Luettelo Aeroflotin onnettomuuksista 1970-luvulla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aeroflotin Tupolev Tu-134A.

1970-luvulla Aeroflot menetti 203 lentokonetta onnettomuuksissa, joissa kuoli 3 577 ihmistä. Vuosikymmenen pahin onnettomuus tapahtui 13. lokakuuta 1972 Moskovassa, kun Iljušin Il-62 -kone, jolle oli myönnetty lupa laskeutua 400 metriin, jatkoi laskeutumista suurella nopeudella, kunnes osui maahan.[1] Kaikki 174 koneessa ollutta kuolivat. Onnettomuus on toiseksi pahin nykyisen Venäjän alueella sattunut onnettomuus.[1]

Konetyyppijakauma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konetyypeittäin 1970-luvun menetykset jakautuvat seuraavasti:

Onnettomuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivämäärä Paikka Konetyyppi Rekisteri Aeroflotin
osasto
Uhrit/
Koneessa
olleet
Lyhyt kuvaus Viite
1970 Neuvostoliitto Saratov Antonov An-24B CCCP-46241 Privolžsk ei tietoa Tuhoutui tankkauksen aikana syttyneessä tulipalossa. [2]
1970 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-15238 Uzbekistan ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [3]
28.1.1970 Neuvostoliitto Batagai Antonov An-24B CCCP-47701 Jakutia 34/34 Syöksyi maahan aloitettuaan lähestymisen liian aikaisin. [4]
29.1.1970 Neuvostoliitto Murmansk Tupolev Tu-124V CCCP-45083 Pohjoinen 11/38 Törmäsi lumiseen kukkulaan lähestyessään Murmanskia. Viisi matkustajaa kuoli törmäykseen ja kuusi hypotermiaan apua odottaessaan. [5]
31.1.1970 Neuvostoliitto Magnitogorsk Antonov An-2TP CCCP-40573 Ural ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [6]
6.2.1970 Neuvostoliitto Samarkand Iljušin Il-18V CCCP-75798 Uzbekistan 92/106 Törmäsi vuoreen pilvisessä säässä. [7]
25.2.1970 Neuvostoliitto Ust-Maja Iljušin Il-14 CCCP-61637 Jakutia 5/5 Syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen moottorin vioituttua. [8]
26.2.1970 Neuvostoliitto Berjozovo Antonov An-12TB CCCP-12966 Pohjois-Kaukasia 0 Raju laskeutuminen. [9]
5.3.1970 Neuvostoliitto Ust-Kut Lisunov Li-2 CCCP-58340 ei tietoa ei tietoa Ajautui pois kiitotieltä lentoonlähdössä. [10]
19.3.1970 Neuvostoliitto Taganrog Antonov An-2R CCCP-25598 Uzbekistan ei tietoa Törmäsi maastoon pölytyslennolla. [11]
1.4.1970 Neuvostoliitto Toguchina Antonov An-24B CCCP-47751 Länsi-Siperia 45/45 Törmäsi sääpalloon ja syoksyi maahan. [12]
4.4.1970 Neuvostoliitto Zaporižžja Iljušin Il-14 CCCP-52002 Georgia 7/35 Kone osui maahan ennen kiitotietä monesta syystä: lähestyminen aloitettiin liian aikaisin, miehistö ei tarkkaillut korkeutta ja asetti laskeutumisasetukset liian myöhään. Koneen kääntyessä siipi osui maahan. [13]
20.4.1970 Neuvostoliitto Psebai Antonov An-2R CCCP-06333 Pohjois-Kaukasia 14/14 Syöksyi maahan sumussa lähestymisen aikana. [14]
28.4.1970 Neuvostoliitto Rjazan Antonov An-2R CCCP-15935 ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [15]
15.5.1970 Neuvostoliitto Kišinev Antonov An-10A CCCP-11149 Uljanovskin lentokoulu 11/11 Menetti hallinnan harjoituslennolla, kaksi moottoria sammutettuna. [16]
5.6.1970 Neuvostoliitto Samarkand Iljušin Il-18V CCCP-75533 Uzbekistan ei tietoa Ei noussut ilmaan korkeusperäsimen lukituttua. [17]
18.7.1970 ei tietoa Antonov An-22 CCCP-09303 ei tietoa 23/23 Katosi Pohjois-Atlantilla lentäessään rahtilentoa. [18]
8.8.1970 Neuvostoliitto Kišinev Antonov An-10A CCCP-11188 Ukraina 1/114 Koneessa syttyi tulipalo lentoonlähdön jälkeen. Miehistö teki pakkolaskun epätasaiselle maissipellolle. Kone hajosi osiin ja yksi matkustaja kuoli. [19]
2.9.1970 Neuvostoliitto Dnepropetrovsk Tupolev Tu-124 CCCP-45012 Liettua 37/37 Menetti hallinnan lennon aikana ja syöksyi maahan. [20]
3.9.1970 Neuvostoliitto Leninobod Jakovlev Jak-40 CCCP-87690 Tadžikistan 21/21 Miehistö ei tiennyt tarkkaa sijaintiaan ja törmäsi vuoreen mittarilento-olosuhteissa. [21]
21.9.1970 ei tietoa Antonov An-2P CCCP-02195 ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [22]
1.10.1970 Neuvostoliitto Kamenny Mys Antonov An-12B CCCP-11031 Kansainvälinen 8/8 Kone syöksyi maahan moottoreiden sammuttua lentoonlähdön aikana polttoainepumppuvian vuoksi. [23]
16.10.1970 Neuvostoliitto Simferopol Iljušin Il-18V CCCP-75578 Armenia ei tietoa Syöksyi maahan laskeutumisen aikana hydrauliikkaongelmien vuoksi. [24]
16.10.1970 Neuvostoliitto Lešukonskoje Lisunov Li-2 CCCP-84771 Pohjoinen ei tietoa Syöksyi maahan lentoonlähdössä. Kone oli ylipainoinen ja sen painopiste oli liian takana. [25]
19.12.1970 Intian lippu Panagarh Antonov An-22 CCCP-09305 ei tietoa 17/17 Osui maahan liian rajusti yrittäessään mahalaskua ja hajosi kappaleiksi. [26]
31.12.1970 Neuvostoliitto Leningrad Iljušin Il-18V CCCP-75773 Armenia 6/86 Syöksyi maahan lentoonlähdössä miehistön unohdettua laippojen säätämisen. [27]
22.1.1971 Neuvostoliitto Surgut Antonov An-12B CCCP-11000 Komi 13/13 Syöksyi maahan lähestymisen aikana jäätävissä olosuhteissa. [28]
31.1.1971 Neuvostoliitto Surgut Antonov An-12B CCCP-12996 Tjumen 7/7 Syöksyi maahan jään kerryttyä siipiin. [29]
7.2.1971 Neuvostoliitto Kirovsk Iljušin Il-14M CCCP-91535 Arkangeli ei tietoa Osui maahan ennen kiitotietä. [30]
16.2.1971 Neuvostoliitto Vorkuta Antonov An-12TB CCCP-11374 Komi 0/5 Joutui laskeutumaan varakentälle lumipyryn takia. Laskukiito meni pitkäksi, kone törmäsi lumipenkkaan ja hajosi kappaleiksi. [31]
31.3.1971 Neuvostoliitto Vorošilovgrad Antonov An-10 CCCP-11145 Privolžsk 65/65 Syöksyi maahan siiven hajottua lähestymisen aikana. [32]
31.3.1971 Neuvostoliitto Moskova Antonov An-24 CCCP-46747 Moskova ei tietoa Syöksyi maahan harjoituslennolla epäselvissä olosuhteissa. [33]
25.5.1971 Neuvostoliitto Batagai Antonov An-12B CCCP-11024 Jakutia ei tietoa Raju laskeutuminen. [34]
1.6.1971 Neuvostoliitto Bogodorskin saari Antonov An-24B CCCP-47729 Itä-Siperia 0 Konetta käytettiin harjoituslennolla, jolla simuloitiin yhdellä moottorilla lentämistä. Lentoinsinööri sammutti vahingossa myös toisen moottorin ja kone teki pakkolaskun. [35]
25.7.1971 Neuvostoliitto Irkutsk Tupolev Tu-104B CCCP-42405 Länsi-Siperia 97/126 Raju laskeutuminen. Kone hajosi ja syttyi tuleen. [36]
28.7.1971 Neuvostoliitto Moskova Jakovlev Jak-40 CCCP-87719 Moskova 0 Laskukiito meni pitkäksi. [37]
29.7.1971 Intian lippu Kalkutta Antonov An-12B CCCP-12993 Kansainvälinen 0/7 Laskukiito meni pitkäksi kaatosateessa. [38]
10.10.1971 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-104B CCCP-42490 Ukraina 25/25 Koneessa räjähti pommi pian lentoonlähdön jälkeen. [39]
