Mylady Winter

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

MyLady Winter on eräs konna kirjassa Kolme muskettisoturia. Mylady on Athoksen entinen puoliso ja kantaa samalla nimeä kreivitär de La Fère, jonka Athos luuli murhanneensa, mutta käykin ilmi että hän on elossa, kun hän yrittää murhata d'Artagnanin. Mylady on Kardinaali Richelieun palveluksessa ja on kirjan naiskonna. Lopulta Mylady saa kuolemantuomion muskettisotureilta ja omalta langoltaan Kreivi Winteriltä.

Lillen pyöveli, jonka pappiveljen Mylady oli vietellyt ja saattanut turmioon, katkaisi Myladyn kaulan miekallaan. Ruumis käärittiin painoin varustettuna pyövelin punaiseen viittaan ja upotettiin Lys-joen keskelle.

D'Artagnan joutuu kardinaalin eteen tuomittavaksi, mutta juonikas poliitikkopiispa tuntee lopulta vain suunnatonta helpotusta päästyään eroon naisroistosta, jonka rikokset ja pirullinen äly olivat toistuvasti kauhistuttaneet jopa häntäkin, ja ylentää yllättäen D'Artagnanin muskettisoturien luutnantiksi.

Myöhemmin Myladyn poika Mordaunt, jota on ehdottomasti kielletty käyttämästä alkuperäistä nimeään John Francis Winter, murhaa rippiä vastaanottavaksi munkiksi naamioituneena tunnonvaivaisen Lillen pyövelin ja aiheuttaa pitkään pahoja vaikeuksia. Loppuun asti hän kieltäytyy tunnustamasta äitinsä kaameita rikoksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dumas, Alexandre: Kolme muskettisoturia. Suom. P. J. Hannikainen. Jyväskylä: K.J. Gummerus, 1889. Kirjan verkkoversio (viitattu 04.07.2014).