Mega Man Zero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man Zero
Kehittäjä Inti Creates
Julkaisija Capcom
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Keiji Inafune
Säveltäjä Ippo Yamada
Pelisarja Mega Man
Julkaistu
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto Pelimoduuli ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man Zero on Capcomin Game Boy Advancelle vuonna 2002 julkaisema tasohyppelypeli ja Zero-sarjan ensimmäinen peli. Pelin kehitti Inti Creates, joka kehitti myöhemmin myös sen jatko-osat. Pelisarjan päähenkilönä on Zero, joka on Mega Man X -sarjasta ennestään tuttu hahmo. Tarina alkaa noin sata vuotta X-sarjan jälkeen, kun hahmo nimeltä Ciel herättää Zeron 100 vuotta kestäneestä unesta. Zero liittyy vastarintaliikkeeseen, joka taistelee Neo Arcadia -nimistä hallitusta vastaan.

Mega Man Zerossa nähtiin paljon asioita, joita ei Mega Manissa ollut aikaisemmin nähty, esimerkiksi uusia aseita ja energiakristalleilla ruokittavia cyber elfejä. Lisäksi jokaisen tehtävän lopussa annetaan aina pistelaskelma ja arvosana pelaajan suorituksesta. Speedrun-harrastajat suosivat tehtävien uutta ”give up” -toimintoa, jonka avulla voi tahallisesti jättää väliin useita tasoja ja läpäistä pelin helpommin ja nopeammin. Toimintoa ei kuitenkaan nähty enää pelisarjan kolmessa seuraavassa osassa, koska sen ajateltiin olevan turha.

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Zero – Tohtori Wilyn luoma ja aivan uuden ulkoasun itselleen saanut reploidi, jonka tohtori Ciel herättää henkiin pelin alussa.
 • Mega Man X (Cyber-elf X) – Tohtori Lightin alun perin luoma reploidi, joka on menettänyt oikean kehonsa ja elää nyt cyber elfin muodossa.
 • Mega Man X:n kopio (Copy X) – Pelin pääpahis, Neo Arcadian sydämetön johtaja.
 • Ciel – Cyber elfeihin perehtynyt naistohtori Resistancessa. Hän herättää Zeron henkiin Passy-nimisen cyber elfin avulla ja ohjaa Zeroa pelin aikana.
 • Copy X:n neljä eliittisoturia – Niihin kuuluvat Sage Harpuia (sähkön mestari), Fighting Fefnir (tulen mestari), Fairy Leviathan (jään mestari) sekä Hidden Phantom (ninjutsun mestari).
 • Pelillä on ristiriitoja ensimmäisen Mega Man -pelin kanssa, koska jää tehoaa sähköön, sähkö tuleen ja tuli jäähän. NES:n Mega Manissa sähkö tehosi jäähän ja jää taas tuleen. (Elec Man > Ice Man, Ice Man > Fire Man)
 • Pelin tapahtumien piti alun perin sijoittua Mega Man X5:n jälkeen. Koska X-sarjaa mentiin kuitenkin myöhemmin jatkamaan jopa kahdeksanteen osaan asti, peli sijoittuukin 100 vuotta X-sarjan viimeisen pelin jälkeen.
 • Keiji Inafune oli alun perin suunnitellut, että pääpahiksena olisikin ollut aito X eikä koko Copy X:ää olisi ollut olemassakaan. Tämän voi päätellä muiden muassa siitä, kun Mega Man X4:n lopussa X kertoo Zerolle selvästi: ”If I become a maverick, you have to take care of me.”
 • Monia pelisarjan hahmoja on nimetty ranskankielisten sanojen mukaan. Esimerkiksi ”Milan” tarkoittaa ”petolintua” ja ”Ciel” ”taivasta”.
 • Pelin japanilaisessa versiossa näkyy enemmän verta kuin länsimaisissa julkaisuissa. Vihollisten jatkuvaa veriroisketta pidettiin ilmeisesti Mega Maniin täysin sopimattomana asiana, joten sitä vähennettiin huomattavasti.
 • Länsimaisessa versiossa myös kuoleminen on vaihdettu tuhoutumiseksi.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]