(What’s the Story) Morning Glory?

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(What's the Story) Morning Glory?
Oasis
Studioalbumin (What's the Story) Morning Glory? kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  Rockfield Studios, Gwent, Wales.
 Julkaistu 2. lokakuuta, 1995. (UK)
 Tuottaja(t) Owen Morris, Noel Gallagher
 Tyylilaji Rock, Brittipop
 Kesto 50.18
 Levy-yhtiö Creation Records (UK)

Epic Records (US)

Oasis muut julkaisut
Definitely Maybe
1994
(What's the Story) Morning Glory?
1995
Be Here Now
1997

(What´s the Story) Morning Glory? on rock-yhtye Oasiksen toinen albumi. Se julkaistiin 2. lokakuuta 1995 ja siitä tuli suuri menestys maailmalla. Levy nousi suoraan Britannian albumilistan ykköseksi ja Yhdysvalloissa parhaimmillaan neljänneksi, joka oli vuosikausiin paras sijoitus brittiläiseltä yhtyeeltä USA:ssa.

(What´s the Story) Morning Glory? oli rauhallisempi kuin edeltäjänsä ja ylitti reilusti Definitely Maybe debyytti-levyn suuret myyntiluvut. Albumia voidaan pitää Oasiksen tunnetuimpana levynä, sillä se nostatti maailmalla varsinaisen "Oasis-buumin". Yhtyettä ja sen suosiota verrattiin jopa The Beatlesiin, ja monesti yhtyeen itsensä puolesta. Noel sanoi vuonna 2007 haastattelussa "Voisinpa muistaa (What’s The Story) Morning Glory?:n nauhoittamisen. 12 päivää ja se oli valmis, sitten miksasin sen. Kolme viikkoa töitä, korkeintaan, ja seuraavaksi se oli isoin levy sitten "Sergeant Peppers":in (Beatlesin albumi Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band). Miten se tapahtui?"

Noel Gallagher sanoi vuoden 1996 haastattelussa Rolling Stone -lehdelle:"Mulla ei ollut aavistustakaan että kukaan meistä pystyi soittamaan niin hyvin kuin me soitettiin Morning Glorylla. Mä toivoin että me pystyttäisiin, mutta mä en tiennyt sitä."[1]

Albumia on myyty mm. kotimaassaan 4,3 miljoonaa, Yhdysvalloissa 4 miljoonaa, Kanadassa 800,000 ja koko maailmassa arviolta noin 20 miljoonaa kappaletta (2006). Se on Ison-Britannian kaikkien aikojen kolmanneksi myydyin albumi.[2] Britannian albumilistalla se vietti ykkösenä 10 viikkoa vuosina 1995/1996 ja palkittiin 14 kertaisella platinalevyllä syyskuussa 2004. Suomessa albumi myi vuoteen 1996 mennessä kultaa (27,540). [3]

Albumin ja kiertueiden menestyksen myötä Oasis sai useita palkintoja. vuonna 1996 se voitti "Paras yhtye maailmassa tänään" Q Awardsin, kolme Brit Awardsia: "Paras brittiläinen yhtye", "Paras brittiläinen video - Wonderwall" ja "Paras brittiläinen albumi - (What´s the Story) Morning Glory?", ja vielä neljä NME Awardsia: "Paras albumi - (What´s the Story) Morning Glory?", "Paras yhtye", "Paras liveyhtye" ja "Paras single - Wonderwall"

Albumilta irrotettuja menestyssinglejä olivat Some Might Say, Roll With It, Wonderwall ja Don't Look Back In Anger, näistä kaksi jälkimmäistä ollen suuria maailmanlaajuisia hittejä. Lisäksi Yhdysvalloissa ja Australiassa julkaistiin singlein vielä Morning Glory ja Champagne Supernova.

Albumista julkaistiin SACD versio vuonna 2008.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki kappaleet kirjoittanut Noel Gallagher, ellei toisin mainita.

 1. Hello - 3:22
 2. Roll With It - 4:00
 3. Wonderwall - 4:18
 4. Don't Look Back In Anger - 4:48
 5. Hey Now! - 5:42
 6. (nimetön raita 1) - 0:44
 7. Some Might Say - 5:29
 8. Cast No Shadow - 4:52
 9. She's Electric - 3:40
 10. Morning Glory - 5:03
 11. (nimetön raita 2) - 0:39
 12. Champagne Supernova - 7:27

+ Bonehead's Bank Holiday (vain LP-painoksessa)

 • "Nimettömät raidat" ovat lyhyitä miksauksia kappaleesta The Swamp Song.

Albumin singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Don't Look Back in Anger-singlen b-puoli "Step Out" piti alun perin olla (What's the Story) Morning Glory?-albumilla kappaleiden "Some Might Say" ja "Cast No Shadow" välissä, mutta se poistettiin, koska se muistutti liikaa Stevie Wonderin erästä kappaletta ja se poistettiin lakisyistä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]