusai Madarame
Takahiro Fujimoto Jalen K. Cassell Junya Kaneshiro
Minako Arakawa Erin Fitzgerald Wakaba Isshiki
Hirohiko Kakegawa Christopher C. Smith Kunikazu Okumura
Shūichi Ikeda Keith Silverstein Masayoshi Shido
Masane Tsukayama David Lodge ”Igor” / Jaldabaoth
Tomoko Fujino Valerie Arem Metaversumi-navigaattori
Tomohisa Asō Kirk Thornton SIU:n johtaja
Keiji Hirai Richard Epcar rehtori Kobayakawa
Akemi Satō Christine Marie Cabanos Shiho Suzui
Naoto Kobayashi Zach Aguilar Takeishi
Kazumasa Fukagawa Peter Lurie Natsuhiko Nakanohara
Tomoko Fujino Amanda Winn-Lee neiti Chouno
Yukako Yoneyama Sarah Williams Yumeko Mogami
Tomohisa Asō Mick Wingert Lala Escargot
? Darin de Paul Akio Kawanabe
Yū Sasahara ? Eiko Takao
Shinya Takahashi ? Shujinin vararehtori
Hisayoshi Suganuma Philip Reich Sugimura
Eiichirō Tokumoto ? Youji Isshiki
Isamu Tanonaka Kirk Thornton oikea Igor (arkistosta otettu)

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Nimi Ohjaus Ensiesitys
0 "The Day Breakers" Takaharu Ozaki 2016-9-33. syyskuuta 2016
Japanissa puhutaan ”Sydänten haamuvarkaista”, jotka ottavat vastaan ilmoituksia salaperäiseltä nettisivustolta ja näiden perusteella varastavat vääristyneiden ihmisten sydämet saadakseen nämä katumaan tekojaan. Kazuya Makigamin johtamana rikollisjengi ryöstää ravintoloita keräämällä värväytymällä niiden turvatoimista vastaaviin turva-alan yrityksiin. Eräänä iltana hän huomaa pikkuveljensä Naoyan lähettäneen hänestä ilmoituksen Haamuvarkaiden sivustolle. Haamuvarkaiden johtaja ja hänen toverinsa Ryuji Sakamoto, Ann Takamaki, Yusuke Kitagawa sekä puhuva kissa nimeltä Morgana lukevat ilmoituksen. Kerättyään tietoa Kazuyasta, he huijaavat tämän ottamaan seuraavaksi ryöstökohteeksi currykahvila Leblanciin vain laukaistakseen hälytyksen ja jättämällä Kazuyalle käyntikorttinsa. Tämän jälkeen Haamuvarkaat kohtaavat metaversumissa Kazuyan varjon, joka ottaa Mithras-demonin hahmon. Haamuvarkaat kuitenkin voittavat hänet sekä heikompien varjojen sisältä ilmestyneet demonit persooniensa kykyjen sekä ”viestikapulaksi” (engl. Baton Pass) kutsutun tekniikan avulla. Hävittyään taistelun, varjo-Kazuya antaa Haamuvarkaille avaimen, käskien näitä antamaan sen hänen kaltoin kohdellulle veljelleen Naoyalle. Oikea Kazuya antautuu poliiseille ja Naoyalle paljastuu, että Kazuya oli kahdetinut hänen menestystään kendoturnauksessa. Tapahtumat paljastuvat Samettihuonetta (engl. Velvet Room) isännöivän pitkänenäisen miehen, Igorin, luomaksi näyksi siitä, mitä Haamuvarkaiden johtaja tulisi tulevaisuudessa kohtaaman.
1 "I am thou, thou art I" Masashi Ishihama 2018-4-88. huhtikuuta 2018
Ren Amamiya, tunnettu myös koodinimellä ”Jokeri”, pidätetään, koska hän oli Sydänten haamuvarkaiden johtaja. Poliisit olivat pahoinpidelleet ja huumanneet hänet, mutta hän alkaa siitä huolimatta selittää häntä kuulustelevalle syyttäjä Sae Niijimalle tapahtumia, jotka johtivat pidätykseen. Kaikki alkoi hän joutui pahoinpitelysyytteen takia muuttamaan vuodeksi tarkkailuun Tokioon Yongen-jayan kaupunginosassa sijaitsevaan Sojiro Sakuran omistaman currykahvila Leblancin ullakolle. Ren vierailee myös uniensa kautta Samettihuoneessa, jonka isäntä Igor ja tämän assistentit Caroline ja Justine lupaavat opastaa häntä. Ensimmäisenä koulupäivänään Ren tapaa Aoyamassa Ryuji Sakamoton ja he eksyvät mystiseen linnamaiseen rakennukseen, jota hallitsee heidän koulunsa, Shujinin akatemian, liikunnanopettaja Suguru Kamoshidan varjominä. Heidän joutuessaan vaaraan, Ren herättää persoonansa Arsenen.
2 "Let's take back what's dear to you." Hitomi Ezoe 2018-4-1515. huhtikuuta 2018
Ren ja Ryuji onnistuvat pääsemään pois Kamoshidan ”palatsista”. Koulussa Ren saa selville, että Kamoshida pahoinpitelee valmentamaansa lentopallojoukkuueseen kuuluvia oppilaita, ja että Ryujia syytetään juoksujoukkueen lakkauttamisesta, koska tämä oli ajautunut kerran käsirysyyn Kamoshidan kanssa. Ren ja Ryuji palaavat kännykästä löytyneellä ”Metaversumi-navigaattorilla” takaisin palatsiin, jossa he tapaavat vangiksi joutuneen kissamaisen olennon nimeltä Morgana. Kun he kohtaavat jälleen varjo-Kamoshidan, Ryuji herättää oman persoonansa, Kapteeni Kiddin, ja Morgana näyttää oman persoonansa, Zorron.
3 "A beautiful rose has thorns!" Akihisa Shibata 2018-4-2222. huhtikuuta 2018
Ren ja Ryuji yrittävät kysellä oppilailta Kamoshidasta, mutta nämä eivät kerro mitään. Ren saa kuitenkin tietää luokkatoverinsa, Ann Takamakin, olevan Kamoshidan kiristyksen kohteena parhaan ystävänsä Shiho Suzuin vuoksi, joka kuuluu Kamoshidan lentopallojoukkueeseen. Seuraavana päivänä Kamoshidan ahdistelemaksi joutunut Shiho yrittää hypätä koulun katolta. Ren, Ryuji ja Yuuki Mishima menevät Kamoshidan puheille, joka vastauksena heihin syytöksiinsä julistaa järjestävänsä heidät erotettaviksi koulusta. Todelliseen maailmaan tavallisena kissana ilmestynyt Morgana kertoo Renille ja Ryujille, että varastamalla Kamoshidan palatsin ”aarteen”, he voivat tuhota palatsin ja saada Kamoshidan muuttumaan paremmaksi ihmiseksi. Ren, Ryuji ja Morgana löytävät aarteen olinpaikan, mutta heitä palatsiin seurannut Ann joutuu varjo-Kamoshidan vangiksi. Renin rohkaisemana Ann kuitenkin vapauttaa itsensä ja herättää persoonansa, Carmenin. Seuraavana päivänä koulun ilmoitustaululla näkyy lukuisia käyntikortteja ”Sydänten haamuvarkailta”.
