Ero sivun ”Tekijänoikeusmerkki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän Lukusu muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 4shadowwBOT tekemään versioon.
Merkkaukset: rv Pikapalautus Palauta-työkalulla
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta   Edistynyt mobiilimuokkaus 
Rivi 4: Rivi 4:


==Kirjoittaminen tietokoneella==
==Kirjoittaminen tietokoneella==
[[Unicode]]-merkistössä ©-merkki esiintyy koodiarvolla U+00A9.<ref>[http://www.unicode.org/charts/PDF/U0080.pdf Unicode.org]</ref> [[Unix]]issa ja [[Linux]]issa merkki voidaan kirjoittaa pitämällä pohjassa ctrl+shift ja syöttämällä koodi UA9. [[Microsoft Windows|Windowsissa]] merkki saadaan aikaan painamalla alt-näppäintä ja samaan aikaan numeronäppäimistöllä numeroita 0169. [[Macintosh]]issa se kirjoitetaan näppäimistöstä riippuen joko Option-1-näppäimillä tai Option-g-näppäimillä. [[HTML]]-kielessä sitä vastaa merkintä <code>&amp;copy;</code>.
[[Unicode]]-merkistössä ©-merkki esiintyy koodiarvolla U+00A9.<ref>[http://www.unicode.org/charts/PDF/U0080.pdf Unicode.org]</ref> [[Unix]]issa ja [[Linux]]issa merkki voidaan kirjoittaa pitämällä pohjassa Ctrl+Shift ja syöttämällä koodi UA9. [[Microsoft Windows|Windowsissa]] merkki saadaan aikaan painamalla Alt-näppäintä ja samaan aikaan numeronäppäimistöllä numeroita 0169. [[Macintosh]]issa se kirjoitetaan näppäimistöstä riippuen joko Option-1-näppäimillä tai Option-g-näppäimillä. [[HTML]]-kielessä sitä vastaa merkintä <code>&amp;copy;</code>.


== Katso myös ==
== Katso myös ==

Versio 22. maaliskuuta 2021 kello 23.54

Hakusana ”©” ohjaa tänne. Rap-yhtye Teflon Brothersin albumista, katso © (albumi).
Tekijänoikeusmerkki

Tekijänoikeusmerkki (engl. copyright symbol) [1] on monissa tekijänoikeuslain alaisissa teoksissa tekijänoikeuden haltijan nimen edessä käytetty merkki. Merkin käytöstä ja kansainvälisoikeudellisesta merkityksestä säädetään Yleismaailmallisessa tekijänoikeussopimuksessa (engl. Universal Copyright Convention)[2][3], jonka myös Suomi on hyväksynyt.[4] Kopioston mukaan sillä ei kuitenkaan Suomessa ole minkäänlaista juridista merkitystä, koska tekijänoikeus on olemassa ilman eri ilmoitusta.[5][6] Tekijänoikeusmerkki on ©; äänitteissä käytetään merkkiä .

Kirjoittaminen tietokoneella

Unicode-merkistössä ©-merkki esiintyy koodiarvolla U+00A9.[7] Unixissa ja Linuxissa merkki voidaan kirjoittaa pitämällä pohjassa Ctrl+Shift ja syöttämällä koodi UA9. Windowsissa merkki saadaan aikaan painamalla Alt-näppäintä ja samaan aikaan numeronäppäimistöllä numeroita 0169. Macintoshissa se kirjoitetaan näppäimistöstä riippuen joko Option-1-näppäimillä tai Option-g-näppäimillä. HTML-kielessä sitä vastaa merkintä &copy;.

Katso myös

Lähteet


Tämä lakiin tai oikeuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.