Tornipuolustus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvakaappaus pelistä Defenders of Ardania

Tornipuolustus (engl. tower defense tai tower defence) on reaaliaikaisen strategiapelin alalajityyppi. Esimerkkejä lajityypin peleistä on muun muassa Plants vs. Zombies ja Bloons Tower Defense -pelit. Rampart on yksi varhaisimpia lajityypin pelejä. Myös Final Fantasy VII sisälsi tornipuolustusminipelin.

Tornipuolustuksessa pelaajalla on yleensä oma rakennus tai alue, jota tulee puolustaa sinne pyrkiviltä vihollisilta. Yleensä viholliset tulevat tiettynä määränä kerrallaan ja niiden vaikeustaso kasvaa hiljalleen. Vihollisia on myös erityyppisiä. Pelaajalla on erilaisia esineitä, joita tulee viritellä vihollisten kulkuteille pysäyttääkseen ne. Aina jokaisen kierroksen jälkeen pelaajalla on mahdollisuus ostaa uusia esineitä tai päivittää jo olemassa olevia rahalla, jota pelaaja ansaitsee vihollisten pysäyttämisestä.

Tornipuolustuspelien omana alalajina on myös käänteinen tornipuolustuspeli, jossa pelaajan tarkoituksena on komentaa ja parantaa hyökkäävää joukko-osastoa ja tuhota niiden kohtaamat viholliset. Tästä hyvänä esimerkkinä on Anomaly: Warzone Earth ja sen jatko-osat.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.