Luettelo videopelin Persona 3 hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo videopelin Shin Megami Tensei: Persona 3 hahmoista. Vuonna 2006 Atluksen julkaisema peli keskittyy lähinnä ryhmään nimeltä SEES (Specialized Extracurricular Execution Squad), lukiolaisten muodostamaan ryhmään, jotka puolustavat kaupunkiaan Varjoiksi (Shadows) kutsutuilta hirviöiltä. Persona 3 sijoittuu vuoteen 2009 sekä fiktiiviseen japanilaiseen kaupunkiin. Alueen tapahtumien vuoksi on olemassa kahden päivän välinen piilotettu ajankohta nimeltä "pimeä tunti" (Dark Hour), jonka aikana useimmat ihmiset muuttuvat ruumisarkuiksi, eivätkä koe kyseisen ilmiön tapahtumia. Varjot imevät pois mielen niiltä ihmisiltä, jotka kokevat pimeän tunnin. Lisäksi pimeän tunnin aikana maasta nousee esiin suuri torni nimeltä Tartaros (Tartarus). SEESin jäsenet opiskelevat Gekkoukanin lukiossa. Protagonisti, jota pelaajaa ohja ja jonka tämä itse nimeää, johtaa Tartaroksen tutkintaa. Persona 3 sisältää elementtejä sekä rooli- että simulaatiopeleistä. Päiväsaikaan pelaaja käy koulua ja vietää aikaa muiden hahmojen kanssa, muodostaen sosiaalisia linkkejä (Social Links). Nämä linkit myös edistävät pelaajan taistelukykyjä.

Taistellakseen Varjoja vastaan, kukin SEESin jäsen pystyy kutsumaan Persoonan, joka on psyykkeen ruumiillistuma. Persoonan-käyttäjät kutsuvat niitä ampumalla itseään päähän herättimillä (Evokers), käsiasetta muistuttavilla laitteilla. Persona 3:n maailma ja hahmot ovat Shigenori Soejiman suunnittelemia. Muita SEESin jäseniä protagonistin lisäksi ovat Yukari Takeba, protagonistin luokkatoveri ja suosittu tyttö; Junpei Iori, luokan vitsiniekka ja protagonistin paras ystävä; Akihiko Sanada, Gekkoukanin nyrkkeilyjoukkueen kapteeni; Mitsuru Kirijo, Gekkoukanin oppilaskunnan puheenjohtaja; Fuuka Yamagishi, taktisena tukijana toimiva ujo tyttö; Aigis, Varjoja vastaan taistelemaan suunniteltu naispuolinen androidi; Koromaru, Persoonan kutsumiseen kykenevä koira; Ken Amada, äitinsä menettänyt ala-asteen opiskelija; sekä Shinjiro Aragaki, joka palaa SEESin jätettyään sen aiemmin. Ryhmä kohtaa myös toisia Persoonan-käyttäjiä, jotka vastustavat heidän aikeitaan hävittää Varjot, Tartaros ja pimeä tunti.

SEES[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SEES (Specialized Extracurricular Execution Squad) esiintyy Gekkoukanin lukiossa pelkkänä kerhona, mutta todellisuudessa sen jäsenet ovat Persoonan-käyttäjiä (Persona users) ja asuvat erityislaatuisessa Minatodain asuntolassa. He metsästävät pimeän tunnin aikana Varjoja ja tutkivat lukion tilalle kyseisen ajankohdan ajaksi ilmestyvää tornia nimeltä Tartaros. Pelin lopulla heistä aletaan käyttää nimitystä Nyksin tuhoajaryhmä (Nyx Annihilation Team).

Protagonisti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin hiljainen protagonisti, jolle pelaaja voi itse antaa hänelle nimen. 10 vuotta vanhempiensa kuoleman jälkeen, hän palaa Iwatodain kaupunkiin sekä Tatsumi Port Islandille, aloittaen Gekkoukanin lukiossa toisen lukiovuotensa. Herätettyään Persoonansa, hän liittyy SEESiin kenttäjohtajaksi. Hänen alkuperäinen Persoona on Narrin arkanan Orfeus (Orpheus), joka hetkellisesti muuttuu Kuoleman arkanan Thantokseksi. Hän pystyy Villikortti-kykynsä (Wild Card) ansiosta käyttämään taisteluissa eri Persoonia. Pelissä on 150 eri Persoonaa, joista vahvimmat ovat Tuomion arkanan Messias (Messiah) sekä Persona 3 Portablessa esiintyvä Narrin arkanan Orfeus Telos (Orpheus Telos). Hänellä on myös pääsy Samettihuoneeseen (Velvet Room), missä hän pystyy luomaan uusia Persoonia yhdistämällä vanhoja. Lisäksi hän voi muodostaa sosiaalisia linkkejä (Social Links), joista kukin edustaa yhtä isoista arkanoista ja antaa yhdistämisellä luoduille uusille Persoonille useita lisäetuja, tehostaen pelaajan taistelutaitoja. Pelin arkana protagonisti muodostaa automaattisesti Narrin arkanan (Fool Arcana) sosiaalisen linkin, joka symboloi alkua ja äärettömiä mahdollisuuksia. Jos hän säästää Ryoji Mochizukin hengen, Narrin arkanan sosiaalinen linkki saavuttaa maksimitason ja muodostuu Tuomion arkanan (Judgement Arcana) sosiaalinen linkki, joka symboloi matkan päättymistä ja kaiken siihen asti saavutetun kertaamista. Pelin viimeisessä taistelussa protagonisti saa käsiinsä Maailmankaikkeuden arkanan (Universe Arcana), joka korvaa Thoth-korttipakassa Maailman arkanan (World Arcana) ja symboloi oman paikkansa löytämistä maailmankaikkeudessa.

Protagonisti on menettänyt vanhempansa 10 vuotta sitten ja saapuu pelin alussa takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa, Iwatodaihin, lähelle keinotekoista saarta nimeltä Tatsumi Port Island. Hän muuttaa Minatodain asuntolaan ja on toisen vuoden opiskelijana Gekkoukanin lukiossa luokalla 2-F. Hän saa myöhemmin tietää pimeän tunnin olemassaolosta herättäen samalla alkuperäisten Persoonansa, Orfeuksen, sekä hetkellisesti myös Kuoleman arkanaan kuuluvan Thanatoksen. Mitsurun pyynnöstä hän liittyy SEESiin toimien sen kenttäjohtajana. Protagonistilla on kyky nimeltä Villikortti, joten hän voi vaihtaa Persoonaansa kesken taistelun sekä astua Samettihuoneeseen, paikkaan, jossa hän voi huoneen haltijan, Igorin, avustuksella yhdistää Persooniaan luodakseen voimakkaampia tilalle.[1] Muista hahmoista poiketen protagonisti voi myös käyttää mitä tahansa asetta. Pelin ajan protagonisti käy koulua, ottaa osaa eri aktiviteetteihin ja viettää aikaa opiskelutovereidensa ja muiden ihmisten kanssa muodostaakseen sosiaalisia linkkejä (Social Links), jotka edistävät vahvempien Persoonien kutsumista.[1] Myöhemmin selviää, että hänen sisäänsä oli sinetöity Varjo nimeltä "Kuolema", koska Varjotorjunta-ase nimeltä Aigis oli kykenemätön tuhoamaan sen. Kuoleman muut osat olivat jakautuneet 12 eri Varjoksi, jotka ilmaantuivat vain täydenkuun aikaan. SEESin tuhotessa nämä Varjot (koska he luulivat pimeän tunnin katoavan niiden tuhoutumisen myötä), Kuolema sai kokonaisen hahmonsa takaisin ja taistelee itse heitä vastaan 31. tammikuuta 2010 kutsuakseen paikalle Nyksin, joka tuhoaisi ihmiskunnan. Protagonisti käyttää aiemmin kokoamiensa sosiaalisten linkkien voimaa ja muodostaa Suuren Sinetin (Great Seal), joka eristää Nyksin ja ihmiskunnan toisistaan. Mutta Sinetti syntyi hänen omasta sielustaan ja lukion päättäjäispäivänä hän kuolee. Persona 3 FES -peliin sisältyvässä lisätarinassa The Answer SEESin jäsenet näkevät Sinetin omin silmin puolustaessaan sitä hirviöltä nimeltä Erebos. Persona 4:ssä paljastuu, että Igorin assistentti Elizabeth lähti Samettihuoneesta löytääkseen keinon vapauttaa protagonisti Sinetistä.

Peliversiossa protagonistin luonne määräytyy täysin pelaajan tekemien valintojen mukaan. Mangaversiossa hän on vähäpuheinen väsyneeltä näyttävä ja syömisestä pitävä henkilö. Elokuvissa hän on vanhempien kuoleman vuoksi traumatisoitunut ja muodostaa neutraaleja mielipiteitä elämästä ja kuolemasta. Elokuvien teemana on hänen muuttumisensa ystävällisemmäksi ja eläväisemmäksi ihmiseksi.