11.10.1971 Neuvostoliitto Tjubeljaha Antonov An-2 CCCP-47678 Jakutia 6/7 Törmäsi vuoreen huonossa säässä. [40]
12.10.1971 Neuvostoliitto Kišinev Antonov An-10A CCCP-11137 Moldova ei tietoa Vaurioitui laskeutumisessa. [41]
12.11.1971 Neuvostoliitto Vinnytsja Antonov An-24B CCCP-46809 Ukraina 52/52 Syöksyi maahan yrittäessään laskeutumista. [42]
13.11.1971 Neuvostoliitto Kertš Antonov An-24B CCCP-46378 Ukraina 5/5 Osui voimalinjoihin lähestymisen aikana. [43]
1.12.1971 Neuvostoliitto Saratov Antonov An-24B CCCP-46788 Privolžsk 57/57 Menetti korkeutta ja syöksyi maahan loppulähestymisen aikana. [44]
30.12.1971 Neuvostoliitto Baranikha Iljušin Il-14 CCCP-91570 Magadan ei tietoa Ajautui kiitotieltä. [45]
1972 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-41295 Komi ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [46]
22.2.1972 Neuvostoliitto Lipetsk Antonov An-24 CCCP-46732 Moskova ei tietoa Syöksyi maahan lentäjän käynnistettyä vahingossa moottorijarrutuksen lähestymisen aikana. [47]
27.2.1972 Neuvostoliitto Mineralnyje Vody Antonov An-24B CCCP-46418 Pohjois-Kaukasia 0 Menetti hallinnan vahingossa käynnistyneen moottorijarrutuksen vuoksi. [48]
19.3.1972 Neuvostoliitto Omsk Tupolev Tu-104B CCCP-42408 Itä-Siperia 0 Osui lumikinokseen yrittäessään laskeutumista. [49]
11.4.1972 Neuvostoliitto Yukagir Antonov An-2T CCCP-44937 Jakutia 1/3 Menetti hallinnan miehistön yrittäessä lentoonlähtöä ilman laippoja. [50]
4.5.1972 Neuvostoliitto Bratsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87778 Itä-Siperia 18/18 Törmäsi puihin jouduttuaan pystysuoraan ilmavirtaukseen. [51]
18.5.1972 Neuvostoliitto Harkova Antonov An-10A CCCP-11215 Ukraina 122/122 Syöksyi maahan molempien siipien irrottua rungosta kesken lennon. Aeroflot poisti konetyypin käytöstä onnettomuuden jälkeen. [52]
4.8.1972 Neuvostoliitto Aldan Iljušin Il-14 CCCP-91537 Jakutia 0 Tuhoutui tulipalossa yritettyään pakkolaskua moottorivian vuoksi. [53]
26.8.1972 Neuvostoliitto Arkangeli Iljušin Il-18B CCCP-75663 Pohjoinen ei tietoa Syöksyi maahan laskeutuessaan sumussa. [54]
31.8.1972 Neuvostoliitto Smelovsky Iljušin Il-18V CCCP-74298 Kazakstan 101/101 Ruumassa syttyi tulipalo. Miehistö yritti pakkolaskua Magnitogorskiin, mutta laskeutumisen aikana kone joutui syöksykierteeseen. [55]
1.10.1972 Neuvostoliitto Adler Iljušin Il-18V CCCP-75507 Moskova 108/108 Putosi Mustaanmereen lentoonlähdön jälkeen. [56]
13.10.1972 Neuvostoliitto Moskova Iljušin Il-62 CCCP-86671 Kansainvälinen 174/174 Koneelle myönnettiin lupa laskeutua 400 metriin. Kone kuitenkin jatkoi laskeutumista suurella nopeudella siivekkeet matkalentoasennossa, kunnes osui maahan. Onnettomuuden syytä ei ole saatu selville. [1]
4.11.1972 Neuvostoliitto Kursk Antonov An-24B CCCP-46202 Privolžsk 0 Syöksyi maahan osuttuaan puihin lähestymisen aikana. [57]
21.11.1972 Neuvostoliitto Vorkuta Antonov An-12TB CCCP-11360 Moskova ei tietoa Osui maahan ennen kiitotietä ja päätyi rotkoon. [58]
22.11.1972 Neuvostoliitto Krasnojarsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87819 Krasnojarsk 0 Syöksyi maahan lentoonlähdön aikana jäätävissä olosuhteissa. [59]
22.1.1973 Neuvostoliitto Petuhovo Antonov An-24B CCCP-46276 Pohjois-Kaukasia 39/39 Ammuttiin ilmeisesti alas ohjuksella. [60]
17.2.1973 Neuvostoliitto Amderma Antonov An-12BP CCCP-11341 Napa-alue 0 Raju laskeutuminen. [61]
19.2.1973 Tšekkoslovakian sosialistinen tasavalta 1948–1990 käytössä ollut lippu.  Praha Tupolev Tu-154 CCCP-85023 Kansainvälinen 66/100 Syöksyi maahan lähestymisen aikana. [62]
24.2.1973 Neuvostoliitto Ura-Tjube Iljušin Il-18V CCCP-75712 Tadžikistan 79/79 Hajosi osiin kesken lennon. [63]
28.2.1973 Neuvostoliitto Semipalatinsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87602 Kazakstan 32/32 Muutama sekunti lentoonlähdön jälkeen kone putosi takaisin kiitotielle. [64]
maaliskuu 1973 Neuvostoliitto Kiova Tupolev Tu-154 ei tietoa ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [65]
6.3.1973 Neuvostoliitto Graham Bellin saari Antonov An-12 CCCP-11994 ei tietoa ei tietoa Vaurioitui korjauskelvottomaksi tuntemattomassa onnettomuudessa. [66]
30.4.1973 Pohjoisnapa Lisunov Li-2 CCCP-04244 Jakutia 0/7 Putosi jään läpi rullatessaan. Kone tuhottiin sen jälkeen tarkoituksella, koska siihen oli asennettu salaisia kommunikaatiojärjestelmiä. [67]
7.5.1973 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-154 CCCP-85030 Moskova 0 Spoilerit aktivoituivat kesken lentoonlähdön eikä kone päässyt lentoon. [68]
11.5.1973 Neuvostoliitto Semipalatinsk Iljušin Il-18B CCCP-75687 Azerbaidžan 63/63 Kone hajosi osiin kesken lennon mahdollisesti jyrkän hätälaskeutumisen vuoksi. [69]
30.6.1973 Jordania Amman Tupolev Tu-134A CCCP-65668 Armenia 9/85 Koneen lentoonlähtö ei onnistunut. Se osui taloon ja hajosi kolmeen osaan. Kaksi matkustajaa ja seitsemän talon asukasta kuoli. [70][71]
4.7.1973 Neuvostoliitto Šahtjorsk Iljušin Il-14 CCCP-91534 Kaukoitä 18/18 Törmäsi vuoreen laskettuaan korkeutta liian aikaisin. [72]
9.7.1973 Neuvostoliitto Kuibyšev Tupolev Tu-124V CCCP-45062 Privolžsk 2/61 Teki pakkolaskun moottorivian vuoksi. HUOM! Korjattiin onnettomuuden jälkeen, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [73][74]
8.8.1973 Neuvostoliitto Arkangeli Jakovlev Jak-40 CCCP-87790 Pohjoinen 1 Kone tuhoutui korkeusvakainten lukituttua lentoonlähdön aikana. [75]
18.8.1973 Neuvostoliitto Baku Antonov An-24B CCCP-46435 Azerbaidžan 56/64 Koneeseen tuli moottorivika lentoonlähdön jälkeen. Kone yritti palata Bakuun, mutta törmäsi öljynporauslauttaan. [76]
30.9.1973 Neuvostoliitto Sverdlovsk Tupolev Tu-104B CCCP-42506 Uzbekistan 108/108 Menetti hallinnan lentoonlähdön jälkeen. [77]
2.10.1973 Neuvostoliitto Magadan Antonov An-12TB CCCP-12967 Jakutia 10/10 Ajautui pois reitiltä ja törmäsi vuoreen. [78]
10.10.1973 Neuvostoliitto Tashauz Lisunov Li-2 CCCP-71209 Turkmenistan 5/5 Syöksyi maahan molempien moottorien sammuttua lentoonlähdön jälkeen. [79]
13.10.1973 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-104B CCCP-42486 Georgia 122/122 Syöksyi maahan lähestymisen aikana elektroniikkavian vuoksi. [80][81]
20.11.1973 Neuvostoliitto Kazan Tupolev Tu-124V CCCP-45031 Moskova 0 Laskukiito meni pitkäksi. [82]
7.12.1973 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-104B CCCP-42503 Georgia 16/75 Kone lähestyi liian kovaa vauhtia. Toinen siipi osui maahan miehistön yrittäessä pienentää nopeutta. [83]
