Persona 4: Dancing All Night

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Persona 4: Dancing All Night
P4DancingAllNight.jpg
Kehittäjä Atlus
Julkaisija Atlus
Ohjaaja Kazuhisa Wada
Tuottaja Kazuhisa Wada
Taiteilija Shigenori Soejima
Säveltäjä Shoji Meguro
Pelisarja Megami Tensei
Shin Megami Tensei: Persona
(alasarja)
Julkaistu PlayStation Vita
  • JP 25. kesäkuuta 2015
  • NA 29. syyskuuta 2015
  • PAL 6. marraskuuta 2015
PlayStation 4
  • JP 24. toukokuuta 2018
  • NA 4. joulukuuta 2018
  • EU 4. joulukuuta 2018
Lajityyppi rytmipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation Vita
Jakelumuoto PlayStation Vita -kortti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Persona 4: Dancing All Night (jap. ペルソナ4 ダンシングオールナイト, Perusona 4: Danshingu Ōru Naito) on Atluksen kehittämä rytmipeli.[1] Kyseessä on Megami Tensei -pelisarjaan kuuluvan Shin Megami Tensei: Persona -sarjan spin-off, jossa esiintyvät Persona 4:sta tutut hahmot. Tieto pelin ilmestymisestä julkistettiin marraskuussa 2013 samaan aikaan pelien Persona 5 ja Persona Q: Shadow of the Labyrinth julkistamisen kanssa.[2][3]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Persona 4: Dancing All Night on rytmipeli, jossa Persona 4:n hahmot tanssivat Persona-pelisarjasta tuttujen laulujen uudelleenmiksattujen versioiden tahdissa. Peli jakautuu kahteen pelitilaan: tarinatilaan, jossa pelin tarina jakautuu useisiin musiikkinäyttämöihin sekä vapaa tanssi (Free Dance), jossa pelaajat voivat valita minkä tahansa avaamansa laulun ja kokeilla sen tahdissa tanssimista eri vaikeusasteilla, avaten onnistuneilla suorituksilla yhä enemmän lauluja.

Peliä pelataan neljällä nuolinäppäimellä, kolmio-, ympyrä- ja X-painikkeilla sekä analogisilla sauvoilla. Jokaisen tason aikana näytön keskelle ilmestyy kuvakkeita, jotka kertovat mitä painikkeita pelaajan on musiikin tahdissa painettava. Joskus pelaajan on painettava kahta painiketta yhtä aikaa tai pidettävä painikkeita pohjassa pidemmän aikaa. Painikekuvakkeiden lisäksi näytölle ilmestyy Scratch Ring -kuvakkeita, jotka kertovat, että pelaajan on liikutettava jompaa kumpaa analogisista sauvoista. Vaikka Scratch Ringien väliinjäämistä ei lasketa ohituksiksi, riittävän moneen pinkinväriseen Stratch Ringiin reagoiminen sallii kunkin laulun tietyn osan aikana pääsyn Fever Mode -tilaan, sallien heidän ansaita ylimääräisiä pisteitä. Näytön yläosassa näkyvä hypemittari (Hype Gauge) osoittaa pelaajan thänastisen onnistumisen ja laulun lopussa mittarin asteikko määrää kuinka pelaaja onnistui. Jos hypemittari on riittävän korkea Fever Mode -tilassa, Bond Fever aktivoituu ja eräs toinen pelin hahmoista voi liittyä mukaan tanssiin.