Pelissä Persona 3 Portablessa on mahdollista valita itse protagonistin sukupuoli. Mangaversiossa protagonistin nimi on Minato Arisato ja elokuvaversiossa sekä Persona 3: Dancing Moon Nightissa Makoto Yuki (jap. 結城 理, Yūki Makoto). Pelissä näytelmäversiossa miespuolisen protagonistin nimi on Sakuya Shiomi (jap. 汐見 朔也, Shiomi Sakuya) ja naispuolisen protagonistin nimi Kotone Shiomi (jap. 汐見 琴音, Shiomi Kotone). Miespuolisen protagonistin japaninkielinen ääni on Akira Ishida ja englanninkielinen ääni Yuri Lowenthal. Naispuolisen protagonistin japaninkielinen ääni on Marina Inoue ja englanninkielinen ääni Laura Bailey. Näytelmäversiossa miespuolista protagonistia näyttelee Shouta Aoi ja naispuolista protagonistia Kana Asumi.

Yukari Takeba[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yukari Takeba (jap. 岳羽 ゆかり, Takeba Yukari) on protagonistin luokkatoveri. Hän käyttää taisteluissa aseinaan jousia ja nuolia sekä Rakastavaisten arkanan Persoonaa nimeltä Io, josta tulee myöhemmin Isis.

Yukari on Gekkoukanin lukion opiskelijoiden joukossa hyvin suosittu ulkonäkönsä sekä energisen asenteensa vuoksi. Hän ei kuitenkaan tule toimeen Junpein kanssa. Hänen isänsä, Eiichiro Takeba, kuoli vuonna 1999 ja hänellä on huonot välit äitiinsä, joka on miehensä kuoleman jälkeen tapaillut useaa miestä. Tietäen isänsä kuoleman liittyen Kirijo Groupiin, hän liittyi SEESiin selvittääkseen totuuden. Heinäkuussa hän sai tietää isänsä aiheuttaneen onnettomuuden, jonka seurauksena pimeä tunti on olemassa. Yukari tunsi aluksi syyllisyyttä asiasta. Mutta saadessaan Ikutsukin petoksen jälkeen selville, että hänen isänsä yritti vain estää Ikutsukin ja Kouetsu Kirijon suunnitelman, hänen Persoonansa, Io, muuttuu Isikseksi.

Mikäli protagonisti saa maksimoitua viehätysvoimansa (Charm), hän voi muodostaa Yukarin kanssa Rakastavaisten arkanan (Lovers Arcana) sosiaalisen linkin, joka symboloi valintojen tekemistä. Sosiaalisessa linkissä protagonisti auttaa Yukaria parantamaan välit äitinsä kanssa. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Yukari rakastuu protagonistiin.

Persona 3: FES-peliin sisältyvässä lisätarinassa The Answer protagonistin kuolema on masentanut häntä enemmän kuin muita SEESin jäseniä. Hän kadehti sitä, että Aigis oli protagonistin vierellä tämän viimeisinä hetkinä ja peri Villikortti-kyvyn. Tämän vuoksi hän kohtelee Aigista ajoittain epäystävällisesti. Mutta ymmärrettyään syyn protagonistin kuolemaan, hän pääsee yli kateudestaan ja pyytää Aigista huonetoverikseen uuteen asuntolaan.

Persona 4 Arena Ultimaxissa Yukari on nyt yliopiston opiskelija. Lisäksi hän työskentelee myös mallina sekä näyttelijänä televisiosarjassa nimeltä Phoenix Ranger Featherman Victory Pink Argusin roolissa. Punaisen sumun ilmestyessä Inabaan Labrys kutsuu hänet, Kenin ja Koromarun apuun pelastamaan Aigiksen, Mitsurun, Akihikon ja Fuukan.

Yukarin japaninkielinen ääni on Megumi Toyoguchi ja englanninkielinen ääni Michelle Ruff. Näytelmäversiossa Yukaria näyttelee Maho Tomita.

Junpei Iori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junpei Iori (jap. 伊織 順平, Iori Junpei) on protagonistin paras ystävä ja luokkatoveri. Hän käyttää taisteluissa aseinaan kahden käden miekkoja sekä Taikurin arkanan Persoonaa nimeltä Hermes, josta tulee myöhemmin Trismegistos (Trismegistus).

Junpei ei ole kovin hyvä opiskelija ja vitsailee usein peittääkseen omia murheitaan, mitkä johtuivat lähinnä hänen isänsä alkoholismista. Eräänä päivänä hän saa tietää olevansa Persoonan-käyttäjä ja Akihikon pyynnöstä liittyy SEESiin muutama päivä protagonistin liittymisen jälkeen. Hän kadehti tämän asemaa kenttäjohtajana, mutta tunsi itsensä tärkeämmäksi, kun sai "leikkiä sankaria". Hänestä tulee vakavampi kun hän tapaa Stregan jäsenen, Chidori Yoshinon. He rakastuvat toisiinsa, mutta Chidori joutuu valitsemaan tunteidensa sekä Takayan palvelemisen välillä. Kun Takaya lopulta ampuu Junpeita, Chidori käyttää omia voimiaan pelastaakseen uhratakseen itsensä ja pelastaakseen Junpein hengen. Tämän seurauksena Junpein Persoona, Hermes, muuttuu Trismegistokseksi. Samalla Junpei muuttuu keskittyneemmäksi ja päättäväisemmäksi.

Persona 3 Portablessa Junpei edustaa naispuolisen protagonistin tarinassa Kenji Tomochikan sijasta Taikurin arkanan (Magician Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi toimintaa, aloitteen tekemistä ja epäkypsyyttä. Chidoria kohtaan osoittamiensa tunteiden vuoksi hän ei voi rakastua naispuoliseen protagonistiin.

Persona 4 Arena Ultimaxissa Junpei valmentaa pienessä liigassa pelaavaa baseball-joukkuetta ja toimii toisinaan Shadow Operativesin jäsenenä. Hän joutuu sattuman kautta Inabaan juuri sillä hetkellä, kun punainen sumu ilmestyy sinne.

Junpein japaninkielinen ääni on Kōsuke Toriumi ja englanninkielinen ääni Vic Mignogna. Näytelmäversiossa Junpeita näyttelee Genki Ookawa.

Akihiko Sanada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akihiko Sanada (jap. 真田 明彦, Sanada Akihiko) on itsevarma Gekkoukanin lukion nyrkkeilyjoukkueen kapteeni ja kolmannen vuoden opiskelija. Nyrkkeilijänä hän käyttää taistelussa aseinaan hansikkaita ja kynsiä. Hänen Persoonansa on Keisarin arkanan Polydeukes (Polydeuces), josta tulee myöhemmin Caesar. Hän ei voi osallistua taisteluihin pelin alussa, koska haavoittuu huhtikuun täydenkuun aikana. Seuraavan täydenkuun taistelun jälkeen hän kuitenkin toipuu.

Akihiko oli yksi SEESin kolmesta alkuperäisestä Persoonan-käyttäjästä Mitsurun ja Shinjiron ohella. Hän ja Shinjiro olivat pitkäaikaisia ystäviä ja kasvoivat samassa orpokodissa Akihikon sisaren, Mikin, kanssa, joka kuoli 10 vuotta ennen pelin tapahtumia tulipalossa. Mikin kuoleman vuoksi Akihiko pyrkii jatkuvasti paremmaksi taistelijaksi. Eräänä yönä Shinjiro kuitenkin menetti Persoonansa hallinnan ja aiheutti erään sivullisen, Ken Amadan äidin, kuoleman. Shinjiro erosi SEESistä ja Akihikon välit hänen kanssaan kiristyivät. Ken liittymisen jälkeen Akihiko sai hänet kuitenkin palaamaan. Hän kuitenkin tajuaa, että Ken liittyi vain voidakseen kostaa Shinjirolle. Mutta Takaya sekaantuu asiaan ja Shinjiro kuolee estäessään Takyaa tappamasta Keniä. Shinjiron kuolema saa hänet miettimään tarkemmin taistelemisen merkitystä. Akihiko päästää lopullisesti irti Mikin kuolemasta ja päättää olla yhtä rohkea kuin Shinjiro, minkä jälkeen hänen Persoonansa, Polydeukes, muuttuu Caesariksi.

Persona 3 FESin lisätarinassa The Answer näytetään takauma ajalta, jolloin Akihiko opiskeli viimeistä vuotta yläasteella. Mitsuru pyysi häntä liittymään SEESin ja tämä oli inspiroinut myös rakentamaan Persoonien hallintaan tarkoitetun laitteen, Herättimen (Evoker), mallinnettavaksi käsiaseen muotoiseksi.

Persona 3 Portablessa Akihiko edustaa naispuolisen protagonistin tarinassa Mamoru Hayasen sijastaa Tähden arkanan (Star Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi toivon pilkahdusta. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Akihiko rakastuu protagonistiin.

Persona 4 Arenassa Akihiko on nykyään yliopiston opiskelija ja matkusti eri puolilla maailmaa harjoitellakseen nyrkkeilyä uusilla tavoilla. Mutta sitten Mitsuru pyytää häntä auttamaan Labryksen etsinnässä. Inabassa hän muodostaa kilpailija/mentori-suhteen Chie Satonakan kanssa. Persona 4 Arena Ultimaxissa hän joutuu Aigiksen ja Mitsurun ohella vangiksi punaisen sumun ilmestyessä Inabaan.