4 "Steal it, if you can." Seiji Harada 2018-4-2929. huhtikuuta 2018
Kamoshidan nähtyä käyntikortit, hänen palatsinsa aarre on ottanut aineellisen muodon. Haamuvarkaat ostavat lääkintätarvikkeita Tae Takemilta ja asejäljitelmiä Munehisa Iwailta, minkä jälkeen he menevät uudestaan Kamoshidan palatsiin. Ren tulee käännyttäneeksi yhden varjoista, Pixien, uudeksi Peroonaksi. Kamoshidan aarre on muuttunut koristeelliseksi kruunuksi, mutta varjo-Kamoshida muuttuu voimakkaaksi demoniksi estääkseen Haamuvarkaita viemästä sitä. Samettihuoneessa Ren yhdistää Arsenen ja Pixien persoonaksi nimeltä Agathion, joka pitää varjo-Kamoshidan kiireisenä, kunnes Ryuji saa kruunun käsiinsä. varjo-Kamoshida myöntää tappionsa ja lupaa katuja tekojaan, minkä jälkeen palatsi romahtaa. Todellisessa maailmassa oikea Kamoshida tunnustaa rikoksensa koko koululle ja lupaa antautua poliisille. Morgana päättää jäädä Renin luokse, esittäen tämän lemmikkiä.
5 "The Phantoms" Tatsuma Minamikawa 2018-5-66. toukokuuta 2018
Ren ja Ryuji myyvät Kamoshidan aarteen, joka oli todellisessa maailmassa muuttunut kopioksi tämän olympiakultamitalista, Iwaille ja käyttävät siitä saamiaan rahoja juhliakseen Annin ja Morganan kanssa Shibuyan Wilton Hotelin buffet-ravintolassa. Muun asiakaskunnan sekä kabinettiministeri Masayoshi Shidon epäystävällisten asenteiden vuoksi, nelikko päättää jatkaa toimintaansa Haamuvarkaina. Mishima luo sivuston nimeltä ”Phantom Aficionado” (tai Phan-sivusto), jonne ihmiset voivat lähettää pyyntöjä siitä keiden he haluavat Haamuvarkaiden ottavan kohteikseen. Haamuvarkaat ottavat puhelinchatissa käyttöön koodinimen ”The Phantoms” ja Morgana vie Haamuvarkaat Mementosiin, kaikkien ihmisten yhteiseen palatsiin, jossa he kukistavat stalkkeri Natsuhiko Nakanoharan varjominän. Morgana kertoo myös toivovansa päästä Mementosin pohjakerroksiin, jotta saisi takaisin menettämänsä muistot. Myöhemmin he tapaavat erikoisen pojan, joka näyttää seuraavan Annia.
6 "Our next target is..." Kazuki Ohashi 2018-5-1313. toukokuuta 2018
Annia seurannut poika esittäytyy Yusuke Kitagawaksi, kuuluisan taiteilija Ichiryusai Madaramen oppilaaksi ja kasvattipojaksi, joka pyytää Annia ryhtymään mallikseen sekä vierailemaan Madaramen näyttelyssä. Haamuvarkaat joutuvat Shujinin oppilaskunnan puheenjohtaja Makoto Niijiman silmätikuiksi ja lukevat Phan-sivustolta, että Madarame olisi julkaissut oppilaidensa teoksia omissa nimissään, minkä Yusuke kiistää oitis. Vaikka Haamuvarkaat selvittävät tiensä Madaramen palatsiin, joka on taidemuseo, ja kuulevat tämän aikeista varastaa myös Yusuken teokset, Yusuke sanoo luovuttavansa omat teoksensa tarkoituksella Madaramelle, jonka väittää vain kärsivän "taiteilijan blokista". Madaramen entiseksi oppilaaksi paljastunut Nakanohara kuitenkin tapaa Haamuvarkaat ja kertoo omista kokemuksistaan Madaramen kanssa.
7 "He is my other self" Yusuke Maruyama 2018-5-2020. toukokuuta 2018
Madaramen palatsista löytyy avaamaton lukko. Todellisessa maailmassa Ann päättää suostua Yusuken malliksi, kun taas Ren ja Ryuji tapaavat toimittaja Ichiko Ohyan, joka on kuullut huhuja Madaramen mestariteoksen, ”Sayurin”, varkaudesta. Ann pyytää mennä katsomaan Madaramen yksityisstudiota, jonka avaamisen pitäisi avata myös palatsin lukon. Studiosta löytyy satoja kopioita ”Sayurista” sekä teos, jonka Yusuke tunnistaa aidoksi ”Sayuriksi”. Madarame löytää heidät ja raportoi heistä palkkaamalleen turvallisuusyhtiölle, jolloin Ann ja Morgana vievät Yusuken mukanaan palatsiin. Kun Yusuke tapaa varjo-Madaramen, joka kertoi myyneensä kopiot uskotellen niiden olevan aitoja, myönnettyään pitkään tietämänsä totuuden itselleen, hän herättää oman persoonansa, Goemonin, ja liittyy Haamuvarkaisiin.
8 "Put an end to all this and use your own artwork for once" Toshiki Fukushima 2018-5-2727. toukokuuta 2018
Haamuvarkaat levittävät Madaramelle osoitettuja käyntikortteja ympäri taidegalleriaa. Palatsissa varjo-Madarame hämää heitä toisella taululla, kunnes paljastaa oikean aarteen olevan ”Sayurin” alkuperäinen versio. Madarame oli aikoinaan maalannut taulusta pois naisen sylissään pitämän vauvan. Taulu oli alun perin Yusuken äidin maalaama lahja pojalleen, mutta Madarame oli varastanut taulun ja jättänyt Yusuken äidin kuolemaan. Varjo-Madarame muuttuu lentävistä tauluista koostuvaksi demoniksi. Haamuvarkaat torjuvat sen hyökkäykset maalaamalla taulujen päälle ja pakottavat varjo-Madaramen luopumaan ”Sayurista”. Oikea Madarame tunnustaa rikoksensa lehdistötilaisuudessa ja Yusuke alkaa etsiä uutta majapaikkaa. Hän viettää yön Leblancissa ja samalla kukin Haamuvarkaista kertoo hänelle omasta menneisyydestään. Yusuke päättää seuraavana päivänä muuttaa asuntolaan, mutta luovuttaa sitä ennen ”Sayurin” Sojirolle kiitoksena yösijasta.