Suorittaessaan yhden laulun, pelaaja saa käyttöönsä pelin sisäistä valuuttaa ostaakseen uusia esineitä, asuja ja muita lisävarusteita. Osa on avattavissa vain tiettyjen suoritusten jälkeen, kuten tietty määrä suoritettuja lauluja tai tietty määrä tehtyjä ostoja. Asuja ja lisävarusteita voi käyttää muuttamaan hahmon ulkonäköä vapaa tanssi -pelitilan aikana. Esineitä taas voi käyttää muokkaamaan pelaamista niin, että siitä tulee joko helpompaa tai vaikeampaa, mikä kasvattaa tai vähentää jokaisesta tasosta saatavien pisteiden tai valuutan määrää. Lisää lauluja, asuja ja lisävarusteita on mahdollista ostaa ladattavien lisäsisältöjen kautta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina sijoittuu kuukausi Persona 4 Goldenin epilogin jälkeen. Rise Kujikawa on palannut viihdemaailmaan. Hän on Internetin kautta opettanut ystävilleen tanssiliikkeitä, jotta he voisivat toimia taustatanssijoina Love Meets Bonds -festivaalilla. Yu Narukami ja Naoto Shirogane saapuvat harjoituksiin Risen kanssa, mutta sitten festivaalin tuottaja Kyoka Ochimizu valitseekin toisen idolin, Kanami Mashitan, esiintymään Risen kanssa. Lisäksi Kanamin oman idoliryhmän "Kanami Kitchenin" jäsenet ovat salaperäisesti kadonneet ja Naoto muistaa kuulleensa huhun LMB-festivaalin virallisilla nettisivuilla olevasta videosta, joka näyttää vuosia sitten kuolleen idolin. Jokainen sen keskiyöllä katsonut siirtyy 'toiselle puolelle' eikä herää enää ollenkaan". Rise, Yu ja Naoto päättävät katsoa videon ja heidät kiskotaan maailmaan nimeltä "Keskiyön näyttämö" (engl. Midnight Stage), televisiomaailmasta eristäytynyt maailma, jossa tuntemattoman olennon laulu sitoo Varjoja itseensä. Kykenemättömänä käyttämään Persoonaa aggressiivisin ottein, Yu vapauttaa Varjot musiikin ja tanssimisen avulla, mutta ennen heidän paluuta omaan maailmaansa, olento paljastaa siepanneensa Kanami Kitchenin jäsenet.

Seuraavana päivänä Yosuke Hanamura, Chie Satonaka, Yukiko Amagi, Kanji Tatsumi ja Teddie saapuvat ja heille kerrotaan tapahtuneista. Kanamin ollessa kuvaksissa, portaali Keskiyön näyttämölle aukeaa ja Kanami yritetään kiskoa sinne. Ochimizu antaa itsensä päätyä sinne hänen sijastaan ja Tutkintaryhmä (engl. Investigation Team) seuraa häntä. Keskiyön näyttämöllä he jakutuvat kahteen ryhmään. Yu, Yosuke, Chie ja Yukiko lähtevät pelastamaan Tanami Uesugin ja Tomoe Sayaman, kun taas Rise, Kanji, Naoto ja Teddie lähtevät pelastamaan Somoe Ujiman ja Nozomi Nakaharan. Ochimizu löytyi vahingoittumattomana ja jäi vahtimaan idoleita näiden pelastuttua. Tutkintaryhmä löytää myös revittyjä sivuja päiväkirjasta, joka kuului itsemurhan tehneelle idolille Yuko Osadalle.

Yun eno Ryotaro Dojima sekä Ryotaron tytär Nanako saapuvat myös festivaalin vuoksi. He tapaavat Kanamin ja yrittävät ratkaista Tutkintaryhmän sekä Kanamin Kitchenin jäsenten katoamisen. Heille selviää, että kaikki muut ihmiset kaupungissa, jotka olivat nähneet salaperäisen nettivideon, olivat altistuneet Tatsumi Port Islandilla aiemmin ilmenneelle Apatia-syndroomalle. Tämän saman tiedon Naoto on kertonut Tutkintaryhmälle Keskiyön näyttämöllä. Nanakon osallistuessa Kanamin seuraksi tanssitunneille, Kanami alkaa kärsiä salaperäisistä päänsäryistä. Ryotaro epäilee sekä huhun että Yuko Osadan itsemurhan liittyvän toisiinsa.

Keskiyön näyttämöllä Tutkintaryhmä kokoontuu taas yhteen, mutta sitten Ochimizu paljastaa olleensa Yukon manageri. Hän antaa itsensä altistua Varjoille, kunnes Tutkintaryhmää saa hänet myöntämään syyllisyyden tunteen Yukon itsemurhasta. Samaan aikaan Nanako on värvätty festivaaliin esiintyjäksi Kanamin rinnalle. Mutta festivaalin aikana Kanami saa jälleen päänsäryn ja myöhemmin Ryotaro ilmoittaa saaneensa selville, että Kanami oli ainut silminnäkijä Yukon itsemurhalle ja että Kanamilla oleva vanha päiväkirja oli oikeasti Yukon. Kanami väittää, ettei muista sitä.

