Devil Survivor 2: The Animation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Devil Survivor 2: The Animation
デビルサバイバーツー ジ・アニメーション
(Debiru Sabaibā Tsū Ji Animēshon)
Genre - toiminta
- draama
- yliluonnollinen
TV-anime
Ohjaaja Seiji Kishi
Studio Bridge
Lähetyskanavat MBS
TBS
CBC
BS-TBS
Niconico
Alkuperäinen lähetyskierros 4. huhtikuuta 201327. kesäkuuta 2013
Jaksojen määrä 13

Devil Survivor 2: The Animation on vuonna 2013 esitetty japanilaiseen Nintendo DS -käsikonsolipeliin Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 perustuva animesarja. Sarjassa maailma ajautuu kaaoksen valtaan, kun Hibiki Kuze ja hänen ystävänsä Daichi Shijima ja Io Nitta joutuvat käymään selviytymistaistelua Septentrioneiksi kutsuttuja olentoja vastaan. He saavat kyvyn kutsua demoneita taistelemaan niitä vastaan kännykkäsovelluksen kautta ja päätyvät suojelemaan Japania JP’s-nimisen organisaation kanssa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sunnuntai-iltapäivällä Hibiki Kuze ja Daichi Shijima näkevät Nicaea-kännykkäsovelluksen kautta videoita, jotka ennustavat heidän kuolevan junaonnettomuudessa. He kuitenkin selviävät hengissä, kun heidän kännyköihinsä asentuu demoninkutsumissovellus, jolla he yhdessä Io Nittan kanssa käyvät taisteluun onnettomuuspaikalle ilmestyneitä hirviöitä vastaan. Ihmiset ajautuvat paniikkiin ja Hibiki tuhoaa taistelussa nimeltä Dubhe, joka on yksi Septentrioneista. Silloin Yamato Hotsuin ja hänen johtamansa halituksen organisaatio JP’s (Japan Meteorological Agency, Geomagnetism Research Department) päättävät värvätä Hibikin, Daichin ja Ion pysäyttämään seitsemän Septentrioneksi kutsuttua olentoa ennen kuin nämä ehtisivät aiheuttaa maailmanloppua ennen viikon päättymistä.

Maanantaina kolmikon ensimmäinen tehtävä on pelastaa JP’sin tutkija Fumi Kannon sekä kaksi muuta demoninkutsujaa: Hinako Kujou ja Keita Wakui. Keita saa surmansa ja toisen Septentrionen, Merakin, kukistumisen jälkeen, Hibiki tapaa vastarintaliikettä johtavan Ronaldo Kurikin, joka kertoo Yamaton haluavan luoda uuden meritokraattisen maailmanjärjestyksen, Ronaldon itse tavoitellessa egalitaristista maailmanjärjestystä. Tiistaina Airi Ban ja Jungo Torii yrittävät kaapata vastarintaliikkeen valtaamaan JP’sin tukikohdan, mutta joutuvat Septentrione Phecdan hyökkäyksen kohteeksi. Yamato tuhoaa Phecdan ja pelastaa Hibikin hengen, mutta ajautuu konfliktiin Ronaldon kanssa. Silloin paikalle ilmestyy salaperäinen hahmo nimeltä Alcor, joka kertoo olevansa Nicaean ja demoninkutsumissovelluksen luoja.

Keskiviikkona JP’s ja vastarintaliike joutuvat vastentahtoisesti tekemään yhteistyötä Megrezin pysättämiseksi. Mutta taistelun päätteeksi Ronaldo, Otome Yanagiya ja Yuzuru ”Joe” Akie päätyvät Tyhjiöön (Void). Torstaina Alcor selittää tapahtumien todellisen kulun. Olento nimeltä Polaris pyrkii tuhoamaan ihmisten todelisuuden palauttaakseen ”luonnollisen” järjestyksen. Septentrionet pyrkivät tuhoamaan henkisen muurin, joka suojelee Japania Tyhjiöltä. Taistelussa Aliothia vastaan tuhannetihmiset saavat surmansa ja Hibiki tajuaa kuinka pitkälle Yamato on valmis menemään tavoitteensa saavuttamiseksi. Perjantaina Yamatoa käyttää Iota hyväksi kukistaakseen Septentrione Mizarin. Io joutuu demonin riivaamaaksi, kunnes Hibiki pelastaa hänet.