9 "Operation maid watch" Hitomi Ezo 2018-6-33. kesäkuuta 2018
Eräänä päivänä Ryuji ja Mishima suostuttelevat Renin soittamaan heidän kanssaan kotiapulaispalveluun, mutta tilattu palvelusneito osoittautuu Renin luokanvalvojaksi: Sadayo Kawakamiksi. Ryuji saa tietää koulun perustaneen juoksujoukkueen uudelleen, mutta Ren kuulee Kawakamilta, että sen valmentajaksi oli valittu Kamoshidan tuttava Yamauchi. Ren menee Tsukishimassa sijaitsevaan monjayaki-ravintolaan salakuuntelemaan Yamauchin keskustelua toisen opettajan kanssa ja paljastaa Ryujin kanssa totuuden tämän juonitteluista juoksujoukkueen jäsenille. Ryuji tekee sovinnon näiden kanssa ja joukkue saa alkuperäisen valmentajansa takaisin. Kawakami puolestaan lupaa kotiapulaispalveluksiaan Renille. Samettihuoneessa Igor opettaa Renille luottamussuhdeiden (engl. Confidant relationships) merkityksen.
10 "I want to see justice with my own eyes" Kazuki Ohashi 2018-6-1010. kesäkuuta 2018
Rehtori Kobayakawan pyynnöstä Haamuvarkaita jäljittävä Makoto suhtautuu epäilyttävästi Reniin ja yrittää siksi tarkkailla tämän toimia. Mennessään muiden Shujinin akatemian oppilaiden kanssa Asasaka-mitsuken televisioasemalle, Ren, Ryuji ja Ann tapaavat kasvotusten kuuluisana etsivänä tunnetun opiskelija Goro Akechin, joka tuomitsee Haamuvarkaiden toiminnan moraalittomaksi ja vaaralliseksi. Lopulta Makoto löytää todisteita Renin ja tämän ystävien henkilöllisyydestä Haamuvarkaina, mutta on myös kuullut joidenkin koulun oppilaiden joutuneen mafian kiristyksen kohteeksi. Hän lupaa olla raportoimatta Renistä ja muista, jos nämä selvittävät mafiajohtajan nimen ja muuttavat tämän. Haamuvarkaat keksivät pyytää apua Ohyalta. Ren menee tapaamaan häntä Shinjukussa sijaitsevaan baariin ja tutustuu samalla tarot-ennustaja Chihaya Mifuneen. Ohyan mukaan mafiajohtajan nimi on Junya Kaneshiro, mutta Kaneshiron palatsi paljastuu Shibuyan yllä leijuvaksi pankiksi, jonne Haamuvarkaat eivät pääse.
11 "Let's be friends, shall we?" Akihisa Shibata 2018-6-1717. kesäkuuta 2018
Makoto muistelee kuollutta isäänsä, joka oli poliisi, ja uskoo, että tämä olisi ollut Haamuvarkaiden puolella. Makoton isosisko Sae tulee kuitenkin työnsä sekä Makotosta huolehtimisen aiheuttaman stressin vuoksi kutsuneeksi siskoaan ”hyödyttömäksi”. Todistaakseen hyödyllisyytensä Makoto päättää auttaa Reniä ja muita pyytämällä Kaneshiron kätyreitä viemään hänet lymypaikkaansa ja johdattamalla Renin paikalle. Kaneshiro kuitenkin ottaa Renistä ja muista kuvan, jossa näkyy savukkeita, viinaa ja huumeita, ja uhkaa lähettää sen koululle, ellei saa kolmessa viikossa maksuna 3 miljoonaa jeniä. Haamuvarkaat vievät Makoton mukanaan Kaneshiron palatsiin, joka laskeutuu ja päästää Haamuvarkaat sisään, koska Kaneshiro pitää Makotoa ”asiakkaanaan”. Palatsissa varjo-Kaneshiro kertoo aikovansa kiristää myös Saeta, mistä raivostunut Makoto herättää persoonansa, Johannan, ja liittyy Haamuvarkaisiin.
12 "I found the place where I belong" Tatsuma Minamikawa 2018-6-2424. kesäkuuta 2018
Makoto lähentyy toisten Haamuvarkaiden auttaessaan heitä etenemään Kaneshiron palatsissa ja Renin näyttäessä hänelle miten tavalliset opiskelijat viettivät vapaa-aikansa. Haamuvarkaat jättävät Kaneshirolle käyntikortteja ympäri Shibuyaa, mutta palatsissa varjo-Kaneshiro oli suojannut aarteensa mekaanisella säästöpossulla nimeltä Piggytron. Haamuvarkaat voittavat hänet, mutta varjo-Kaneshiro kertoo mustanaamioisesta hahmosta sekä pahoista ihmisistä, jotka ovat vastuussa Tokiota piinaavista psykoottisista romahduksista ja henkisistä sammumisista. Oikea Kaneshiro poistaa kuvat Renistä ja muista ja antautuu poliisille, kun taas Makoto kertoo rehtori Kobayakawalle lopettavansa Haamuvarkaiden etsimisen. Mutta SIU:n (Special Investigations Unit) johtaja käskee Saen ja poliisin etsiä Haamuvarkaat ja pidättää heidät. Samettihuoneessa Caroline ja Justine ovat vaikuttuneita Renin uusista persoonista.
13 "Dreams and Desires" Toshiki Fukushima 2018-7-11. heinäkuuta 2018
Yusuke miettii kuinka saisi kauneuden näkymään tauluissaan samalla tavalla kuin ”Sayurissa”. Hän menee Renin mukana Mementosiin, minkä inspiroimana hän maalaa taulun nimeltä ”Halu” (engl. Desire). Uenon taidemuseossa mies nimeltä Akio Kawanabe kritisoi taulun aihetta yleisesti käytetyksi, mutta tarjoaa Yusukelle paikkaa nuorille lupaavia taiteilijoita auttavassa säätiössään. Ren viettää aikaa myös Akechin kanssa, auttaen häntä saamaan selville hämäriä yksityiskohtia Kawanaben assistentista ja yrittäen vakuuttaa tälle, etteivät Haamuvarkaat käytä voimaansa väärin. Keskusteltuaan muiden Haamuvarkaiden kanssa Yusuke maalaa uuden taulun nimeltä ”Halu ja toivo” (engl. Desire and Hope), joka voittaa Kawanaben järjestämän kilpailun. Kawanabe myöntää halunneensa aiemmin vain herättää Yusuken sisäisen kilpailuvietin, mutta Yusuke kieltäytyy kohteliaasti säätiöön liittymisestä kulkeakseen taiteilijan urallaan omaa polkuaan.