Akihikon japaninkielinen ääni on Hikaru Midorikawa ja englanninkielinen ääni Liam O’Brien. Näytelmäversiossa Akihikoa näyttelee Yuuki Fujiwara.

Mitsuru Kirijo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mitsuru Kirijo (jap. 桐条 美鶴, Kirijō Mitsuru) on Kirijo Groupin johtajan, Takeharu Kirijon, ainoa lapsi. Hän on kolmannen vuoden opiskelija Gekkoukanin lukiossa, sen oppilaskunnan puheenjohtaja sekä koulun pätevimpiä opiskelijoita. Mitsuru käyttää taistelussa aseinaan rapiireja sekä Keisarinnan arkanan Persoonaa nimeltä Penthesileia (Penthesilea), josta tulee myöhemmin Artemisia. Mitsuru toimii pelin alussa vain taktisena tutkijana, mutta liittyy taisteluun, kun vahvemmat analysointikyvyt omaava Fuuka Yamagishi liittyy SEESiin.

Mitsuru on kyennyt kokemaan pimeän tunnin jo lapsesta asti. Hän on SEESin epävirallinen johtaja ja aluksi hän salaa yksityiskohtia pimeän tunnin ja Tartaroksen alkuperästä, koska tuntee syyllisyyttä siitä miten hänen isoisänsä, Kouetsu Kirijo, johti tutkimusta, joissa sattunut onnettomuus aiheutti niiden olemassaolon. Pian sen jälkeen, hänen isänsä ja joukko tutkijoita oli astunut Tartarokseen, Varjot hyökkäsivät heidän kimppuunsa ja silloin Mitsuru ensi kertaa herätti Persoonansa. Marraskuussa, kun Miturun isä, Takeharu Kirijo, joutuu Ikutsukin tappamaksi, hän menettää halunsa taistella. Mutta Yukarin ansiosta hän päättää jatkaa ja aikoo ryhtyä lukiosta valmistumisen jälkeen Kirijo Groupin uudeksi johtajaksi. Tämän seurauksena Mitsurun Persoona, Penthesileia, muuttuu Artemisiaksi.

Mikäli protagonisti saa maksimoitua akateemisuutensa (Academics), hän voi muodostaa Mitsurun kanssa Keisarinnan arkanan (Empress Arcana) sosiaalisen linkin, joka symboloi äidillisyyden esiintuloa. Sosiaalisessa linkissä protagonisti auttaa Mitsurua löytämään elämälleen merkitystä Kirijo Groupin ulkopuolella. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Mitsuru rakastuu protagonistiin.

Persona 4 Arenassa Mitsuru on nyt yliopiston opiskelija ja johtaa SEESin tilalle perustettua uuttaa ryhmää nimeltä Shadow Operatives. Akihikon ja Aigiksen avustuksella hän lähtee etsimään kadonnutta Varjotorjunta-asetta nimeltä Labrys. Persona 4 Arena Ultimaxissa hän joutuu näiden ohella vangiksi punaisen sumun ilmestyessä Inabaan.

Mitsurun japaninkielinen ääni on Rie Tanaka ja englanninkielinen ääni Tara Platt. Näytelmäversiossa Mitsurua näyttelee Asami Tano.

Fuuka Yamagishi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fuuka Yamagishi (jap. 山岸 風花, Yamagishi Fūka) on opiskelija Gekkoukanin lukiossa luokalla 2-E. Hän korvaa Mitsurun paikan SEESin taktisena tukijana, joka skannaa Varjojen sijainteja ja ominaisuuksia. Hänen Persoonan on Papittaren arkanan Lucia, josta tulee myöhemmin Juno. Fuuka käy myös samaa kulttuurikerhoa (joko musiikki-, taide- tai valokuvauskerho), johon protagonisti myöhemmin liittyy.

Ollessaan sairaalassa Akihiko sai tietää hänen olevan Persoonan-käyttäjä, mutta huomasi, ettei tästä ole taistelijaksi. Fuuka oli aluksi ujo ja yksinäinen, minkä vuoksi hän joutui useasti koulukiusaamisen kohteeksi. Toukokuun ja kesäkuun vaihteen aikana hän katoaa ja hänen kiusaajansa löytyvät tajuttomina lukion sisäänkäynnin luota. Selviää, että Natsuki Moriyama ja kaksi muuta kiusaajaa olivat lukinneet hänen lukion liikuntasaliin ja pelkäsivät tämän tehneen itsemurhan ja kummitelleen heitä. Todellisuudessa Fuuka oli joutunut Tartokseen, joka ilmestyi lukion tilalle pimeän tunnin ajaksi. Yönä, jona hänet pelastetaan on täysikuu ja he kohtaavat kaksi suurta Varjoa. Tällä hetkellä Fuuka kutsuu ensimmäistä kertaa Lucian ja auttaa SEESiä kukistamaan Varjot. Liityttyään SEESiin hän auttaa myös Yukaria löytämään tietoa tämän kuolleesta isästä. Tapahtuneen jälkeen hän ja Natsuki tulevat ystäviksi, mutta Natsuki joutuu vaihtamaan toiseen lukioon. Tapahtuneen jälkeen Fuuka lupaa tulla vahvemmaksi ja tämän seurauksena hänen Persoonansa, Lucia, muuttuu Junoksi.

Mikäli protagonisti saa maksimoitua rohkeutensa (Courage), hän voi muodostaa Fuukan kanssa Papittaren arkanan (Priestess Arcana) sosiaalisen linkin, joka symboloi pohdiskelua ja sisäistä viisautta. Sosiaalisessa linkissä protagonisti auttaa Fuukaa tulemaan itsevarmemmaksi henkilöksi. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Fuuka rakastuu protagonistiin.

Persona 4 Arenassa hän tukee Varjotaistelijoita televisiomaailman ulkopuolelta, mikä osoittaa hänen kykyjensä olevan vahvempi kuin Rise Kujikawan. Hän myös vapauttaa Labryksen "pahansuovan olennon" otteesta. Muuten hän esiintyy pelissä vain vaihtoehtoisena kommentaattorina, eikä lainkaan pelattavana hahmona.[2]

Fuukan japaninkielinen ääni on Mamiko Noto. Hänen englanninkielistä ääntään Persona 3:ssa ei tunneta, mutta Persona 4 Arenassa hänen äänenään on Wendee Lee. Näytelmäversiossa Fuukaa näyttelee Marina Tanoue.

Aigis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aigis on Kirijo Groupin luoma androidi. Hän on seitsemänteen sukupolveen kuuluva viimeinen Varjotorjunta-ase, joka käyttää useita huipputeknisiä aseita kuten konekiväärejä ja raketinlaukaisimia. Hänen Persoonansa on Sotavaunun arkanan Palladion, josta tulee myöhemmin Athene (Athena). Hänellä on myöskin käytössä Orgia-tila (Orgia Mode), jossa hänen nopeutensa kasvaa ja joka tekee muista hänen ominaisuuksistaan immuuneja. Mutta jonkin aikaa sen aktivoinnin jälkeen, Aigis ylikuumenee ja joutuu odottamaan Orgia-mittarin täyttymistä.

Hän esiintyy ensi kertaa SEESin jäsenten ollessa lomalla Yakushimassa. Protagonisti ja Akihiko osallistuvat Junpein suunnitelmaan iskeä naisia rannalla, jolloin he tapaavat Aigiksen ja saavat myöhemmin tietää mikä tämän oikeasti on, minkä jälkeen Ikutsuki värvää hänet SEESiin. Aigis tuntee tarvetta olla protagonistin lähellä, vaikkei osaa selittää sitä. Hän yrittää jatkuvasti oppia ymmärtämään mitä on olla ihminen ja syksyllä hänestä tulee protagonistin luokkatoveri. Kahdennentoista suuren Varjon tuhouduttua Ikutsuki uudelleenohjelmoi Aigiksen vangitsemaan SEESin jäsenet uhratakseen heidät Kuolemalle, Varjolle, josta 12 suurta Varjoa olivat irtautuneet. Mutta Aigis ei kykene tappamaan protagonisti ja vapauttaa itsensä uudelleenohjelmoinnista. Kun Ryoji Mochizuki tulee uudeksi oppilaaksi samalle luokalle, Aigis tuntee epäluottamusta tätä kohtaan ja muistaa lopulta syyn tähän: Ryoji on Kuoleman ihmishenkilöitymä ja 10 vuotta sitten Aigis taisteli häntä vastaan. Mutta kykenemättömänä tuhoamaan tätä, Aigis oli sinetöinyt hänet protagonistin sisään. Aigis yritti taistella uudestaan Ryojia vastaan, mutta kärsi suurta vahinkoa. Kun hänet saadaan korjattua, hänestä tulee ihmismäisempi ja hänen Persoonansa, Palladion, muuttuu Atheneksi. Koulun päättäjäispäivänä paljastuu, että hän oli ainut SEESin jäsen, joka ei unohtanut pimeän tunnin ja Tartaroksen olemassaoloa näiden kadottua. Muut SEESin jäsenet saivat muistonsa takaisin vasta kyseisenä päivänä ja ennen heidän saapumistaan protagonisti sulkee silmänsä ja kuolee Aigiksen syliin, joka lupaa suojella tätä aina.

