Mylady Winter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Milady Winter on eräs konna kirjassa Kolme muskettisoturia. Milady on Athoksen entinen puoliso ja kantaa samalla nimeä kreivitär de La Fère, jonka Athos luuli murhanneensa, mutta käykin ilmi että hän on elossa, kun hän yrittää murhata d’Artagnanin. Milady on Kardinaali Richelieun palveluksessa ja on kirjan naiskonna. Lopulta Milady saa kuolemantuomion muskettisotureilta ja omalta langoltaan Kreivi Winteriltä.

Lillen pyöveli, jonka pappiveljen Milady oli vietellyt ja saattanut turmioon, katkaisi Miladyn kaulan miekallaan. Ruumis käärittiin painoin varustettuna pyövelin punaiseen viittaan ja upotettiin Lys-joen keskelle.

D’Artagnan joutuu kardinaalin eteen tuomittavaksi, mutta juonikas poliitikkopiispa tuntee lopulta vain suunnatonta helpotusta päästyään eroon naisroistosta, jonka rikokset ja pirullinen äly olivat toistuvasti kauhistuttaneet jopa häntäkin, ja ylentää yllättäen D’Artagnanin muskettisoturien luutnantiksi.

Myöhemmin Miladyn poika Mordaunt, jota on ehdottomasti kielletty käyttämästä alkuperäistä nimeään John Francis Winter, murhaa rippiä vastaanottavaksi munkiksi naamioituneena tunnonvaivaisen Lillen pyövelin ja aiheuttaa pitkään pahoja vaikeuksia. Loppuun asti hän kieltäytyy tunnustamasta äitinsä kaameita rikoksia.

  • Dumas, Alexandre: Kolme muskettisoturia. Suomentanut P. J. Hannikainen. Jyväskylä: K.J. Gummerus, 1889. Kirjan verkkoversio (viitattu 04.07.2014).