14 "What life do you choose?" Yoshifumi Sasahara 2018-7-88. heinäkuuta 2018
Halutessaan oppia yhä paremmin ymmärtämään tavallisten opiskelijoiden elämää, Makoto saa tietää opiskelija Eiko Takaon olevan rakastunut osa-aikatyöpaikkanaan toimivan ”koulunjälkeisen salongin” isäntään Tsukasaan. Makoto kuitenkin epäilee Tsukasan yrittävän vain hyötyä Eikosta ja kertoo myös Renille yksityiskohdat isänsä kuolemasta. Eräänä päivänä Eiko pyysi Makotolta rahaa korvatakseen Tsukasalle kalliin ja rikotun sake-pullon, mutta Makoto saa selville Tsukasan huijaavan Eikoa ja monia muita tyttöjä rikkomalla pulloja itse. Kuullessaan tästä, Eiko väittää Makoton välittävän pelkästä kunniaoppilaan asemastaan, mutta Makoto sanoo vain vastustavansa epäoikeudenmukaisuutta. Haamuvarkaat muuttavat Tsukasan Mementosissa ja Eiko lopettaa työnsä, ystävystyen samalla Makoton kanssa. Makoto kertoo Renille haluavansa aikuisena tulla poliisiksi ja seurata isänsä jalanjälkiä.
15 "I am Alibaba" Tomohisa Taguchi 2018-7-1515. heinäkuuta 2018
Ilotulitusfestivaalin jälkeen hakkeriryhmä Medjed ilmoittaa julistavansa sodan Haamuvarkaita vastaan. Tuntematon hakkeri, joka käyttää nimeä Alibaba, ottaa yhteyttä Reniin ja lupaa pysäyttää Medjedin, jos Haamuvarkaat muuttavat Futaba Sakuran sydämen. Mutta kun Ren pyytää tavata Alibaban kasvotusten saadakseen tietoja Futabasta, Alibaba peruu pyyntönsä. Ren kuulee Saen vaativan tietoa Sojirolta ja uhaten poistaa Futaban ”huoltajuuden”, vahvistaen epäilyn siitä, että Futaba olisi Sojiron tytär. Sojiro kuitenkin kieltäytyy kertomasta Renille mitään ja tilanne pahenee, kun Medjed aiheuttaa sähkökatkoja ja uhkaa nettisivuillaan lamaannuttavansa hakkeroinnillaan koko Japanin talouden, jos Haamuvarkaat eivät paljasta henkilöllisyyksiään kolmen viikon sisällä. Epäillen Futaban itse olevan Alibaba, Ren ystävineen menee salaa Sojiron talolle tavatakseen Futaban kasvotusten.
16 "This place is my grave" Hitomi Ezoe 2018-7-2222. heinäkuuta 2018
Saatuaan Renin ja tämän ystävät kiinni taloonsa murtautumisesta, Sojiro tunnustaa olevansa Futaban adoptioisä. Futaban oikea äiti ja Sojiron ystävä, tutkija Wakaba Isshiki, oli tehnyt itsemurhan heittäytymättä auton eteen ja Futaba oli siitä asti ollut sulkeutuneena huoneeseensa sekä nähnyt ja kuullut harhoja. Kesäloman alettua he menevät uudestaan Sojiron talolle ja Futaban kuvailtua tekstiviestien kautta huonettaan omaksi ”haudakseen”, jossa tämä aikoi kuolla, Haamuvarkaat pääsevät Futaban palatsiin, joka on pyramidi keskellä aavikkoa. Varjo-Futaba syytti itseään äitinsä kuolemasta ja ilmestyy myös todelliseen maailmaan oikean Futaban luokse, joka kuulee ääniä menneisyydestään. Syyksi tähän paljastuu, että eräät miehet olivat löytäneet itsemurhaviestin, jossa Wakaba toivoi, ettei Futaba olisi koskaan syntynyt. Haamuvarkaat löytävät lukitun oven, joka vastaa Futaban huoneen ovea, joten he palaavat Sojiron talolle jättääkseen samalla Futaballe käyntikortin.
17 "X Day" Kazuki Ohashi 2018-7-2929. heinäkuuta 2018
Annettuaan Futaballe käyntikortin ja päästyään palatsin lukitun oven läpi, Haamuvarkaat selvittävät tiensä huipulle, missä he kohtaavat sfinksimäisen hirviön, joka on Futaban kognitio äidistään, joka syyttää Futabaa oikean Wakaba Isshikin kuolemasta. Metaversumi-navigaattori ilmestyy Futaban kännykkään ja hän pääsee omaan palatsiinsa, missä hän sekä Haamuvarkaiden että oman varjominänsä puheiden kautta ymmärtää, että itsemurhaviesti oli väärennetty ja sen lukijat havittelivat vain itselleen Wakaban tutkimustietoja. Varjo-Futaba muuttuu persoonaksi nimeltä Necronomicon, jonka analysointikykyjen avulla Haamuvarkaat voittavat kognitio-Wakaban. Wakaban todellista luonnetta vastaava kognitio ilmestyy ja sanoo rakastavansa tytärtään. Oman palatsinsa aarteeksi paljastunut Futaba poistuu palatsista, minkä jälkeen palatsi romahtaa. Medjedin uhkauksen lupaamana päivänä, Futaba hakkeroi näiden palvelimet ja paljastaa Haamuvarkaille olleensa aikoinaan alkuperäinen Medjed, jonka nimen ilkeät hakkerit olivat varastaneet, ja pyytää Renin apua löytääkseen ihmiset, jotka varastivat Wakaban tutkimustiedot.
18 "I'll guide you to victory" Kazuki Ohashi 2018-8-55. elokuuta 2018
Opettaakseen Futabaa olemaan sosiaalisempi, Ren ystävineen vie hänet Miuran hiekkarannoille. Futaba paljastaa heille äitinsä löytäneen tutkimustensa kautta ”kognitiivisen maailman, joka voi vääristyä halujen myötä” eli itse metaversumin. Haamuvarkaat alkavat tämän kautta epäillä, että Wakaban tutkimustiedot varastaneet ihmiset ovat yhdessä mustanaamioisen hahmon kanssa vastuussa psykoottisista romahduksista ja henkisistä sammumisista. SIU:n johtaja alkaa kehittää suunnitelmaa Haamuvarkaiden tuhoamiseksi. Ann, joka tekee osa-aikatöitä mallina, joutuu ongelmiin toisen mallin, Mikan, kanssa, joka teeskentelee Annin kohtelevan häntä ilkeästi.