Persona 3 FESissä ja Persona 3 Portablessa protagonisti voi muodostaa Aigiksen kanssa Aikakauden arkanan (Aeon Arcana) sosiaalisen linkin. FESin lisätarinassa The Answer hän peri protagonistin alkuperäisen Persoonan, Orfeuksen, sekä tämän Villikortti-kyvyn, mutta menettää kyvyn käyttää Orgia-tilaa. Tarinan ajan hän on kykenemätön pääsemään yli protagonistin kuolemasta ja toivoo olevansa jälleen kone. Kun hänen "sisarekseen" itseään kutsuva Metis yhdistyy takaisin häneen, hän päättää jatkaa opiskelijana Gekkoukanin lukiossa sekä muuttaa uuteen asuntolaan Yukarin huonetoveriksi.

Persona 4 Arenassa Aigis käyttää vanhaa Persoonaansa, Athenea, ja osallistuu Mitsurun ja Akihikon ohella toisen Varjotorjunta-aseen, Labryksen, etsintään. Pelin aikana hän ja Yu Narukami auttavat Elizabethiä ymmärtämään Villikortti-kyvyn todellisen luonnon. Persona 4 Arena Ultimaxissa hän joutuu Mitsurun ja Akihikon ohella vangiksi punaisen sumun ilmestyessä Inabaan.

Aigiksen japaninkielinen ääni on Maaya Sakamoto ja englanninkielinen ääni Karen Strassman. Näytelmäversiossa Aigista näyttelee laulaja-lauluntekijä Zaq.

Koromaru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koromaru (jap. コロマル, Koromaru) on koira, joka kykenee käyttämään aseena veistä sekä Voiman arkanan Persoonaa nimeltä Kerberos (Cerberus). Hänen isäntänsä oli pappi, joka kuoli auto-onnettomuudessa. Omistajansa kuolemasta asti Koromaru kävellyt yksikseen samoja teitä. Heinäkuussa hän haavoittui puolustaessaan Naganakin pyhäkköä eräältä Varjolta. Hän liittyy viikkojen kuluttua SEESiin ja saa erikoisen kaulapannan, joka toimii samalla tavalla kuin Herätin. Aigis on ainut, joka kykenee ymmärtämään Koromarun eleitä. Persona 3 Portablessa Koromaru edustaa naispuolisen protagonistin tarinassa Yuko Nishiwakin sijastaa Voiman arkanan (Strength Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi itsehillintää ja intohimoa. Persona 4 Arena Ultimaxissa Koromaru on pelattavana hahmona yhteistyössä Ken Amadan kanssa. Hänellä on nykyään yllään Kenin vanha huppari. Punaisen sumun ilmestyessä Inabaan Labrys kutsuu Kenin ja Koromarun sekä Yukarin apuun pelastamaan Aigiksen, Mitsurun, Akihikon ja Fuukan.

Ken Amada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken Amada (jap. 天田 乾, Amada Ken) on ala-asteen opiskelija ja SEESin nuorin ihmisjäsen. Hän käyttää taistelussa aseinaan keihäitä (koska on itse vielä lyhyt) sekä Oikeuden arkanan Persoonaa nimeltä Nemesis, josta tulee myöhemmin Kala-Nemi.

Ken on menettänyt äitinsä kaksi vuotta ennen pelin tapahtumia. Heinäkuussa hän muuttaa Minatodain asuntolaan ja kun selviää, että hän on Persoonan-käyttäjä, hän liittyy SEESiin. Vain vähän aikaa ennen liittymistään hän sai tietää että hänen äitinsä kuoleman aiheutti Persoonansa hallinnan menettänyt Shinjiro Aragaki. Lokakuun täydenkuun aikaan hän tapaa Shinjiron Port Island Stationin lähellä tappaakseen hänet. Mutta Stregan jäsen Takaya saapuu paikalle ja paljastaa Shinjiron kuolevan muutenkin pian Persoonansa hallintaan käyttämiensä pillereiden vaikutuksesta ja että Ken suunnitteli tekevänsä itsemurhan, kun tappaisi Shinjiron. Takaya aikoi tappaa heidät molemmat itse, mutta Shinjiro ottaa vastaan Kenille tarkoitetun luodin. Ken karkaa asuntolasta tämän jälkeen, mutta Akihikon puheiden jälkeen hän päättää sekä äitinsä että Shinjiron puolesta elää ja jatkaa SEESin jäsenenä. Tämän seurauksena Kenin Persoona, Nemesis, muuttuu Kala-Nemiksi.

Persona 3 Portablessa Ken edustaa naispuolisen protagonistin tarinassa Chihiro Fushimin sijastaa Oikeuden arkanan (Justice Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi tietämystä siitä mikä on oikein tai väärin. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Ken rakastuu protagonistiin, mutta vastatakseen näihin tunteisiin protagonistin rohkeuden on oltava maksimitasolla. Englanninkielisessä versiossa Kenin tunteet protagonistia kohtaan ovat ennemminkin ihastuksen kuin oikean rakkauden merkkejä.

Persona 4 Arena Ultimaxissa Ken on pelattavana hahmona yhteistyössä Koromarun kanssa. Ken opiskelee nykyään Gekkoukanin yläasteella ja on oppilaskunnan jäsen. Punaisen sumun ilmestyessä Inabaan Labrys kutsuu Kenin ja Koromarun sekä Yukarin apuun pelastamaan Aigiksen, Mitsurun, Akihikon ja Fuukan.

Kenin japaninkielinen ääni on Megumi Ogata ja englanninkielinen ääni Brianne Siddall. Näytelmäversiossa Keniä näyttelevät Waku Sakaguchi ja Tomonori Suzuki.

Shinjiro Aragaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shinjiro Aragaki (jap. 荒垣 真次郎, Aragaki Shinjirō) on kolmannen vuoden opiskelija Gekkoukanin lukiossa sekä entinen SEESin entinen jäsen. Hän käyttää taistelussa aseinaan kirveitä sekä Hierofantin arkanan Persoonaa nimeltä Kastor.

Kaksi vuotta ennen pelin tapahtumia Shinjiro menetti kerran Kastorin hallinnan ja aiheutti Kenin äidin kuoleman. Tämän seurauksena hän erosi SEESistä ja on käyttänyt Stregalta ostettuja pillereitä hallitakseen Persoonaansa. Shinjiro on Akihikon lapsuudenystävä ja Akihiko yrittää jatkuvasti saada hänet palaaman. Kuullessaan Kenin liittyneen SEESiin, hän itsekin palaa. Lokakuun täydenkuun yönä Ken houkuttelee Shinjiron lähelle Port Island Stationia tappaakseen hänet. Shinjiro sanoo ansaitsevansa kuoleman, mutta varoittaa Keniä, että tästä tulisi hänen kaltaisensa jos hän tekisi sen. Mutta sitten Stregaan kuuluva Takaya aikoo tappaa heidät molemmat. Shinjiro kuitenkin ottaa vastaan myös Kenille tarkoitetun luodin ja estää hänen kuolemansa. Hän sanoo ennen kuolemaansa asioiden olevan niin kuin pitääkin. Shinjiron muistotilaisuudessa paljastettiin, että hän kävi koulussa hyvin harvoin eikä ollut kovin tunnettu. Nyksiä vastaan käydyn viimeisen taistelun aikana protagonisti kuitenkin kuulee hänen äänensä elävien SEESin jäsenten ohella.

Persona 3 Portablessa Shinjiro edustaa naispuolisen protagonistin tarinassa Nozomi Suemitsun sijasta Kuun arkanan (Moon Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi pelkoa ja valheellisia näkemyksiä. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Shinjiro rakastuu protagonistiin. Ja jos Kuun arkanan linkki on maksimoitu ennen lokakuun täydenkuun tapahtumaa, Shinjiro selviää Takayan luodista, mutta joutuu sairaalaan, josta hän pääsee vasta koulun päättäjäispäivänä.

Shinjiron japaninkielinen ääni on Kazuya Nakai ja englanninkielinen ääni Grant George. Näytelmäversiossa Shinjiroa näyttelee Ray Fujita.

Metis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metis on androidi kuten Aigis ja kutsuu itseään tämän "sisareksi". Hänen Persoonansa on Hierofantin arkanan Psykhe. Hän esiintyy ainoastaan Persona 3 FESin lisätarinassa The Answer. Kun 31. maaliskuuta alkaa toistua uudelleen, Metis aikoo tappaa SEESin jäsenet ja pelastaa "sisarensa" tehdäkseen siitä lopun, mutta Aigis estää sen. Kun SEESin jäsenet alkavat tutkia asuntolan alle ilmestynyttä Ajan syvännettä, hän liittyy heihin. Metis kertoo heränneensä siellä vailla ainuttakaan muistoa, eikä hän tiennyt muuta kuin, että hänellä oli vaarassa oleva sisar. Tarinan lopussa paljastuu, että hän on Aigiksen persoonallisuuden osa, joka oli irtautunut tämän ruumiista tämän surressa protagonistin kuolemaa.

