Sana mania

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sana mania
Sarjan logo
Sarjan logo
Tyyli viihde
Kestoaika 24 min / jakso
Luoja(t) Spede Pasanen
(suunnittelu ja toteutus)
Pääosissa Spede Pasanen (juontaja)
Alkuperämaa Suomi Suomi
Verkko MTV3
Esitetty 4. tammikuuta – 29. maaliskuuta 1999
Jaksoja 12
Aiheesta muualla
IMDb

Sana mania on vuonna 1999 MTV3-kanavalla esitetty Spede Pasasen visailuohjelma. Käytännössä kyseessä oli Speden Spelit -kilpailuohjelman lyhytikäinen sisarohjelma.

Spede toimi ohjelmaformaatin kehittäjänä, juontajana ja tuottajana. Sarjaan tehtiin 12 jaksoa ja sitä esitettiin tammi-maaliskuussa 1999 maanantaisin klo 18.00–18.30. Ohjelman alku- ja lopputunnuksena on Vesa-Matti Loirin tulkitsema Chirpy Chirpy -kappale Spede Show -ohjelmasta 1970-luvulta.

Jokaisessa ohjelmassa oli neljä julkisuudenhenkilöä, kaksi mies- ja naiskilpailijaa, pelaamassa Speden kehittelemää sanapeliä. Sanapeliä pelattiin pareina naisten joukkue miesten joukkuetta vastaan. Joukkue, joka selvitti taululle peitetyn lauseen nopeimmin, voitti rahaa sen mukaan, kuinka monta kirjainta lauseesta oli piilossa ja kuinka paljon he käyttivät arvaamiseen aikaa. Piilossa olevista kirjaimista sai rahaa joko 100 markkaa tai 200 markkaa kappale. Jokainen peliin käytetty sekunti teki vastaavasti 10 markkaa miinusta.

Sanapelien välissä näytettiin Spede Show -ohjelman sketsejä, joista Spede teki kilpailijoille 500 markan kysymyksen, esimerkiksi kuinka monta kertaa sketsissä sanottiin sana "pankki". Oikein tai lähimmäksi arvannut kilpailija voitti rahasumman.