19 "Aloha" Harume Kosaka 2018-8-1212. elokuuta 2018
Kesäloma on ohitse. Tieto siitä, että rehtori Kobayakawa oli käskenyt oppilaita ja opettajia salaamaan totuuden Kamoshidasta, on vuotanut lehtiin, eivätkä SIU:n johtaja ja muut Kobayakawan vaikutusvaltaiset tuttavat ole tästä mielissään. Futaba antaa Makotolle muistitikun ja Makoto asentaa sen sisältämän ohjelman Saen kannettavaan tietokoneeseen, jotta Futaba voisi kopioida poliisin tiedot ja löytää syyllisen henkisiin sammumisiin. Shujinin oppilaat menevät luokkaretkelle Havaijille ja Yusuken koulun, Kosein lukion, oppilaat Los Angelesiin. Mutta Los Angelesissa riehuvan myrskyn vuoksi myös Kosein lukion oppilaat päätyvät Havaijille. Ren tutustuu Kosein shōgi-mestari Hifumi Togoon. Kun Shujinin ja Kosein oppilaat ovat palaamassa luokkaretkeltään, rehtori Kobayakawa altistuu henkiselle sammumiselle keskellä suojatietä ja kuolee rekan törmätessä häneen. Sae ja Shujinin oppilaat uskovat Haamuvarkaiden olevan syyllisiä. Futaban analysoimat tiedot Saen kannettavalta johtavat Kunikazu Okumuran, ruokateollisuusyhtiö Okumura Foodsin toimitusjohtajan, jäljille, jota myös Phan-sivuston kommentoijat pyytävät Haamuvarkaita ottamaan seuraavaksi kohteekseen. Renin ystävät eivät kuitenkaan ole yksimielisiä tähän suostumisesta ja Morganan yrittäessä neuvoa heitä, Ryuji raivostuu ja haukkuu Morganaa hyödyttömäksi, jolloin Morgana päättää mennä Okumuran palatsiin yksin.
20 "My name is Beauty Thief!" Tomohisa Taguchi 2018-8-1919. elokuuta 2018
Akechin tarkkaillessa heitä salaa, Haamuvarkaat menevät ensimmäistä kertaa Okumuran palatsiin, joka on avaruussatama Maan lähettyvillä. He kohtaavat Morganan, joka oli ryhtynyt yhteistyöhön ”Kaunovarkaaksi” (engl. Beauty Thief) itseään kutsuvan, mutta amatöörimäisesti toimivan naamioidun tytön kanssa, ja he aikoivat löytää Okumuran aarteen ennen Haamuvarkaita. Ren, Ryuji ja Makoto saavat selville Kaunovarkaan olevan oikeasti Haru Okumura, Kunikazu Okumuran tytär. He yrittävät todellisessa maailmassa pyytää tätä liittymään Haamuvarkaisiin, mutta Haru moittii heitä siitä miten kohtelivat Morganaa. Mutta myöhemmin he näkevät Sugimura-nimisen miehen kohtelemassa näitä kaltoin ja Haru paljastaa miehen olevan hänen sulhasensa. Sugimura oli vaikutusvaltaisen kansanedustajan poika, jonka ennalta järjestetty avioliitto Harun kanssa takaisi Harun isälle vaikutusvaltaa Japanin politiikassa. Ryuji pyytää anteeksi Morganalta, joka liittyy takaisin Haamuvarkaisiin, Harun liittyessä myös. Mutta Okumuran aarre on varastettava ennen kuin Okumura aikoo pakottaa tyttärensä muuttamaan yhteen Sugimuran kanssa.
21 "You can call me "Noir"" Yorifusa Yamaguchi 2018-8-2626. elokuuta 2018
Okumura välitti enemmän yhtiönsä tuotoista ja omasta menestyksestään kuin asiakkaistaan ja työntekijöistään. Hänen omassa palatsissaan, varjo-Okumura tunnustaa olevansa täysin tietoinen Sugimuran todellisesta luonteesta ja näkevänsä Harun pelkkänä työkaluna. Uskallus nousta heitä vastaan saa Harun herättämään persoonansa, Miladyn. Lopulta Haamuvarkaat jättävät Okumuralle käyntikortin, joka reagoi kertomalla siitä välittömästi poliisille. Phan-sivuston kommentoijat käyvät yhä aggressiivisemmiksi. Haamuvarkaat kohtaavat taistelussa varjo-Okumuran ja robottimaiset kognitiot tämän työntekijöistä. Kun he lopulta voittavat, varjo-Okumura kertoo olevansa vain yksi lukuisista ihmisistä, jotka olivat tilanneet henkisiä sammumisia todelliselta syylliseltä, jonka nimen tämä lupaa paljastaa julkisuuteen. Ren ystävineen juhlii voittoaan Maihamassa sijaitsevassa Destinyland-huvipuistossa ja he katsovat puhelimistaan Okumuran järjestämää lehdistötilaisuutta, mutta koska salaperäinen mustanaamioinen hahmo oli elimoinoinut varjo-Okumuran Haamuvarkaiden poistuttua palatsista, oikea Okumura kokee henkisen sammumisen ennen kuin ehtii paljastaa syyllisen nimen.
22 "Is it our fault...?" Hitomi Ezoe 2018-9-22. syyskuuta 2018
Okumura on kuollut henkiseen sammumiseen ja lisäksi Shujinin akatemiasta löytyy Kobayakawalle osoitettu mutta väärennetty Haamuvarkaiden käyntikortti lavastaakseen Haamuvarkaat syyllisiksi näiden kuolemiin. Haamuvarkaiden suosio romahtaa ja SIU:n johtaja antaa tutkinnan johtamisen Saen vastuulle. Poliisi kuulustelee Shujinin oppilaita ja Futaba saa selville, että suurin osa niistä Phan-sivuston kommenteista, joissa Haamuvarkaita pyydettiin ottamaan Okumura kohteeksi, olivatkin oikeasti peräisin hakkerilta, joka esiintyi aiemmin Medjedinä. Ren alkaa opetella shōgin pelaamista Hifumin kanssa sekä pelihallipelien pelaamista ala-asteen opiskelija Shinya Odan kanssa. Lisäksi Shiho siirtyy Shujinista toiseen kouluun ja saapuu hyvästelemään Renin ja Annin. Mutta Mishima alkaa käyttää Phan-sivustoa omiin tarkoituksiinsa, jolloin Haamuvarkaat menevät Mementosiin kohtaamaan hänen varjominänsä, joka tunnustaa pitäneensä itseään pelkkänä ”nollana” ja halunneensa olla suositumpi. Hyökkäämisen sijaan Ren neuvoo tätä miettimään toimintaansa itse ja lopulta oikea Mishima tajuaa olevansa hyödyksi Haamuvarkaille, kunhan vain käyttää Phan-sivustoa sen alkuperäiseen tarkoitukseen. Mishima kertoo myös aikovansa kirjoittaa Haamuvarkaista dokumentin.