Metiksen japaninkielinen ääni on Chiwa Saito ja englanninkielinen ääni Stephanie Sheh.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strega[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strega on kolmen Persoonan-käyttäjän muodostama joukko, joka käyttää pimeää tuntia omiin tarkoituksiinsa. He pitävät yllä Internet-sivustoa nimeltä "Revenge Request", jonka kautta heitä pyydetään salamurhaamaan ihmisiä tai tekemään muita laittomuuksia. Kun he kuulevat SEESin aikovan poistaa pimeän tunnin maailmasta, heistä tulee näiden vihollisia.

Pelin lopulla paljastuu, että Stregan jäsenet ovat Kirijo Groupin luomia keinotekoisia Persoonan-käyttäjiä, joiden Persoonat eivät heränneet luonnollisesti. He joutuvat käyttämään Ikutsukilta saamiaan pillereitä estääkseen Persooniaan tappamasta heitä, mutta niillä on sivuvaikutuksia, jotka vähentävät heidän elinaikaansa.

Persona 3 FESin mukaan osa muista keinotekoisista Persoonan-käyttäjistä muuttui Varjoiksi.

Takaya Sakaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takaya Sakaki (jap. 榊貴 隆也, Takaya Sakaki) on Stregan nuori ja karismaattinen johtaja. Hän käyttää taisteluissa aseenaan revolveria. Hän on Varjotorjunta-aseiden lisäksi ainut pelin Persoonan-käyttäjä, joka ei käytä herätintä Persoonansa kutsumiseen. Sen sijaan hän kutsuu sen "manuaalisesti" asettumalla polvilleen ja puristamalla päätään. Takayan Persoona on Kohtalonpyörän arkanan Hypnos.

Käyttämiensä pillereiden vuoksi Takayalla ei ole paljon elinaikaa, joten hän elää täyttä elämää, eikä välitä muiden kärsimyksistä. Kokemustensa vuoksi hänellä on äärimmäisen negatiivinen näkemys maailmasta ja hän uskoo että kuolemaan voi olla valmis jopa elettyään vain pienen hetken. Hänen suurin toiveensa on kuolla maalimanlopun kautta. Aluksi hän yrittää estää SEESiä tuhoamasta 12 suurta Varjoa, jottei Stregan toiminta tai heidän "voimansa" katoaisi. Mutta kun he tajuavat pimeän tunnin ja Varjojen todellisen merkityksen, Takaya luo kultin joka kutsuu Nyksiä "pelastajaksi" nimittäen itsensä kultin "ylipapiksi" Jinin levittäessä huhuja siitä Internetin kautta. Kun päivä, jona Nyksin olisi tarkoitus saapua maapallolle, koittaa, hän yrittää ensin estää SEESin jäseniä pääsemästä Tartaroksen huipulle ja myöhemmin todistaa Nyksin saapumista ennen tajuntansa menettämistä. Hänen kohtaloaan tämän jälkeen ei paljasteta.

Takayan japaninkielinen ääni on Nobutoshi Canna ja englanninkielinen ääni Derek Stephen Prince. Näytelmäversiossa Takayaa näyttelee Takeya Nishiyama.

Jin Shirato[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jin Shirato (jap. 白戸 陣, Shirato Jin) on Takayan uskollinen oikeankädenmies. Hän toimii ryhmän teknikkona sekä niettusivun nimeltä Kostopyyntö (Revenge Request). Hänen ajattelutapansa on rationaalisempi kuin Takaya ja hän myös yrittää aina estää tätä tekemästä huonoja valintoja. Jin käyttää taisteluissa aseenaan kranaatteja ja pommeja. Hänen Persoonansa on Erakon arkanan Moros.

Jinillä on vahva tahto päästä eroon SEESistä pitäen heitä tekopyhinä ihmisinä, jotka eivät arvosta voimaansa. Hänellä on vahva usko Takayan päämääriin, koska auttoi hänet "pois pimeydestä" ja kestämään Kirijo Groupin kokeita. Vasta päivänä, jona Nyksin olisi tarkoitus saapua maapallolle hän paljastaa SEESille Stregan jäsenten alkuperän sekä Ikutsukin roolin siinä. Hävittyään taistelun SEESiä vastaan, hän tekee itsemurhan räjäyttämällä itsensä kranaatilla estääkseen Varjoja käymästä hänen kimppuunsa.

Jinin japaninkielinen ääni on Masaya Onosaka ja englanninkielinen ääni Grant George. Näytelmäversiossa Jiniä näyttelee Yuuichi Matsumoto.

Chidori Yoshino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chidori Yoshino (jap. 吉野 千鳥, Yoshino Chidori) on Stregan kolmas jäsen, joka pukeutuu Lolita-tyylisiin vaatteisiin, haavoittaa toisinaan itseään ja on taitava piirtäjä. Hän käyttää taisteluissa aseenaan punaisen ketjun päähän kiinnitettyä kirvestä. Hänen Persoonansa on Hirtetyn arkanan Medeia, jonka avulla hän estää Fuukan Persoonaa havaitsemasta Stregan jäseniä. Takayan lisäksi myös Chidori hallitsee omia kykyjään erikoisella tavalla. Hän pystyy käyttämään sen parannuskykyjä jopa ilman, että on pimeä tunti.

Chidori tapaa Junpein Port Island Stationilla. Aluksi Junpein läsnäolo ärsyttää Chidoria, mutta sitten Junpei kertoo hänelle SEESistä ilman, että tajuaa hänen kuuluvan Stregaan. Syyskuun täydenkuun aikaan hän kidnappaa Junpein luullen häntä SEESin johtajaksi. Kun suunnitelma epäonnistuu, hänet viedään sairaalaan, jossa häntä yritetään kuulustella. Hän puhuu vain Junpein ollessa läsnä, joten Junpein vastuulle jää hänen kuulustelunsa. Kymmenen päivää ennen joulukuun ensimmäistä täyttäkuuta, Takaya ja Jin auttavat Chidorin pois sairaalasta ja Chidori taistelee SEESin jäseniä vastaan Tartaroksen sisäänkäynnillä. Hän paljasti alkaneensa pelätä Junpeihin kiintymistä, koska tiesi, ettei voisi olla tämän kanssa ikuisesti. Mutta Takayan ampuessa Junpeita, Chidori parantaa hänet luopuen samalla omasta elämästään. Hänen luonnosvihkonsa luovutetaan Junpeille ja paljastuu, että se on täynnä häntä esittäviä kuvia.

Persona 3 FESissä Chidori saattaa herätä henkiin vailla ainuttakaan muistoa aiemmista tapahtumista. Sairaalan kukkiin siirtynyt osa hänen voimistaan oli siirtynyt takaisin häneen. Tämä osa ei kuitenkaan kuulu varsinaiseen tarinaan, koska lisätarinan The Answer mukaan hän on edelleen kuollut.

Chidorin japaninkielinen ääni on Miyuki Sawashiro. Hänen englanninkielistä ääntään Persona 3:ssa ei tunneta. Näytelmäversiossa Chidoria näyttelee Haneyuri.

Shuji Ikutsuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shuji Ikutsuki (jap. 幾月 修司, Ikutsuki Shūji) on Gekkoukanin lukion toimikunnan puheenjohtaja sekä SEESin ohjaaja. Hän kykenee kokemaan ja muistamaan pimeän tunnin tapahtumat, vaikkei ole Persoonan-käyttäjä. SEESin jäsenten mukaan hänen vitsinsä ovat erittäin tylsiä. Pelin alussa hän väittää SEESin jäsenille saaneensa selville 12 suuren Varjon tuhoamisen hävittävän pimeän tunnin. Mutta myöhemmin paljastuu, että Varjojen tuho elvytti Varjon nimeltä Kuolema ja edistäisi Ikutsukin pyrkimyksiä toteuttaa Mitsurun isoisän keskenjäänyt suunnitelma: Tuhon (The Fall) toteuttaminen. Hän uudelleenohjelmoi Aigiksen ja yritti uhrata muut SEESin jäsenet Tuhon kunniaksi. Mutta Mitsurun isä, Takeharu Kirijo, saapuu paikalle ja yrittää ampua Ikutsukin. Mutta Ikutsuki ainoastaan haavoittuu, kun taas Takeharu kuolee Ikutsukin ampumaan luotiin. Kun Aigis purkaa uudelleenohjelmointinsa, Ikutsuki hyppää Tartaroksesta alas kuolemaan.

Ikutsukin japaninkielinen ääni on Hideyuki Hori ja englanninkielinen ääni Dan Woren. Näytelmäversiossa Ikutsukia näyttelevät Shouichi Honda ja Mitsuru Karahashi.

Nyks[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyks (Nyx) on kaikkien Varjojen äiti ja pelin päätarinan viimeinen pomovastus. Kuoleman valistajan (The Appraiser of Death) tehtävä on johdattaa hänet maapallolle tuhoamaan ihmiskunnan. 31. tammikuuta 2010 SEESin jäsenet taistelevat hänen avatarikseen muuttunutta Ryoji Mochizukia vastaan. Lopulta protagonisti luo Suuren Sinetin estääkseen Nyksiä enää pääsemästä maapallolle luopumalla omasta elämästään. Persona 3 FESin lisätarinassa paljastuu, että Suuren Sinetin todellinen tehtävä olikin estää ihmisissä elävää julmuutta ja surua kutsumasta Nyksiä Erebos-nimisen hirviön muodossa.

