Darin de Paul

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Darin De Paul
Henkilötiedot
Syntynyt7. marraskuuta
Ammatti näyttelijä, ääninäyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1981–
Merkittävät roolit Gill Grunt
(Skylanders: Giants)
Blackhand
(World of Warcraft: Warlords of Draenor)
Reinhardt
(Overwatch)
Ardyn Izunia
(Final Fantasy XV)
J. Jonah Jameson
(Spider-Man)
Aiheesta muualla
www.darindepaul.com
IMDb

Darin De Paul (s. 7. marraskuuta) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä, joka on pääosin tehnyt äänirooleja videopeleihin, kuten Skylanders: Giants, Final Fantasy XV, World of Warcraft: Warlords of Draenor ja Overwatch.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

De Paul alkoi työskentelemään näyttelijänä 1981 esiintyen aluksi teatterissa ja televisiomainoksissa. Sittemmin 1989–1991 välisenä aikana hänet nähtiin televisiosarjassa Miami Vice ja elokuvissa Oopperan kummitus ja American Tiger. De Paul esiintyi vielä 2003 televisiosarjassa Kova laki, kunnes siirtyi tekemään äänirooleja näytelmäroolien sijaan.

Hän teki aluksi sivuääniä Robots animaatioelokuvaan 2005 ja sittemmin pienempiä äänirooleja. De Paul esiintyi välissä myös Oscar-ehdokkuuden saaneessa elokuvassa Julie & Julia. Vuotta myöhemmin 2010 hän koe-esiintyi Skylanders: Giants videopeliä varten. De Paul sai valita kolme hahmoa, joille hän saisi luoda äänen. Näistä ääniroolittajat valitsivat De Paulin olevan Gill Grunt.[1] De Paul jatkoi roolissaan myös videopelissä Skylanders: SWAP Force ja Skylanders: Trap Team. Pelien jälkeen hänet kuultiin myös Judge Dreddin äänenä lyhytanimaatiosarjassa Judge Dredd: Superfiend. Sittemmin 2016 De Paul oli Overwatch -videopelissä Reinhardtin äänenä ja yhden jakson verran Sinestron äänenä Justice League Action lyhytanimaatiosarjassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The voice of Reinhardt: Interview with Darin De Paul (Arkistoitu – Internet Archive) breakthegame.net 30.10.2016 Viitattu 1.10.2017 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.