23 "How about a deal with me?" Kazuki Ohashi 2018-9-99. syyskuuta 2018
Haamuvarkaiden suosion romahdettua, pääministerivaaliehdokkaaksi ryhtyneen sekä Haamuvarkaita ja nykyistä hallitusta alusta asti kritisoineen Masayoshi Shidon kannatus on noussut räjähdysmäisesti. Shujinin akatemia valmistautuu koulufestivaaliin ja suurin osa oppilaista toivoo Akechia vieraaksi sinne. Haamuvarkaat päättävät suostua, toivoen voivansa samalla saada tältä tietoja poliisitutkinnasta. Akechi väittää sekä televisiossa että koulufestivaalin aikana epäilevänsä, että Kobayakawan ja Okumuran kuolemat eivät ole Haamuvarkaiden aikaansaannosta. Hän paljastaa Renille ja muille yksityisesti seuranneensa heitä Okumuran palatsiin ja väittää herättäneensä siellä persoonansa sekä nähneensä mustanaamioisen hahmon omin silmin. Hän ehdottaa Renille sopimusta, että he muuttaisivat Haamuvarkaiden syyllisyyteen sokeasti uskovan Saen sydämen saadakseen tämän puolelleen, mutta vaatii Haamuvarkaita lopettamaan toimintansa sen jälkeen.
24 "A challenge that must be won" Harume Kosaka 2018-9-1616. syyskuuta 2018
Sae aikoo marraskuun 20. päivään mennessä hankkia etsintäluvan sekä Sojiron asuntoon että Shujinin akatemiaan. Haamuvarkaiden on siis muutettava hänen sydämensä ennen sitä. He selvittävät tiensä Saen palatsiin, joka on kasino. Akechi esittelee oman persoonansa, Robin Hoodin, ja saa selville, että aarteen luokse pääsee vain voittamalla riittävästi pelimerkkejä kasinon peleistä. Oikeassa maailmassa Sojiro löytää Futaban aiemmin saaman Haamuvarkaiden käyntikortin. Ren ja Akechi saavat tietää Futaban enon, Youji Isshikin, olevan veloissa ja kiristävän Sojirolta rahaa, uhaten muuten viedä tältä Futaban huoltajuuden. Kun he kertovat tästä Sojirolle Youjin seuraavan käynnin aikana, raivostunut Youji kompastuu ja syyttää Reniä aiheettomasta pahoinpitelystä sekä Sojiroa Futaban kaltoin kohtelemisesta. Ren ja Futaba saavat kuitenkin sosiaaliviranomaiset uskomaan syytteet perättömiksi ja tunnustavat Sojirolle myös toimintansa Haamuvarkaina.
25 "Jealous Sinner" Tomohisa Taguchi & Yusuke Maruyama 2018-9-2323. syyskuuta 2018
Saadakseen Saen aarteen luokse pääsemiseksi tarvittavat 100 000 pelimerkkiä, Ren selvittää tiensä läpi ”pimeyden talon” sekä haastaa taisteluareenalla voimakkaimmat varjo-Saeta palvelevat varjot ja onnistuu, kiitos Takemilta ja Iwailta saatujen tarvikkeiden sekä Hifumilta ja Shinyalta opittujen strategiointi- ja ampumataitojen. Ren tutustuu myös puheita yhä sinnikkäästi pitävään entiseen kansanedustajaan, Toranosuke Yoshidaan. 18. marraskuuta Haamuvarkaat lähettävät Saelle käyntikortin. Sae kertoo käyntikortista SIU:n johtajalle, joka siirtää tapauksen tutkinnan pois häneltä ja poliisit valmistelevat saamansa ”vihjeen” avulla suunnitelmansa Haamuvarkaiden pidättämiseksi. 19. marraskuuta Haamuvarkaat kohtaavat varjo-Saen, joka tunsi kateutta työtovereitaan sekä Makotoa kohtaan ja isänsä kuoleman vuoksi piti uraansa tärkeämpänä kuin oikeamielisyyttä. Haamuvarkaat voittavat taistelun, mutta yhtäkkiä poliisit saapuvat metaversumiin ja hyökkäävät Saen palatsiin. Ren kiinnittää poliisien huomion itseensä ja pakenee mukanaan salkku, jossa Saen aarre oli.
26 "I won't let it end here" Masashi Ishihama 2018-9-3030. syyskuuta 2018
Renin houkutellessa Saen palatsiin ilmestyneet poliisit peräänsä, Arsene ilmestyy ja kehottaa Reniä pitämään kaikki viime aikojen tapahtumat muistissa. Tämän jälkeen poliisi pidättää Renin. Toiset Haamuvarkaat ja Renin tuttavat kuulevat uutisen Haamuvarkaiden johtajan pidätyksestä. Akechi paljastaa heille epäilevänsä juuri mustanaamioisen persoonankäyttäjän päästäneen poliisit Saen palatsiin ja että SIU:n johtaja oli mukana psykoottisten romahdusten ja henkisten sammumisten takana olevan salaliiton toiminnassa. Tapahtumat palaavat nykypäivään, jossa Ren oli saanut kuulusteluissa kerrottua Saelle kaiken toiminnastaan Haamuvarkaiden johtajana, mutta hän kieltäytyy paljastamasta Ryujin, Annin, Yusuken, Futaban, Harun ja Makoton nimiä tai että Akechi olisi koskaan oikeasti ollut yksi heistä. Huumausaineen vaikutus lakkaa ja Ren muistaa erään keskustelun Morganan ja Futaban kanssa ja kehottaa Saeta ottamaan hänen puhelimensa ja näyttämään sitä ”hänelle”. Sae poistuu huoneesta ja näyttää Renin puhelinta Akechille, joka paljastuu poliisille vihjeen antaneeksi henkilöksi. Akechi saapuu Renin kuulusteluhuoneeseen, missä hän varastaa vartijalta aseen ja ampuu tämän. Sen jälkeen Akechi ampuu itse Renin ja jättää aseen tämän käteen, lavastaen tapahtuneen itsemurhaksi.