Erebos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erebos (Erebus) on Persona 3 FESin lisätarinan The Answerin viimeinen pomovastus. Se ei ole Varjo, vaan suuri hirviö, joka on ihmisissä elävän julmuuden ja epätoivon ruumiillistuma. Se pyrkii murtamaan protagonistin luoman Suuren Sinetin, joka estää sitä kutsumasta Nyksiä maapallolle. Kun SEESin jäsenet ilmestyvät paikalle, se yrittää tuhota Aigiksen, joka on perinyt protagonistin Villikortti-kyvyn. He taistelevat sitä vastaan ja voittavat. Mutta jotta Erebos tuhoutuisi lopullisesti, ihmisten pitäisi lakata toivomasta kuolemaa.

Erebos esiintyy lyhyesti myös pelissä Persona 4 Arena Elizabethin tarinaosiossa. Elizabeth tuhoaa hänet yhdellä iskulla, mutta epäilee Ereboksen parantuvan entiselleen vuoden sisällä.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Igor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Igor on pitkänenäinen mies, joka pitää yllä Samettihuonetta ja avustaa pelaajaa Persoonien yhdistämisessä. Hänen tehtävänsä on lähes samanlainen kaikissa Persona-peleissä. Hän neuvoo protagonistia muodostamaan sosiaalisia linkkejä, joiden vahvistuminen tekee myös yhdistetyistä Persoonista vahvempia. Pelin lopussa hän käy läpi protagonistin kaikki sosiaaliset linkit ja tuo esiin "Maailmankaikkeuden" voiman, jota protagonisti käyttää sinetöidäkseen Nyksin.

Igorin japaninkielinen ääni on Isamu Tanonaka ja englanninkielinen ääni Dan Woren. Huolimatta Tanonakan kuolemasta vuonna 2010, vuodesta 2013 alkaen ilmestyneet peliin pohjautuvat elokuvat käyttävät hänen nauhoitettua dialogiaan.

Elizabeth[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elizabeth on Igorin naispuolinen assistentti. Hän kantaa kirjaa nimeltä Persona Compendium, josta pelaaja voi ottaa vanhat rekisteröityneet Persoonat takaisin käyttöönsä maksua vastaan. Hän antaa protagonistille myös pyyntöjä saada tiettyjä esineitä, nähdä hänen luovan tiettyjä Persoonia. Persona 3 FESissä protagonisti voi myös näyttää Elizabethille tiettyjä paikkoja Iwatodaissa ja Tatsumi Port Islandilla. Jos pelaaja päättää valita pelin loppuun päästyään toisen läpimenon (Second Cycle), protagonisti pääsee Tartaroksen salaiseen osastoon, Monadin syvyyksiin, jonka 10. kerroksessa protagonisti voi taistella Elizabethiä vastaan auttaakseen tätä löytämään elämänsä tarkoituksen. Persona 4:ssä paljastuu, että Elizabeth lähti Samettihuoneesta löytääkseen keinon vapauttaa protagonistin Suuresta Sinetistä. Hänen tehtävänsä on korvannut hänen isosiskonsa, Margaret.

Persona 4 Arenassa Elizabeth on yksi pelattavista hahmoista ja käyttää Persona Compendiumia aseenaan ja Persoonansa Thanatosta. Kohdatessaan Yu Narukamin ja Aigiksen hän oppii enemmän Villikortin merkityksestä ja saa käyttöönsä Narrin arkanan.

Elizabethin japaninkielinen ääni on Miyuki Sawashiro ja englanninkielinen ääni Tara Platt.

Theodore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theodore on Igorin miespuolinen assistentti sekä Elizabethin ja Margaretin pikkuveli. Hän esiintyy ainoastaan Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa, jossa pelaaja voi itse valita onko Igorin assistentti Elizabeth vai Theodore.

Theodoren japaninkielinen ääni on Junichi Suwabe ja englanninkielinen ääni Travis Willingham.

Faros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Faros (Pharos) on salaperäinen poika, jonka protagonisti tapaa pelin alussa. Hän ilmestyy joskus pimeän tunnin aikana protagonistin huoneeseen ja varoittaa tätä täydenkuun aikoina tulevista koitoksista. Hän edustaa myös Kuoleman arkanan (Death Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi vanhan loppua ja uuden alkua. Kyseinen linkki nousee pelin aikana automaattisesti. Alussa hän ei muistanut mikä oli, mutta marraskuun täydenkuun taistelun jälkeen hän ilmestyy protagonistin luokse päiväsaikaan ja hyvästelee tämän, jolloin Kuoleman arkanan linkki maksimoituu. Mutta myöhemmin paljastuu, että hän ja Ryoji Mochizuki ovat sama henkilö.

Faroksen japaninkielinen ääni Akira Ishida ja englanninkielinen ääni on Yuri Lowenthal. Näytelmäversiossa Farosta näyttelee Keisuke Ueda.

Ryoji Mochizuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryoji Mochizuki (jap. 望月 綾時, Mochizuki Ryōji) on saapuu marraskuun täydenkuun jälkeen uutena siirto-opiskelijana Gekkoukanin lukioon samalle luokalle kuin protagonisti. Ryojin huhutaan pyytävän treffeille jokaista tyttöä, jonka kohtaa. Aigis ei kuitenkaan luota häneen ja joulukuun ensimmäisen täydenkuun aikana he kohtaavat pimeän tunnin aikana Moonlight Bridgen luona. Ryoji saa muistonsa takaisin ja paljastuu, että hän on Kuoleman (koko nimeltään Kuoleman valistajan (The Appriser of Death)) ihmishenkilöitymä. 10 vuotta aiemmin Aigis yritti tuhota hänet saman sillan luona, mutta ei kyennyt siihen, joten hän sinetöi tämän protagonistin sisään. Ryoji kertoo SEESille, että hänen tarkoituksensa on kutsua Nyks maapallolle ja varmistaa maailmanloppu. Koska Nyksin kukistaminen on mahdotonta, hän antaa SEESille vaihtoehdon: jos hän kuolee, SEESin jäsenet unohtavat kaikki kokemuksensa pimeän tunnin ajalta ja pystyvät elämään tietämättöminä odottavasta kuolemasta. Jos pelaaja kieltäytyy tappamasta Ryojia, SEES taistelee Nyksin avatariksi muuttunutta Ryojia vastaan Tartaroksen huipulla.

Persona 3 Portablessa Ryoji edustaa naispuolisen protagonistin tarinassa Keisuke Hiragan sijasta Kohtalonpyörän arkanan (Fortune Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi kohtaloa ja sen antamia mahdollisuuksia. Jos pelaaja saa linkin arvon tasolle 9, se maksimoituu automaattisesti uudenvuodenaattona.

Ryojin japaninkielinen ääni on Akira Ishida ja englanninkielinen ääni on Yuri Lowenthal. Näytelmäversiossa Ryojia näyttelee Keisuke ueda.

Natsuki Moriyama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Natsuki Moriyama (jap. 森山 夏紀, Moriyama Natsuki) on Fuukan luokkatoveri. Natsuki käyttää tyyliä, joka muistuttaa ganguroa tai gyarua. Hänellä oli sadistinen tapa analysoida ihmisiä ja saada heidät tuntemaan itsensä arvottomiksi. Fuuka oli aluksi hänen uhrinsa siinä, mutta Fuukan katoamisen ja muiden kiusaajien altistuessa Apatia-syndroomalle hän alkoi kesäkuun täydenkuun yönä katua tekojaan ja käveli pimeän tunnin aikana käveli Tartarokseen. Fuuka pelasti Persoonansa avulla Natsukin hengen Varjojen hyökätessä, mutta Natsuki ei kyennyt muistamaan pimeän tunnin tapahtumia, joten hän unohti sen. Mutta pyysi joka tapauksessa myöhemmin anteeksi Fuukalta ja heistä tuli parhaat ystävät. Natsukin avulla Fuukasta tuli paljon itsevarmempi. Mutta lokakuussa Natsukin isä sairastuu ja hoitojen maksamiseksi Natsuki joutuu vaihtamaan toiseen lukioon. Hän kuitenkin palaa takaisin tammikuun viimeisenä päivänä Nyksin saapuessa maapallolle.

Natsukin japaninkielinen ääni on Yuma Komatsu ja englanninkielinen ääni on Karen Strassman.

Takeharu Kirijo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takeharu Kirijo (jap. 桐条 武治, Kirijō Takeharu) on Mitsurun isä ja Kirijo Groupin johtaja. Takeharun isä, Kouetsu Kirijo, teki kokeita Varjoilla hyötyäkseen niiden voimista ja päätyi uskoon että kuolema olisi pelastus. Takeharu oli täysin isänsä uskoa vastaan. SEESin ollessa Yakushimassa hän kertoo näille isästään sekä Yukarin isän osuudesta pimeän tunnin ja Tartarokseen syntyyn. Marraskuun täydenkuun jälkeen hän saapuu onnittelemaan SEESiä suurten Varjojen tuhoamisesta. Mutta Ikutsukin paljastuessa petturiksi ja yrittäessä uhrata SEESin jäsenet, Takeharu yrittää tappaa hänet. Ikutsuki puolestaan syyttää Takeharua kyvyttömyydestä ymmärtää isänsä näkemyksiä ja tappaa hänet, vaikka haavoittuu itse.