16.12.1973 Neuvostoliitto Karatšarovo Tupolev Tu-124V CCCP-45061 Liettua 51/51 Hallinta menetettiin lähestymisen aikana korkeusvakaimen trimmiin tulleen oikosulun vuoksi. [84]
21.12.1973 Neuvostoliitto Jerevan Jakovlev Jak-40 CCCP-87629 Armenia ei tietoa Raju laskeutuminen sumussa. [85]
23.12.1973 Neuvostoliitto Vynnyky Tupolev Tu-124V CCCP-45044 Moskova 17/17 Viallisen turbiininlavan aiheuttama kova tärinä rikkoi polttoaineletkun. Kone syttyi tuleen ja syöksyi maahan. [86]
1974 Etelämanner Etelämanner Lisunov Li-2 CCCP-04342 ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan. [87]
6.1.1974 Neuvostoliitto Mukatševo Antonov An-24B CCCP-46357 Ukraina 24/24 Kone menetti hallinnan lennettyään jäätävissä olosuhteissa jäänpoistojärjestelmä pois päältä. [88]
25.1.1974 Neuvostoliitto Rostov-na-Donu Antonov An-24B CCCP-46277 Privolžsk 4/4 Syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen. [89]
22.3.1974 Neuvostoliitto Kirov Lisunov Li-2 CCCP-73960 Ural 3/9 Syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen moottorivian vuoksi. [90]
6.4.1974 Neuvostoliitto Ust-Kuiga Avia 14P CCCP-52053 Jakutia 0/18 Laskutelineet vedettiin vahingossa sisään. [91]
9.4.1974 Neuvostoliitto Kazan Jakovlev Jak-40 CCCP-87369 Privolžsk ei tietoa Teki pakkolaskun moottoripalon vuoksi. [92]
24.4.1974 Neuvostoliitto Taškent Iljušin Il-18E CCCP-75405 Uzbekistan 1/115 Kone syöksyi maahan linnun jouduttua koneen moottoriin. [93]
27.4.1974 Neuvostoliitto Leningrad Iljušin Il-18V CCCP-75559 Leningrad 118/118 Koneeseen tuli moottorivika lentoonlähdön jälkeen. Kova tärinä aiheutti laippojen epätasaisen sisäänvetäytymisen. Tästä seurasi epäsymmetrinen noste, hallinnan menetys ja koneen putoaminen. [94]
1.5.1974 Neuvostoliitto Pohjoisnapa-22 Antonov An-12B CCCP-12950 Krasnojarsk 1/16 Osui jäähuippuun hätälentoonlähdön aikana, syöksyi maahan ja syttyi tuleen. [95]
2.5.1974 Neuvostoliitto Rostov-na-Donu Jakovlev Jak-40 CCCP-87398 Keski-Neuvostoliitto 1/38 Tuhoutui yrittäessään keskeyttää lentoonlähtöä. [96]
9.5.1974 Neuvostoliitto Ivano-Frankivsk Iljušin Il-18V CCCP-75425 Ural 0 Kiitotien pituus ei riittänyt kentälle vahingossa laskeutuneelle koneelle, joka päätyi rotkoon ja katkesi kahtia. [97]
23.5.1974 Neuvostoliitto Kiova Jakovlev Jak-40 CCCP-87579 Ukraina 29/29 Syöksyi maahan lähestymisen aikana, syynä mahdollisesti miehistön häkämyrkytys. [98]
27.7.1974 Neuvostoliitto Sasovo Antonov An-2TP CCCP-35029 Sasovon lentokoulu 3/3 Korkeusvakaimen trimmi kääntyi pystyasentoon. Kone menetti hallinnan ja syöksyi maahan. [99]
28.8.1974 Neuvostoliitto Andrjuškino Antonov An-2V CCCP-04302 Jakutia 0 Lentoonlähdössä vaurioituneet kellukkeet rikkoutuivat koneen laskeutuessa ja vasen alasiipi irtosi. [100]
18.10.1974 Neuvostoliitto Jeniseisk Antonov An-12B CCCP-11030 Itä-Siperia 1 Kone laskeutui liian alas ja törmäsi puihin. [101]
1.11.1974 Neuvostoliitto Surgut Antonov An-2 CCCP-70766 Tjumen 6/6 Törmäsi Mil Mi-8T -helikopteriin. Myös kaikki 26 kopterissa ollutta kuolivat. [102]
5.11.1974 Neuvostoliitto Tšita Tupolev Tu-104B CCCP-42501 Kaukoitä 0 Laskukiito meni pitkäksi ja kone törmäsi ratapenkkaan. [103]
14.11.1974 Neuvostoliitto Kiova Iljušin Il-14M CCCP-91515 Ukraina 6/6 Menetti hallinnan ja syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen. [104]
4.12.1974 Neuvostoliitto Irkutsk Antonov An-12B CCCP-12985 Itä-Siperia 0 Törmäsi An-2R -koneeseen lennonjohdon virheen vuoksi. [105][106]
4.12.1974 Neuvostoliitto Irkutsk Antonov An-2R CCCP-49342 Itä-Siperia 13/13 Törmäsi An-12B -koneeseen lennonjohdon virheen vuoksi. [105][106]
14.12.1974 Neuvostoliitto Buhara Jakovlev Jak-40 CCCP-87630 Tadžikistan 7 Yritti keskeyttää lentoonlähdön, mutta kiitotien pituus ei riittänyt ja kone putosi ojaan. [107]
24.12.1974 Neuvostoliitto Batoorino Antonov An-2 CCCP-15890 Länsi-Siperia ei tietoa Syöksyi maahan. [108]
1975 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-09233 Ural ei tietoa Laskuteline rikkoutui rajussa laskeutumisessa. [109]
16.1.1975 Laos Sam Neua Antonov An-2 ei tietoa ei tietoa 12/12 Törmäsi vuoreen yöllä. [110]
28.1.1975 Neuvostoliitto Zaporižžja Jakovlev Jak-40 CCCP-87825 Ukraina 0 Tuhoutui yrittäessään lentoonlähtöä liian pienellä nopeudella. [111]
15.4.1975 Neuvostoliitto Omsk Antonov An-2TP CCCP-70177 Kazakstan ei tietoa Sakkasi lentoonlähdön jälkeen, syöksyi maahan ja syttyi tuleen. [112]
28.4.1975 Neuvostoliitto Pultava Antonov An-24RV CCCP-46476 Ukraina ei tietoa Laskeutui liian matalalle lähestymisen aikana ja osui maahan. [113]
20.5.1975 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-43908 Jakutia ei tietoa Tuhoutui rajussa laskeutumisessa. [114]
15.7.1975 Neuvostoliitto Batumi Jakovlev Jak-40 CCCP-87475 Armenia 40/40 Törmäsi vuoreen. [115]
9.8.1975 Neuvostoliitto Ulan-Ude Iljušin Il-14M CCCP-52056 Leningrad 11/11 Ajautui sivuun lähestymiskuviosta ja osui maahan pilvisissä olosuhteissa. [116]
15.8.1975 Neuvostoliitto Krasnovodsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87323 Azerbaidžan 23/28 Kone ajautui liukupolun alapuolelle lähestymisen aikana laippojen väärän asetuksen vuoksi. Kone osui maahan ja tuhoutui. [117]
30.8.1975 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-70506 Valko-Venäjä ei tietoa ei tietoa [118]
30.8.1975 Neuvostoliitto Novosibirsk Tupolev Tu-104B CCCP-42472 Ukraina 0 Päälaskuteline hajosi rajussa laskeutumisessa. [119]
18.9.1975 Neuvostoliitto Turuhansk Antonov An-2V CCCP-98302 Krasnojarsk 3/3 Törmäsi kukkulaan. [120]
6.10.1975 Neuvostoliitto Kirov Jakovlev Jak-40 CCCP-87328 Ural ei tietoa Syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen kaikkien moottoreiden sammuttua. [121]
22.10.1975 Neuvostoliitto Novgorod Jakovlev Jak-40 CCCP-87458 Latvia 11 Kone osui rakennuksiin miehistön yrittäessä lähestymistä huonossa säässä. [122]
17.11.1975 Neuvostoliitto Gali Antonov An-24RV CCCP-46467 Pohjois-Kaukasia 38/38 Poistui reitiltä yrittäessään kiertää ukkosmyrskyä ja törmäsi vuoreen. [123]
20.11.1975 Neuvostoliitto Harkova Antonov An-24B CCCP-46349 Valko-Venäjä 19/50 Osui puihin lähestymisen aikana korkeusmittarin virheellisen lukeman vuoksi. [124]
12.12.1975 Neuvostoliitto Krasnojarsk Iljušin Il-18V CCCP-75801 Moskova 0 Kone osui maahan ennen kiitotietä ja laskutelineet vetäytyivät sisään. [125]
15.12.1975 Neuvostoliitto Fergana Antonov An-12B CCCP-11005 Jakutia 0 Laskutelineet nostettiin vahingossa nousukiidon aikana. [126]