27 (SP1) "Dark Sun..." Kazuki Ohashi & Hitomi Ezoe 2018-12-3030. joulukuuta 2018
Haamuvarkaiden johtajan ”itsemurha” raportoidaan uutisissa, SIU:n johtaja kuolee henkiseen sammumiseen ja Sae saapuu Leblanciin tuoden mukanaan Renin, joka olikin yhä elossa. Renin ystävät saapuvat paikalle ja huojentuneina suunnitelmansa onnistumisesta he selittävät Saelle ja Sojirolle kaiken. Ren ja Morgana olivat alusta asti epäilleet Akechia, joten Futaba oli vakoillut Akechin puheluita ja saanut selville keikan Saen palatsiin olevan ansa Haamuvarkaiden pidättämiseksi ja salamurhaamiseksi ja että Akechi itse oli todellinen syyllinen psykoottisiin romahduksiin ja henkisiin sammumisiin. Ansan välttämiseksi Haamuvarkaat olivat vain teeskennelleet vievänsä Saen aarteen ja Futaba oli aktivoinut etäältä Renin puhelimen metaversumi-navigaattorin, jolloin Akechi olikin päätynyt tietämättään tappamaan lähes identtisessä kuulusteluhuoneessa pelkän Reniä esittävän kognition. Lisäksi Akechin puhelut paljastivat, että Akechi, SIU:n johtaja ja muut salaliittolaiset olivat saaneet käskynsä Masayoshi Shidolta, joka oli kaksi vuotta sitten varastanut Wakaba Isshikin tutkimustiedot ja Akechin avulla käyttänyt metaversumia romahduttaakseen nykyisen hallituksen kannatuksen ja varmistaakseen itselleen murskavoiton tulevissa pääministerivaaleissa. Renin tunnistettua Shidon samaksi mieheksi, joka nosti häntä vastaan aiheettoman pahoinpitelysyytteen, Haamuvarkaat onnistuvat pääsemään Shidon palatsiin, joka oli ympäri mereen uponnutta Japania ajelehtiva risteilyalus. Palatsissa heille paljastuu, että Harun isä tapettiin, koska Okumura Foodsiin liittyvät skandaalit uhkasivat myös Shidon mainetta. Lisäksi Madarame ja Kaneshiro olivat myös olleet salaliiton jäseniä ja tietotekniikkayhtiö, joka oli hävittänyt Wakaban tutkimustietojen alkuperäisversion, oli vastuussa Medjed-kriisistä. Akechi tajuaa Haamuvarkaiden olevan yhä elossa ja paljastaa palatsiin saapuessaan olevansa Shidon avioton poika, joka oli pyrkinyt kuuluisaksi vain tunteakseen itsensä rakastetuksi ja hankkiutunut isänsä suosioon vain kertoakseen tälle myöhemmin totuuden itsestään ja kostaakseen äitinsä kuoleman sekä onnettoman lapsuutensa. Haamuvarkaita kadehtiva ja maineensa menettämistä pelkäävä Akechi paljastaa mustanaamioisen hahmonsa ja että kyky ajaa ihmisiä psykoottisiksi johtui hänen toisen persoonansa, Lokin, voimista. Arsenen voitettua Lokin, Ren yrittää suostutella Akechin auttamaan pysäyttämään Shidon. Mutta sitten Akechia esittävä kognitio ilmestyy ja hyökkää varjojen kanssa. Oikea Akechi uhraa itsensä, jotta Haamuvarkaat pääsisivät pakoon. Käyntikortin lähettämisen sijaan Haamuvarkaat hakkeroivat Tokion kaikki televisiokanavat, kertovat totuuden Shidosta, ilmoittavat aikeistaan muuttaa hänen sydämensä ja paljastavat Haamuvarkaiden johtajan olevan elossa. Palatsissa varjo-Shido tunnustaa tienneensä alusta asti tienneensä Akechin motiiveista ja aikoneensa hankkiutua hänestä eroon joka tapauksessa vaalien jälkeen. Hän väitti suosionsa perustuvan siihen, että ihmiset halusivat johtajan, joka korjaisi kaikki ongelmat heidän puolestaan, ja että hänen rikoksensa olivat välttämätön uhraus Japanin tilan korjaamiseksi. Haamuvarkaat voittavat hänet, mutta oikea Shido yrittää estää aarteensa viemisen ottamalla lääkkeen, joka pysäyttää väliaikaisesti hänen elintoimintonsa ja aiheuttaa palatsin romahtamisen. Ryujin ansiosta Haamuvarkaat pääsevät kuitenkin ajoissa pois. Samettihuoneensa Igor alkaa kuitenkin väittää Renille, että ihmismielten vääristymät ovat niin syvät, ettei yhteiskuntaa voinut pelastaa. Tämä uhkaa osoittautua vaalipäivänä todeksi, koska Shidon tunnustustaessa rikoksensa suorassa lähetyksessä, japanilaiset kieltäytyvät uskomasta häntä pahaksi ja haluavat hänet edelleen pääministerikseen.
28 (SP2) "Stars and Ours" Masashi Ishihama 2019-3-2323. maaliskuuta 2019
Masayoshi Shidon nousu Japanin pääministeriksi oli ainoastaan viivästynyt, koska SIU:n uusi johtaja sekä Shidoa tukevat virkamiehet ja tutkijat uskottelivat kansalle, että Haamuvarkaiden olemassaolo ja kaikki syytökset Shidoa kohtaan olisivat pelkkää valetta. He olivat myös poistaneet Saen tapauksen tutkinnasta ja aikoivat käyttää metaversumia hyväkseen myös maailmanlaajuisella tasolla. Morgana ehdottaa, että Haamuvarkaat matkustaisivat Mementosin ytimeen, koska Mementos oli koko metaversumin lähde ja sen aarteen vieminen tuhoaisi metaversumin ja saisi kansalaisten sydämet muuttumaan. Mementosin ydin on täynnä vankisellejä, joihin ihmisten varjominät olivat lukinneet itsensä, koska uskoivat olevansa siellä turvassa päätöksenteon ja itsenäisen ajattelun tuottamalta tuskalta. Kamoshidan, Madaramen, Kaneshiron ja Shidon varjot olivat palatsiensa tuhouduttua liittyneet näiden joukkoon. He löytävät karateenisellin lähettyviltä aarteen, joka paljastuu itsenäiseksi ajattelevaksi valtavaksi mekaaniseksi maljaksi ja kutsuu itseään ”Pyhäksi Graaliksi”. Pyhä Graali kertoo olevansa olemassa siksi, koska ihmiset halusivat jonkun joka täyttäisi heidän toiveensa ja huolehtisi kaikista heidän ongelmistaan. Koska Haamuvarkaat uhmasivat häntä, hän karkottaa nämä takaisin oikeaan maailmaan ja alkaa yhdistää sen ja Mementosin yhdeksi maailmaksi. Reniä ja hänen ystäviään lukuun ottamatta kukaan muu ei kuitenkaan huomaa tätä ja koska Haamuvarkaiden kannatus laskee nollaan, Ren ystävineen kataoaa oikeasta maailmasta. Ren herää Samettihuoneessa, jossa Igor toteaa Renin epäonnistuneen ja käskee Carolinen ja Justinen teloittaa hänet. He alkavat kuitenkin epäröidä ja muistavat olleensa