Sword Art Online

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sword Art Online
Genre Seinen, jännitys, fantasia, toiminta, miekkailu, draama, romantiikka
TV-anime: Sword Art Online (S.A.O)
Ohjaaja Tomohiko Ito
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Tokyo MX, tvk, TVS, TVA, RKB, HBC, MBS, AT-X, Chiba TV, BS11
Alkuperäinen lähetyskierros 7. heinäkuuta 2012 – 22. joulukuuta 2012
Jaksojen määrä 25

Sword Art Online (S.A.O) on japanilaisen Reki Kawaharan luoma kevytromaanisarja, jonka kuvituksen on tehnyt Abec. Sarja on sovitettu kolmeksi mangasarjaksi, animeksi ja videopeliksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni kertoo vuodesta 2022, jolloin on kehitetty Sword Art Online -niminen VRMMORPG-peli, jota ohjataan omilla aivoilla käyttäen ”Nerve Gear” -kypäriä. Tarinan päähenkilö, Kirito -niminen poika kirjautuu tähän peliin sisään pahaa aavistamatta. Pian hän kuitenkin tajuaa olevansa ansassa. Ylläpito on ottanut ”kirjaudu ulos” -toiminnon pois koko pelistä jolloin pelaajat eivät voi palata oikeaan maailmaan. Kaikki pelaajat vaipuvat eräänlaiseen koomaan pelatessaan peliä. Vaikka he voivatkin liikkua pelissä vapaasti, he eivät voi pelin aikana liikuttaa oikeita raajojaan. Nerve Gear -kypärä ovat ansoitettuja siten, että jos ulkopuolinen ottaa pelaajalta kypärän väkisin pois, pelaaja kuolee. Ansa laukeaa myös mikäli kuolee itse pelissä. ”Game Over” -tilanne tarkoittaa siis kuolemaa molemmissa maailmoissa. Ainut tapa päästä takaisin oikeaan maailmaan ja riisua Nerve Gear on odottaa että joku pelaajista läpäisee pelin pääsemällä tornin ylimpään eli sadanteen kerrokseen ja tappaa kaikilta tasoilta päävastustajan.[1][2]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirito (キリト)
Oikea nimi: Kazuto Kirigaya (桐ヶ谷 和人 Kirigaya Kazuto)

Ääninäyttelijä: Yoshitsugu Matsuoka

Kirito on sarjan keskeisin protagonisti ja päähenkilö. Kiritolla on mustat hiukset ja hän käyttää sarjan aikana myös mustia vaatteita. Hän on soolopelaaja, eli pelaaja joka ei ole liittynyt mihinkään kiltaan ja työskentelee yksin, ennenkuin alkaa työskennellä Asunan kanssa. Kirito kuuluu pelin "lead grouppiin" eli johtaviin pelaajiin korkean levelinsä ja pelitaitonsa vuoksi. Hänestä käytetään nimitystä Beater (joka tulee sanoista beta tester ja cheater). Hänen pelinimensä taas tulee hänen oikeasta nimestään, Kirigaya Kazuto.
Asuna (アスナ)
Oikea nimi: Asuna Yuuki ((結城 明日奈 Yūki Asuna)

Ääninäyttelijä: Haruka Tomatsu

Asuna on sarjan toinen protagonisti ja päähenkilö. Hän on myös yksi pelin "lead groupin" jäsenistä ja kuuluu Knights of Blood Oath (Karkeasti suomennettuna Verivalan Ritarit) nimiseen kiltaan. Hän on ulkonäöltään punahiuksinen, ruskeasilmäinen, nuori ja pukeutuu valkopunaisiin vaatteisiin (Killan päävärit). Hänen ja Kiriton välinen suhde tiivistyy sarjan aikana.
Lyfa ((リーファ Rīfa, tunnetaan myös nimellä Leafa)
Oikea nimi: Suguha Kirigaya (桐ヶ谷 直葉 Kirigaya Suguha)

Ääninäyttelijä: Ayana Taketatsu

Kiriton serkku oikeassa maailmassa, mutta kutsuu Kiritoa silti veljekseen (koska eivät tienneet oikeasti olevansa serkkuja). Leafa on ahkera työskentelijä ja on harjoitellut kendoa jo 8 vuotta. Aluksi, kun Kirito oli joutunut Sword Art Onlineen vangiksi, hän alkoi vihata videopelejä. Mutta lopulta päättikin kokeilla Alfheim online, nimistä virtuaalista nettiroolipeliä, ja jäi samantien koukkuun. Myöhemmin, kun Kirito saapui Alfheimiin, tämä tapasi Leafan, kumpikaan ei tunnistanut aluksi toista, mutta järkytys oli kyllä valtava, kun totuus valkeni heille.

Media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sword Art Onlinen animesovituksen teko julkaistiin Dengeki Bunko Autumn Festival 2011:ssa, jossa samalla julkaistiin myös Sword Art Onlinen tekijän, Reki Kawaharan toisen sarjan animesovituksen tekoa, Accel Worldin. Animen tuottaja on Aniplex, sen studio on A-1 Pictures ja sen ohjaajana toimii Tomohiko Ito sekä musiikin on tuottanut Yuki Kajiura. Anime alkoi Tokyo MX, tvk, TVS, TVA, RKB, HBC ja MBS -kanavilla heinäkuun seitsemäs päivä, kun taas kanavilla AT-X, Chiba TV ja BS11 vasta myöhemmin. Anime on myös näkyvillä Crunchyrollissa, jossa sitä voivat katsoa Premium Memberit tuntia myöhemmin kun uusi jakso on tullut, kun taas ilmaisten memberien pitää odottaa viikko ennen sen näkemistä. Sarjan tunnari on nimeltään "crossing field", jonka on laulanut LiSA, ja lopputunnari on nimeltään "Yume Sekai" (ユメセカイ, kirjaimellisesti "Unen Maailma"), jonka taas on laulanut Haruka Tomatsu, Asunan ääninäyttelijä. Jaksosta 15 eteenpäin, sarjan uusi tunnari on nimeltään "INNOCENCE", jonka on laulanut Aoi Eir, kun taas lopputunnari on "Overfly" Haruna Lunan laulamana. Sword Art Onlinen animeversio on lisensioinut Pohjois-Amerikassa Aniplex USA, ja Australiassa Madman Entertainment.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]