Luettelo Selim Palmgrenin sävellyksistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Selim Palmgrenin sävellyksistä. Luettelo on systemaattinen, kun sen perustana oleva teosluettelo Selim Palmgrenin teosluettelo Suomen musiikkikirjastoyhdistys 2014 on järjestetty opusnumeron ja SP-numeron mukaiseen järjestykseen. Lisätietoa kustakin sävellyksestä löytyy teosluettelosta.

Oopperat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Daniel Hjort, op. 30. Kuusikohtauksinen ooppera. Libretto Selim Palmgren, Josef Julius Wecksellin mukaan, suomennos Paavo Cajander. Sävelletty 1910, uudistettu 1938. Suomenkielisen version ensiesitys oli 1929.
    • Daniel Hjorts monolog, op. 30, nro 4. Daniel Hjortin monologi
    • Sigrids bön, op. 30, nro 5. Sigridin rukous
    • Soldatvisa, op. 30, nro 12. Sotilaslaulu
    • Johan Flemings dröm, op. 30, nro 15. Johan Flemingin uni
    • Dryckesvisa, op. 30, nro 18. Juomalaulu
  • Peter Schlemihl, SP215. Toteutumaton ooppera Hermann Kienzlin librettoon. Suunniteltu 1910-luvulla. Vain libretto tunnetaan, musiikkia ei luultavasti koskaan valmistunut.
  • Der Student von Prag, SP282. Ooppera Hanns Heinz Ewersin librettoon. Aloitettu 1914, vain luonnoksia tunnetaan.

Näyttämöteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Juhana herttua, op. 62. Näytelmämusiikkia solisteille, kuorolle ja orkesterille. Teksti Jalmari Hahl. Sävelletty 1917. Muutamat osat julkaistiin opusnumerolla 58, jota ei enää käytetä tämän teoksen yhteydessä.
    • Juhana herttuan laulu, op. 62, nro 1. Sovitus lauluäänelle ja pianolle 1922 tunnetaan.
    • Venelaulu, op. 62, nro 2
    • Hovin tulo, op. 62, nro 3
    • Gavotti, op. 62, nro 4. Sovitus pianolle 1922.
    • Puutarhamusiikki I & II, op. 62, nro 5
    • Unikohtaus, op. 62, nro 6
    • Karhun tanssi, op. 62, nro 7
    • Markkinakohtaus, op. 62, nro 8. Sovitus pianolle nimellä Polska 1922.
    • A, op. 62, nro 9

Kantaatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Turun lilja, op. 89. Åbo liljan. Kantaatti sekakuorolle, mieskuorolle, sopraanolle ja orkesterille. Teksti V. A. Koskenniemi, ruotsinnos Nino Runeberg. Sävelletty 1929.
    • Kellot, op. 89, nro 1. Klockorna
    • Teinilaulu, op. 89, nro 2. Djäknevisa
    • Aboa vetus et nova, op. 89, nro 3
    • Meren kyntäjät, op. 89, nro 4. Havets folk
    • Soutaja Aurajoella, op. 89, nro 5. Roddaren på Aura ström
    • Turun lilja, op. 89, nro 6. Åbo liljan
  • Armonlaakson laulu, op. 103. Kantaatti sopraanolle, sekakuorolle ja uruille, trumpetti ad. lib. Teksti Larin-Kyösti. Sävelletty 1943.
    • Pyhän Birgitan kellot, op. 103, nro 1
    • Neitsyt Maarian poika, op. 103, nro 2
    • Kristuksen kruunut, op. 103, nro 3
    • Elon päivä on heljä, op. 103, nro 4
    • Loppulaulu, op. 103, nro 5

Elokuvamusiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Meidän poikamme ilmassa – me maassa, SP185. Musiikkia solistille, mieskuorolle ja orkesterille. Tekstit Erkki Karu. Sävelletty 1935.
    • Lentäjien marssi, SP185, nro 1. Sovitus mieskuorolle tunnetaan.
    • Sinitaivaalla hattarat kiitää, SP185, nro 2
    • Selvän teki, SP185, nro 3
    • Lentokilpailu, SP185, nro 4
    • Valssi, SP185, nro 5. Lentäjien valssi

Yksinlaulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki laulut on sävelletty lauluäänelle ja pianolle, ellei toisin ole merkitty.