1976 Neuvostoliitto Kiova Tupolev Tu-154 CCCP-85020 Kansainvälinen 0 Raju laskeutuminen. [127]
1976 Neuvostoliitto Kiova Tupolev Tu-104A CCCP-42371 Itä-Siperia ei tietoa Osui maahan ennen kiitotietä moottoreiden sammuttua lähestymisen aikana. [128]
3.1.1976 Neuvostoliitto Sanino Tupolev Tu-124V CCCP-45037 Pohjois-Kaukasia 61/61 Miehistö menetti näköyhteyden maahan lennettyään pilveen lentoonlähdön jälkeen. He menettivät paikantajunsa ja kone syöksyi maahan. [129]
13.1.1976 Neuvostoliitto Leningrad Antonov An-24B CCCP-47280 Ural 0 Osui puihin lähestymisen aikana ja syöksyi maahan. [130]
30.1.1976 Neuvostoliitto Biškek Iljušin Il-18V CCCP-75558 Kirgisia 6/6 Kone menetti hallinnan ja syöksyi maahan. [131]
9.2.1976 Neuvostoliitto Irkutsk Tupolev Tu-104A CCCP-42327 Länsi-Siperia 24/115 Kallistui lentoonlähdön jälkeen yhtäkkiä rajusti oikealle ja syöksyi maahan. [132]
6.3.1976 Neuvostoliitto Verhnaja Hava Iljušin Il-18E CCCP-75408 Armenia 118 Syöksyi maahan lähestymisen aikana. Useiden elektroniikkavikojen vuoksi onnettomuushetkellä muun muassa kompassi ja autopilotti eivät toimineet. [133]
10.3.1976 Neuvostoliitto Saratov Antonov An-24RV CCCP-46613 Privolžsk 0 Raju laskeutuminen, suistui kiitotieltä. [134]
24.3.1976 Neuvostoliitto Ašgabat Iljušin Il-14LIK CCCP-61756 Kazakstan 6/6 Törmäsi vuoreen pilvisissä olosuhteissa. [135]
11.4.1976 Neuvostoliitto Kazatšinsk Antonov An-2TP CCCP-09675 Itä-Siperia ei tietoa Törmäsi vuoreen huonossa säässä. Kaikki koneessa olleet kuolivat, mutta uhrien määrää ei tiedetä. [136]
17.4.1976 Neuvostoliitto Kursk Antonov An-2SKh CCCP-33170 Uzbekistan ei tietoa Sakkasi lentoonlähdön jälkeen ja syöksyi maahan. [137]
15.5.1976 Neuvostoliitto Tšernihiv Antonov An-24RV CCCP-46534 Ukraina 52/52 Kone lensi hävittäjän jättöpyörteeseen, joutui syöksykierteeseen ja syöksyi maahan. [138]
16.5.1976 Neuvostoliitto Semipalatinsk Antonov An-2SKh CCCP-79935 Kazakstan 1/1 Syöksyi maahan pölytyslennolla. Juopunut lentäjä kuoli onnettomuudessa. [139]
1.6.1976 Päiväntasaajan Guinea Bioko Tupolev Tu-154A CCCP-85102 Kansainvälinen 45/45 Törmäsi vuoreen. Syyksi epäiltiin tutkavikaa. [140]
12.6.1976 Neuvostoliitto Nižnevartovsk Antonov An-2R CCCP-32464 Itä-Siperia ei tietoa Ajautui sivuun reitiltä ja törmäsi vuoreen. Kaikki koneessa olleet kuolivat, mutta uhrien määrää ei tiedetä. [141]
20.6.1976 Neuvostoliitto Engels Antonov An-2R CCCP-70819 Privolžsk ei tietoa Syöksyi maahan. [142]
26.6.1976 Neuvostoliitto Kazan Antonov An-2 CCCP-70764 Privolžsk 1 Törmäsi lähetystorniin menetettyään korkeutta tehonmenetyksen vuoksi. [143]
30.6.1976 Neuvostoliitto Valihanovski Antonov An-2R CCCP-70531 Keski-Neuvostoliitto 2/2 Potkurin lapa hajosi lennon aikana. Voimakas tärinä aiheutti moottorin irtoamisen kiinnikkeistään. Moottori kääntyi vasemmalle ja potkuri vahingoitti siipeä. Kone joutui syöksykierteeseen ja syöksyi maahan. [144]
17.7.1976 Neuvostoliitto Tšita Tupolev Tu-104A CCCP-42335 Itä-Siperia 0 Ylipainoisen koneen lentoonlähtö epäonnistui. [145]
23.7.1976 Neuvostoliitto Sokolskoje Antonov An-2R CCCP-35088 Moskova ei tietoa Osui puihin ja syöksyi maahan. [146]
3.8.1976 Neuvostoliitto Popovka Antonov An-2R CCCP-70190 Keski-Neuvostoliitto ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [147]
13.8.1976 Neuvostoliitto Atyrau Antonov An-24B CCCP-47734 Kazakstan 0 Osui maahan ennen kiitotietä. [148]
9.9.1976 Neuvostoliitto Mustameri Antonov An-24RV CCCP-46518 Valko-Venäjä 46/46 Törmäsi Jak-40 -koneeseen. [149][150]
9.9.1976 Neuvostoliitto Mustameri Jakovlev Jak-40 CCCP-87772 Pohjois-Kaukasia 18/18 Törmäsi An-24RV -koneeseen. [149][150]
26.9.1976 Neuvostoliitto Novosibirsk Antonov An-2 CCCP-79868 Länsi-Siperia 12 Lentäjä lensi tarkoituksella päin entisen vaimonsa kotia. [151]
30.10.1976 Neuvostoliitto Taškent Iljušin Il-18V CCCP-75575 Uzbekistan 0 Laskukiito meni pitkäksi huonossa säässä. [152]
28.11.1976 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-104B CCCP-42471 Pohjoinen 72/72 Vioittuneen keinohorisontin vuoksi miehistö menetti asentotajunsa. Kone syöksyi maahan miehistön kallistettua sitä liikaa. [153]
16.12.1976 Neuvostoliitto Zaporižžja Jakovlev Jak-40 CCCP-87638 Ukraina 5/5 Sakkasi ja syöksyi maahan harjoituslennolla. [154]
17.12.1976 Neuvostoliitto Ust-Kut Jakovlev Jak-40 CCCP-88208 Itä-Siperia 7/7 Törmäsi puihin lentoonlähdön jälkeen. [155]
17.12.1976 Neuvostoliitto Kiova Antonov An-24 CCCP-46722 Ukraina 48/55 Ajautui liukupolun alle huonossa näkyvyydessä ja törmäsi betonipenkereeseen. [156]
18.12.1976 Neuvostoliitto Južno-Sahalinsk Iljušin Il-14M CCCP-61752 Kaukoitä 8/10 Ajautui sivuun reitiltä ja törmäsi vuoreen. [157]
1977 Neuvostoliitto Jurbarkas Antonov An-2 CCCP-32032 Latvia 0 Laskuteline rikkoutui laskeutumisessa ja siipi vaurioitui korjauskelvottomaksi. [158]
13.1.1977 Neuvostoliitto Alma-Ata Tupolev Tu-104A CCCP-42369 Kaukoitä 96/96 Koneen moottorissa syttyi tulipalo. Koneen yrittäessä pakkolaskua tuli levisi polttoainetankkiin, joka räjähti tuhoten koneen. [159]
15.2.1977 Neuvostoliitto Mineralnyje Vody Iljušin Il-18V CCCP-75520 Uzbekistan 77/77 Sakkasi toisen lähestymisyrityksen aikana ja syöksyi maahan. [160]
6.3.1977 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-40572 Jakutia ei tietoa Ajautui sivuun kiitotieltä ja törmäsi rakennukseen. [161]
30.3.1977 Neuvostoliitto Ždanov Jakovlev Jak-40 CCCP-87738 Ukraina 8/27 Koneen siipi osui pylvääseen loppulähestymisen aikana. Kone syöksyi maahan ja syttyi tuleen. [162]
5.4.1977 Neuvostoliitto Penjok Iljušin Il-14FKM CCCP-61675 Länsi-Siperia 6/6 Syöksyi maahan harjoituslennolla peräsimen vioituttua. [163]
7.5.1977 Neuvostoliitto Tavda Antonov An-2 CCCP-15925 Tjumen ei tietoa Törmäsi toiseen An-2 -koneeseen. [164][165]
7.5.1977 Neuvostoliitto Tavda Antonov An-2 CCCP-44992 Ural ei tietoa Törmäsi toiseen An-2 -koneeseen. [164][165]
27.5.1977 Kuuba Havanna Iljušin Il-62M CCCP-86614 Kansainvälinen 69 Osui sähköjohtoihin lähestymisen aikana. [166]
8.7.1977 Neuvostoliitto Suhumi Antonov An-24RV CCCP-46847 Kirovogradin lentokoulu 6/7 Kapteeni laski koneen korkeutta tasaisesti, kunnes kone osui Mustaanmereen. Kapteenin huomio oli luultavasti kiinnittynyt läheiseen myrskyyn. [167]
20.7.1977 Neuvostoliitto Vitim Avia 14M CCCP-52096 Itä-Siperia 39/40 Yritti lentoonlähtöä myötätuuleen. Kone ajautui sivuun kiitotieltä, törmäsi puihin, sakkasi ja putosi metsään. [168]