Keskiyön näyttämöllä olento, joka näyttää Kanamin Varjolta paljastaa itsensä paikan ylläpitäjäksi. Tutkintaryhmän palattua omaan maailmaansa, "Varjo-Kanami" ilmestyy LMB-festivaalin näyttämölle kesken Kanamin ja Nanakon esiintymisen. Kanamin muistot palaavat ja hän muistaa halunneensa olla aivan kuin Yuko oppiakseen luomaan aitoja ystävyyssiteitä. Tutkintaryhmä ja koko festivaalin yleisö kuitenkin kannustavat häntä olemaan oma itsensä. Mutta sitten "Varjo-Kanami" vetää koko konserttilavan Keskiyön näyttämölle ja paljastaa oikeaksi henkilöllisyydekseen Mikuratana-no-Kami, kaikkien siteitä kaipaavien kollektiivinen tahto. Päästyään tämän hallitsemaan osaan maailmasta Tutkintaryhmän jäsenet ja Kanami saavat tanssin kautta opetettua Mikuratana-no-Kamille siteiden todellisen merkityksen. Sitten he palaavat Nanakon, Kanamin Kitchenin jäsenten sekä Ochimizun kanssa oikeaan maailmaan, jossa Mikuratana-no-Kamin toimien uskotellaan kuuluneen esitykseen. Lopussa kaikki juhlivat festivaalin loppua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Daisuke Namikawa  … Yu Narukami  
 Rie Kugimiya  … Rise Kujikawa  
 Minako Kotobuki  … Kanami Mashita  
 Shōtarō Morikubo  … Yosuke Hanamura  
 Yui Horie  … Chie Satonaka  
 Tomokazu Seki  … Kanji Tatsumi  
 Ami Koshimizu  … Yukiko Amagi  
 Romi Paku  … Naoto Shirogane  
 Kappei Yamaguchi  … Teddie  
 Akemi Kanda  … Nanako Dojima  
 Sayaka Ohara  … Margaret  
 Kana Hanazawa  … Marie  
 Mitsuaki Madono  … Tohru Adachi  
 Saki Fujita  … Hatsune Miku (puhe)  
 Vocaloid  … Hatsune Miku (laulu)  
 Unshō Ishizuka  … Ryotaro Dojima  
 Aya Uchida  … Tanami Uesugi  
 Yoko Honna  … Tomoe Sayama  
 Chiaki Omigawa  … Sumomo Ujima  
 Kaori Ishihara  … Nozomi Nakahara  
 Aya Hisakawa  … Kyoka Ochimizu  
 Shunzō Miyasaka  … tanssinopettaja  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Johnny Yong Bosch  … Yu Narukami, Tohru Adachi  
 Ashly Burch  … Rise Kujikawa  
 Rena Strober  … Kanami Mashita  
 Yuri Lowenthal  … Yosuke Hanamura  
 Erin Fitzgerald  … Chie Satonaka  
 Matthew Mercer  … Kanji Tatsumi  
 Amanda Winn-Lee  … Yukiko Amagi  
 Valerie Arem  … Naoto Shirogane  
 Sam Riegel  … Teddie  
 Karen Strassman  … Nanako Dojima  
 Marisha Ray  … Margaret  
 Eden Riegel  … Marie  
 J. B. Blanc  … Ryotaro Dojima  
 Grant George  … Minoru Inoue  
 Stephanie Sheh  … Tanami Uesugi  
 Wendee Lee  … Tomoe Sayama  
 Cassandra Lee Morris  … Sumomo Ujima  
 Rachel Kimsey  … Nozomi Nakahara  
 Kimberly Brooks  … Kyoka Ochimizu  
 D. C. Douglas  … tanssinopettaja  
 Michelle Ruff  … Mikuratana-no-Kami  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Virallinen sivu
  2. Farokhmanesh, Megan: Persona 5 coming to Japan winter 2014, spin-off titles announced 24.11.2013. Polygon. Viitattu 2.3.2015. (englanniksi)
  3. Moriarty, Colin: Persona 4: Dancing All Night Announced For PlayStation Vita 24.11.2013. IGN. Viitattu 2.3.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]