Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2
SMT DDS2.jpg
Kehittäjä Atlus
Julkaisija JP NA Atlus
EU Ghostlight
Taiteilija Kazuma Kaneko
Säveltäjä Shōji Meguro
Pelisarja Megami Tensei
Julkaistu JP 27. tammikuuta 2005
NA 3. lokakuuta 2005
EU 16. helmikuuta 2007
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
Alusta PlayStation 2
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2 (jap. Digital Devil Saga アバタール・チューナー, Dejitaru Debiru Sāga Abatāru Chūnā, Digital Devil Saga: Avatar Tuner) on vuonna 2005 PlayStation 2:lle julkaistu roolipeli. Se on suora jatko-osa vuoden 2004 videopelille Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga ja antaa selityksen edellisessä pelissä epäselviksi jääneille juonikuvioille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digital Devil Saga 2:n pelitapa on suurelta osin sama kuin edellisessä pelissä. Mantrojen käyttöä on kuitenkin muutettu. Avatessaan yhden mantran, saa samalla auki useita muitakin. Pelissä esiintyy myös uudentyyppisiä vihollisia, sekä "Karma-renkaita", jotka vahvistavat hahmon tiettyä ominaisuutta.

Lisäksi uudessa Berserk-muodossa hahmot voivat muuttua puoli-ihmiseksi ja puolidemoniksi, vahvistaen heidän tiettyjä ominaisuuksiaan, mutta tehden heistä myös haavoittuvampia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen pelin alkua selitetään, että todelliseksi maailmaksi osoittautunut "nirvana" onkin kvanttitasolla muodostunutta dataa. Embryon-heimon jäsenet päässeet Kaatopaikalta (Junkyard) takaisin fyysisiin ruumiisiinsa. Oikeassa maailmassa aurinko oli muuttunut mustaksi muistuttaen auringonpimennystä ja sen lähettämä pahanlaatuinen "aurinkodata" muuttaa sille altistuneet kiveksi. Ainoastaan demonivirukselle altistuneet ovat sille immuuneja. Karman yhteiskunta (Society of Karma) kerää ihmisiä "nieltäviksi", mutta heitä vastustaa ryhmä nimeltä Lokapala, joka ottaa Cielon panttivangiksi. Embryonin jäsenet liittoutuvat Lokapalan johtajan, Rolandin, sekä entisen johtajan pojan, Fredin, kanssa.

Embryonin joukot tunkeutuvat Karman yhteiskunnan aurinkosuojalla varustettuun kaupunkiin. He vapauttavat pidätyskeskuksen vangit ja yrittävät vapauttaa myös Seran vuodeosastolta. Mutta Karman yhteiskunnan johtaja, Margot Cuvier, oli aivopessyt Heatin ja virittänyt ansan muille. Edellisestä pelistä tuttu Jenna Angel on hänen teknologiajohtajansa, mutta juonittelee hänen selkänsä voidakseen hävittää demoniviruksella kaikki heikot ihmiset.

Embryonin jäsenet löytävät EGG:n, laitteen, jolla kommunikoida Jumalan kanssa. Mutta Heat haavoittaa Serphiä ja he molemmat imeytyvät laitteen sisään. Jumalan alkaessa imeä koko planeettaa, Angel murhaa Cuvierin. Muut sulkevat voimalaitoksen, mutta eivät onnistu pysäyttämään EGG:tä. Angel vapauttaa Meganadan, jonka Roland ja Argilla kukistavat uhraamalla itsensä. Sera saa käyttöönsä Serphin atmanin. Astuessaan EGG:n laitokseen jälleen, he kukistavat uuteen muotoon muuttuneen Heatin ja laitteen ansiosta hengissä pysynyt Serph kuulee menneisyydestään mustalta kissalta nimeltä Schrödinger.

Karman yhteiskunta oli joukko tiedemiehiä, jotka tutkivat Jumalaa. He keräsivät lapsia, joilla oli psyykkinen kyky kommunikoida Jumalan kanssa ja vahvistivat näiden voimia EGG:n avulla. Monet lapsista ajautuivat hulluiksi ja kuolivat. Vain 19. kandinaatti, Sera, selvisi hengissä. Tiedemies nimeltä Heat O'Brien oli kapinoinut nähtyään miten julmasti hänen kollegansa, Serph Sheffield, kohteli koekappaleita. Taistelun aikana Sera tuli vahingossa havainneeksi Serphin ilkeän luonteen ja Seran suruun reagoiden Jumala muutti auringon mustaksi alkaen datalla muuttaa ihmisiä kiveksi. Demoniksi muuttunut Serph nieli kaikki kollegansa. Mutta Seran yhteys Jumalaan kopioi kuolleet tiedemiehet tekoälyinä Kaatopaikalle, joka oli alun perin Seran tuskansa pakenemiseksi luoma virtuaalinen paratiisi.

Jokainen paikka Kaatopaikalla perustui joko Seran kokemuksiin oikeassa elämässä tai hänen omiin toiveisiinsa. Mutta Serph ja Heat olivat siellä alkuperäisten luonteittensa vastakohtia. Armeija kuitenkin sai selville Kaatopaikan olemassaolon ja laittoi tekoälyt taisteluun toisiaan vastaan. Jenna Angel oli myöhemmin käyttänyt sitä demoniviruksen testaamiseen ja Sera oli saapunut Kaatopaikalle pysäyttämään hänet.

Totuuden paljastumisen jälkeen Embryonin jäsenet kohtaa Angelin vielä kerran lentokentällä. Gale kuolee tappaessaan Angelin ja Cielo kuolee suojellessaan Serphiä ja Seraa. Kaksikko saapuu HAARPin laitokselle ja lähettämällä aurinkoon omaa dataansa he yhdistyvät Seraphiksi. He rukoilevat Jumalalta pelastusta, mutta vasta Brahmanin kukistuttua Jumala rauhoittuu ja palauttaa auringon normaaliksi. Valaistumisen saavuttanut Seraph matkustaa Schrödingerin mukana toiseen maailmankaikkeuteen, muiden jälleensyntyessä lapsina uudistuneeseen Maahan ja Fredin toimiessa heidän huoltajanaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kenji Nojima  … Serph, Schrödinger  
 Yumi Tōma  … Argilla  
 Hideyuki Hori  … Gale  
 Hiroaki Miura  … Cielo  
 Nobutoshi Canna  … Roland  
 Hōko Kuwashima  … Sera, Seraph  
 Hikaru Midorikawa  … Heat  
 Naomi Shindo  … Fred  
 Michie Tomizawa  … Jenna Angel  
 Hiroko Emori  … Margot Cuvier  
 Banjo Ginga  … Terrence E. Beck  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Yuri Lowenthal  … Serph, Serph Sheffield, Schrödinger, operaattori  
 Amanda Winn-Lee  … Argilla  
 Steve Blum  … Gale, David Gale  
 Dave Wittenberg  … Cielo  
 Kirk Thornton  … Roland  
 Wendee Lee  … Sera, Seraph, nuori Gale  
 Crispin Freeman  … Heat, Heat O’Brien, Meganada  
 Arif S. Kinchen  … Fred  
 Mary Elizabeth McGlynn  … Jenna Angel  
 Bob Papenbrook  … Terrence E. Beck, Tribvanan vartija  
 Nolan North  … Adil, operaattori  
 Melodee Spevack  … Tribvanan vartija