Paul McGuigan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paul McGuigan

Paul ”Guigsy” McGuigan (s. 9. toukokuuta 1971 Manchester, Englanti) on brittiläinen muusikko, joka toimi vuosina 1991–1999 rockyhtye Oasiksen basistina. McGuigan oli Oasiksen rauhallisin jäsen ja toimi usein yhtyeen ja etenkin Gallagherin veljesten riitojen sovittelijana. McGuigan on suuri jalkapallon ystävä ja on kannattanut koko ikänsä Manchester Cityä. Hän oli nuorena lupaava jalkapalloilija, kunnes 16-vuotiaana sattunut vakava polvivamma murensi haaveet ammattilaisuudesta.

Vuonna 1999 päätti jättää Oasiksen, vain noin kaksi viikkoa sen jälkeen kun Paul Arthurs oli eronnut yhtyeestä. McGuigan kommentoi lähtöään lehtihaastattelussa: ”Siihen aikaan ajattelin tekeväni vielä yhden albumin, soittavani vielä yhdellä maailmankiertueella ja sitten se on siinä, mutta kun Bonehead lähti ajattelin ”nyt on oikea hetki”. Yksi alkuperäisjäsen oli lähtenyt. Heidän täytyy hankkia uusi, joten parasta olisi hankkia toinen samalla kertaa. Minä aina sanoin, että lopettaisin kun tämä ei olisi enää hauskaa. Ja niin kävi.”lähde?

Nykyään McGuigan asuu Lontoon lähistöllä vaimonsa Ruthin ja poikansa Patrickin kanssa. Hän tekee satunnaisesti DJ-keikkoja.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.