Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga
SMT DDS.png
Kehittäjä Atlus
Julkaisija JP Atlus
NA Atlus USA
EU Ghostlight
Ohjaaja Katsura Hashino
Ichirō Itano
Makoto Kitano
Suunnittelija Makoto Kitano
Käsikirjoittaja Tadashi Satomi
Yu Godai (alkuperäinen tarina)
Taiteilija Kazuma Kaneko
Säveltäjä Shōji Meguro
Kenichi Tsuchiya (DDS)
Ohjelmoija Satoshi Ōyama
Pelisarja Megami Tensei
Julkaistu JP 15. heinäkuuta 2004
NA 5. huhtikuuta 2005
EU 21. heinäkuuta 2006
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
Alusta PlayStation 2
Jakelumuoto DVD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga (Japanissa Digital Devil Saga: Avatar Tuner (Digital Devil Saga アバタール・チューナー Dejitaru Debiru Sāga Abatāru Chūnā)) on vuonna 2004 PlayStation 2:lle julkaistu roolipeli. Se on yksi Megami Tensei -pelisarjan alasarjan Shin Megami Tensei spin-off -peleistä. Sille julkaistiin vuonna 2005 jatko-osa, Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digital Devil Sagassa demonien kutsumisen sijaan, hahmot muuttavat itse itsensä demoneiksi, jotka edustavat heidän atmaniaan. Jokaisen demonin taidot jakautuvat neljään tyyppiin: fyysinen (Physic), taika (Magic), suojaus (Shield) ja automaattinen (Auto). Uusien kykyjen saamiseksi on ostettava Macca-nimisellä valuutalla mantroja ja niiden masteroimiseksi kerättä Atma-pisteitä (AP).

Taikahyökkäykset jakautuvat samankaltaisiin tyyppeihin kuin muissakin Megami Tensei -peleissä ja tietyt niistä saavat uhrin tiettyn tilaan kuten "tainnutetuksi" tai "jäätyneeksi".

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina sijoittuu post-apokalyptisessa tulevaisuudessa sijaitsevaan paikkaan nimeltä Kaatopaikka (Junkyard). Ihmiset elävät jälleensyntymisen syklejä ja muistavat kaiken entisistä elämistään. Kaatopaikan hallinnasta taistelee kuusi heimoa nimeltä Embryon, Etujoukko (Vanguard, Japanissa Assignments), Maribel, Kiinteät (Solids), Eläimelliset (Brutes, Japanissa Brutish) ja Sudet (Wolves, Japanissa Hounds).

Eräänä päivänä Embryonin johtaja, Serph, luutnantteineen taistelee Etujoukkoa vastaan. Yhtäkkiä he löytävät oudon kapselin ja saavat omat atma-merkkinsä, joiden seurauksena he kukistavat Etujoukon jäsenet. He vievät sisällä olleen tytön nimeltä Sera mukanaan tukikohtaansa. Tunkeutuessaan Etujoukon päämajaan mies nimeltä Harley väittää Embryonin jäsenten "nielleen" Etujoukon muut jäsenet.

Salaperäinen olento "Angel" kutsuu heimojen johtajat Karma-temppeliin ja käskee heimoja käyttämään uusia voimiaan tuhoamaan muut heimot ja selviytyvä heimo pääsisi nirvanaan Seran ohella, jolla on kyky tyynnyttää demonien tuntema "nälkä". Embryon liittoutuu Maribelin kanssa ja hyökkää Kiinteiden kaupunkiin. Mutta Kiinteiden johtaja, Mick, saa Maribelin johtajan, Jinanan, menettämään demoninsa hallinnan ja kokemaan "tunteellisen kuoleman". Sera joutuu heidän vangeikseen ja kuten vanhassa tarinassa kahdesta prinssistä Serph ja Heat päätyvät taistelemaan toisiaan vastaan. Sera saadaan pelastettua ja Mick tapetaan.

Seuraavat Embryon aikoo heikentää Eläimellistn heimon voimia. Sitten Varin Omega, joka kutsuu itseään "eversti Beckiksi" väittää tietävänsä Angelin salaisuuden ja aikoo lähteä Kaatopaikalta. Angel kuitenkin estää sen. Eläimelliset tuhoavat Sudet ja Maribelin pettänyt Bat tapetaan. Eläimelliset ovat viimeinen heimo, joka Embryonin on tuhottava.

Koettuaan muistoja edellisistä ajoista he saapuvat Eläimellisten tukikohtaan. Varin kukistetaan, mutta väittää Embryonin jäsenten kuolleen "nirvanssa" ja Seran olevan paholainen. Kun Sera pyrkii ottamaan hallintaansa Karma-temppelin, Angel ottaa ihmishahmon ja uhkaa laukaista tietokoneviruksen, ellei Sera palaa takaisin. Embryon kuitenkin vapautuu hänen otteestaan ja tuhoaa Angelin. Kaatopaikka paljastuu virtuaalimaailmaksi ja nirvana "todelliseksi maailmaksi".

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kenji Nojima  … Serph  
 Yumi Tōma  … Argilla  
 Hikaru Midorikawa  … Heat  
 Hiroaki Miura  … Cielo  
 Hideyuki Hori  … Gale  
 Hōko Kuwashima  … Sera  
 Michie Tomizawa  … Angel  
 Masaya Onosaka  … Harley  
 Kazue Ikura  … Jinana  
 Ryōtarō Okiayu  … Bat  
 Hisao Egawa  … Mick Etana  
 Banjō Ginga  … Varin Omega  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Yuri Lowenthal  … Serph  
 Amanda Winn-Lee  … Argilla  
 Crispin Freeman  … Heat  
 Dave Wittenberg  … Cielo, Bat  
 Steve Blum  … Gale  
 Wendee Lee  … Sera  
 Mary Elizabeth McGlynn  … Angel, Jinana  
 Lex Lang  … Harley, Mick Etana  
 Jamieson Price  … Lupa  
 Bob Papenbrook  … Varin Omega