  • Lemmenlaulu, op. 5, nro 1. Teksti Heikki Ojansuu. Sävelletty 1900.
  • Långsamt som kvällskyn, op. 5, nro 2. Verkkaan kuin auer hohtava haihtuu. Teksti K. A. Tavaststjerna, suomennos Sole Kallioniemi. Sävelletty 1900.
  • Den unge piges viser, op. 7. Teksti Vilhelm Krag. Sävelletty 1900.
    • Til staevnemøde, op. 7, nro 1
    • Tidlig morgen, op. 7, nro 2
    • Juninat, op. 7, nro 3
    • Jeg synes, jeg selv må stråle, op. 7, nro 4
    • Hjertesorg, op. 7, nro 5
  • Liljekonvalje, op. 12, nro 1. Kielo. Teksti Oswald Siren, suomennos R. R. Ryynänen. Sävelletty 1901.
  • Drömvisa, op. 12, nro 2. Unilaulu. Teksti Levi Rickson kirjailijanimellä Jeremias i Tröstlösa, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1903 tai aikaisemmin. Sovitus sekakuorolle tunnetaan.
  • För alla vindar, op. 15, nro 1. Teksti Bertel Gripenberg. Sävelletty 1906?
  • Lotta Lennings vaggvisa, op. 15, nro 2. ”Lotta Lenningin kehtolaulu”. Teksti Zachris Topelius, suomennos Jussi Snellman ja Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1906?
  • När den sköna maj med sippor kommit, op. 15, nro 3. Toukokuu, kun saavut vuokkoinesi. Teksti Johan Ludvig Runeberg, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1906?
  • En vintervisa, op. 20, nro 1. Talvella. Surren laulelen. Teksti Gustaf Fröding, suomennokset Jussi Snellman ja Heikki Klemetti. Sävelletty 1907 tai aikaisemmin. Sovitukset mies- ja sekakuoroille tunnetaan.
  • Herbst, op. 20, nro 2. Syksy. Teksti Cäsar Flaischlen, suomennos Aune Krohn. Sävelletty 1907.
  • Flickan knyter i Johannenatten, op. 20, nro 3. Juhannuksen yönä neito nuori. Teksti Johan Ludvig Runeberg, suomennos V. Arti. Sävelletty 1907.
  • Joululaulu, op. 34, nro 1. Ja neitsyt pikku poijuttansa. Teksti Severi Nuormaa. Sävelletty 1912.
  • Suomen suvi, op. 34, nro 2. Teksti Niilo Mantere. Sävelletty 1908.
  • Dunkelrote Rosen, op. 38, nro 1. Teksti Therese Siemerling. Sävelletty 1913 tai aikaisemmin.
  • Klage, op. 38, nro 2. Tekstin tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1913 tai aikaisemmin.
  • Die Stadt, op. 40, nro 1. Orkesterilaulun sovitus lauluäänelle ja pianolle 1914.
  • En vandringssång, op. 40, nro 2. Teksti Erik Natanael Söderberg. Sävelletty 1915.
  • Två sånger, op. 48. Teksti Astrid Gullstrand. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
    • Sov, sov, rosenkind, op. 48, nro 1
    • Din vita ros, op. 48, nro 2
  • Tre sånger, op. 52. Sävelletty 1915?
    • Så sakta ringde klockorna, op. 52, nro 1. Teksti Astrid Gullstrand.
    • Sjung, sjung, brusande våg, op. 52, nro 2. Teksti Zachris Topelius.
    • En moders farväl, op. 52, nro 3. Teksti Erik Natanael Söderberg.
  • Tre sånger till ord av Ernst V. Knape, op. 56. Tekstit Ernst V. Knape, suomennokset Ilta Koskimies. Sävelletty 1916 tai aikaisemmin.
    • På stranden, op. 56, nro 1. Rannalla.
    • Ingen kan sjunga så sorgtunga sånger, op. 56, nro 2. Laulusi, armas, on murheesta raskas.
    • Sommardag, op. 56, nro 3. Kesäpäivä.
  • Kolme laulua,op. 60. Ruotsinnokset Nino Runeberg. Sävelletty 1917.
  • Det skönaste landet, op. 61. Sovitus yksiääniselle mieskuorolle ja pianolle.
  • Juhana herttuan laulu, op. 62, nro 1. Sovitus lauluäänelle ja pianolle 1922.
  • Hakkapeliittain marssi, op. 67. Hakkapeliternas marsch. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Nino Runeberg. Sävelletty 1918. Sovitus mieskuorolle vuodelta 1931? tunnetaan.
  • Två visor av Ernst V. Knape, op. 70. Tekstit Ernst V. Knape. Sävelletty 1919 tai aikaisemmin.
    • Var är vägens mål, op. 70, nro 1. Miss’ on matkan pää?. Suomennos Ilta Koskimies.
    • En latmansmelodi, op. 70, nro 2. Laiskurin laulu. Huolettoman laulu. Suomennokset Kim Borg ja anonyymi. Sovitus mieskuorolle 1919 tunnetaan.
  • Leivonen, op. 94, nro 1. Die Lerche. Teksti V. A. Koskenniemi, saksannos Elisabeth Kurkiala. Sävelletty 1935.
  • Kalastajaäidin joululaulu, op. 94, nro 2. Julsång i fiskarkojan. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1944 tai aikaisemmin.
  • Avartuva aatos, op. 94, nro 3. Stigande tanke. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1944 tai aikaisemmin.
  • Kaukaiset mainingit, op. 94, nro 4. Fjärran dyningar. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1944 tai aikaisemmin.
  • Kevät tulee, op. 106, nro 1. Teksti Eino Pakarinen. Sävelletty 1944 tai aikaisemmin. Alkuperäinen pianosäestys on kadonnut, vain sovitus lauluäänelle ja orkesterille tunnetaan.
  • Aamun autereessa, op. 106, nro 2. Klarnad morgon. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1944. Sovitus lauluäänelle ja orkesterille tunnetaan.
  • Kesäinen riemuretki, op. 106, nro 3. Glad sommarfärd. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1944.
  • Allt under himmelens fäste, SP5. Teksti ruotsalainen kansanlaulu, sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Anna-mi, SP7. Teksti Ernst V. Knape. Sävelletty 1917 tai aikaisemmin. Sovitukset mies- ja sekakuorolle tunnetaan.
  • Asparnas susning, SP11. Teksti Erik Natanael Söderberg. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
  • Dag efter dag, SP34. Teksti K. A. Tavaststjerna. Sävelletty 1906.
  • Det borde varit stjärnor', SP37. Vain taivon kirkkaat tähdet. Teksti Gustaf Fröding, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1898.
  • Det finns ej natt, SP38. Yö vaihtuu kerran. Teksti Lorenz Jönsson, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1940.
  • Det spøger, SP40. Vilhelm Krag. Sävelletty 1898 tai myöhemmin, ei ole julkaistu.
  • Du var mig mera nära, SP46. Du warst mich näher eigen. Teksti K. A. Tavaststjerna, saksannos Woldemar Kolpytschew. Sävelletty 1906.
  • Ei nyt enää, SP48. Teksti suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • En enlig flug udi sit bur, SP50. Teksti tanskalainen kansanlaulu. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Es schauen die Blumen, SP55. Teksti Heinrich Heine. Sävelletty 1893 – 1894.
  • De fallna, SP60. Teksti Jarl Hemmer. Sävelletty 1919.
  • Folkvisa, SP64. Ruotsalainen kansanlaulu. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Friederike Brions visa, SP67. Teksti Gustaf Fröding. Sävelletty 1907 tai aikaisemmin.
  • Gula blad, SP74. Syksyn keltalehdet”. Teksti Erik Natanael Söderberg, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
  • Höst på berget, SP96. Syksy vuorella. Teksti Jarl Hemmer, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1946.
  • I vassen, SP99. Ruohikossa. Teksti Osvald Sirén, suomennos Martti Korpilahti. Sävelletty 1903.
  • Ich stand in dunkeln Träumen, SP100. Teksti Heinrich Heine. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Ich unglücksel’ger Atlas! , SP101. Teksti Heinrich Heine. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Iltalaulu, SP105. Aftonsång. Suomalainen kansanlaulu, ruotsinnos Joel Rundt. Sovitettu 1923 tai aikaisemmin. Sovitus sekakuorolle tunnetaan.
  • Im wunderschönen Monat Mai, SP107. Teksti Heinrich Heine. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Intermezzo, SP109. Teksti Heinrich Heine. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Jeg gik ud at se mig om, SP113. Tanskalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Juni, SP121. Teksti Erik Natanael Söderberg. Sävelletty 1917 tai aikaisemmin.
  • Kari å Mari stat op nå, SP130. Norjalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Kesäilta, SP133. Sommarkväll. Suomalainen kansanlaulu, ruotsinnoksen tekijää ei tiedetä. Sovitettu 1903 tai aikaisemmin. Sovitus mies-, nais- ja sekakuorolle tunnetaan.
  • Kullan ylistys, SP146. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • Kun ensi kerran silmäs näin, SP147. När första gången din blick jag såg. Suomalainen kansanlaulu, ruotsinnos Joel Rundt. Sovitettu 1927?
  • Kung Liljekonvalje, SP149. Kielokuningas”. Teksti Gustaf Fröding, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1898.
  • Laulu Lapista, SP159. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Lintuselle, SP167. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1923.
  • Den långa dagen, SP174. Teksti Johan Ludvig Runeberg. Sävelletty 1893.
  • Läksin minä kesäyönä käymään, SP176. Jag gick mig en sommarnatt. Suomalainen kansanlaulu, ruotsinnoksen tekijää ei tiedetä. Sovitettu 1908,
  • En majvisa, SP178. Eine Maiweise. Teksti Gustaf Fröding, saksannos Woldemar Kolpytschew. Sävelletty 1907.
  • Matkalle aikova, SP182. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921.
  • Metsien joulu, SP187. Teksti Lauri Pohjanpää. Sävelletty 1949, ei ole julkaistu.
  • Midsommardans, SP189. Teksti Erik Natanael Söderberg. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
  • Mor, SP191. Teksti Astrid Gullstrand. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
  • Morsiamen kuolo, SP194. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • Muurahaisten luona, SP198. Teksti Samppa Luoma. Sävelletty 1936 tai aikaisemmin.
  • Nocturne, SP200. Teksti Astrid Gullstrand, suomennos Matti Tuloisela. Sävelletty 1917 tai aikaisemmin.
  • Nun die Schatten dunkeln, SP202. Darker grow the shadows. Teksti Emanuel Geibel, englanninnos Carl Engel. Sävelletty 1909.
  • Nyt on mun mielestäni, SP204. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1923 tai aikaisemmin.
  • Når alt er stille, SP205. Teksti Vilhelm Krag. Sävelletty 1900-luvun alussa.
  • Näktergalen, SP207. Teksti [[Bertel Gripenberg]. Sävelletty 1909.
  • Och flickan hon går i dansen, SP210. Ruotsalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Og jeg vil ha’ mig en hjertenskjær, SP211. Norjalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921.
  • Paljahana oksa puun, SP214. Teksti Immi Hellén nimimerkillä Ingeborg. Sävelletty 1936?
  • Phoenix, SP216. Teksti U. W. Walakorpi. Sävelletty 1920-luvulla. Tunnetaan vain julkaisematon luonnos.
  • Polska, SP222. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1923. Myös sovitus pianolle tunnetaan.
  • På Grusiens kullar, SP230. Alkuperäinen teksti ehkä Mihail Lermontov, ruotsinkielisen käännöksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1894. Teosta ei ole julkaistu, mutta se on äänitetty.
  • Riennä aika! , SP233. Teksti Julius Krohn kirjailijanimellä Suonio. Sävelletty 1929, ei ole julkaistu.
  • Romance, SP235. Tekstin tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1893, ei ole julkaistu.
  • Rukkaset, SP240. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • Sataa lunta, sataa rakehia, SP243. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1931 tai aikaisemmin.
  • Sataa vettä, SP244. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu ehkä 1920-luvulla. Sovitus on kadoksissa, siitä tunnetaan vain Nils-Eric Fougstedtin orkesterisovitus.
  • Sjöfararen vid milan, SP256. Mieskuorolaulun sovitus lauluäänelle ja pianolle.
  • Sjömansvisa, SP257. Ahvenanmaalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Skymning, SP258. Mieskuorolaulun sovitus lauluäänelle ja pianolle.
  • Som stjärnan uppå himmelen så klar, SP265. Ruotsalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Sommersehnsucht, SP268. Kesäinen unelma. Midsummer-day’s dream. Teksti Johannes Noack, suomennos Kyllikki Solanterä, englanninnos Paul England. Sävelletty 1908.
  • Sorgen söker de sina, SP272. Teksti Adolf Paul. Sävelletty 1902. Teosta ei ole julkaistu ja se on kadoksissa.
  • Sotilaspoika, SP273. Soldatgossen. Teksti V. A. Koskenniemi, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1941.
  • Der sterbende Almansor, SP277. Den döende Almansor. Kuoleva Almansor. [[Heinrich Heine], ruotsinnos Joel Rundt, suomennos Oiva Soini. Sävelletty 1893 baritonille ja pianolle.
  • En stig, SP278. Polku. Teksti Jonatan Reuter, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1922. Sovitukset mies- ja sekakuorolle tunnetaan.
  • Syntymistään sureva, SP287. The wanderer. O moder, arma moder. O arme Mutter. Suomalainen kansanlaulu, englanninnos Dixon Scott, muitten käännösten tekijöitä ei tiedetä. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin. Sovitus lauluäänelle, pianolle ja sellolle tunnetaan.
  • Sødeste pige, SP295. Norjalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.,
  • Toivoton rakkaus, SP306. Thou art not mine. Verschmähte Liebe. Suomalainen kansanlaulu, englanninnos Dixon Scott, saksannoksen tekijää ei tiedetä. Sovitettu 1923 tai aikaisemmin.
  • Tonen, SP307. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1930.
  • Tuoll’ on mun kultani, SP309. Far from my love. Dort weilt mein Liebster. Suomalainen kansanlaulu, englanninnos Dixon Scott, saksannoksen tekijää ei tiedetä. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • Tuomen juurella, SP310. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Tuutulaulu, SP312. Mieskuorolaulun sovitus lauluäänelle ja pianolle.
  • Twilight song, SP313. Teksti Helen Gage Jerrard Crosby. Sävelletty ehkä 1925.
  • Under stjärnorna, SP316. Tekstin tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1944, teos on kadoksissa.
  • Ungdomstoner, SP317. Teksti Erik Natanael Söderberg. Sävelletty 1918 tai aikaisemmin.
  • Vainiolla, SP322. In the meadow. Im Feld. Suomalainen kansanlaulu, englanninnos Dixon Scott, saksannoksen tekijää ei tiedetä. Sovitettu 1923 tai aikaisemmin.
  • Venehessä, SP329. I sin båt på fjärdens vatten. Suomalainen kansanlaulu, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1917. Sovitus mieskuorolle tunnetaan.
  • Vi ska’ ställa te’ en roliger dans, SP333. Ruotsalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Vid min lutas silvertoner, SP334. Serenadi. Teksti Vilhelm Krag, suomennos Jukka Lönnqvist. Sävelletty 1906? Sovitus mieskuorolle ja sovitus pianolle tunnetaan.
  • Vida, vida, SP335. Teksti Astrid Gullstrand. Sävelletty 1919?
  • Vihaava ystävä, SP336. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • Vineta, SP340. Teksti Olli Thunman, englanninnos ja suomennos Ilta Koskimies. Sävelletty 1924.
  • Virran reunalla, SP341. At the river. Am Bache. Suomalainen kansanlaulu, englanninnos Dixon Scott, saksannoksen tekijää ei tiedetä. Sovitettu 1917 tai aikaisemmin.
  • Vocalise-étude, SP342. Sanaton lauluääni ja piano. Sävelletty 1931 tai aikaisemmin.
  • En vårvisa, SP344. Yearnings. Kevätlaulu. Teksti Zachris Topelius englanninnos Warren Storey Smith, suomennos V. Arti. Sävelletty 1917.
  • Vårt är du, land! , SP345. Oot meidän, maa! Teksti Jarl Hemmer, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1940 tai aikaisemmin. Sovitus lauluäänelle ja sovitus sekakuorolle tunnetaan.
  • Yhden mä tiedän, SP348. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Den övergivna, SP354. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1906.

Sävellykset lauluäänelle ja orkesterille[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Die Stadt, op. 40, nro 1 Theodor Storm 1913-1914 tai aikaisemmin. Sovitus lauluäänelle ja pianolle vuodelta 1914 tunnetaan.
  • En sällsam fågel, op. 95. Sopraano ja orkesteri. Teksti Bertel Gripenberg. Sävelletty 1936 tai aikaisemmin.
  • Pakkanen, op. 97. Teksti Eino Pakarinen. Sävelletty 1937, ei ole julkaistu.
  • Kevät tulee, op. 106, nro 1. Yksinlaulun sovitus lauluäänelle ja orkesterille, ei ole julkaistu.
  • Aamun autereessa, op. 106, nro 2. Yksinlaulun sovitus lauluäänelle ja orkesterille, ei ole julkaistu.
  • Sjöfararen vid milan, SP256. Mieskuorolaulun sovitus lauluäänelle ja orkesterille.

Sävellykset kahdelle lauluäänelle ja pianolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Andante elegico, SP6. Sävellysaikaa ei tiedetä, ei ole julkaistu.
  • Heinäpellon pientareella, SP77. Teksti Immi Hellén. Sävelletty 1936.

Sekakuorosävellykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Drömvisa, op. 12, nro 2. Yksinlaulun sovitus sekakuorolle.
  • En vintervisa, op. 20, nro 1. Yksinlaulun sovitus sekakuorolle.
  • Hymni isänmaan vapaudelle, op. 86. Hymn till fosterlandets frihet. Teksti V. A. Koskenniemi, ruotsinnos Rafael Lindqvist. Sävelletty 1928. Sekakuoro tai sekakuoro orkesterin tai pianon säestyksellä.
  • Dans i parken, op. 107, nro 3. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Nokturn, op. 107, nro 4. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Aftonpsalm, SP1. Teksti Lina Sandell. Sävelletty 1933.
  • Anna-mi, SP7. Yksinlaulun sovitus sekakuorolle.
  • Aurinkokaupunki, SP13. Teksti Hugo Ehnquist. Sävelletty 1949 tai aikaisemmin.
  • Avunhuuto, SP14. Alkukielinen teksti Annie Besant, suomennos Armas Rankka. Sävelletty 1927?
  • Det susar i rågen, SP41. Teksti [[Ernst V. Knape]. Sävelletty 1935, ei ole julkaistu.
  • Elegie, SP49. Suru. Teksti Selim Sorthan, suomennos Eino Leino. Sävelletty 1905. Sovitukset pianolle ja uruille tunnetaan.
  • Guds fred! , SP73. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1933.
  • De heliga änglar, SP78. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1933 tai aikaisemmin.
  • Huokaus, SP91. Teksti Eino Pakarinen. Sävelletty 1907.
  • Hur mången gång! , SP92. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1930.
  • Hyvää yötä, SP95. God natt. Teksti [[Antti Rytkönen], ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1942.
  • Iltalaulu, SP105. Aftonsång. Yksinlauluversion sovitus sekakuorolle.
  • Jos taistella et sais, SP115. Teksti Niilo Mantere. Sävelletty 1927.
  • Juhannus, SP116. Larin-Kyösti. Sävelletty 1926? Sovitus mieskuorolle tunnetaan.
  • Kaksi pientä lehteä, SP127. Larin-Kyösti. Sävelletty 1947 tai aikaisemmin.
  • Keinu, SP132. Teksti Aleksis Kivi. Sävelletty 1908 tai aikaisemmin.
  • Kesäilta, SP133. Yksinlauluversion sovitus sekakuorolle.
  • Kevätaavistus, SP135 Teksti Larin-Kyösti. Sävelletty 1929.
  • Kevätperhot, SP137. Vårfjärilar. Teksti Antti Rytkönen, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1942.
  • Kevätsävel, SP138. Teksti [[Otto Manninen] Sävelletty 1930-luvulla?
  • Kevättuuli, SP139. Teksti [[Einari Vuorela]. Sävelletty 1944 tai aikaisemmin.
  • Lovsång, SP169. Teksti Paul Nilsson. Sävelletty 1933?
  • Lumisateella, SP170. Teksti Julius Krohn kirjailijanimellä Suonio. Sävelletty 1940-luvulla?
  • Luonterin rannalla, SP172. Teksti Valter Juva. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
  • Merellä, SP186. Teksti [[Samppa Luoma]. Sävelletty 1938 tai aikaisemmin.
  • Morgonpsalm, SP192. Teksti [[Johan Ludvig Runeberg]. Sävelletty 1935.
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Näcken, SP206. Näkki. Kansanlaulu Porvoon Svartbäckistä, suomennos Hilkka Norkamo. Sävelletty 1930 tai aikaisemmin.
  • O djupa klang i Herrens ord, SP209. Teksti Joel Rundt. Sävelletty 1920-luvulla?
  • Poppelit, SP223. Poplars. Teksti V. A. Koskenniemi, englanninnos Marja ja Philip Binham. Sävelletty 1929.
  • Rauhanruhtinas, SP231. Teksti Antti Rytkönen. Sävelletty1944?
  • Rosen lilla, SP238. Kansanballadi Uudeltamaalta, muokannut Joel Rundt. Sovitettu 1930-luvulla?
  • Rukous, SP241. Teksti [[V. A. Koskenniemi]. Sävelletty 1929.
  • Sjöfararen vid milan, SP256. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Skymning, SP258. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Skärgårdssommar, SP259. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1933 tai aikaisemmin.
  • En sommarvisa, SP267. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1930.
  • En stig, SP278. Yksinlaulun sovitus sekakuorolle.
  • Stig, min sång! , SP279. Yksinlaulun sovitus sekakuorolle.
  • Säv, säv, susa, SP294. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Takamailla, SP297. Teksti Larin-Kyösti. Sävelletty 1911 tai aikaisemmin.
  • Talvi-ilta, SP298. Teksti Einari Vuorela. Sävelletty 1943 tai aikaisemmin.
  • Tilinpäätös, SP302. Teksti Eino Pakarinen. Sävelletty 1936 tai aikaisemmin.
  • Tuutulaulu, SP312. Mieskuorolaulun sovitus sekakuorolle.
  • Tyyntyy se tuulonen, SP314. Teksti Niilo Mantere. Sävelletty 1927.
  • Viime sana, SP337. Teksti [[V. A. Koskenniemi]. Sävelletty 1942.
  • Vårt är du, land! , SP345. Yksinlaulun sovitus sekakuorolle.
  • Yökehrääjä, SP349. Teksti Eino Leino. Sävelletty 1908.

Mieskuorosävellykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • En vintervisa, op. 20, nro 1. Yksinlaulun sovitus mieskuorolle.
  • Heute früh auf grüner Halde, op. 44, nro 1. Soijin. Teksti ja suomennos Samuel Gustaf Bergh kirjailijanimellä Kallio. Sävelletty 1914 tai aikaisemmin.
  • Schwermut, op. 44, nro 2. Teksti Carl Candidus. Sävelletty 1914 tai aikaisemmin.
  • Mädchen sind wie der Wind, op. 44, nro 3. Teksti Carl Candidus. Sävelletty 1914 tai aikaisemmin.
  • Hakkapeliittain marssi, op. 67. Sovitus mieskuorolle 1931?
    • En latmansmelodi, op. 70, nro 2. Sovitus mieskuorolle 1919.
  • Kiltalaulu, op. 98, nro 2 Larin-Kyösti. Sävelletty 1940.
  • Visa på vägen, op. 101, nro 1. Teksti Hjalmar Krokfors. Sävelletty 1942.
  • Som stilla regn är sorgen, op. 101, nro 2. Teksti Hjalmar Krokfors. Sävelletty 1942.
  • Tätt under bruset av brottsjö, op. 101, nro 3. Teksti Hjalmar Krokfors. Sävelletty 1942.
  • Stjärnbeskärmade land, op. 101, nro 4. Teksti Hjalmar Krokfors. Sävelletty 1942.
  • 5 mieskuorolaulua, op. 107. Sävelletty 1944.
  • Allhelgonenatt, SP4. Teksti Ernst V. Knape. Sävelletty 1929.
  • Anna-mi, SP7. Yksinlaulun sovitus mieskuorolle.
  • Björkarna därhemma, SP20. Teksti Oskar Stjerne. Sävelletty 1926.
  • Björneborg Sångarbröders marsch, SP21. Teksti Elis Palander. Sävelletty 1903.
  • Bort allt vad oro gör, SP23. Pois huolet, veikkosein. Teksti Carl Michael Bellman, suomennos Reino Palmroth kirjailijanimellä Reino Hirviseppä. Sovitettu 1920-luvulla.
  • Bottniska hav, SP24. Gamlakarleby manskörs lystringssång”. Teksti Allan Sandström. Sävelletty 1939 – 1940.
  • Brudefärden, SP25. Teksti Alexander Slotte. Sävelletty 1934 tai aikaisemmin.-
  • Darthulas gravsång, SP35. Darthulan hautalaulu. Teksti James McPherson, ruotsinnos Johan Ludvig Runeberg, suomennos R. R. Ryynänen. Sävelletty 1906.
  • Det ringer till begravning, SP39. Teksti K. A. Tavaststjerna. Sävelletty 1904?
  • Det är fullbordat, SP42. Teksti Gustaf Fröding. Sävelletty 1912 tai aikaisemmin.
  • Drömmen, SP44. Teksti Johan Ludvig Runeberg. Sävelletty 1898. Mieskuorossa on baritonisoolo.
  • Dvärgens hämnd, SP47. Sovitus mieskuorolle.
  • Erotus mielillä. Teksti Kanteletar I:25. Sävelletty 1898-1899.
  • Etelälle, SP56. Teksti August Ahlqvist kirjailijanimellä A. Oksanen. Sävelletty 1909.
  • Finnländische Wiegenlied, SP62. Teksti suomalaisen kansanlaulun anonyymi käännös. Sävelletty 1912 tai aikaisemmin.
  • Fridens timme, SP65. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1931 tai aikaisemmin.
  • Fridsböner i aftonens lugn, SP66. Teksti Zacharis Topelius. Sävelletty 1945.
  • Friseglarens sång, SP68. Purjehtijan laulu. Teksti K. A. Tavaststjerna, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1905.
  • Glömd, SP70. Teksti Zachris Topelius. Sävelletty 1933.
  • Hell! , SP79. Teksti Jarl Hemmer. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
  • Herr Sölfverdal, SP81. Herra Sölfverdal. Teksti Gustaf Fröding, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1913.
  • Hiiden orjien laulu, SP82. Hiisis trälars sång. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1903? Sovitukset pianolle ja puhallinorkesterille tunnetaan.
  • Hiihtäjän virsi, SP83. Skidlöparen. Teksti Eino Leino, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1902. Sovitus pianolle tunnetaan.
  • Hosiannah! , SP85. Hoosianna. Teksti Gustaf Fröding, suomennos Matti Hyökki. Sävelletty 1907.
  • Hylkiön laulu, SP93. Teksti Ilmari Kianto nimellä Ilmari Calamnius. Sävelletty 1901 tai aikaisemmin.
  • Hymni Suomelle, SP94. Teksti A. V. Koskimies nimellä A. V. Forsman. Sävelletty 1905. Sovitus puhallinorkesterille tunnetaan.
  • I solnedgången, SP97. Teksti Gustaf Fröding. Sävelletty 1912 tai aikaisemmin.
  • En idyll, SP102. Teksti Zachris Topelius. Sävelletty 1919. – anonyymi suomennos Idylli
  • Ingalill, SP108. Teksti Gustaf Fröding. Sävelletty 1902?
  • Isän haudalla, SP112. På min faders grav. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1912 tai myöhemmin.
  • Jo tulen kotihin, SP114. Hemkomsten. Teksti Kanteletar I:182, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1904. Sovitus pianolle tunnetaan.
  • Juhannus, SP116. Larin-Kyösti. Sekakuoroteoksen sovitus mieskuorolle.
  • Juninatt, SP122. Teksti Ernst V. Knape. Sävelletty 1930-luvulla?
  • Järven rannalla, SP124. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1902.
  • Kamrater! , SP129. Teksti Max Nyman. Sävelletty 1901. Mieskuorossa on baritonisoolo.
  • Kesäilta, SP133. Yksinlauluversion sovitus mieskuorolle.
  • Kiitävi aatos, SP140. Alkuperäinen teksti Rafael Engelberg, suomennos L. Onerva. Sävelletty 1930.
  • Klunkom Welam Welamsson, SP141. Juomalaulu. Teksti Gustaf Fröding, suomennos Heikki Klemetti. Sävelletty 1901. Sovitus pianolle tunnetaan.
  • Korkene jo, taivas! , SP144. Teksti Martti Korpilahti. Sävelletty 1927 tai aikaisemmin.
  • Kuulutuksilta, SP150. Teksti todennäköisesti suomalainen kansanlaulu. Sävelletty 1928.
  • Kyntäjäpoika, SP151. Teksti Valter Juva. Sävelletty 1927 tai aikaisemmin.
  • Kyyneleet, SP152. Tårar. Tränen. Alkuperäinen teksti Fjodor Tjuttšev, suomennos Heikki Klemetti, muitten käännösten tekijöitä ei tiedetä. Sävelletty 1904 tai aikaisemmin.
  • Lasse liten, SP153. Teksti Zachris Topelius. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
  • Laula, laula veitoseni, SP154. Teksti Kanteletar II:272. Sävelletty 1901.
  • Laulaisinko?, SP155. Skulle jag en visa sjunga?. Teksti Helmi Selin, ruotsinnos A. V. Koskimies nimellä A. V. Forsman. Sävelletty 1899 – 1901.
  • Laulajan perintö, SP156. Teksti Reino Palmroth kirjailijanimellä Reino Hirviseppä. Sävelletty 1943.
  • Laulajan tervehdys, SP157. Turun Työväenyhdistyksen Mieskuoron kunniamarssi. Teksti T. E. Eskelinen. Sävelletty 1948.
  • Laulakaamme! , SP158. Erkki Kivijärvi. Teksti Kauko Heikkilä. Sävelletty 1947 tai aikaisemmin.
  • Laulumiesten laulu, SP161. Laulu-Miesten laulu. Teksti Erkki Kivijärvi. Sävelletty 1916 tai aikaisemmin.
  • Linnustaja, SP166. Teksti Kanteletar II:354. Sävelletty 1935.
  • Lystringssång för Borgå Sångarbröder, SP173. Teksti Bertel Gripenberg. Sävelletty 1933.
  • Den långa dagen, SP175. Teksti Johan Ludvig Runeberg. Sävelletty 1898.
  • Mannerheim-marssi, SP179. Pianokappaleen sovitus mieskuorolle Aapo Similän tekstiin Nyt kunniaa!.
  • Marjatan laulu, SP181. Teksti Eino Leino. Sävelletty 1902? Sovitukset pianolle ja uruille tunnetaan.
  • Lentäjien marssi, SP185, nro 1. Elokuvamusiikin sovitus mieskuorolle.
  • Mehiläinen, SP184. Teksti Kalevala 15:393-402. Sävelletty 1940-luvun alussa
  • Minä laulan sun iltasi tähtihin, SP190. Teksti V. A. Koskenniemi. Sävelletty 1920-luvulla, ei ole julkaistu. Mieskuorossa on täsmentämätön sooloääni.
  • Morgonsång, SP193. Teksti Zachris Topelius. Sävelletty 1906.
  • Mot norr, SP195. Teksti Bertel Gripenberg. Sävelletty 1917.
  • Muut kuuli kirkonkellon, SP199. Andra höra kyrkans klockor. Teksti Kanteletar I:177, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1904.
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Slumra, slumra under blomsterkullen. Teksti Antti Rytkönen, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1904 tai aikaisemmin. Ainakin seuraavat sovitukset tunnetaan: harmoni, lauluääni, naiskuoro, piano, sekakuoro ja urut.
  • Nyländsk sjömansvisa, SP203. Teksti kansanlaulu Porvoon Svartbäckistä. Sovitettu 1904.
  • Näsijärven rannalla, SP208. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1919 tai aikaisemmin.
  • Oravan pyytäjä, SP212. Ekorrfångaren. Teksti Kanteletar II:353, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1906.
  • Paimenen ilo, SP213. Vallvisa. Teksti Kanteletar I:178, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1904.
  • Piirilaulu, SP220. Ringdans. Teksti Larin-Kyösti, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1908 tai aikaisemmin.
  • Prinsessa av solsken!, SP228. Prinsessa päivän. Teksti Ernst V. Knape, suomennos Kyllikki Solanterä. Sävelletty 1920 –,
  • På dig har jag tänkt, SP229. Sua muistanut oon. Ruotsinkielinen kansanlaulu Pohjanmaalta, suomennos T. E. Eskelinen. Sovitettu 1932 tai aikaisemmin. Mieskuorossa on baritonisoolo.
  • Revontulten leikki, SP232. Norrskensflammornas lek. Teksti Ilmari Kianto nimellä Ilmari Calamnius, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1920-luvulla?
  • Sankt Göran, SP242. Teksti Josef Julius Wecksell. Sävelletty 1910?
  • En seglarevisa, SP249. Teksti Karl Hesselgren. Sävelletty 1934?
  • Sen muistan päivän, SP250. Teksti Niilo Mantere. Sävelletty 1909 tai aikaisemmin.
  • Serenaadi, SP251. Teksti Larin-Kyösti. Sävelletty 1947.
  • Siellä ja silloin, SP254. Teksti tekstin tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Simson, SP255. Teksti Gustaf Fröding, suomennos Alpo Noponen. Sävelletty 1908?
  • Sjöfararen vid milan, SP256. Merenkulkijan kaipaus. Miilunpolttaja. By the kiln. Am Meiler. Teksti Gustaf Fröding, suomennos Heikki Klemetti, englanninnos Carl Engel, saksannos Einar Rosenborg. Sävelletty 1903 tai aikaisemmin. Sovitukset lauluäänelle ja pianolle, lauluäänelle ja kamariorkesterille, sekakuorolle sekä uruille tunnetaan.
  • Skymning, SP258. Hämärä. Kun päivä mailleen painui. Teksti Nino Runeberg nimimerkillä Alceste, suomennos Erkki Ainamo. Sävelletty 1919 tai aikaisemmin. Sovitukset lauluäänelle ja pianolle, naiskuorolle sekä sekakuorolle tunnetaan.
  • Skördefolket dansar, SP260. Teksti Zachris Topelius. Sävellysvuotta ei tiedetä.
  • Soita somer, helkä hiekka, SP261. Teksti Eino Leino. Sävelletty 1900. Teos on kadoksissa.
  • Soitappas, soria likka, SP262. Spela, du granna flicka. Teksti Kanteletar II:238, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1902 tai aikaisemmin.
  • Solskensvisa, SP264. Teksti Ernst V. Knape. Sävelletty 1935 tai aikaisemmin.
  • Sommar, SP266. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1935.
  • En spelmansvisa, SP275. Teksti Erik Axel Karlfeldt. Sävelletty 1927.
  • En stig, SP278. Yksinlaulun sovitus mieskuorolle.
  • Stig, min sång! , SP279. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1946. Sovitus sekakuorolle tunnetaan.
  • Stilla gå de melodiska vågor, SP280. Teksti Erik Gustaf Geijer. Sävelletty 1926 tai aikaisemmin.
  • Svenska Sångares lystringssång, SP283. Teksti V. K. E. Wichmann nimimerkillä Rolf Gånge. Sävelletty 1918.
  • Sydänmaan lammella, SP284. Vid skogstjärnen. Teksti Ilmari Kianto, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1908.
  • Sång till basen, SP289. Teksti Knut von Hertzen nimimerkillä Lars Kasper. Sävelletty 1947.
  • Sång till hembygden, SP290. Laulu kotiseudulle. Teksti Ernst V. Knape, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1917.
  • Sången, SP291. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1913?
  • Sä laulun lauloit, SP292. Teksti Viljo Kojo. Sävelletty 1930.
  • Säv, säv, susa, SP294. Soi, soi kaisla. Teksti Gustaf Fröding, suomennos Heikki Klemetti. Sävelletty 1902. Sovitus pianolle, sekakuorolle sekä uruille tunnetaan.
  • Taiston tiellä, SP296. Teksti Larin-Kyösti. Sävelletty 1928?
  • Talviyö, SP300. Teksti Eino Pakarinen. Sävelletty 1930 tai aikaisemmin.
  • Till naturen, SP303. Teksti Jacob Tegengren. Sävelletty 1934.
  • Titania, SP304. Teksti Gustaf Fröding. Sävelletty 1901.
  • Tuonne taakse metsämaan, SP311. Längs den gröna skogens stig. Suomalainen kansanlaulu. Sovitettu 1926?
  • Tuutulaulu, SP312. Vaggsång. Vaggvisa. Teksti Kanteletar II:172, ruotsinnos Rafael Lindqvist. Sävelletty 1903? Sovitukset lauluäänelle ja pianolle, pianolle nimellä Refrain de berceau sekä sekakuorolle tunnetaan.
  • Vagantens visa, SP320. Teksti Ernst V. Knape. Sävelletty 1917.
  • Vaggsång för mitt hjärta, SP321. Kehtolaulu sydämelle. Teksti Johan Ludvig Runeberg, suomennos Heikki Klemetti. Sävelletty 1906.
  • Venehessä, SP329. Yksinlaulun sovitus mieskuorolle.
  • Venelaulu, SP330. Sång på vattnet. Teksti Kanteletar I:103, ruotsinnos Joel Rundt. Sävelletty 1906 tai aikaisemmin.
  • Verlassen, SP331. Teksti Thomas Koschat. Sävelletty 1900?
  • Vid min lutas silvertoner, SP334. Yksinlaulun sovitus mieskuorolle.
  • Vikingen sjunger, SP339. Teksti Hjalmar Procopé (runoilija). Sävelletty 1901.
  • Wiborgs Sångarbröders lystringssång, SP347. Teksti Carl Einar Borenius. Sävelletty 1910.
  • Yössä heinäkuun, SP350. Teksti Eino Pakarinen. Sävelletty 1931.
  • Ängen ligger slagen, SP353. Teksti Arvid Mörne. Sävelletty 1899 tai myöhemmin.

Naiskuorosävellykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hiljaa lipuu venho, op. 90, nro 1. Teksti Immi Hellén nimimerkkillä Ingeborg. Sävelletty 1931?
  • Häkkilinnun laulu, op. 90, nro 2. Teksti Immi Hellén nimimerkkillä Ingeborg. Sävelletty 1931?
  • Kesäilta, SP133. Yksinlauluversion sovitus naiskuorolle.
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Mieskuorolaulun sovitus naiskuorolle.
  • Skymning, SP258. Mieskuorolaulun sovitus naiskuorolle.

Sävellykset yhdelle lauluäänelle tai yksiääniselle kuorolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Det skönaste landet, op. 61. Kaunehin maa. Teksti Bertel Gripenberg, suomennos ehkä Eino Leino. Sävelletty 1917. Sovitukset yksiääniselle mieskuorolle ja pianolle sekä puhallinorkesterille.
  • De vita scholastica, SP36. Teksti Bonvesin de la Riva, suomennos A. V. Koskimies nimellä A. V. Forsman. Sävelletty 1902?
  • Ihmiselo, SP103. Teksti Yrjö Bonsdorff. Sävelletty 1890-luvulla, ei ole julkaistu.
  • Ilta, SP104. Tekstin tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1918 tai aikaisemmin.
  • Kesäyönä, SP134. Teksti Niilo Mantere. Sävelletty 1909.
  • Metsän kulkijat, SP188. Teksti Larin-Kyösti. Sävelletty 1908?
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Mieskuorolaulun sovitus lauluäänelle tai unisonokuorolle.
  • Sjöfararen vid milan, SP256. Mieskuorolaulun sovitus lauluäänelle tai unisonokuorolle.
  • Syki, syki sydän kulta, SP286. Teksti Niilo Mantere. Sävelletty 1908.
  • Toi, toitota torveen, SP305. Todennäköisesti suomalainen kansanlaulu. Sävelletty 1918 tai aikaisemmin., ei ole julkaistu.
  • Viinaryyppy, SP338. Teksti A. B. Mäkelä kirjailijanimellä Kaapro Jääskeläinen. Sävelletty 1918 tai aikaisemmin.
  • Vårt är du, land!, SP345. Yksinlaulun sovitus yhdelle lauluäänelle.