18.8.1977 Neuvostoliitto Ust-Kjuga Antonov An-26 CCCP-26536 Jakutia 0 Raju laskeutuminen. [169]
18.10.1977 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-55625 Jakutia ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [170]
27.10.1977 Neuvostoliitto Mys Tšeljuskin Iljušin Il-14M CCCP-04195 Krasnojarsk ei tietoa Syöksyi maahan ajauduttuaan sivuun lähestymisreitiltä. [171]
9.12.1977 Neuvostoliitto Tarko-Sale Antonov An-24RV CCCP-47695 Tjumen 17/23 Syöksyi maahan lähestymisen aikana laippojen virheellisen asetuksen vuoksi. [172]
1978 ei tietoa Antonov An-12BP CCCP-11125 Jakutia 0 Koneeseen lastattava happosäiliö särkyi ja kone syöpyi korjauskelvottomaksi. [173]
1.2.1978 Neuvostoliitto Krasnoje Antonov An-2TP CCCP-40570 Keski-Neuvostoliitto ei tietoa Törmäsi toiseen samanlaiseen koneeseen lennonjohdon virheen vuoksi. [174]
18.2.1978 Neuvostoliitto Novosibirsk Tupolev Tu-154A CCCP-85087 Länsi-Siperia 0 Tuhoutui lentoasemalla matkustamon takaosassa syttyneessä tulipalossa. [175]
8.4.1978 Neuvostoliitto Aldan Jakovlev Jak-40 CCCP-87911 Jakutia 0 Sakkasi lentoonlähdön jälkeen ja syöksyi maahan. [176]
19.5.1978 Neuvostoliitto Maksatiha Tupolev Tu-154B CCCP-85169 Azerbaidžan 4/134 Teki pakkolaskun lentoinsinöörin sammutettua vahingossa polttoainepumpun, mikä johti moottorien pysähtymiseen. [177]
18.6.1978 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-02846 Jakutia ei tietoa Vaurioitui korjauskelvottomaksi tuntemattomassa onnettomuudessa. [178]
2.10.1978 Neuvostoliitto Tbilisi Jakovlev Jak-40 CCCP-87544 Privolžsk 0 Koneeseen tuli hydrauliikkavika ennen laskeutumista, minkä seurauksena laskukiito meni pitkäksi. Kone törmäsi betonipylvääseen ja hajosi kolmeen osaan. [179]
7.10.1978 Neuvostoliitto Sverdlovsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87437 Kazakstan 38/38 Moottori sammui lähdön jälkeen jään kertymisen vuoksi. Kone menetti korkeutta ja törmäsi kukkulaan. [180]
23.10.1978 Neuvostoliitto Syvaš Antonov An-24B CCCP-46327 Pohjois-Kaukasia 26/26 Putosi Syvašinlahteen molempien moottoreiden sammuttua jäätävissä olosuhteissa. [181]
14.11.1978 Ruotsi Tukholma Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85286 Kansainvälinen 0/74 Nousukiito meni pitkäksi ja kone törmäsi mastoon. HUOM! Kone korjattiin, joten sitä ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [182]
9.12.1978 Neuvostoliitto Tšerski Antonov An-26 CCCP-26547 Jakutia 7/7 Menetti hallinnan ja syöksyi maahan lennon aikana siirtyneen rahdin vuoksi. [183]
19.12.1978 Neuvostoliitto Samarkand Antonov An-24B CCCP-46299 Uzbekistan 5/5 Syöksyi maahan yrittäessään yksimoottorilähestymistä. [184]
2.1.1979 Etelämanner Molodjožnajan tutkimusasema Iljušin Il-14FKM CCCP-04193 Keski-Neuvostoliitto 4/7 Syöksyi maahan lentoonlähdön aikana sattuneen moottorivian vuoksi. [185]
15.1.1979 Neuvostoliitto Minsk Antonov An-24B CCCP-46807 Ukraina 13/14 Lentäjä sammutti jäänpoiston lähestymisen aikana ja kone joutui jäätäviin olosuhteisiin. Siipiin kertyi jäätä ja kone menetti hallinnan. [186]
18.1.1979 Neuvostoliitto Belgorod Let L-410M CCCP-67210 Keski-Neuvostoliitto 3/3 Syöksyi maahan harjoituslennolla. [187]
12.3.1979 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-40594 Jakutia ei tietoa Putosi järven jään läpi ja upposi. [188]
17.3.1979 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-104B CCCP-42444 Ukraina 58/119 Kone laskeutui liukupolun alapuolelle ja osui sähkötolppaan miehistön yrittäessä paluuta Moskovaan moottorista tulleen väärän vikahälytyksen vuoksi. [189]
20.3.1979 Neuvostoliitto Chardžhou Jakovlev Jak-40 CCCP-87930 Turkmenistan 0/29 Joutui Mil Mi-6 -kopterin jättöpyörteeseen ja putosi lentoasemalle. [190]
22.3.1979 Neuvostoliitto Liepāja Tupolev Tu-134A CCCP-65031 Latvia 4/5 Laskeutui liian matalalle lähestymisen aikana, osui puihin ja syöksyi maahan. [191]
26.3.1979 Neuvostoliitto Bajkit Antonov An-26 CCCP-26569 Ural 4/12 Osui puihin lähestymisen aikana ja syöksyi maahan. [192]
10.5.1979 Neuvostoliitto Sotši Iljušin Il-18D CCCP-75414 Ural 0 Putosi lentoasemalle keskeytetyn lentoonlähdön päätteeksi. [193]
19.5.1979 Neuvostoliitto Ufa Tupolev Tu-134A CCCP-65839 Moldova 0 Laskeutui pyöräjarrujen ollessa käytössä. Kone ajautui kiitotieltä, sen polttoainesäiliö hajosi ja kone syttyi tuleen. [194]
31.5.1979 Neuvostoliitto Tjumen Tupolev Tu-134A CCCP-65649 Tjumen 0 Koneen rengas räjähti laskeutuessa ja sytytti hydrauliikkanesteen tuleen. [195]
16.6.1979 Neuvostoliitto Petropavlovsk-Kamtšatski Antonov An-2T CCCP-44920 ei tietoa 0/1 Juopunut lentäjä varasti koneen. Kone sakkasi matalalla ja syöksyi maahan päätyen ylösalaisin. [196]
3.7.1979 Neuvostoliitto Krasnaja Poljana Antonov An-2M CCCP-02330 Ukraina ei tietoa Törmäsi lähetystorniin. [197]
3.8.1979 Neuvostoliitto Leningrad Let L-410M CCCP-67206 Keski-Neuvostoliitto 14/14 Syöksyi maahan lähestymisen aikana moottorivian vuoksi. [198]
11.8.1979 Neuvostoliitto Dniprodzeržynsk Tupolev Tu-134AK CCCP-65735 ei tietoa 84/84 Törmäsi Tu-134A -koneeseen. [199][200]
11.8.1979 Neuvostoliitto Dniprodzeržynsk Tupolev Tu-134A CCCP-65816 Moldova 94/94 Törmäsi Tu-134AK -koneeseen. [199][200]
24.8.1979 Neuvostoliitto Jeniseisk Antonov An-12TB CCCP-12963 Krasnojarsk 11/16 Kone syöksyi maahan moottoreiden sammuttua saastuneen polttoaineen vuoksi. [201]
29.8.1979 Neuvostoliitto Kirsanov Tupolev Tu-124V CCCP-45038 Privolžsk 63/63 Miehistö käytti vahingossa laippoja lennon aikana. Kone joutui syöksykierteeseen ja hajosi rasituksessa. [202]
3.9.1979 Neuvostoliitto Amderma Antonov An-24B CCCP-46269 Arkangeli 40/43 Osui maahan ennen kiitotietä ja tuhoutui miehistön laskeuduttua liian alas. [203]
20.9.1979 Neuvostoliitto Maljušin Antonov An-2R CCCP-56413 Valko-Venäjä ei tietoa ei tietoa [204]
13.10.1979 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-70805 Jakutia ei tietoa Putosi pellolle ja tuhoutui tulipalossa. [205]
27.10.1979 Neuvostoliitto Lensk Antonov An-2TP CCCP-32322 Jakutia 3/12 Takaovi aukesi lentoonlähdön aikana. Kaksi matkustajaa lähti sulkemaan sitä, jolloin koneen painopiste siirtyi liian taakse. Kone sakkasi ja syöksyi maahan. [206]
30.10.1979 ei tietoa Iljušin Il-14 CCCP-61683 Moskova ei tietoa Tuhoutui konetta kuljettaneella laivalla syttyneessä tulipalossa. [207]