Lauantaina seitsemäs Benetnasch tuhoaa Japania suojaavan muurin täysin. Fumi, Airi, Jungo ja Hinako saavat surmansa ennen kuin Hibiki, Daichi ja Yamato pysäyttävät Benetnaschin. Hibiki ja Alcor nousevat Yamatoa vastaan ja päätyvät suununtaina kilpailemaan siitä kuka pääsee ensimmäisenä Polariksen puheille. Hibiki, Daichi ja Io pysäyttävät Yamaton oikean käden, Makoto Saton, kun taas kahdeksanneksi ja viimeiseksi Septentrioneksi paljastunut Alcor haastaa Yamaton ja yrittää lopulta tappaa tämän itsemurharäjähdyksellä. Yamato kuitenkin selviää, jolloin Daichi ja Io uhraavat itsensä antaakseen Hibikille mahdollisuuden estää Yamaton aikeet. Lopulta Hibiki voittaa taistelun Yamatoa vastaan ja pyytää Polarista palauttamaan maailman takaisin entiseen tilaansa. Hän palaa ajassa viikon taaksepäin. Hänen ystävänsä ovat elossa, mutta Hibikin lisäksi ainoastaan Yamato ja Alcor muistavat kaiken tapahtuneen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Hiroshi Kamiya  … Hibiki Kuze  
 Nobuhiko Okamoto  … Daichi Shijima  
 Aya Uchida  … Io Nitta  
 Junichi Suwabe  … Yamato Hotsuin  
 Takahiro Sakurai  … Alcor  
 Kikuko Inoue  … Tico (nainen)  
 Shūta Morishima  … Tico (mies)  
 Miyuki Sawashiro  … Makoto Sato  
 Rikako Yamaguchi  … Fumi Kanno  
 Fūko Saitō  … Keita Wakui  
 Ami Koshimizu  … Hinako Kujou  
 Daisuke Namikawa  … Jungo Torii  
 Kana Asumi  … Airi Ban  
 Yuka Iguchi  … Otome Yanagiya  
 Mitsuaki Madono  … Yuzuru ”Joe” Akie  
 Rikiya Koyama  … Ronaldo Kuriki  
 Atsushi Endo  … Byakko  
 Syuta Morishima  … Kerberos  
 Eiichirō Tokumoto  … Saatana  
 Sakura Koyama  … Koharu  
 Hiryuki Endo  … sivuäänet  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Patrick Poole  … Hibiki Kuze  
 Greg Ayres  … Daichi Shijima  
 Jessica Boone  … Io Nitta  
 John Gremillion  … Yamato Hotsuin  
 Illich Guardiola  … Alcor  
 Luci Christian  … Tico (nainen), nuori Daichi Shijima  
 John Swasey  … Tico (mies), Bifrons, Kerberos, sivuäänet  
 Amy Morris  … Makoto Sato  
 Shelley Calene-Black  … Fumi Kanno  
 Connor Leach  … Keita Wakui, Botis  
 Joanne Bonasso  … Hinako Kujou, sivuäänet  
 Ty Mahany  … Jungo Torii  
 Cynthia Martinez  … Airi Ban  
 Molly Search  … Otome Yanagiya  
 Mark X. Laskowski  … Yuzuru ”Joe” Akie, sivuäänet  
 Jason Douglas  … Ronaldo Kuriki  
 Emily Neves  … nuori Hibiki Kuze, sivuäänet  
 George Manley  … Byakko, sivuäänet  
 Luke Patterson  … sivuäänet  
 Houston Hayes  … sivuäänet  
 Rob Mungle  … sivuäänet  
 Brittney Karbowski  … sivuäänet  
 Kyle Colby Jones  … sivuäänet  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]