Muut vokaaliteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Torpflickan, op. 42. Balladi sopraanolle, mezzosopraanolle, mieskuorolle ja orkesterille. Teksti Johan Ludvig Runeberg. Sävelletty 1914.
  • Vanhojen messujen aikaan, op. 98. Teksti Larin-Kyösti. Esityskokoonpano baritoni, mieskuoro ja orkesteri. Sävelletty 1939.
  • Nouskohon sukuni suuri, op. 100. Loitsu. Teksti kansanruno. Esityskokoonpano mieskuoro ja orkesteri. Sävelletty 1942.
  • Väinämöinen ja karhunkaato, op. 112. Teksti Kalevalan 46. runo. Sävelletty 1949, ei ole julkaistu. Esityskokoonpano baritoni, sekakuoro ja orkesteri.
  • Dvärgens hämnd, SP47. Kääpiön kosto. Teksti Josef Julius Wecksell, suomennos Reino Palmroth kirjailijanimellä Reino Hirviseppä. Sävelletty 1905, julkaistu vain mieskuoroversiona. Mieskuoro ja orkesteri.
  • Julkvällen, SP119. Jouluaatto. Teksti Johan Ludvig Runeberg, suomennoksen tekijää ei tiedetä. Sävelletty 1917. Mieskuoro ja orkesteri tai urut.
  • Kalevan uhri, SP128. Teksti Eero Eerola. Sävelletty 1919. Esityskokoonpanona solistit, kuorot ja piano.
    • Tuulikin laulu, SP128, nro 1
    • Kalevan miesten laulu, SP128, nro 2
    • Tervetuliaislaulu, SP128, nro 3
    • Heljän laulu, SP128, nro 4
    • Nuorten urhojen laulu, SP128, nro 5
  • Mannerheim-marssi, SP179. Pianokappaleen sovitus kahdelle lauluäänelle tekstiin Vöyrin marssi.
  • Piiritanssilaulu, SP221. Suomalainen kansanlaulu sovitettuna kaksiääniselle kuorolle 1918 tai aikaisemmin.
  • Syntymistään sureva, SP287. Sovitus lauluäänelle, pianolle ja sellolle.
  • Hiiden orjien laulu, SP308, nro 5. Sovitus mieskuorolle ja orkesterille mieskuorolaulusta SP82.
  • Unkarin mustalainen, SP319. Iskelmä. Teksti Matti Jurva. Sävelletty 1928 tai aikaisemmin. Teoksen aitous on epävarma.

Orkesterimusiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vaggvisa, op. 17, nro 9. Pianokappaleen sovitus jousiorkesterille.
  • Finnische Volksweise , op. 22, nro 2. Pianokappaleen sovitus kamariorkesterille.
  • Walzer aus Österbotten, op. 22, nro 10. Pianokappaleen sovitus kamariorkesterille.
  • Einsames Lied, op. 22, nro 11. Pianokappaleen sovitus kamariorkesterille.
  • Frühlingseinzug, op. 22, nro 12. Pianokappaleen sovitus kamariorkesterille.
  • Kuvia Suomesta, op. 24. Sarja sinfoniaorkestrerille. Aus Finnland. Vuodenajat. Sävelletty 1907 – 1908.
    • Kevätunelmia, op. 24, nro 1
    • Menuetti kansantyyliin, op. 24, nro 2
    • Varisevien lehtien tanssi, op. 24, nro 3
    • Rekiretki, op. 24, nro 4
  • Toukokuun yö, op. 27, nro 4. Pianokappaleen sovitus kamariorkesterille.
  • Svanen, op. 28, nro 5. Pianokappaleen sovitus kamariorkesterille.
  • Exotisk marsch, op. 46. Pianokappaleen sovitus orkesterille 1928.
  • Pastoraali, op. 50. Sävelletty 1918.
    • Aamu, op. 50, nro 1. Sovitus pianolle tunnetaan.
    • Elegie, op. 50, nro 2
    • Ilta, op. 50, nro 3. Sovitus pianolle tunnetaan.
  • Fosterlandshymn, op. 51, nro 1. Pianokappaleen sovitus salonkiorkesterille 1924.
  • Valse mignonne, op. 54, nro 2. Pianokappaleen sovitus salonkiorkesterille 1921.
  • Det skönaste landet, op. 61. Sovitus puhallinorkesterille.
  • Valse finlandaise, op. 66, nro 1. Pianokappaleen sovitus salonkiorkesterille 1923.
  • Huvinäytelmämusiikkia, op. 96. Sävelletty 1937-1938, ei ole julkaistu.
  • Balettikohtauksia, op. 105. Pianosarjan sovitus orkesterille 1944, ei ole julkaistu.
  • Ballade, SP16. Sävelletty 1931-1932, ei ole julkaistu.
  • Chopinin hauta, SP29. Sävelletty 1921/1932, ei ole julkaistu orkesteriversiona. Pianoversio katso op. 75, nro 3 Elegy.
  • Hiiden orjien laulu, SP82. Mieskuorolaulun sovitus puhallinorkesterille.
  • Hymni Suomelle, SP94. Mieskuorolaulun sovitus puhallinorkesterille.
  • Lemminkäinen ja saaren neidot, SP163. Sävelletty 1905, ei ole julkaistu ja teos on kadoksissa.
  • Musette, SP196. Sävelletty 1932 tai aikaisemmin., ei ole julkaistu. Kyseessä on vapaa sovitus 1922 nimellä Country Dance SP32 julkaistusta pianokappaleesta.
  • Muunnelma – Variation, SP197. Sävelletty 1933, ei ole julkaistu. Jousiorkesteri. Kyseessä on osa suomalaisten säveltäjien yhteisteosta Robert Kajanuksen muistoksi.
  • Pieni lyyrillinen sarja, SP218. Sovitettu 1933. Sarjan kaikki osat ovat sovituksia Palmgrenin pianokappaleista.
    • Siro kulkue, SP218, nro 1
    • Hämärä, SP218, nro 2
    • Tuutulaulu, SP218, nro 3
    • Länsisuomalainen polska, SP218, nro 4
  • Sataa vettä, SP244. Palmgrenin yksinlaulusovitus on kadoksissa, siitä tunnetaan vain tämä Nils-Eric Fougstedtin tekemä orkesteriversio. Se on tehty Palmgrenin sovituksen pohjalta.
  • Sérenade, SP253. Sävelletty 1901, ei ole julkaistu.
  • Tuhkimo, SP308. Sävelletty 1908, ei ole julkaistu. Näytelmämusiikkia orkesterille, mieskuoro osassa Hiiden orjien laulu. Teksti Larin-Kyösti.
    • Alkusoitto, SP308, nro 1
    • Musette, SP308, nro 2. Sovitukset pianolle ja puhallinyhtyeelle tunnetaan.
    • Välisoitto, SP308, nro 3
    • Sinipiikojen tassi, SP308, nro 4. Sovitus pianolle nimellä Entreact & Ballet tunnetaan.
    • Hiiden orjien laulu, SP308, nro 5. Sovitus mieskuorolle ja orkesterille mieskuorolaulusta SP82.
    • Tuhkimovalssi, SP308, nro 6. Sovitukset kamariorkesterille, pianolle ja puhallinyhtyeelle tunnetaan.
    • Välisoitto, SP308, nro 7
    • Tanssi pyövelin vuorella, SP308, nro 8. Sovitus pianolle tunnetaan.
  • Tuhkimovalssi, SP308, nro 6. Sovitus kamariorkesterille.
  • Väinämöinen, SP346. Sävelletty 1906, ei ole julkaistu, teos on kadoksissa.

Konsertot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pianokonsertto nro 1, op. 13, g-molli. Sävelletty 1904-1905, ei ole julkaistu.
  • Virta, op. 33. Floden, The flood, Der Fluss. Pianokonsertto nro 2. Sävelletty 1909-1912. Säveltäjän sovitus kahdelle pianolle 1914.
  • Metamorfooseja, op. 41. Metamorphoses. Pianokonsertto nro 3. Sävelletty 1914-1915. Säveltäjän sovitus kahdelle pianolle 1919.
  • Huhtikuu, op. 85. April. Pianokonsertto nro 4. Sävelletty 1926 – 1927. Säveltäjän sovitus kahdelle pianolle 1931.
  • Konsertto nro 5 pianolle ja orkesterille, op. 99, A-duuri. Sävelletty 1939 – 1941.
  • Konserttifantasia, op. 104. Viulu ja orkesteri. Sävelletty 1944. Sovitus viululle ja pianolle on julkaistu.

Sävellykset sellolle ja pianolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Svanen, op. 28, nro 5. Pianokappaleen sovitus sellolle ja.
  • Tears, op. 80, nro 1. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin.
  • Landscape, op. 80, nro 2. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin.
  • Violoncello, op. 114, nro 1. Sävelletty 1950.
  • In tempo di minuetto, op. 114, nro 2. Sävelletty 1950, ei ole julkaistu.
  • Chant d'automne, SP28. Sävelletty 1917 tai aikaisemmin.
  • I sorg, SP98. Sävelletty 1932 tai aikaisemmin.
  • Variazione, SP328, D-duuri. Sävellysaikaa ei tiedetä, ei ole julkaistu.

Sävellykset viululle ja pianolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Svanen, op. 28, nro 5. Pianokappaleen sovitus viululle ja pianolle.
  • Quatre morceaux, op. 43. Sävelletty 1914.
    • Capriccio pastorale, op. 43, nro 1
    • Valse capriccio, op. 43, ro 2
    • Canzonetta, op. 43, nro 3
    • Musette, op. 43, nro 4
  • Valse mignonne, op. 54, nro 2. Pianokappaleen sovitus viululle ja pianolle.
  • Prelude, op. 78, nro 1. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Humoresque, op. 78, nro 2. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Canzonetta, op. 78, nro 3. Sävelletty 1921 – 1922.
  • The fiddler, op. 78, nro 4. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Finnish Romance, op. 78, nro 5. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Oriental serenade, op. 78, nro 6. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Preghiera, op. 78, nro 7. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Konserttifantasia, op. 104. Sovitus viululle ja pianolle on julkaistu.
  • Berceuse, SP18, As-duuri. Sävelletty 1916.
  • Chanson élégiaque, SP27. Sävelletty 1920.
  • Romance pour violon et piano, SP236, G-duuri. Sävelletty 1916.
  • Valkoinen kaarti, SP324. Pianokappaleen sovitus viululle ja pianolle.