16.11.1979 Neuvostoliitto Vologda Jakovlev Jak-40 CCCP-87454 Leningrad 3/5 Laskeutui liian matalalle sumussa, osui puihin ja syöksyi maahan. [208]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Accident description CCCP-86671 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  2. Accident description CCCP-46241 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  3. Accident description CCCP-15238 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  4. Accident description CCCP-47701 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  5. Accident description CCCP-45083 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  6. Accident description CCCP-40573 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  7. Accident description CCCP-75798 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  8. Accident description CCCP-61637 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  9. Accident description CCCP-12966 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  10. Accident description CCCP-58340 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  11. Accident description CCCP-25598 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  12. Accident description CCCP-47751 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  13. Accident description CCCP-52002 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  14. Accident description CCCP-06333 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  15. Accident description CCCP-15935 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  16. Accident description CCCP-11149 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  17. Accident description CCCP-75533 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  18. Accident description CCCP-09303 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  19. Accident description CCCP-11188 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  20. Accident description CCCP-45012 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  21. Accident description CCCP-87690 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  22. Accident description CCCP-02195 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  23. Accident description CCCP-11031 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  24. Accident description CCCP-75578 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  25. Accident description CCCP-84771 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  26. Accident description CCCP-09305 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  27. Accident description CCCP-75773 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  28. Accident description CCCP-11000 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  29. Accident description CCCP-12996 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  30. Accident description CCCP-91535 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  31. Accident description CCCP-11374 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  32. Accident description CCCP-11145 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  33. Accident description CCCP-46747 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  34. Accident description CCCP-11024 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  35. Accident description CCCP-47729 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  36. Accident description CCCP-42405 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  37. Accident description CCCP-87719 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  38. Accident description CCCP-12993 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  39. Accident description CCCP-42490 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  40. Accident description CCCP-47678 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  41. Accident description CCCP-11137 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  42. Accident description CCCP-46809 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  43. Accident description CCCP-46378 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  44. Accident description CCCP-46788 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  45. Accident description CCCP-91570 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  46. Accident description CCCP-41295 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  47. Accident description CCCP-46732 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  48. Accident description CCCP-46418 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  49. Accident description CCCP-42408 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  50. Accident description CCCP-44937 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  51. Accident description CCCP-87778 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  52. Accident description CCCP-11215 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  53. Accident description CCCP-91537 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  54. Accident description CCCP-75663 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  55. Accident description CCCP-74298 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  56. Accident description CCCP-75507 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  57. Accident description CCCP-46202 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  58. Accident description CCCP-11360 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  59. Accident description CCCP-87819 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  60. Accident description CCCP-46276 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  61. Accident description CCCP-11341 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  62. Accident description CCCP-85023 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  63. Accident description CCCP-75712 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  64. Accident description CCCP-87602 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  65. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  66. Accident description CCCP-11994 Aviation Safety Network. Viitattu 3.8.2014. (englanniksi)
