Clash Royale

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Clash Royale
Clash Royale Logo.png
Clash Royale.png
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu
 • 2. maaliskuuta 2016
Lajityyppi Areenataistelu
Pelimuoto PEGI: 7[1], Apple: 9+[2]
Alusta Android, iOS
Hinnoittelutapa ilmaispeli (mahdollisuus mikromaksuihin)
Jakelumuoto Google Play, iTunes
Vaatimukset Android 4.0.3 tai uudempi[3]
iOS 7.0 tai uudempi[4]
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Clash Royale on Supercellin kehittämä ja vuonna 2016 julkaisema freemium-strategiapeli iOS- ja Android-laitteille. Peli on yhdistelmä keräilykortti- ja tornipuolustus- sekä reaaliaikaista toimintastrategiapeliä[5]. Peli julkaistiin maailmanlaajuisesti 2. maaliskuuta 2016[6] ja se nousi Applen AppStoren tuottavimmaksi sovellukseksi ohi Pokémon Go:n syyskuussa 2016.[7]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clash Royale on tornipuolustuspeli, jossa pelaaja kerää ja kehittää erilaisia Clash of Clans -pelimaailman hahmoihin perustuvia kortteja. Korteilla taistellaan eri areenoilla muita pelaajia vastaan. Jokainen kortti on yksilöllinen ja niitä voi olla taistelupakassa (Battle Deck) vain 8 kappaletta kerrallaan. Korttien avulla laitetaan erilaisia joukkoja, rakennuksia tai taikoja taisteluareenalle (Arena). Korttien käyttäminen maksaa 1–10 eliksiiriä (Elixir) kortista riippuen ja yksi eliksiiri kertyy ensimmäisten kahden minuutin aikana 2,8 sekunnissa ja sen jälkeen 1,4 sekunnissa. Eliksiiriä voi olla korkeintaan 10 kerrallaan.

Pakan kahdeksan korttia kiertävät niin että pelaajan kädessä on aina neljä korttia, ja kun kortin käyttää tilalle tulee uusi (näkyy kulmassa). Samaa korttia ei voi käyttää heti uudestaan, paitsi jos käyttää peili (Mirror)-korttia. Voittamalla taistelun saa arkkuja (Chest). Arkkuja voi olla samaan aikaan vain neljä, joista yhden kerrallaan voi laittaa avautumaan. Taistelun voittamisesta saa myös peliin kuuluvaa rahaa, mutta vain tietyn määrän päivässä. Arkuista saa aina kortteja, rahaa ja joskus myös jalokiviä (Gem) arkusta riippuen. Pelaaja voi avata uusia areenoita, haastaa muita pelaajia verkossa sekä muodostaa klaaneja korttien jakamiseksi ja kaveriotteluiden pelaamiseksi.

Aina kun voittaa (1v1) pelin, pelaajan pokaalit (Trophys) kasvavat jonkin verran. Jokaiselle areenalle pääsyyn tarvitaan tietty määrä pokaaleja esim. Spell Valley = 1400. Samalla areenalla olevat pelaajat taistelevat toisiaan vastaan, joten vastustajat ovat periaatteessa samantasoisia pelaamaan kuin pelaaja itse.

Pelien voittamisesta saatavien arkkujen lisäksi pelaaja voi avata 24 tunnin välein kruunuarkkuja (Crown Chest), jonka avaamiseen pitää kerätä yhteensä 10 kruunua kasaan. Näiden lisäksi pelinsisäisestä korttikaupasta (Card Shop) voi ostaa harvinaisempia arkkuja jalokivillä, ja joskus myös pelirahalla. Sieltä voi myös ostaa nimensäkin mukaisesti kortteja.

Pelitilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clash Royalessa on neljä erillaista pelitilaa tavallinen taistelu, kaksi vastaan kaksi, turnaukset ja haasteet (Tournaments & Challenges) ja uusin pelitila Touchdown. Edellä mainittujen lisäksi pelissä on kaveritaistelut ja klaaniarkku.

Tavallisessa taistelussa on kaksi pelaajaa vastakkain. Pelissä on aikaa kolme minuuttia ja minuutin lisäaika tarvittaessa. Taistelun voittaa se, jolla on eniten tuhottuja torneja. Jos pelaaja tuhoaa kaikki kolme tornia, hän voittaa heti, vaikka aikaa olisikin vielä jäljellä. Kun pelin voittaa, saa arkun ja kultaa. Voitosta saa myös kruunuja kruunu- tai klaaniarkkuun.

Kaksi vastaan kaksi taistelussa (2v2) on muuten samanlainen kuin tavallinen taistelu, paitsi että siinä on yhteensä neljä pelaajaa. Taisteluun voi mennä halutessaa klaanilaisen kanssa tai kaverin kanssa. Siihen voi kuitenkin mennä myös pelin arpoman tuntemattoman pelaajan kanssa.

Turnauksissa ja haasteissa käytetään erillisiä sääntöjä (Tournament Rules). Säännöt määräävät kaikkiin taisteluihin kaikille samat korttitasot, jolloin kaikki pelaajat ovat periaatteessa saman tasoisia. Turnauksia voi tehdä kahdeksannelta tasolta alkaen. Turnauksen tekeminen käytetään jalokiviä, joiden määrä perustuu turnauksen pääpalkinnon mukaan. Turnaukseen pystyy osallistumaan jopa 1000 pelaajaa ja minimissään 50. Osallistujat pelaavat keskenään ja eniten voittoja saanut voittaa pääpalkinnon.