Sävellykset pianolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Prélude, op. 1, nro 1. Sävelletty 1896 tai aikaisemmin.
  • Illusion, op. 1, nro 1. Sävelletty 1897.
  • Etude, op. 1, nro 3. Sävelletty 1898 tai aikaisemmin.
  • Valse-Caprice, op. 1, nro 4. Sävelletty 1898 tai aikaisemmin.
  • Tre klaverstycker, op. 2. Sävelletty 1898?
    • Berceuse, op. 2, nro 1
    • Elegie, op. 2, nro 2
    • Valse-Intermezzo, op. 2, nro 3
  • Suite för piano, op. 3. Sävelletty 1898 – 1899.
    • Marche de printemps, op. 3, nro 1
    • Chanson, op. 3, nro 2
    • Papillon, op. 3, nro 3
    • Intermezzo, op. 3, nro 4
    • Tarantella, op. 3, nro 5
  • Drei Klavierstücke, op. 4. Sävelletty 1893 – 1901.
    • Consolation, op. 4, nro 1
    • Scherzo, op. 4, nro 2
    • Sonette, op. 4, nro 3
  • Fantasie, op. 6 1900
  • Lyriskt intermezzo, op. 8. Åtta stämningsbilder. Sävelletty 1899 – 1900.
    • Kärlekstanke, op. 8, nro 1
    • Nycker, op. 8, nro 2
    • Sorg, op. 8, nro 3
    • Vita liljor, op. 8, nro 4
    • Koketteri, op. 8, nro 5
    • Från gamla tider, op. 8, nro 6
    • Intermezzo, op. 8, nro 7
    • Finale, op. 8, nro 8
  • En route, op. 9. Concert etude. Sävelletty 1901.
  • Impromptu, op. 10, nro 1. Sävelletty 1901.
  • Scherzo, op. 10, nro 2. Sävelletty 1901.
  • Sonata op. 11, d-molli. Sävelletty 1901.
  • Barcarolle, op. 14. Sävelletty 1905.
  • Menuett i folkton, op. 16. Sävelletty 1906 tai aikaisemmin.
  • 24 Präludier, op. 17. Sävelletty 1907.
    • Andante, op. 17, nro 1
    • I folkton, op. 17, nro 2
    • Allegretto con grazia, op. 17, nro 3
    • Tempo di valse poco moderato, op. 17, nro 4
    • Presto, op. 17, nro 5
    • Sarabande, op. 17, nro 6
    • Un poco mosso, op. 17, nro 7
    • Allegro feroce, op. 17, nro 8
    • Vaggvisa, op. 17, nro 9. Sovitukset jousikvartetille ja -orkesterille tunnetaan.
    • I folkton, op. 17, nro 10
    • Drömbild, op. 17, nro 11
    • Havet, op. 17, nro 12
    • Veloce, op. 17, nro 13
    • Pesante, op. 17, nro 14
    • Ringdans, op. 17, nro 15
    • Andante con moto, op. 17, nro 16
    • Allegro agitato, op. 17, nro 17
    • Duo, op. 17, nro 18
    • Fågelsång, op. 17, nro 19
    • In memoriam, op. 17, nro 20
    • Un poco mosso, op. 17, nro 21
    • I folkton, op. 17, nro 22
    • Venezia, op. 17, nro 23
    • Kriget, op. 17, nro 24
  • Ballade, op. 18 1907 tai aikaisemmin.
  • Finnische Lyrik, op. 22. Sävelletty 1908 tai aikaisemmin.
    • Ländliches Bild, op. 22, nro 1
    • Finnische Volksweise , op. 22, nro 2. Sovitus kamariorkesterille tunnetaan.
    • Paganini, op. 22, nro 3
    • Humor, op. 22, nro 4
    • Die Glockenblumen , op. 22, nro 5
    • Gavotte & Musette, op. 22, nro 6
    • Polska, op. 22, nro 7
    • Lenznacht, op. 22, nro 8
    • Serenade, op. 22, nro 9
    • Walzer aus Österbotten, op. 22, nro 10. Sovitus kamariorkesterille tunnetaan.
    • Einsames Lied, op. 22, nro 11. Sovitus kamariorkesterille tunnetaan.
    • Frühlingseinzug, op. 22, nro 12. Sovitus kamariorkesterille tunnetaan.
  • Trois humoresques, op. 26. Sävelletty 1908.
    • Humoresque, op. 26, nro 1, C-duuri
    • Humoresque, op. 26, nro 2, Des-duuri
    • Humoresque, op. 26, nro 3, C-duuri
  • Kevät, op. 27. Sävelletty 1906 – 1908?
    • Praeludium, op. 27, nro 1
    • Hyljätyn laulu, op. 27, nro 2
    • Sudenkorento, op. 27, nro 3
    • Toukokuun yö, op. 27, nro 4. Sovitukset kamariorkesterille sekä uruille tunnetaan.
    • Tanssi-intermezzo, op. 27, nro 5
    • Barcarolle, op. 27, nro 6
    • Postludium, op. 27, nro 7
  • Ungdom, op. 28. Sex lyriska pianostycken. Sävelletty 1908.
    • Praeludium, op. 28, nro 1
    • Skuggornas ö, op. 28, nro 2. Sovitus uruille tunnetaan.
    • Saga, op. 28, nro 3. Sovitus uruille tunnetaan.
    • Mor sjunger, op. 28, nro 4. Sovitus uruille tunnetaan.
    • Svanen, op. 28, nro 5. Sovitukset kamariorkesterille, puhallinyhtyeelle, uruille, viululle ja pianolle sekä sellolle ja pianolle tunnetaan.
    • Ringdans, op. 28, nro 6. Sovitus uruille tunnetaan.
  • Finska rytmer, op. 31. Sävelletty 1911.
    • Karelsk dans, op. 31, nro 1
    • Menuett, op. 31, nro 2
    • Det onda samvetet, op. 31, nro 3
    • Menuett-vals, op. 31, nro 4
    • Västfinsk dans, op. 31, nro 5
  • Drei Klavierstücke, op. 32. Sävelletty 1912?
    • Im Walzertakt, op. 32, nro 1
    • Auf dem Wasser, op. 32, nro 2
    • Im Polkatakt, op. 32, nro 3
  • Zwei kleine Balettszenen, op. 34b. Sävelletty 1913.
    • Walzer-Impromptu, op. 34b, nro 1
    • Tanz-Humoreske, op. 34b, nro 1
  • Klavierskizzen, op. 35. Sävelletty 1913.
    • Tanz-Humoreske I, op. 35, nro 1
    • Altfinnisches Wiegenlied, op. 35, nro 2
    • Irrlicht, op. 35, nro 3
    • Tanz-Humoreske II, op. 35, nro 4
  • Ein Mephistowalzer, op. 37. Sävelletty 1916 tai aikaisemmin.
  • Nordischer Sommer, op. 39. Sävelletty 1913 – 1914?
    • Abendstück, op. 39, nro 1
    • Am Bach, op. 39, nro 2
    • Tanzstück, op. 39, nro 3
    • Kleine Ballade, op. 39, nro 4
    • Hochzeitsmarsch, op. 39, nro 5
  • Tre pianostycken, op. 45. Sävelletty 1914 tai aikaisemmin.
    • Preludium, op. 45, nro 1
    • Intermezzo im Volkston, op. 45, nro 2
    • Menuett, op. 45, nro 3
  • Exotisk marsch, op. 46. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin. Sovitus orkesterille 1928 tunnetaan.
  • Vår, op. 47. 6 pianostycken. Sävelletty 1915?
    • Aftonröster, op. 47, nro 1
    • Hittebarnets vaggsång, op. 47, nro 2
    • I valsens virvel, op. 47, nro 3
    • Intermezzo marziale, op. 47, nro 4
    • Rococo, op. 47, nro 5
    • Capricietto i finsk stil, op. 47, nro 6
  • En längtansvals och andra klaverstycken, op. 49. Sävelletty 1915 tai aikaisemmin.
    • Finsk visa, op. 49, nro 1
    • Scherzino, op. 49, nro 2
    • Cantilena, op. 49, nro 3
    • En längtansvals, op. 49, nro 4
  • Rondo a Capriccio, op. 49b. Sävelletty 1915?
  • Aamu, op. 50, nro 1. Orkesterisävellyksen osan sovitus pianolle 1918.
  • Ilta, op. 50, nro 3. Orkesterisävellyksen osan sovitus pianolle 1918.
  • Ljus och skugga, op. 51. Sävelletty 1917 – 1919?
    • Fosterlandshymn, op. 51, nro 1. Sovitus salonkiorkesterille 1924 tunnetaan.
    • Finsk ballad, op. 51, nro 2
    • Skymning, op. 51, nro 3
    • Serenata, op. 51, nro 4
    • Elegi, op. 51, nro 5
    • Valse caprice, op. 51, nro 6
  • 3 pianostycken, op. 54. Sävelletty 1916 tai aikaisemmin.
    • Regndroppar, op. 54, nro 1
    • Valse mignonne, op. 54, nro 2. Sovitukset pianotriolle 1922, salonkiorkesterille 1921 sekä viululle ja pianolle 1920 tunnetaan.
    • Månsken, op. 54, nro 3
  • Trois morceaux, op. 57. Sävelletty 1916.
    • Prélude mélancolique, op. 57, nro 1
    • Snöflingor, op. 57, nro 2
    • Menuet mignon, op. 57, nro 3
  • Gavotti, op. 62, nro 4. Sovitus pianolle 1922.
  • Markkinakohtaus, op. 62, nro 8. Sovitus pianolle nimellä Polska 1922.
  • Impromptu, op. 63, nro 1, B-duuri. Sävelletty 1918.
  • Impromptu dans la solitude, op. 63, nro 2. Sävelletty 1918.
  • Champagne-impromptu, op. 63, nro 3. Sävelletty 1918.
  • Valse-impromptu, op. 63, nro 4. Sävelletty 1918.
  • Klanger och rytmer, op. 64. Sävelletty 1918 tai aikaisemmin.
    • Gondoliera veneziana, op. 64, nro 1
    • Midsommarlek, op. 64, nro 2
    • Gavotte, op. 64, nro 3
    • Klanger i natten, op. 64, nro 4. Osaa ei ole julkaistu, eikä se todennäköisesti ole koskaan valmistunutkaan.
    • Vestfinsk polonäs, op. 64, nro 5
  • Intermezzo valsant, op. 65. Sävelletty 1918.
  • Deux impromptus, op. 66. Sävelletty 1917?
    • Valse finlandaise, op. 66, nro 1. Sovitus salonkiorkesterille 1923 tunnetaan.
    • Moment musical, op. 66, nro 2
  • Six morceaux, op. 67a. Sävelletty 1919 – 1920. Opusnumeron kirjain on keinotekoinen, sitä ei ole painetussa julkaisussa.
    • Prelude, op. 67a, nro 1
    • Ricordanza, op. 67a, nro 2
    • En sjömansvals, op. 67a, nro 3
    • Humoristisk studie, op. 67a, nro 4
    • Improvisation, op. 67a, nro 5
    • På lagunen, op. 67a, nro 6
  • Festpreludium, op. 71, nro 1. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
  • Dimgestalter, op. 71, nro 2. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
  • Caprice barbaresque, op. 71, nro 3. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
  • Kolmikohtauksinen nokturno, op. 72. Sävelletty 1921.
    • Tähdet tuikkivat, op. 72, nro 1
    • Yön laulu, op. 72, nro 2
    • Sarastus, op. 72, nro 3
  • Romance, op. 73, nro 1. Sävelletty 1920.
  • Cortège gracieux, op. 73, nro 2. Sävelletty 1920.
  • Hämäränhaaveilua, op. 73, nro 3. Sävelletty 1920.
  • Murgröna, op. 73, nro 4. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin.
  • Morceau romantique, op. 74, nro 1. Sävelletty 1921.
  • Morceau élégant, op. 74, nro 2. Sävelletty 1921.
  • Morceau bourlesque, op. 74, nro 3. Sävelletty 1921.
  • Rondo, op. 75, nro 1. Sävelletty 1921.
  • Intermezzo, op. 75, nro 2. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Elegy, op. 75, nro 3. Sävelletty 1921.
  • Barcarolle, op. 75, nro 4. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Canzonetta, op. 75, nro 5. Sävelletty 1921.
  • The hunter and the squirrel, op. 75, nro 6. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Why? , op. 75, nro 7. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Hymn of praise, op. 75, nro 8. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Spinning song, op. 76, nro 1. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Etude, op. 76, nro 2. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Lullaby, op. 76, nro 3. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Etude, op. 76, nro 4. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Contradictions, op. 76, nro 5. Sävelletty 1921 – 1922.
  • The pinwheel, op. 76, nro 6. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Twenty-four Studies, op. 77. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Preludietto, op. 79, nro 1. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Finnish ballade, op. 79, nro 2. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Study on "A", op. 79, nro 3. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Roundelay, op. 79, nro 4. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Sunbeams, op. 79, nro 5. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Improvisation, op. 79, nro 6. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Basso ostinato, op. 79, nro 7. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Arietta, op. 79, nro 8. Sävelletty 1921 – 1922.
