Plants vs. Zombies

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Plants vs. Zombies
Kehittäjä PopCap Games
Julkaisija PopCap Games
Jakelija Electronic Arts
Suunnittelija George Fan
Säveltäjä Laura Shigihara
Pelisarja Plants vs. Zombies (d)
Pelimoottori PopCap Games Framework
Julkaistu PC/Mac: 5. toukokuuta 2009 (Pohjois-Amerikka)
iOS: 15. helmikuuta 2010 (Pohjois-Amerikka)
Xbox Live Arcade: 8. syyskuuta 2010
Nintendo DS: 18. tammikuuta 2011
PlayStation Network: 8. helmikuuta 2011
DSiWare: 14. maaliskuuta 2011 (Pohjois-Amerikka), 6. toukokuuta 2011 (PAL)
Android: 31. toukokuuta 2011
Windows Phone 7: 22. kesäkuuta 2011
Lajityyppi Tornipuolustus
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli (Xbox 360 ja Nintendo DS)
Ikäluokitus CERO: B
ESRB: E10+
PEGI: 12
USK: 6
Apple: 9+
Alusta Google Chrome (Chrome Web Store), Microsoft Windows ja Mac OS X (CD-ROM ja Steam), iOS, Xbox 360 (Xbox Live Arcade), PlayStation 3 (PlayStation Network), Nintendo DS, DSiWare, Bada, Android (Amazon App Store), Windows Phone 7
Jakelumuoto Ladattava tiedosto, CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Plants vs. Zombies on PopCap Gamesin kehittämä ja julkaisema tornipuolustuspeli, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vuonna 2013 pelille julkaistiin jatko-osa Plants vs. Zombies 2: It’s About Time ja vuonna 2014 jatko-osa Plants vs Zombies Garden Warfare.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajan tehtävänä on torjua zombilauman hyökkäys istuttamalla erilaisia kasveja. Pelialue on rajattu viiteen tai kuuteen (alussa 1–3) kaistaleeseen, joita pitkin zombit kävelevät kohti pelaajan taloa. Istutettavilla kasveilla on erilaisia hyökkäys- ja puolustusominaisuuksia, kuten herneiden sylkemistä tai hidasteena toimimista. Kussakin erässä käytettävät kasvit valitaan erän alussa, ja pelin aikana kerätään auringonvalopisteitä, jotka mahdollistavat kasvien istuttamisen. Myös zombeilla on erilaisia ominaisuuksia: tavalliset zombit ovat erittäin hitaita, mutta jotkut ovat suojautuneet iskuilta tai ovat aseistautuneet.

Mikäli zombit pääsevät taloon, peli loppuu. Viimeisenä suojakeinona pelaajalla on ruohonleikkureita, jotka tuhoavat kaikki kaistaleella olevat zombit, mutta niitä voi käyttää vain kerran kaistaletta kohti. Pelialueet muuttuvat, kun pelissä edistytään. Peleissä voi avata Almanakan (kirja jossa on tietoa zombeista ja kasveista), kaupan, puutarhan ja uusia minipelejä. Puutarhaan voi ostaa viisaudenpuun, joka kertoo salaisuuksia.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.