Haasteisiin osallistuminen maksaa jalokiviä haasteen tyypistä riippuen. Joskus haasteisiin voi mennä myös ilmaiseksi. Haasteissa erikoista on se, että jos häviää yhteensä kolme kertaa, häviää haasteen. Haasteesta saa palkinnoksi arkun, jonka sisältö riippuu haasteessa voitetuista taisteluista. Arkun saa, vaikka ei olisi voittanut yhtään peliä.

Uusimmassa pelitilassa Touchdownissa erikoista on se, että siinä ei ole torneja. Pelitilassa pelataan myös kaksi vastaan kaksi. Pelissä laitetaan erillaisia kortteja kentälle, ja yritetään saada niitä vastustajien puolelle. Pelissä käytettävät kortit valitaan sattuman varaisesti pelin alussa. Se tiimi joka saa eniten joukkoja toisen tiimin puolelle voittaa.

Päivitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuun 2016 päivityksessä Clash Royaleen lisättiin klaaniarkku (Clan Chest). Klaanin kaikki jäsenet, (lukuunottamatta pelaajia jotka ovat tulleet arkun kruunujen keräämisen aikana) keräävät joka viikko kolmen päivän aikana kruunuja yhteiseen arkkuun, jossa on kymmenen vaikenevaa tasoa joihin tarvitsee aina enemmän kruunuja, mutta joista tulee suurempi palkkio. Kun aika on päättynyt tai arkku saatu tasolle 10, kaikki saavat yhtä suuren palkkion. Arkun taso määrittelee arkusta tulevien korttien ja kullan määrän.

Maaliskuun 2017 päivityksessä lisättiin klaanitaistelut (Clan Battle) myöhemmin 2v2. Klaanin jäsenet voivat aloittaa taistelun tavallisen taistelun tapaan. Taistelussa erikoista on se, että siinä on kaksi pelaajaa vastaan kaksi pelaajaa. Kaksi oman klaanin jäsentä ja kaksi toisen klaanin jäsentä. Taisteluun voi myös mennä tuntemattoman pelaajan kanssa kahta muuta pelaajaa vastaan. Taistelun voitosta molemmat voittajat saavat arkun (jos tilaa), kultaa ja kruunuja kruunuarkkuun tai klaaniarkkuun tai molempiin.

Lokakuussa 2017 Clash Royaleen tuli suuri päivitys. Päivitys sisältää uuden pelitilan, Touchdownin, tehtävät (Questit) sekä pieniä muita muutoksia. Päivityksessä poistettiin Free Chestit, jotka korvattiin tehtävillä.[8]

Areenat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Training Camp (Harjoitusareena)
 • Goblin Stadium (+0 pokaalia)
 • Bone Pit (+400 pokaalia)
 • Barbarian Bowl (+800 pokaalia)
 • P.E.K.K.A's Playhouse (+1100 pokaalia)
 • Spell Valley (+1400 pokaalia)
 • Builder's Workshop (+1700 pokaalia)
 • Royal Arena (+2000 pokaalia)
 • Frozen Peak (+2300 pokaalia)
 • Jungle Arena (+2600 pokaalia)
 • Hog Mountain (+3000 pokaalia)
 • Legendary Arena (+3800 pokaalia)
  • Challenger I (+4000 pokaalia)
  • Challenger II (+4300 pokaalia)
  • Challenger III (+4600 pokaalia)
  • Master I (+4900 pokaalia)
  • Master II (+5200 pokaalia)
  • Master III (+5500 pokaalia)
  • Champion (+5800 pokaalia)
  • Grand Champion (+6100 pokaalia)
  • Ultimate Champion (+6400 pokaalia)

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clash Royale on saanut ylipäätään melko hyvät arvostelut ja se on ollut vuoden 2016 suosituin mobiilipeli. [9]

Peli on voittanut Finnish Game Awards -palkinnon kategoriassa Vuoden 2016 kotimainen peli.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Clash Royale Viitattu 11.3.2017.
 2. Clash Royale Viitattu 11.3.2017.
 3. Clash Royale Google Play. Viitattu 17.2.2016.
 4. Clash Royale iTunes. Viitattu 17.2.2016.
 5. Renaudin, Clement: Supercell's mix of TCG and MOBA Clash Royale set for global release in March Pocket Gamer. 8.2.2016. Viitattu 14.3.2016.
 6. Clash Royale: Now available everywhere! Clash Royale. Supercell. Viitattu 14.3.2016.
 7. Pokemon Go:n valtakausi päättyi - suomalaispeli nousi ohi Viitattu 21.9.2016.
 8. Epic Quests Update! | Clash Royale Clash Royale. Viitattu 11.10.2017. (englanniksi)
 9. Hodapp, Eli: Clash Royale Review - A Hybrid of Card Games, RTS, MOBA and Awesome 2.3.2016. Touch Arcade. Viitattu 16.12.2016.