Michelle Ruff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michelle Ruff
Michelle Ruff.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Michelle Suzanne Ruff[1]
Syntynyt22. syyskuuta 1967 (ikä 53)
Yhdysvallat Detroit, Michigan
Näyttelijä
Taiteilijanimet Georgette Rose
Michelle Ruff Doyle
Aktiivisena 1998–
Merkittävät roolit Rukia Kuchiki
(Bleach)
Etna
(Disgaea-pelisarja)
Yukari Takeba
(Shin Megami Tensei: Persona 3)
Crimson Viper
(Street Fighter)
Sinon
(Sword Art Online)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Michelle Suzanne Ruff (s. 22. syyskuuta 1967 Detroit, Michigan[1]) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan lukuisista animen dubbauksistaan ja videopelien äänirooleistaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michelle Ruff opiskeli alun perin näyttelemistä Chicagossa teatteria ja improvisointia, sekä Second Cityssä Players Workshopissa ja Improv Olympicissa. Ääninäyttelemistä hän opiskeli animaation saralla muun muassa Susan Bluun, Andrea Romanon ja Charlie Adlerin opeissa ja mainosjuontoa Kalmenson Working Prossa.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelemisen Ruff aloitti opiskellessaan vielä collegessa, kun hänen pomonsa Michiganin kykyagentuurissa kehotti Ruffia koe-esiintymään radiomainoksiin.[1] Sittemmin vuonna 1998 hän on tehnyt äänirooleja animaatioihin, jonka jälkeen Ruff on tehnyt äänirooleja alkuperäisiin animaatioihin, kuten The Oblongs ja Yli aidan, sekä videopeleihin ja on useimmiten erikoistunut tekemään lasten ääniä, vauvoista aina teini-ikäisiin asti niin poikien, kuin tyttöjen ääniä. Enimmäkseen hän on dubannut animea, jonka myötä Ruff on yli 180 dubbausroolilla kuudenneksi eniten dubbausrooleja englanniksi tehnyt henkilö.[2] Parhaiten hänet tunnetaan Bleachista Rukia Kuchikin dubbausroolista.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Brief Biography of Voice Actress Michelle Ruff Associated Content. 5.9.2007. Can Tran. Viitattu 23.1.2009. (englanniksi)
  2. Anime News Network animenewsnetwork.com. Viitattu 25.12.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.