Takeharun japaninkielinen ääni alkuperäisessä pelissä on Kōji Totani, mutta hänen kuolemansa vuoksi Persona 3 FESissä, Persona 3 Portablessa sekä elokuvissa Takeharun äänenä on Yasunori Masutani. Takeharun englanninkielinen ääni on Derek Stephen Prince.

Eiichiro Takeba[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eiichiro Takeba (jap. 岳羽 詠一郎, Takeba Eiichirō) on Yukarin kuollut isä ja yksi tiedemiehistä, jotka osallistuivat vuonna 1999 Varjoihin liittyviin kokeisiin. Kun hän keskeytti kokeet estääkseen Kouetsu Kirijon aikeet ja tämä päästi Varjot vapaiksi tappaen suuren osan tiedemiehistä, mukaan lukien hänet itsensä, ja aiheuttaen pimeän tunnin ja Tartaroksen olemassaolot sekä räjähdyksen, jonka seurauksista Eiichiroa syytettiin. Hän kuitenkin ehti ennen kuolemaansa nauhoittaa videon, jossa selitti syyn tekoihinsa ja että 12 suurta Varjoa pitäisi tuhota. Mutta tämä paljastui Ikutsukin käsittelemäksi ja selvisi, että Eiichiro käskikin oikeasti antaa Varjojen olla, jotteivät ne yhdistyisi takaisin osaksi Kuolemaa.

Eiichiron japaninkielinen ääni on Masashi Hamano ja englanninkielinen ääni Liam O’Brien.

Kurosawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurosawa (jap. 黒沢, Kurosawa) on poliisikonstaapeli työskentelee poliisiasemalla Paulownian ostoskeskuksessa. Hän ei pysty kokemaan pimeää tuntia, mutta avustaa SEESiä myymällä heille aseita. Persona 4 Arenassa Kurosawa on ylennetty etsiväksi ja työskentelee Mitsurulle.

Kurosawan japaninkielinen ääni on Hirofumi Tanaka ja englanninkielinen ääni Grant George.

Isako Toriumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isako Toriumi (jap. 鳥海 いさ子, Toriumi Isako) on protagonistin luokanvalvoja luokalla 2-F. Hän on äidinkielen opettaja. Hänellä on usein erimielisyyksiä klassista kirjallisuutta opettavan herra Ekodan kanssa ja on englantia opettavan rouva Terauchin ystävä, vaikkei pidä siitä, miten tämä puhuu avioelämästään. Toriumi myöskin harmittelee usein sitä, että joutuu opettamaan asioita, joista hän itse ei ole kiinnostunut. Pelin lopussa paljastuu, että hän on massiivisessa monen pelaajaan verkkoroolipelin Innocent Sin Online pelaaja käyttäjänimellä "Maya" (Japanissa Y-Ko).

Toriumin japaninkielinen ääni on Yuma Komatsu ja englanninkielinen ääni Valerie Arem.

Herra Ekoda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ekoda on Fuukan ja Natsukin luokanvalvoja luokalla 2-E. Hän on klassisen kirjallisuuden opettaja ja hyvin vanhanaikainen ja ankara syyttäen toisinaan opiskelijoita siitä, etteivät arvosta edellisiä sukupolvia tarpeeksi. Hän epäsuosittu paitsi oppilaiden myös opettajien (varsinkin Toriumin) keskuudessa. Kun Fuuka katoaa, hän salaa tämän yksityiskohtia peläten sen vaikuttavan Gekkoukanin lukion maineeseen.

Ekodan japaninkielistä ääntä ei tunneta, mutta hänen englanninkielinen äänensä on Dan Woren.

Persona 4:n hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Persona 3 Portablessa kolme Persona 4:n hahmoa tekee pienet esiintymiset. Margaret esiintyy vaihtoehtoisena pomovastuksena. Yläasteen viimeistä vuotta opiskeleva Yukiko Amagi tekee esiintymisen naispuolisen protagonistin käydessä Inabassa. Noriko Kashiwagi puolestaan esiintyy Yakushimassa.

Sosiaalisten linkkien edustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoilla, jotka esiintyvät ainoastaan sosiaalisten linkkien tarinoissa, ei ole peleissä äänitettyä dialogia.

Kenji Tomochika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenji Tomochika (jap. 友近 健二, Tomochika Kenji) on protagonistin luokkatoveri. Hän edustaa Taikurin arkanan (Magician Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi toimintaa, aloitteen tekemistä ja epäkypsyyttä.

Kenji on kiinnostuneempi vanhemmista naisista, erityisesti etiikan opettajasta, Emiri Kanousta. Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Junpei korvaa hänet, mutta hän esiintyy osana Rio Iwasakin sosiaalisen linkin tarinaa.

Kenjin japaninkielinen ääni CD-draamoissa ja elokuvissa on Kenji Nojima.

Hidetoshi Odagiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hidetoshi odagiri (jap. 小田桐 秀利, Odagiri Hidetoshi) on Gekkoukanin lukion oppilaskunnan kurinpitovastaava sekä varapuheenjohtaja. Hän edustaa Keisarin arkanan (Emperor Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi johtajuutta ja päätösten tekoa.

Hideotshi ei ole suosittu opiskelijoiden keskuudessa, koska hän vaatii pilkuntarkkaa sääntöjen noudattamista.

Hidetoshin japaninkielinen ääni CD-draamoissa ja elokuvissa on Hiroaki Miura.

Bunkichi ja Mitsuko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bunkichi Kitamura (jap. 文吉 北村, Kitamura Bukichi) ja Mitsuko Kitamura (jap. 美都子 北村, Kitamura Mitsuko) ovat iäkäs pariskunta. He edustavat Hierofantin arkanan (Hierophant Arcana), joka symboloi säännöllisyyttä ja opastusta.

Bunkichi ja Mitsuko omistavat Iwatodain kauppakeskuksessa kirjankaupan nimeltä Bookworms. Heidän edesmennyt poikansa oli opettajana Gekkoukanin lukiossa.

Bunkichin japaninkielinen ääni CD-draamoissa on Kōji Yada ja Mitsukon ääni Fumi Oda.

Kazushi Miyamoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazushi Miyamoto (jap. 宮本 一志, Miyamoto Kazushi) on protagonistin luokkatoveri. Hän edustaa Sotavaunun arkanan (Chariot Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi hetkellistä voittoa.

Hän kuuluu samaan urheilukerhoon protagonistin kanssa. Hänellä on kuitenkin vammautunut polvi, eikä hän haluaisi antaa sen estää häntä urheilemasta. Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Rio Iwasaki korvaa hänet, mutta esiintyy silti Yuko Nishiwakin ohella tietyissä vaiheissa peliä.

Kazushin japaninkielinen ääni CD-draamoissa ja elokuvissa Atsushi Kisaichi.

Chihiro Fushimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chihiro Fushimi (jap. 伏見 千尋, Fushimi Chihiro) on Gekkoukanin lukion oppilaskunnan varainhoitaja. Hän edustaa Oikeuden arkanan (Justice Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi tietämystä siitä mikä on oikein tai väärin.

Chihiro on ensimmäisen vuoden opiskelija ja hyvin uho. Hän tuntee olonsa epämukavaksi miesten lähellä. Tämän vuoksi hänellä on vaikeuksia ilmaista omia mielipiteitään. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Chihiro rakastuu protagonistiin.

Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Ken Amada korvaa hänet, mutta esiintyy silti osana Hidetoshi Odagirin sosiaalisen linkin tarinaa.

Persona 4:ssä Chihiro tekee pienen esiintymisen Yasogamin lukion oppilaiden vieraillessa Gekkoukanin lukiossa. Hän on nykyään oppilaskunnan puheenjohtaja.

Chihiron japaninkielinen ääni on Ai Maeda ja englanninkielinen ääni Wendee Lee.

Maya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maya (Japanissa Y-Ko (jap. Y子, Waiko)) on massiivisen monen pelaajan verkkoroolipelin Innocent Sin pelaaja. Pelin lopussa hän paljastuu protagonistin omaksi luokanvalvojaksi, Isako Toriumiksi. Maya edustaa Erakon arkanan (Hermit Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi muista vetäytymistä. Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Saori Hasegawa korvaa hänet.

Keisuke Hiraga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisuke Hiraga (jap. 平賀 慶介, Hiraga Keisuke) on opiskelija, joka johtaa samaa kulttuurikerhoa, johon protagonisti ja Fuuka kuuluvat. Hän edustaa Kohtalonpyörän arkanan (Fortune Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi kohtaloa ja sen antamia mahdollisuuksia.