  67. Accident description CCCP-04244 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  68. Accident description CCCP-85030 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  69. Accident description CCCP-75687 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  70. Accident description CCCP-65668 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  71. Aeroflot crash at Amman 5.7.1973. Flightglobal. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  72. Accident description CCCP-91534 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  73. Accident description CCCP-45062 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  74. Катастрофа Ту-124В Приволжского УГА (нелокализованное разрушение двигателя) Airdisaster.ru. Viitattu 4.3.2013. (venäjäksi)
  75. Accident description CCCP-87790 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  76. Accident description CCCP-46435 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  77. Accident description CCCP-42506 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  78. Accident description CCCP-12967 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  79. Accident description CCCP-71209 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  80. Public transport accidents 25.10.1973. Flightglobal. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  81. Accident description CCCP-42486 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  82. Accident description CCCP-45031 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  83. Accident description CCCP-42503 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  84. Accident description CCCP-45061 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  85. Accident description CCCP-87629 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  86. Accident description CCCP-45044 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  87. Accident description CCCP-04342 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  88. Accident description CCCP-46357 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  89. Accident description CCCP-46277 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  90. Accident description CCCP-73960 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  91. Accident description CCCP-52053 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  92. Accident description CCCP-87369 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  93. Accident description CCCP-75405 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  94. Accident description CCCP-75559 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  95. Accident description CCCP-12950 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  96. Accident description CCCP-87398 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  97. Accident description CCCP-75425 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  98. Accident description CCCP-87579 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  99. Accident description CCCP-35029 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  100. Accident description CCCP-04302 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  101. Accident description CCCP-11030 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  102. Accident description CCCP-70766 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  103. Accident description CCCP-42501 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  104. Accident description CCCP-91515 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  105. a b Accident description CCCP-12985 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  106. a b Accident description CCCP-49342 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  107. Accident description CCCP-87630 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  108. Accident description CCCP-15890 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  109. Accident description CCCP-09233 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  110. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  111. Accident description CCCP-87825 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  112. Accident description CCCP-70177 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  113. Accident description CCCP-46476 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  114. Accident description CCCP-43908 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  115. Accident description CCCP-87475 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  116. Accident description CCCP-52056 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  117. Accident description CCCP-87323 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  118. Accident description CCCP-70506 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  119. Accident description CCCP-42472 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  120. Accident description CCCP-98302 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  121. Accident description CCCP-87328 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  122. Accident description CCCP-87458 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  123. Accident description CCCP-46467 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  124. Accident description CCCP-46349 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  125. Accident description CCCP-75801 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  126. Accident description CCCP-11005 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  127. Accident description CCCP-85020 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  128. Accident description CCCP-42371 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  129. Accident description CCCP-45037 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  130. Accident description CCCP-47280 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  131. Accident description CCCP-75558 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  132. Accident description CCCP-42327 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  133. Accident description CCCP-75408 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  134. Accident description CCCP-46613 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  135. Accident description CCCP-61756 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  136. Accident description CCCP-09675 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  137. Accident description CCCP-33170 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  138. Accident description CCCP-46534 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  139. Accident description CCCP-79935 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  140. Accident