Miku Hatsune

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Miku Hatsunea esittävä patsas.

Miku Hatsune (jap. 初音ミク, Hatsune Miku) on Vocaloid-tuoteperheeseen kuuluva laulusyntetisaattorituote. Tuote on julkaistu 31. elokuuta 2007 ja sen on kehittänyt Crypton Future Media, japanilainen media-alan yritys.[1] Tuotteeseen kuuluu Vocaloid-äänisyntetisaattoriohjelmisto sekä oma äänipankki. Tuotteeseen yhdistetään myös visuaalinen piirroshahmo, joka usein kuvataan laulamassa tuotteella tehtyjä lauluja.

Miku Hatsune on menestyksekkäin ja tunnetuin Vocaloid-tuoteperheen tuotteista. Hahmoa on usein kutsuttu poptähdeksi ja se on ollut esillä laajalti japanilaisessa mediassa. Hahmo on myös esiintynyt lavalla hologrammina konserteissa, joissa on soitettu tuotteella toteutettua musiikkia.[2][3]

Ääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mitchie M:n kappale Freely Tomorrow, jonka laulu on tuotettu Miku Hatsunella.

Miku Hatsunen äänipankki on tuotettu japanilaisen ääninäyttelijän Saki Fujitan (jap. 藤田咲, Fujita Saki) näyttelemistä äännenäytteistä. Äänipankkiin kuuluu ainoastaan japanin kielessä tarvittavat äännenäytteet, joten sillä ei voida kunnollisesti toteuttaa laulua muilla kielillä.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Visuaalisena hahmona Miku Hatsune on 16-vuotias tyttö.[1] Profiilinsa mukaan hän on 158 cm pitkä ja painaa 42 kg.[1][2] Hahmon vaatetus perustuu löyhästi japanilaiseen tyttöjen koulupukuun ja siihen kuuluu mekko, paita, kravatti, irtohihat ja kengät. Hatsune Mikun on suunnitellut japanilainen kuvittaja KEI.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c About HATSUNE MIKU (Miku Hatsunen virallinen profiili) Crypton Future Media. Viitattu 30.11.2012. (englanniksi)
  2. a b Poptähti Hatsune Miku ei ole ihminen 15.11.2010. Ilta-Sanomat. Viitattu 3.10.2012.
  3. Japanese pop star Hatsune Miku takes the stage -- as a 3-D hologram 10.11.2010. Los Angeles Times. Viitattu 3.10.2012. (englanniksi)