Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Helia)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helia
Helia logo.gif
Perustettu 1992
Lakkautettu 2007
Hallintomuoto Säätiö
Rehtori Ritva Laakso-Manninen
Toimipaikat Helsinki ja Porvoo
Toimitilat Pasila ja Porvoo
Opiskelijamäärä n. 6000
Kotisivu www.haaga-helia.fi
Helian Helsingin toimipiste Itä-Pasilassa.

Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu (Helia) oli Suomen suurin liiketalouden ammattikorkeakoulu. Se oli yksityinen säätiön pyörittämä korkeakoulu, jonka taustalla oli Helsingin liike-elämä. Helia-talo 1 sijaitsee Itä-Pasilassa. Toinen toimipiste sijaitsee Porvoossa. Heliassa oli mahdollisuus opiskella liiketaloutta, tietojenkäsittelyä, johdon assistenttityötä, kieliä, viestintää ja matkailua. Heliasta valmistui tradenomeja, it-tradenomeja, medianomeja ja restonomeja. Heliassa oli noin 6000 opiskelijaa. Helia on palkittu vuonna 2002 ja 2003 opetusministeriön vaikuttavuuspalkkiolla kaikilla valintakriteereillä. Heliassa oli henkilöstöä noin 380, joista päätoimisesti opetustehtävissä toimi noin 230 henkilöä.

28. maaliskuuta 2006 ilmoitettiin Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulun ja HAAGA Instituutin ammattikorkeakoulun yhdistymisestä uudeksi Haaga-Helia ammattikorkeakouluksi. Uusi koulu aloitti toimintansa vuoden 2007 alusta, jolloin opiskelijoita oli 10 000 ja henkilökuntaa 600.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tiedote uuden ammattikorkeakoulun syntymisestä (Linkki ei toimi enää.) helia.fi. 28. maaliskuuta 2006. Viitattu 26. toukokuuta 2006. (suomeksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]