Keisuke on hyvin taiteellinen, mutta hänen isänsä, joka on ammatiltaan lääkäri, yrittää painostaa häntä eroamaan kerhosta, jotta tästä tulisi hänen perheensä sairaalan perijä. Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Ryoji Mochizuki korvaa hänet.

Keisuken japaninkielinen ääni CD-draamoissa on Shinnosuke Tachibana.

Yuko Nishiwaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yuko Nishiwaki (jap. 西脇 結子, Nishiwaki Yūko) on protagonistin urheilukerhon manageri. Hän edustaa Voiman arkanan (Strength Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi itsehillintää ja intohimoa.

Yuko on usein huolissaan siitä miten paljon syö ja pitää itseään poikamaisena, jotta voisi olla kenenkään tyttöystävä. Jos pelaaja tekee oikeat valinnat, Yuko rakastuu protagonistiin. Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Koromaru korvaa hänet.

Yukon japaninkielinen ääni CD-draamoissa ja elokuvissa on Satomi Satō.

Maiko Oohashi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maiko Oohashi (jap. 大橋 舞子, Oohashi Maiko) on ala-asteen opiskelija, jonka vanhemmat ovat eroamassa. Tämän vuoksi hän suunnittelee karkaavansa kotoa. Hän edustaa Hirtetyn arkanan (Hanged Man Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi kyvyttömyyttä ryhtyä toimeen.

Maikon japaninkielinen ääni CD-draamoissa ja elokuvissa on Fumiko Orikasa.

Andre "Bebe" Laurent Jean Geraux[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andre Laurent Jean Geraux tai ystävien kesken Bebe on ranskalainen vaihto-opiskelija, joka on omistautunut japanilaiselle kulttuurille. Hän edustaa Kohtuuden arkanan (Temperance Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi osapuolten tasapainoitumista.

Bebe on ompelukerhon jäsen, jonka haaveena on tehdä Japanin parhaimmat kimonot. Pelin aikana Beben täti kuolee ja se hankaloittaa hänen asioitaan, koska hän ei olisi päässyt Japaniin ilman tätinsä apua.

Beben japaninkielinen ääni CD-draamoissa on Hisayoshi Suganuma.

Tanaka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanaka (jap. 社長, Tanaka) on menestynyt ja ovela liikemies. Hän edustaa Paholaisen arkanan (Devil Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi houkutuksia.

Tanaka myy tuotteitaan sunnuntaisin ostostelevisio-ohjelman kautta, josta protagonisti voi sosiaalisen linkin tarinan ulkopuolella ostaa hänen tuotteitaan. Tanaka ottaa protagonistin siipensä alle opettaen tälle paljon mahdollista liike-elämästä.

Persona 4:ssä Tanaka juontaa edelleen samaa ohjelmaa, josta protagonisti voi tilata tuotteita. Persona 5:ssä Tanaka on laajentanut toimintaansa nettikaupan puolelle, mistä protagonisti tilaa tuotteensa ostostelevisio-ohjelman sijaan.

Tanakan japaninkielinen ääni CD-draamoissa, elokuvissa sekä Persona 4: The Animationissa on Bin Shimada.

Mutatsu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mutatsu (jap. 無達, Mutatsu) on munkki, joka viettää aikaa juoden alkoholia ja polttaen sikareita Paulownian ostoskeskuksen Escapade-yökerhossa. Hän edustaa Tornin arkanan (Tower Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi toivon menetystä.

Mutatsu hylkäsi perheensä tullakseen munkiksi ja siksi hänellä on vaikeuksia kohdata nämä. Protagonistin avulla hän alkaa kuitenkin saada siihen rohkeutta.

Mutatsun japaninkielinen ääni CD-draamoissa on Masaharu Satō.

Mamoru Hayase[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mamoru Hayase (jap. 早瀬 護, Hayase Mamoru) on huippu-urheilija toisesta lukiosta. Hän edustaa Tähden arkanan (Star Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi toivon pilkahdusta.

Alun perin Mamoru on protagonistin vastustaja lukioiden välisessä urheilukilpailussa. Protagonisti häviää Mamorulle, mutta tekee Mamoruun suuren vaikutuksen. Tarinan aikana paljastuu, että Mamorulla on vastuullaan koko perheensä elättäminen.

Nozomi Suemitsu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nozomi Suemitsu (jap. 末光 望美, Suemitsu Nozomi) on itsensä nimittänyt "Gourmet-kuningas". Hän edustaa Kuun arkanan (Moon Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi pelkoa ja valheellisia näkemyksiä.

Nozomi on erilaisten ruokalajien asiantuntija, mutta hänellä on alemmuuskompleksi. Hänen nuorempi veljensä on häntä paitsi älykkäämpi myös urheilullisempi. Tämän vuoksi hän kuuluu myös kulttiin, joka uskoo kuolemanjälkeiseen paratiisiin ja jonka jäsenyys maksaa yli 100 000 jeniä.

Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa tarinassa Shinjiro Aragaki korvaa hänet.

Akinari Kamiki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akinari Kamiki (jap. 神木 秋成, Kamiki Akinari) on geneettisestä sairaudesta kärsivä nuori mies. Hän edustaa Auringon arkanan (Sun Arcana) sosiaalista linkkiä, joka symboloi valoisaa tulevaisuutta.

Akinarilla on diagnosoitu parantumaton sairaus, joka aiheuttaa hänelle pian kuoleman. Varmistaakseen, että hänen elämällään on tarkoitus, hän on kirjoittanut linnusta sekä pinkistä alligaattorista kertovaa kirjaa.

Akinarin japaninkielinen ääni CD-draamoissa on Hiroshi Kamiya.

Rio Iwasaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rio Iwasaki (jap. 岩崎 理緒, Iwasaki Rio) on toisen vuoden opiskelija Gekkoukanin lukiossa. Hän edustaa Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Kazushi Miyamoton sijasta Sotavaunun arkanan sosiaalista linkkiä.

Hän kuuluu samaan urheilukerhoon protagonistin kanssa. Hän ottaa urheilun hyvin vakavasti. Hän on Kenji Tomochikan lapsuudenystävä ja on myös ihastunut tähän. Mutta koska Kenji on kiinnostunut vanhemmista naisista, hän ei ole lainkaan tietoinen Rion tunteista.

Rion japaninkielinen ääni CD-draamoissa on Saori Hayami.

Saori Hasegawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saori Hasegawa (jap. 長谷川 沙織, Hasegawa Saori) on Gekkoukanin lukion vanhin opiskelija. Hän edustaa Persona 3 Portablessa naispuolisen protagonistin tarinassa Mayan sijasta Erakon arkanan sosiaalista linkkiä.

Saori on toisen vuoden opiskelija, joka on ollut vaihto-oppilaana ulkomailla ja on kaksi vuotta protagonistia vanhempi. Protagonistin valinnoista riippuen hän kuuluu tämän ohella joko terveys- tai kirjastokomiteaan. Hänen on vaikea kommunikoida kenenkään kanssa tämän vuoksi ja on usein kiusaamisen kohteena.

Gekkoukanin lukion henkilökunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra Edogawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulun terveydenhoitaja sekä terveyskomitean opinto-ohjaaja. Hän pitää myös luentoja eri kulttuurien mytologioista ja niihin kuuluvista taikauskoisista käsityksistä. Hän tekee myös lyhyen esiintymisen pelissä Persona 4 Yasogamin opiskelijoiden ollessa luokkaretkellä Tatsumi Port Islandilla. Hän pitää luennon japanilaisesta tarusta, joka kertoo Izanagin ja Izanamin tarinan.

Herra Edogawan japaninkielinen ääni CD-draamoissa ja animesarjassa Persona 4: The Animation on Nakao Michio. Hänen englanninkielistä ääntään ei tunneta.

Emiri Kanou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etiikan opettaja, johon Kenji Tomochika oli ihastunut. Persona 3 Portablessa hän toimii myös Rion urheilukerhon opinto-ohjaajana.

Herra Ono[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historian opettaja, joka pitää päässään samuraikypärää ja jolla on muutenkin pakkomielle kaikkiin samuraiden aikaa koskeviin asioihin. Persona 4:ssä hänen sisarensa Kimiko Sofue toimii historian opettajana Yasogamin lukiossa.

Neiti Miyahara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matematiikan opettaja, joka hyvin kiintynyt numeroihin ja pitää niiden muotoa taiteellisena. Tämä kuitenkin vie hänen huomionsa toisinaan muualle kesken oppituntien.

Rouva Terauchi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englannin opettaja, joka ottaa usein avioliittonsa puheeksi pitämiensä oppituntien takia. Hän ja neiti Toriumi pelaavat toisinaan mahjongia keskenään, mutta kokeneempana pelaajana Toriumi voittaa hänet aina.

Neiti Ounishi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteen opettaja sekä kirjastokomitean opinto-ohjaaja. Hän on myös Saori Hasegawan luokanvalvoja.

Herra Takenozuka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fysiikan opettaja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Haynes, Jeff: Shin Megami Tensei: Persona 3 FES Review 22.4.2008. IGN. Viitattu 17.9.2016. (englanniksi)
  2. Fuuka Is In Persona 4: Arena, Too, But Not As A Fighter Siliconera. 17.7.2012. Viitattu 17.9.2016. (englanniksi)