  • March to the gallows, op. 79, nro 9. Sävelletty 1921 – 1922.
  • By the lake, op. 79, nro 10. Sävelletty 1921 – 1922.
  • Triptyk, op. 81. Sävelletty 1923.
    • En dröm om vår, op. 81, nro 1
    • Rapsodi, op. 81, nro 2
    • Vaggsång för sårade hjärtan, op. 81, nro 3
  • Tre fantasier, op. 82. Sävelletty 1924.
    • En sommarfantasi, op. 82, nro 1
    • En höstdröm, op. 82, nro 2
    • Ett minne, op. 82, nro 3
  • Toccata, op. 83, nro 1. Sävelletty 1924.
  • Näsijärven rannalla, op. 83, nro 2. Sävelletty 1924.
  • Humoresque, op. 83, nro 3, B-duuri. Sävelletty 1924.
  • Preludietto, op. 84, nro 1. Sävelletty 1928.
  • Prelude-Nocturne, op. 84, nro 2. Sävelletty 1927 – 1928.
  • Prelude-Caprice, op. 84, nro 3. Sävelletty 1927 – 1928.
  • Uusia klaveeriskitsejä, op. 87. Sävelletty 1927 – 1928.
    • Preludium, op. 87, nro 1
    • Humoreski, op. 87, nro 2
    • Kesäinen laulu, op. 87, nro 3
    • Staccato, op. 87, nro 4. Staccato-etydi.
    • Maininki, op. 87, nro 5
    • Epiloogi, op. 87, nro 6
  • Crescendo-ostinato, op. 88, nro 1. Sävelletty 1928.
  • Danzando, op. 88, nro 2. Sävelletty 1928.
  • Armonioso, op. 88, nro 3. Sävelletty 1928.
  • Improvisazione, op. 88, nro 4. Sävelletty 1928.
  • Sonatine, op. 93, F-duuri. Sävelletty 1934 – 1935.
  • Juhlapreludi, op. 93B. Sävelletty 1934 tai aikaisemmin. Alkusoitto Lallukan taiteilijakodin avajaisiin.
  • Sol och skyar, op. 102. Sävelletty 1942.
    • Nyårsringning, op. 102, nro 1
    • Mot ljuset, op. 102, nro 2
    • Vårbrytning, op. 102, nro 3
    • Ostadigt, op. 102, nro 4
    • Majsol ler, op. 102, nro 5
    • Kring midsommarstången, op. 102, nro 6
    • På höängen, op. 102, nro 7
    • Båtfärd i augusti, op. 102, nro 8
    • Sommarns sista ros, op. 102, nro 9
    • Mot mörker, op. 102, nro 10
    • Kala träd, op. 102, nro 11
    • Frid på jorden, op. 102, nro 12
  • Balettikohtauksia, op. 105. Sävelletty 1944. Sovitus orkesterille tunnetaan, ei ole julkaistu.
    • Kruununprinsessan kulkue, op. 105, nro 1
    • Flemingin valssi, op. 105, nro 2
    • Kansantyylinen polkka, op. 105, nro 3
    • Kaihomielinen soolo, op. 105, nro 4
    • Siroja askeleita, op. 105, nro 5
    • Juhlalliset päättäjäiset, op. 105, nro 6
  • Harjoitelmia ja tunnelmia, op. 108. Sävelletty 1948? Kolme pianokappaletta, jotka tätä ennen on tunnettu vain erillisinä. Opus 108:aa ei ole aiemmin tunnettu eikä sitä ole julkaistu.
    • Juhlallinen tulo, op. 108, nro 1 [SP117]
    • Ensi perhonen, op. 108, nro 2 [SP51]. Ensimmäinen perhonen.
    • Talvimaisema, op. 108, nro 3 [SP299]
  • Päiväkirjan lehtiä, op. 109. Sävelletty 1946, ei ole julkaistu.
    • Kunniaportti, op. 109, nro 1
    • Huoleton menuetti, op. 109, nro 2
    • Rukous, op. 109, nro 3
    • Odottaessa, op. 109, nro 4
    • Levottomuus, op. 109, nro 5
    • Pahat voimat, op. 109, nro 6
    • Toivon pilkahdus, op. 109, nro 7
    • Voitto, op. 109, nro 8
  • Sonatine, op. 113, D-duuri. Sävelletty 1950.
  • Allegretto, SP2, G-duuri. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Allegro appassionato, SP3. Sävellysaikaa ei tiedetä.
  • Arabeske, SP8. Sävelletty 1896.
  • Aria, SP9. Sävelletty 1904.
  • Arietta, SP10. Sävelletty 1940 tai aikaisemmin.
  • Aurinkoa, SP12. Sävelletty 1937 tai aikaisemmin.
  • Bagatelle, SP15, E-duuri. Sävelletty. Sävellysaikaa ei tiedetä, ei ole julkaistu.
  • Barcarolle, SP17, B-duuri. Sävelletty 1908?
  • Berceuse, SP19, B-duuri. Sävelletty 1895.
  • Björneborgarnes marsch, SP22. Sovitettu 1901?
  • Carl XIIs marsch vid Narva, SP26. Sovitettu 1901?
  • Con sordino, SP30. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Concert-Etüde, SP31, h-molli. Sävelletty 1894.
  • Country dance, SP32. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin. Orkesteriversiona Musette, SP196.
  • Country Minuet, SP33. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin.
  • Deux contrastes, SP43. Sävelletty 1899.
    • Les adieux, SP43, nro 1
    • Arlequin, SP43, nro 2
  • Drömvisa, SP45. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Elegie, SP49. Sekakuorolaulun sovitus pianolle.
  • Entre’act valsant, SP52. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Epäilevä, SP53. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Etude, SP57, Des-duuri. Sävelletty 1896, ei ole julkaistu.
  • Etude, SP58, Es-duuri. Sävelletty 1890-luku? Ei ole julkaistu.
  • Etude de concert, SP59. Sävelletty 1898 tai aikaisemmin.
  • Finnish Caprice, SP61. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin.
  • Finska rytteriets marsch, SP63. Sovitettu 1902 tai aikaisemmin.
  • Gavotte et musette, SP69. Sävelletty 1898.
  • Gnistor, SP71. Sävelletty 1907.
  • Graciösa rytmer, SP72. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
    • Ringlek, SP72, nro 1
    • Piccolo menuetto, SP72, nro 2
  • Harjoitelma, SP75, B-duuri. Sävelletty 1940 tai aikaisemmin.
  • Harjoitelma, SP76, C-duuri. Sävelletty 1940 tai aikaisemmin.
  • Helsingfors Oldboys Regementes Honnörsmarsch, SP80. Sävelletty 1919. Sovitus kahdelle viululle ja pianolle tunnetaan.
  • Hiiden orjien laulu, SP82. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Hiihtäjän virsi, SP83. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Hilpeä harjoitelma, SP84. Sävelletty 1937 tai aikaisemmin.
  • Humoresk,SP86, B-duuri. Sävelletty 1907 tai aikaisemmin.
  • Humoresk på en baskvint, SP87. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin.
  • Humoreske, SP88, D-duuri. Sävelletty 1896.
  • Humoreske, SP89, E-duuri. Sävelletty 1890-luku?
  • Humoreski, SP90, C-duuri. Sävelletty 1912 tai aikaisemmin.
  • Iltalaulu, SP106. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Intermezzo, SP110, E-duuri. Sävelletty 1895.
  • Intermezzo, SP111, e-molli. Sävelletty 1904 tai aikaisemmin. Intermezzo vasemmalle kädelle.
  • Jo tulen kotihin, SP114. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Juhlatilaisuus, SP118 piano. Sävellysaikaa ei tiedetä.
  • June, SP120. Sävelletty 1922.
  • Juoksutusharjoitelma, SP123. Sävelletty 1937 tai aikaisemmin.
  • Kaihomielinen harjoitelma, SP125. Sävelletty 1937.
  • Keijukaiset”, SP131. Sävelletty 1925 tai aikaisemmin.
  • Kevätauerta, SP136. Sävelletty 1940 tai aikaisemmin.
  • Klunkom Welam Welamsson, SP141. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Konsertetyd, SP142. Sävelletty 1906.
  • Kosioretki, SP145. Sävelletty 1920.
  • Kung Gustaf III:s vals, SP148. Sovitettu 1925.
  • Laululeikki, SP160. Sävelletty 1928?
  • Legende, SP162. Sävelletty 1895.
  • Linjaalirattaat, SP164. Sävelletty 1921.
  • Linnan laulaja, SP165. Sävelletty 1921.
  • Lintuselle, SP168. Sävelletty 1921.
  • Luonnonmaa-polska, SP171. Sävelletty 1927. Länsisuomalainen polska.
  • Läksin minä kesäyönä käymään, SP177. Sovitettu 1928?
  • Mannerheim-marssi, SP179. Sävelletty 1918. Sovitus kahdelle lauluäänelle tekstiin Vöyrin marssi tunnetaan, samoin sovitus mieskuorolle Aapo Similän tekstiin Nyt kunniaa!.
  • Maria, SP180. Sävelletty 1921.
  • Marjatan laulu, SP181. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Mazurka, SP183. Sävelletty 1898.
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Pieni legenda, SP217. Sävelletty 1925 tai aikaisemmin.
  • Pieni romanssi, SP219. Sävelletty 1936 tai aikaisemmin.
  • Polska, SP222. Yksinlaulun sovitus pianolle.
  • Postludium, SP224, a-molli. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Prélude funèbre, SP225. Sävelletty 1921 tai aikaisemmin.
  • Preludi, SP226, C-duuri. Sävelletty 1940 tai aikaisemmin.
  • Preludi, SP227, h-molli. Sävelletty 1896? Ei ole julkaistu.
  • Roineen rannalla, SP234. Sovitettu 1921 tai aikaisemmin.
  • Romanze, SP237. Sävelletty 1895? Ei ole julkaistu.
  • Ruiskukka, SP239. Sävelletty 1925 tai aikaisemmin.
  • Scherzino, SP233. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Scherzo, SP246, A-duuri. Sävelletty 1893, ei ole julkaistu.
  • Scherzo, SP247, E-duuri. Sävelletty 1898 tai aikaisemmin.
  • Scoutmarsch, SP248. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin.
  • Serenad, SP252. Sävelletty 1890-luku? Ei ole julkaistu.
  • Solsken genom tårar, SP263. Sävelletty 1946.
  • Sonate N:o 2 a-moll, SP269. Sävelletty 1905, ei ole julkaistu. Teos on kadoksissa.
  • Sonate, SP270. Katkelma, jonka sävellysaikaa ei tiedetä.
  • Sonatine, SP271. Luonnoksia, joiden sävellysaikaa ei tiedetä.
  • Souvenir de Chopin, SP274. Sävelletty 1892, ei ole julkaistu.
  • Spinnrocken, SP276. Sävelletty 1916 tai aikaisemmin.
  • Studie, SP281, G-duuri. Sävelletty 1906.
  • Sydänmaan laulu, SP285. Sävelletty 1927.
  • Syysproloogi, SP288. Sävelletty 1926 tai aikaisemmin.
  • Säckpipor, SP293. Sävelletty 1922 tai aikaisemmin, ei ole julkaistu.
  • Säv, säv, susa, SP294. Mieskuorolaulun sovitus pianolle.
  • Tanssiaskelia, SP301. Sävelletty 1936 tai aikaisemmin.
  • Musette, SP308, nro 2. Orkesterisarjan osan sovitus pianolle.
  • Sinipiikojen tassi, SP308, nro 4. Orkesterisarjan osan sovitus pianolle nimellä Entreact & Ballet.
  • Tuhkimovalssi, SP308, nro 6. Orkesterisarjan osan sovitus pianolle.
  • Tanssi pyövelin vuorella, SP308, nro 8. Orkesterisarjan osan sovitus pianolle.
  • Tuutulaulu, SP312. Mieskuorolaulun sovitus pianolle nimellä Refrain de berceau.
  • Undan ur vägen, SP315. Sovitettu 1901.
  • Ungarischer Tanz, SP318. Sävelletty 1901.
  • Vakava välikohtaus, SP323. Sävelletty 1936 tai aikaisemmin.
  • Valkoinen kaarti, SP324. Sävelletty 1918. Nuotinnoksen yhteydessä oleva teksti Väinö Siikaniemi. Sovitus viululle ja pianolle sekä kahdelle viululle tunnetaan.
  • Valse d’amour, SP325. Sävelletty 1920 tai aikaisemmin, ei ole julkaistu.
  • Valssi länsisuomalaiseen tapaan, SP326. Sävellysaikaa ei tiedetä.
  • Vandring i skogen, SP327. Sävelletty 1900-luvun alussa? Ei ole julkaistu.
  • Versöhnung, SP332. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Vid min lutas silvertoner, SP334. Yksinlaulun sovitus pianolle.
  • Vårbäckarnas brus, SP343. Sävelletty 1921.
  • Zwei Studien, SP351. Sävelletty 1900-luvun alussa? Ei ole julkaistu.
    • Allegro grazioso, SP351, nro 1
    • Non troppo vivace, SP351, nro 2
  • Zürnendes Kind, SP352. Sävelletty 1894, ei ole julkaistu.
  • Im Herbst, SP355. Sävelletty 1886, ei ole julkaistu.

