Jessica Boone

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jessica Boone
Jessica Boone.JPG
Syntymäaika 14. toukokuuta 1984 (ikä 33)
Syntymäpaikka Yhdysvallat La Porte, Texas
Aktiivisena 2003–
Muut nimet Circe Hightshade
Merkittävät roolit Chiyo Mihama
(Azumanga Daioh)
Ena
(Gravion)
Yuna Miyama
(Maburaho)
Puoliso John (2008–)
Aiheesta muualla
IMDb
Palkinnot

Jessica Boone (s. 14. toukokuuta 1984 La Porte, Texas) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan useista dubbauksistaan animen parissa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boone syntyi La Portessa, mutta vietti lapsuutensa Houstonissa. Hän valmistui yliopistosta toukokuussa 2007 opiskeltuaan humanistista tiedettä ja yhteiskuntaoppia. Boone opiskeli myös teatteria.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boone aloitti näyttelemisen aluksi teatterin parissa Alley-teatterissa, jonne animea kääntävä ja ohjaava Steven Foster tuli pyytämään Boonea koe-esiintymään eri animesarjoihin etsiessään nuoria ääniä. Tämän myötä hänen uransa alkoi dubbausten parissa vuonna 2003 All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku -OVAn myötä, jossa Boonen oli Yoshimin roolissa. Tämän jälkeen hän on työskennellyt suurimmaksi osaksi ADV Filmsille, jonka myötä Boone on usein työskennellyt yhdessä Chris Pattonin ja Luci Christianin kanssa. Hänet palkittiin heti vuonna 2004 Misaki Suzuharan ääniroolista Angelic Layer animesarjasta ADR-palkinnolla kuukauden ääninäyttelijänä.[1] Parhaiten hänet tunnetaan ääniroolistaan Chiyo Mihamana animesarjassa ja -elokuvassa Azumanga Daioh. Vuonna 2006 Boonella oli pieni alkuperäinen äänirooli My Gym Partner's a Monkeyssa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boone meni kihloihin high schoolissa tapaamansa poikaystävän Johnin kanssa 25. joulukuuta 2006 ja he menivät myöhemmin naimisiin 13. huhtikuuta 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. List of ADR Award Winners Viitattu 1.5.2012 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.