alun perin yksi ja sama henkilö. Ren käyttää Samettihuoneen giljotiinia heihin ja he yhdistyvät todelliseksi minäkseen: Lavenzaksi. Lavenza paljastaa ”Igorin” olevan huijari ja Pyhän Graalin käyttämä valeasu. Huijarin lähdettyä oikea Igor vapautuu ja Renin vapautettua muut Haamuvarkaat omista selleistään, Lavenza ja muistonsa takaisin saanut Morgana kertovat totuuden: muututtuaan ihmisten kollektiivisen alitajunnan vaikutuksesta jumalalliseksi olennoksi, Pyhä Graali oli aikoinaan vallannut Samettihuoneen ja tehnyt siitä Mementosin ytimen karanteenisellin. Ennen vangitsemistaan oikea Igor oli luonut Morganan etsimään ”petkuttajan”, joka voisi vastustaa Pyhää Graalia. Tämä ”petkuttaja” oli Ren ja Pyhä Graali oli antanut hänelle ja Goro Akechille metaversumi-navigaattorin osana peliä, jonka tarkoitus oli selvittää olisiko ihmiskunta pelastettavissa vai ei, ja esiintynyt Igorina pitääkseen Reniä silmällä. Haamuvarkaat palaavat takaisin Shibuyaan ja selvittävät tiensä Pyhän Graalin luokse, joka muuttuu todelliseen olomuotoonsa: Jaldabaothiksi (Yaldabaoth), ”hallinnan jumalaksi”. Haamuvarkaat haastavat hänen taisteluun, mutta Jaldabaoth on ylivoimainen. Ihmiset huomaavat lopulta metaversumin ilmestymisen oikeaan maailmaan ja panikoivat, kunnes kuulevat Morganan äänen ja Mishiman johdatuksesta alkavat jälleen uskoa Haamuvarkaisiin. Haamuvarkaiden kannatuksen noustua 100 prosenttiin, Arsene ilmestyy ja muuttuu äärimmäiseksi persoonaksi nimeltä Satanael. Satanael ampuu Jaldabaothin, joka ennen tuhoutumistaan myöntää aliarvioineensa oikean Igorin puheet ja ”petkuttajan” voiman ja muuttuu takaisin pieneksi elottomaksi maljaksi. Metaversumi tuhoutuu ja Morgana itsekin katoaa. Muuttuneet kansalaiset alkavat vihdoinkin vastustaa Shidoa, mutta Sae kertoo Renille, että syytteen nostamiseksi tarvittiin todistaja. Ren päättää ryhtyä todistajaksi antautumalla poliisille, mutta koska hän oli syyllistynyt rikokseen ollessaan tarkkailussa eivätkä poliisit halunneet kansan pitävän Haamuvarkaita sankareina, Ren joutuu nuorisovankilaan. Samettihuoneessa Igor ja Lavenza onnittelevat Reniä, koska hän ei pidätyksestään huolimatta langennut polultaan. 13. helmikuuta Ren vapautuu nuorisovankilasta, koska nainen, jota hän oli aiemmin puolustanut Shidolta, oli Renin ystävien painostamana muuttanut lausuntoaan, jolloin Renin tarkkailukin oli kumottu. Morgana paljastaa selvinneensä metaversumin tuhosta ja jääneensä oikeaan maailmaan tavallisen kissan hahmossa. Maaliskuussa Renin ystävät lähtevät yhdessä lomalle ennen kuin vievät hänet takaisin kotikaupunkiinsa.
OVA 1 "Proof of Justice" Masashi Ishihama 2019-5-2929. toukokuuta 2019
Kolme päivää sen jälkeen, kun Shido tunnusti vaalipäivänä rikoksensa suorassa lähetyksessä, Ren katselee itsekseen ristisanatehtävää, jota Akechilla oli ollut tapana täyttää, sekä ruutujen ulkopuolelle kirjoitetun tekstin: ”todiste oikeudesta”. Ren ja Morgana alkavat pohtia mikä mahtoi olla Akechin näkemys oikeudenmukaisuudesta. Hän käy uudelleen kaikissa paikoissa, joissa oli viettänyt aikaa Akechin kanssa, kuten Leblancissa, biljardihuoneella, jazz-klubilla ja pelihallissa, kunnes saa selville, että se esiintyyi erään suositun leikkiaseen mainoslauseessa. Hän tajusi miten Akechi oli aina halunnut olla sankari ja mietti myös kuinka Akechi oli toivonut, että hän ja Ren olisivat tavanneet vuosia aiemmin ja voineet olla ystäviä. Lopputekstien jälkeen näytetään kuinka Ren näkee uutisissa, ettei Shidoa vastaan ollutkaan nostettu syytettä, vaan hänet oli viety sairaalaan.
OVA 2 "A Magical Valentine's Day" Masashi Ishihama 2019-6-2626. kesäkuuta 2019
Jakso esittää vaihtoehtoisia näkemyksiä siitä miten Ren olisi voinut viettää ystävänpäivän, joka oli päivä hänen nuorisovankilasta vapautumisensa jälkeen. Ensin näytetään näkemyksiä siitä miten hän olisi viettänyt sen seuraavissa paikoissa: Odaiban maailmanpyörässä Annin kanssa, jäähallissa luistelemassa Futaban kanssa, Meijin pyhätöllä Chihayan kanssa, uima-altaalla Hifumin kanssa, Leblancin ullakolla Kawakamin kanssa, puistossa ja kahvilla Harun kanssa, klinikalla Takemin kanssa, messukeskuksen lähellä Makoton kanssa tai raviradalla Ohyan kanssa. Sen jälkeen näytetään näkemys, jossa Ryuji ja Ren viettävät ystävänpäivää keskenään, miettien millaiset tyttöystävät kumpikin haluaisi, sekä näkemys, jossa kaikki Renin tuntemat tytöt ja naiset saapuvat ystävänpäivän jälkeen vihaisina Leblanciin, nähtyään ikkunasta Renin viettäneen ystävänpäivän jonkun toisen seurassa heidän selkänsä takana. Lopputekstien jälkeen nähdään millaista olisi ollut, jos Ren oli lähtenyt Saen seuralaiseksi oopperaan.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Farrell, Reilly: Shoji Meguro returning for Persona 5 anime Video Game Music Online. Arkistoitu . Viitattu April 7, 2018. (englanniksi)
  2. Anime News Network: Persona 5 the Animation Dark Sun Special Reveals Visual, December 30 Broadcast animenewsnetwork.com. 25.11.2018. Viitattu 7.12.2018. (englanniksi)
  3. Anime News Network: Persona 5: Stars and Ours Anime Special Airs on March 23 animenewsnetwork.com. 8.2.2019. Viitattu 19.2.2019. (englanniksi)
  4. アニメ「ペルソナ5」のBD&DVD最終巻にバレンタインエピソードをOVAとして新規収録 4Gamer.net. 22.3.2019. Viitattu 6.5.2019. (japaniksi)
  5. a b Hazra, Adriana: Aniplex USA to Release Persona 5 the Animation Complete Set on Blu-ray Disc Anime News Network. 5.7.2020. Viitattu 10.7.2020. (englanniksi)
  6. Hanley, Andy: ANIME LIMITED ACQUIRES UK RIGHTS TO PERSONA5 THE ANIMATION Anime Limited. huhtikuu 2018. Viitattu 14.9.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]