Sävellykset kahdelle pianolle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Maskenball, op. 36. Sävelletty 1913. Sovitus yhdelle pianolle 1923 kokoelmassa Finnische Kabinettstücke.
    • Der Improvisator, op. 36, nro 1
    • Die Tänzerin, op. 36, nro 2
    • Der schwarze Domino, op. 36, nro 3
    • Humoristisches Gefolge, op. 36, nro 4
  • Metamorfooseja, op. 41. Pianokonserton sovitus kahdelle pianolle 1919.
  • Huhtikuu, op. 85. Pianokonserton sovitus kahdelle pianolle 1931.

Sävellykset ja sovitukset uruille[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Toukokuun yö, op. 27, nro 4. Pianokappaleen sovitus uruille.
  • Skuggornas ö, op. 28, nro 2. Pianokappaleen sovitus uruille.
  • Saga, op. 28, nro 3. Pianokappaleen sovitus uruille.
  • Mor sjunger, op. 28, nro 4. Pianokappaleen sovitus uruille.
  • Svanen, op. 28, nro 5. Pianokappaleen sovitus uruille.
  • Ringdans, op. 28, nro 6. Pianokappaleen sovitus uruille.
  • Elegie, SP49. Sekakuorolaulun sovitus uruille.
  • Kaksi pientä alkusoittoa, SP126. Sävelletty 1908.
  • Marjatan laulu, SP181. Mieskuorolaulun sovitus uruille.
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Mieskuorolaulun sovitus uruille.
  • Sjöfararen vid milan, SP256. Mieskuorolaulun sovitus uruille.
  • Säv, säv, susa, SP294. Mieskuorolaulun sovitus uruille.

Muut soitinsävellykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vaggvisa, op. 17, nro 9. Pianokappaleen sovitus jousikvartetille.
  • Svanen, op. 28, nro 5. Pianokappaleen sovitus puhallinyhtyeelle.
  • Valse mignonne, op. 54, nro 2. Pianokappaleen sovitus pianotriolle 1922.
  • Helsingfors Oldboys Regementes Honnörsmarsch, SP80. Sävelletty 1919. Pianokappaleen sovitus kahdelle viululle ja pianolle.
  • Kontrapunkt, SP143. Kolme soitinääntä. Sävelletty 1897, julkaisematon.
  • Nuku, nuku nurmen alla, SP201. Mieskuorolaulun sovitus harmonille.
  • Musette, SP308, nro 2. Orkesterisarjan osan sovitus puhallinyhtyeelle.
  • Tuhkimovalssi, SP308, nro 6. Orkesterisarjan osan sovitus puhallinyhtyeelle.
  • Valkoinen kaarti, SP324. Pianokappaleen sovitus kahdelle viululle.

Selim Palmgrenin sovitukset muiden säveltäjien teoksista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henrik Borenius

  • Nylänningarnes marsch. Teksti Anders Theodor Lindh. Sovitus mieskuorolle. Sovitusaikaa ei tiedetä.

Ole Bull

  • Sætergjentens søndag Sovitus tenorille ja sanattomalle mieskuorolle Erkki Ainamon suomennokseen Paimentytön sunnuntai. Sovitettu 1947?

Frédéric Chopin

  • Życzenie, op74, nro 1. Sovitus pianolle nimellä Chant polonais de Fr. Chopin. Sovitettu 1890-luvulla.

Stephen Foster

  • My old Kentucky home. Sovitus mieskuorolle. Sovitusaikaa ei tiedetä.

Johan Fridolf Hagfors

  • Modersmålets sång. Sovitus pianolle 1901.

Eduard Hermes

  • Armaasta erotessa. Sovitus pianolle 1901. Laulun alkuperäinen nimi on selvittämättä.

Armas Järnefelt

  • Solsken. Sovitus pianolle 1899 tai aikaisemmin.
  • Titania Sovitus pianolle 1904 tai aikaisemmin.

Robert Kajanus

  • Sotamarssi. Sovitus pianolle 1901.

Halfdan Kjerulf

  • Nøkken, op. 1, nro 1. Sovitus pianolle 1901.

Wilhelm Lagercranz

  • Tonerna. Sovitus pianolle 1899.

Otto Lindblad

  • Stridsbön. Sovitus pianolle 1901.

Pietro Mascagni

  • La tua stella. Sovitus pianolle 1899. Sovitus tunnetaan vain välillisesti, se on kadoksissa.

Wolfgang Amadeus Mozart

  • Cadenz zum d-moll Konzerte von Mozart. Kadenssi pianokonserton KV466, d-molli osaan Allegro. Sävelletty 1897.
  • Minuetto. Sovitus pianolle divertimenton KV320b=334, D-duuri ensimmäisestä menuetista. Sovitettu ehkä 1904?

Ferdinand Möhring

  • Schlaf im Ruh. Sovitus pianolle 1901.

Fredrik Pacius

  • Wiegenlied. Sovitus pianolle 1901.

Jean Sibelius

  • Flickan kom ifrån sin älsklings möte, op. 37, nro 5. Sovitus pianolle 1905 tai aikaisemmin.
  • Isänmaalle, JS98A. Sovitus mieskuorolle 1902.
  • Saarella palaa, op. 18, nro 4. Sovitus pianolle 1901 nimelle Työnsä kumpasellakin.
  • Svarta rosor, op. 36, nro 1. Sovitus pianolle 1901 tai aikaisemmin.
  • Säv, säv, susa, op. 36, nro 4. Sovitus pianolle 1902 tai aikaisemmin.

Richard Strauss

  • Ständchen, op. 17, nro 2. Sovitus pianolle 1900. Sovitus tunnetaan vain välillisesti, se on kadoksissa.

Gunnar Wennerberg

  • Frihetshymn. Sovitus pianolle 1901.

Muita Selim Palmgreniin liitettyjä sävellyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavaan listaukseen on koottu teosten nimityksiä, jotka on liitetty Selim Palmgreniin ilman dokumentoitua perustetta. Tarkempia tietoja löytyy teosluettelosta.

Ai, ai, sorja sinisilmä – Caprice, a-molli – Caresse – Cavatina – Danza senza nome – En voi sua unhoittaa – Es war zur goldnen Frühlingszeit – Etude 13.12.1905 – Det gamla slottet – Gavott 1899 – Hanko marssi – Ilmavoimien kunniamarssi – Juhannustulilla – Juhlakantaatti – Karjalan polska – Kaunis toukokuu – Kesän viimeinen ruusu – Kesän viime kukka – Kevätilta – Klarinettikonsertto – Kuihtuu kukka – Kulkurirakkautta – Kun kävelin kesäillalla – Kun minä kotoa – Lapin musiikkia – Lapsuuden ystävälle – Loitsu –Mielikki – Monte Carlo – Myrsky – Mä näen on maailma kaunis – Nu måste jag resa – Nummisuutarit – När jag ser solen – Poika se ajoi – Preludi ja humoreski – Rapsodia – Romans för piano – Rosa lill nu solen far, natten kommer underbar – Ruotsalainen kansanlaulu – Saaristolaispolska – Sadun saari – Sai kevät kaunis – Seitsemän veljestä – Solsken genom tårar mieskuorolle – Sommardröm – Sotahahmoja – Soutelemme – Sulhasneuvo – Suomen virsi – Svärna i månsken – Talonpojan valssi – Tuhkimo-ooppera

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]