description CCCP-85102 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  141. Accident description CCCP-32464 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  142. Accident description CCCP-70819 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  143. Accident description CCCP-70764 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  144. Accident description CCCP-70531 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  145. Accident description CCCP-42335 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  146. Accident description CCCP-35088 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  147. Accident description CCCP-70190 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  148. Accident description CCCP-47734 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  149. a b Accident description CCCP-46518 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  150. a b Accident description CCCP-87772 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  151. Accident description CCCP-79868 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  152. Accident description CCCP-75575 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  153. Accident description CCCP-42471 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  154. Accident description CCCP-87638 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  155. Accident description CCCP-88206 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  156. Accident description CCCP-46722 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  157. Accident description CCCP-61752 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  158. Accident description CCCP-32023 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  159. Accident description CCCP-42369 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  160. Accident description CCCP-75520 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  161. Accident description CCCP-40572 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  162. Accident description CCCP-87738 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  163. Accident description CCCP-61675 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  164. a b Accident description CCCP-15925 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  165. a b Accident description CCCP-44992 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  166. Accident description CCCP-86614 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  167. Accident description CCCP-46847 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  168. Accident description CCCP-52096 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  169. Accident description CCCP-26536 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  170. Accident description CCCP-55625 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  171. Accident description CCCP-04195 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  172. Accident description CCCP-47695 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  173. Accident description CCCP-11125 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  174. Accident description CCCP-40570 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  175. Accident description CCCP-85087 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  176. Accident description CCCP-87911 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  177. Accident description CCCP-85169 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  178. Accident description CCCP-02846 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  179. Accident description CCCP-87544 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  180. Accident description CCCP-87437 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  181. Accident description CCCP-46327 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  182. Accident description CCCP-85286 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  183. Accident description CCCP-26547 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  184. Accident description CCCP-46299 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  185. Accident description CCCP-04193 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  186. Accident description CCCP-46807 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  187. Accident description CCCP-67210 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  188. Accident description CCCP-40594 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  189. Accident description CCCP-42444 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  190. Accident description CCCP-87930 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  191. Accident description CCCP-65031 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  192. Accident description CCCP-26569 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  193. Accident description CCCP-75414 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  194. Accident description CCCP-65839 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  195. Accident description CCCP-65649 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  196. Accident description CCCP-44920 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  197. Accident description CCCP-02330 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  198. Accident description CCCP-67206 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  199. a b Accident description CCCP-65735 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  200. a b Accident description CCCP-65816 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  201. Accident description CCCP-12963 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  202. Accident description CCCP-45038 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  203. Accident description CCCP-46269 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  204. Accident description CCCP-56413 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  205. Accident description CCCP-70805 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  206. Accident description CCCP-32322 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  207. Accident description CCCP-61683 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)
  208. Accident description CCCP-87454 Aviation Safety Network. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)